1. 1

  ‎Wilders zegt het vooral erg te vinden dat “filmmakers of ouders hun kinderen ter beschikking stellen voor politieke haatzaaierij.”

  huh? Naar welke haat in dat filmpje refereert geert? De haat in zijn eigen quotes? Verder zie ik nergens haat in dit filmpje. Het filmpje is juist een symphatieke oproep tegen politieke haatzaaierij. Wilders zet de wereld weer eens op zen kop.

 2. 3

  Ja, de PVV wordt gedemoniseerd met de uitspraken van… Geert Wilders zelf.

  De GeenStijl-redactie gaat intussen los op het andere anti-PVV filmpje waar het laakbare gedrag van PVV-kamerleden aan de kaak wordt gesteld.

  In het filmpje valt een stand-in voor brievenbuspissert Eric Lucassen te bewonderen die in een volgende scène met grof geweld z’n stijve leuter in de mond van een blondine tracht te steken.

  Driewerf schande! Ontucht met minderjarige ondergeschikten is heel wat anders dan verkrachting, tenslotte.

 3. 4

  Blijkbaar is het onwenselijk dat kleine kinderen de dingen zeggen die Geert Wilders in het openbaar zegt? Ik denk dat Geert eens bij zichzelf te rade moet gaan.

 4. 10

  Die fokking Statenverkiezingen heeft Geert allang gewonnen. Zeker nu de linksekerk weer een stap lager ging met hun zieke filmpjes. Die men overigens vrij is om te maken, net als de recente Jolo-cartoon. Maar die bij de meeste mensen getuigen van een walgelijke ethiek en zeer foute moraal. Mais bon, wat mag je verwachten van de cryptopsychopatische vara/pvda kliek?

  Daarna nog Mark gezien bij de Moraalridders, ook al zo’n bizonder sterk optreden. Wat een verademing om hem te horen spreken na die aap Balkenende.

  Conclusie: het gaat goed.

 5. 12

  @11 Dat lijkt me ook een beetje ver gaan, ik denk eerder aan The study revealed, using MRI scans, that lack of sleep causes the brain to become incapable of putting an emotional event into the proper perspective and incapable of making a controlled, suitable response to the event. als we toch die wikipedia pagina aan het quoten zijn.

 6. 13

  @10: Whahahahaha.. ik hoop toch echt dat je dit ironisch bedoelt? Op de opmerking over Balkenende na doen, dat is zeker waar..

  Links een stap lager.. nee rechts is inderdaad de plek van de moral highground, met Geert voorop zeker? *proest*

  En de walgelijke ethiek zelfs?? Een betere wereld, beetje meer delen, i.p.v. ieder voor zich en G(od)eert voor ons allen?

  Jouw onwetendheid en oogkleppen doen me huilen en lachen tegelijk..

 7. 14

  Nee dan die wakkere interviewer Eerdmans: “Dit is wel het toppunt om kinderen erbij te slepen om u in een hoek te duwen”.
  Voor het warme bad WNL maakt Geert natuurlijk graag een uitzondering.

  Ik begrijp nog steeds niet hoe je nou precies de PVV ‘demoniseert’ door kinderen de uitspraken van Wilders te laten nazeggen.
  Raar ook dat Wilders zo goed weet welke tv-programma’s tegen hem zijn terwijl hij er nooit naar kijkt.

 8. 17

  Kinderen spreken toch altijd de Waarheid? Geert zou daarom juist trots moeten zijn, der jugend hat die zukunft. Reclamebureau had die letterlijke teksten uit Geerts’s koker ook kunnen laten opdreunen door de verrekten mongols New Kids on the Block of the cast van oh oh Cherso…

  Wonderlijk inderdaad @ Taco Zip: “Ik ga en zal er zelf nooit gaan zitten bij die linkse DWDD/ P&W kliek: verschrikkelijk, kijkt u er eens naar zou ik zeggen….ik kijk er zélf nooit naar.” Ik zie toch vaak open discussies en wordt toch regelmatig kritiek geleverd op b.v. Sap en PvdA (Rottenberg/Kelder en oké, er schuift % meer links aan) maar nihil nauwelijks discussie bij de commerciëlen…

 9. 18

  Het gejammer van Wilders over dit en dat en zus en zo vind ik nog het minste probleem.

