Geert Wilders in de uitverkoop

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (28)

#1 Sjiek

Geld betalen om Wilders te horen spreken… Dan moet je toch met je voorhoofd de stoeprand hebben geraakt.

#2 Bullie

Het verzadigingspunt is zo langzamerhand bereikt.

#3 Yevgeny Podorkin

Ik zo’n idee dat zijn fakkel langzaam dooft. De tweedracht is een feit, alles is al eens gestigmatiseerd al de munitie is verschoten hij is uitgerookt, (in dit kabinet was ie sowieso al aangewezen op losse flodders). Die schooljeugd die hem een paar weken uitjouwde en hoe lang staat ie al onder permanente bewaking, is toch niet langer vol te houden? Tijd voor een fris gezicht naar wij dachten, iemand zal het stokje moeten grijpen. Oké, uit Limburg, zonder podium ook maar een doodgewoon mens hoor gaat daarna weer onopvallend op in de massa…

#4 Frank

YP, ik vind de man verachtenswaardig, maar oplossen in de massa is niet zijn ding en ik denk dat de bedreigingen aan zijn adres toch wel gevaarlijker zijn dan je lijkt te suggereren. Eerlijk gezegd denk ik dat hij alleen in de USA enigszins veilig over straat kan zonder beveiligers, tenminste die indruk krijg ik van Ayaan Hirshi Ali. En hoe naar de man ook is, ik vind het wel een behoorlijk failliet van onze maatschappij dat hij hier niet veilig is. Hij lijkt wat dit betreft wel op Salman Rushdie na de fatwa van Der Khomeini.

#5 Johan

Geert Wilders live zu erleben, dürfe ‘keine Frage der finanziellen Ressourcen sein’.

Ja zo is het maar net en het is moeilijk de “Sportpalast” uitverkocht te krijgen.

Maar wat wel bemoedigend is:
Neueste Umfragen geben den Rechtspopulisten wenig Aussicht auf ein Mandat im Abgeordnetenhaus. Die Forschungsgruppe Wahlen führt ‘Die Freiheit’ und die ebenfalls mit islamfeindlichen Parolen auftretende Gruppe ‘Pro Berlin’ neben vielen anderen Parteien nur unter ‘Sonstige’, die rechtsextreme NPD käme nach diesen Zahlen auf drei Prozent.

Was het in Nederland maar zo als in Duitsland.
Het zal wel een kwestie van beschaving zijn.

#6 Yevgeny Podorkin

No mosks heer Frank. Zijn talen zijn dermate “hoor mij eens typisch modaal Nederlands houterig engels praten” dat dat geen optie lijkt. En met “niet langer vol te houden” bedoelde ik door hemzElf, er volgt er daarna nog 1 en dat is eenzaam opsluiten…

#7 Frank

@6 ahhhh. Overigens zijn Duits is dan weer wel indrukwekkend, maar ja daar zijn onze Oosterburen dus duidelijk niet van onder de indruk.
Het is te hopen dat het tanend enthousiasme een voorbode is van een trend.

#8 Johan

@4
Dat failliet heeft hij wel aan zichzelf te danken. Iets met dreigende taal uitslaan en tot op het bot beledigen. En dan een uitzinnige menigte gepeupel achter je hebben die niets liever dan bloed willen zien. Hoezo failliet van Nederland omdat een haatzaaier beveiliging nodig heeft?

#9 Tzoimbo

“ik vind het wel een behoorlijk failliet van onze maatschappij dat hij hier niet veilig is”
Dan is de Amerikaanse maatschappij dus al meer dan een eeuw failliet, want daar is toen al een president doodgeschoten en daarna zijn er nog vele (al dan niet geslaagde) aanslagen geweest.
Het is gewoon een feit dat het bijna onmogelijk is om iemand te beschermen tegen een fanaticus. Slachtoffers van huiselijk geweld worden ook regelmatig vermoord overigens, zelfs ondanks beveiliging. Ook een failliet?

#10 Frank

Tzoimbo, jawel.

#11 Sjiek

Dat Wilders nog naar het buitenland durft… Zou me niet verbazen als de weerstand tegen hem in Duitsland heel wat groter is dan hier in ons “keurig” landje. De Duitsers hebben hun neus wel vol van onverdraagzaamheid.

