Gelekt: handboek (PDF) voor de opwarmingsontkenner om beleid Trump te beïnvloeden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Gelekt: handboek voor de opwarmingsontkenner om beleid Trump te beïnvloeden. Inclusief de bekende leugens. (PDF!)

Open artikel

Reacties (4)

#1 Anoniem

Gaat als ik de inleidende brief zo lees om de voorbereidingen op een soort teamdebat dat de regering Trump mogelijk zou willen houden tussen klimaatontkenners en klimaaterkenners. Niet zo raar om dan als groep een documentje te maken met al je argumenten en manieren om de argumenten van de tegenpartij aan te vallen?

#2 rongvk

@1 Nou ja, enigszins een storm in een glas water wellicht (een lobbiegroep lobbied, colour me shocked), maar dit geeft een kijkje in de keuken van hoe zo’n denktank het Witte Huis bewerkt. Het zijn namelijk niet alleen argumenten tegen klimaatregulering, maar ook strategieën om publieke opinie te beïnvloeden e.d.

Van dat debat verwachten ze overigens niet eens dat het van de grond komt.

Off-topic: Waarom de waarschuwing Steeph? Browsers openen dat pdfje van een paar Kb waarschijnlijk sneller dan een gemiddelde webpagina ;-)

#3 Joost

@1 Het lijkt me niet dat het in een red-team-blue-team-excercise de bedoeling is dat de ene partij de andere partij met leugens bestookt.

Dat kan wel, maar dan zou het een oefening moeten zijn in hoe het blauwe team die aanvallen kan afslaan, en dat is hier niet het geval. Hier worden twee standpunten evenveel waarde gegeven.

#4 Anoniem

@3 Nee maar dat de antiklimaatlobby liegt omdat ze anders geen poot hebben om op te staan dat wist ik al. Ik dacht dat het nieuwtje bij deze waanlink er in lag dat het zo gecoördineerd wordt, maar dat vind ik dus niet zo vreemd als dat in het kader van die exercitie gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*