  Veel kwalijker – en gevaarlijker – vind ik uitspraken van Wilders en Bosma, waarin zij aangeven dat als het aan hen lag, zij rechters en journalisten bij de publieke omroep zouden laten ontslaan.

  Dat tekent de machtswellust en gebrek aan zelfbeperking. Zodra iemand in publieke functie Wilders een doorn in het oog is, moet ‘ie weg.

 10. 19

  He share kankerdomme mongool, of de filmpjes beoordelen de uitspraken. Of die gedaan worden door Wilders, kinderen of een pak halfvolle melk doet niet ter zake.

  Het enige wat nu weer wordt aangetoond is dat de PVV en haar electoraat bestaat uit hypocriete tekort gedane kinderen die stiekem niet zo van vrijheid van meningsuiting houden.

  Stemrecht afnemen, per direct. Stelletje staatsgevaarlijke cryptofascisten.

 11. 21

  Het kan wensvol denken zijn, maar ik heb het gevoel dat Geert wat moeite begint te krijgen om zijn constante (gespeelde) verontwaardiging geloofwaardig op zijn achterban over te brengen.

  De achterban heeft nog altijd een verschrikkelijke tyfushekel aan de linkse kerk, maar het geloof dat het nu met Geert eindelijk allemaal anders gaat worden begint een beetje af te zwakken.

  Teruglopen naar de pvda of het cda is nog niet aan de orde, maar ik verwacht wel een grote groep thuisblijvers bij de verkiezingen.

 12. 22

  @ prediker excuses. Ik zat eerst een seconde of 10 te koken. Dat komt omdat post-Fortuyn breinkots snel verward wordt met een mening.

  Het concept discussie kan de deur uit sinds elke mening evenveel waard is.

 13. 23

  @18: Het probleem is daarbij wel een beetje dat je steeds niet helemaal zeker kan weten in welke mate hij het meent en in welke mate hij gewoon z’n electoraat van gefrustreerde, maatschappelijk impotente mislukkelingen bedient met krachtige machtstaal.

  Bij mensen als Geert Wilders, die nooit iets andere hebben gedaan als in Den Haag rond lopen, is “succes” gewoon gedefinieerd in termen van winst en verlies bij verkiezingen en in zeer grote mate losgekoppeld van welk ander criterium dan ook. “Het doel heiligt de middelen” is voor mensen als Geert Wilders en Maxime Verhagen, en was in maar zeer weinig mindere mate voor Jan-Peter Balkenende, een fundamentele tautologie daar waar het doel “macht” is.

  Misschien blijf ik tot ik m’n kist in val te naïef maar ik kan me gewoon nog steeds niet voor stellen dat Geert Wilders nu echt zelf zijn totale hypocrisie niet ziet. Het moet toch haast wel grotendeels voor de bühne zijn…

 14. 27

  @25, dat had het moeten zijn, dankzij henk en ingrid zitten ze nu aan hun eigen huurtoeslag, henk en ingrid zijn nog steeds verblind door alle zoete koekjes

 15. 28

  Ach jeetje, Geert is weer eens verontwaardigd, boos en huilie huilie achtig. Er gaat haast geen dag voorbij of die geflipte peroxide blondje vind wel iets om verontwaardigd over te zijn. Volgens mij heeft al dat peroxide gebruik z’n hersenen ernstig aangetast. Wat echt nieuws zou zijn is de dag waarop Wilders eens niet boos of verontwaardigd is en niet zit te mekkeren dat hij ‘gedemoniseerd’ wordt, dat achterlijke gezeik van hem begint echt afgezaagd te worden. Alleen debielen trappen er nog in.
  Ik vond het wel grappig toen hij het had over politieke haatzaaierij, het enigste wat die kinderen deden was zijn uitspraken en standpunten herhalen. Wilders gaf dus zelf toe dat hij aan haatzaaierij doet.

 16. 29

  Ik vind het een leuk filmpje, maar het is totaal waardeloos om mensen te overtuigen. Humor is heel erg klasse bepaald en de wrange, beetje vervreemdende hoort bij de toch al niet op de PVV-stemmende culturele elite. Henk & Ingrid zien hier hoe Geert belachelijk wordt gemaakt door een stel overgesubsidsieerde filmacademietypes met een filmpje dat in hun perceptie totaal niet grappig is.
  Als New Kids nu een filmpje zouden maken waarin Geert wordt neergezet als vette mongol, dan zou het misschien nog enig effect hebben.