#12 Frank

Volgens Hond staat de PVV overigens nog op 29 zetels. Misschien dat het afschaffen van de steun aan chronisch zieken de PVV stemmer wakker schudt. Als je PVV stemt dan moet je wel haast chronisch ziek zijn…

/met een disclaimer voor alle andere chronisch zieken die getroffen gaan worden door de draconische maatregelen van dit kabinet waar rechts Nederland haar vingers bij aflikt

#13 Bismarck

@12: Als de PVV daarop het kabinet zou willen laten vallen, dan kon ze dat makkelijk. Voor de hele oppositie (uitgezonderd misschien d66) is dat denk ik ook een belangrijk genoeg punt genoeg om Rutte de voet dwars te zetten.

#14 Sjiek

@12
Geloof jij nog in de representativiteit van de peilingen? Die groep PVV’ers die bij de Hond in het kennel zitten zijn activisten en geen doorsnee stemmers.

#15 DSV

12 Draconische maatregelen die nodig zijn geworden door de gigaschadepost die ‘de multiculturele samenleving’ heet.
De chronisch zieken danken je daarvoor.

#16 Frank

Bismarck (#13), welke oppositie? Ik zie geen oppositie!
Sjiek (#14), ik geloof niet in de aantallen van peilingen (ook niet bij benadering), maar zie vaak wel dat trends er redelijk uitkomen. En de PVV (en VVD) trend is omhoog/stabiel.
Ik denk overigens wel dat GW over zijn hoogtepunt heen is, al zijn truukjes zijn nu wel zo langzamerhand opgebruikt en ik geloof dat in rechtse kring zijn huiliehuilie na Noorwegen heel wat fronsende wenkbrauwen heeft gekregen.

#17 gbh

@15, zo’n kutnazi als jij kijkt ook echt niet verder dan zijn bruine arm lang is

#18 Frank

Speciaal voor @15 een aanvulling op @12: chronisch ziek danwel chronisch dom.

#19 Sjiek

@15
Even los van je stelling die niet klopt: als die gigabezuinigingen nodig zijn ga je als echte bruinkruin uiteraard bij de onproduktieven snijden.

#20 alt. johan

@16 Frank: “….ik denk overigens wel dat GW over zijn hoogtepunt heen is …”
Dat soort dingen zijn lastig te voorspellen, ik heb ook vaak gedacht dat de PVV alleen nog maar kon zakken, dat het dan toch weer anders liep.

Soms denk ik ook nog invalshoeken te kunnen zien waarvan ik denk, dit is nog onontgonnen terrein, waar Wilders nog op kan scoren.

#21 Sjiek

@20
Onontgonnen terrein genoeg: zigeuners, mensen met een verstandelijke handicap, etc.

#22 alt. johan

@21 Sjiek: zigeuners weet ik niet. De verstandelijk gehandicapten hebben wel al gedaan.

http://nos.nl/artikel/216045-pvvpunten-voor-verstandelijk-gehandicapten.html

#23 DSV

6 dat in rechtse kring zijn huiliehuilie na Noorwegen heel wat fronsende wenkbrauwen heeft gekregen
Over chronisch dom gesproken.

22 Sjiek doelt op de gemiddelde sargassoreaguurder.

#24 Mihai Martoiu Ticu

Misschien is ie veel te links voor Duitsers.

#25 HPax

Geen kleinste dip of misfortuin kan GW/PVV feitelijk, mogelijk, eventueel, misschien worden aangewreven, of hun neergang wordt voorspeld.

Dit kennelijk door lui – angsthazen, struisvogels, ideologisch bezetenen – die innerlijk (onbewust?) beter weten. Want waarom anders hun miserabele reacties? Te snel, vulgair, niets.

Wensdenken is verraderlijk. Ze – zodanige denkers – haten GW/PVV omdat hij cum suis de gruwelijke waarheid belichamen. Daar kunnen ze niet tegen; hun kleinheid verzet zich ertegen. Geroddel, laster, moet ze redden. Het geringste negatieve gerucht, de smerigste strohalm, is ze daarvoor niet te min.

#26 Sjiek

@HPax
Door je teksten heen, flink aan de drank of voel je de naderende herfst?

#27 Sjiek

HPAX
Je maakt de fout om te denken dat we niet van Geert Wilders houden. Knuffelbeest #1. Zoals Tante Bep. Warm mens. Maar ongelukkig in haar uitspraken. Niemand heeft iets tegen Bep of Geert. Integendeel. Maar niet iedereen deelt hun ideologie.

#28 Kok

Maar niet iedereen deelt hun ideologie.

Slechts 1,5 miljoen kiezers, maar als het aan henzelf lag is dat de meerderheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*