 17. 30

  @23 Dat hij echt bang is voor moslims en een hekel heeft aan links geloof ik zeker, maar die ‘sociale punten’ zijn puur voor de achterban en als politiek wisselgeld.

 18. 35

  @34 Dat is dan toch een totaal andere VVD dan die in Paars, en die vleugel van de VVD heeft nu de overhand vooral dankzij de PVV en Wilders. De VVD is eerder naar de PVV toegetrokken dan dat de PVV een vehikel is van de VVD.

 19. 36

  zou het? daarom krijgen bijvoorbeeld de huiseigenaren van een miljoen en meer er zekers 20 miljard bij en wordt er bij henk en ingrid 18 miljard bezuinigd, moet natuurlijk niet te veel opvallen hoe henk en ingrid anaal genaaid worden en daarvoor hebben ze de blonde afleid heilsoldaat wilders

 20. 41

  @39

  En terecht, heel Nederland begrijpt niets meer van de immigratie politiek die met vuur en zwaard wordt verdedigd door de linkschmensch.

 21. 43

  Is het ook een soort godwin dat als een discussie in nederland een tijdje duurt iemand een keer “links” (of helemaal belachelijk “linkschmensch”) begint te roepen?
  En is dat dan het signaal dat verdere bijdragen geen zin meer hebben?

 22. 44

  De ‘rechtschmensch’ wordt door eigen toedoen straks nog meer gemarginaliseerd. tzt geen geld meer om online te kunnen, hebben we er vanzelf geen last meer van.

 23. 45

  Heel knap hoe hij van de ene kant ‘de PVV’ is en van de andere kant niet zichzelf als onderwerp van de cartoon, of de rechtszaak noemt. Maar respectievelijk ‘de kiezer’ en ‘vrijheids- van mening uiting’.

  Knap bedoel ik cynisch, maar het is echt een knap staaltje draaien en gebruik maken.

 24. 46

  @43: Ja “linksmensch” is een Godwin. Maar sommige types kunnen niet ophouden om met Godwins te strooien en tegelijk huilie huilie te doen als ze die toegeworpen krijgen.

 25. 47

  Niet dat ik normaal erg onder de indruk ben van de autoriteit van de heer M. Godwin maar mag ik, als vriendelijk verzoek, zo ondertussen de frase “huilie huilie” toevoegen aan de lijst van bij voorkeur niet langer te gebruiken begrippen? Bij voorbaat dank…

 26. 49

  @36 Ik zei toch ook Dat hij echt bang is voor moslims en een hekel heeft aan links geloof ik zeker, maar die ’sociale punten’ zijn puur voor de achterban en als politiek wisselgeld.

 27. 51

  René, ik weet niet wie er begonnen is met dat “huilie huilie”, maar ik associeer het met onderling gepest van kinderen. Een kudde kleine eikeltjes stort zich op een minder weerbaar kind om te vernederen en tot wanhoop te drijven, en als het slachtoffertje dan eindelijk breekt en huilt dan lachen ze hem uit omdat-ie een slappeling, een baby of een mietje is.

  Ik vermoed dat veel PVV’ers in hun jeugd zelf dader of slachtoffer waren van pesten. Dat vormt immers je houding in het leven. Je moet sterk zijn (of de schijn ophouden) en zwakkeren de grond in stampen, anders doen ze het met jou.

  In het extreem denigrerend taalgebruik van Wilders c.s. over “tegenstanders” hoor ik echo’s van dergelijke pesterijen.

 28. 53

  @52, Hoe heet dat ook al weer? Dat fenomeen van Wilders on zijn ware bedoelingen te versluieren?

  Ehmmmm…..

  Oh ja…..

  Taqiyya!

  En daar weet ome Geert dankzij zijn vrindje Hans Jansen heel wat van af. Zo veel, dat hij het zelf is gaat praktizeren.

 29. 54

  @ Olav: Als ik me niet vergis is het een geenbrein-term, verder gepopulariseerd door de Grote Leider zelve. En ik wordt een tikje onpasselijk van dat napraten van de vuilnis-kant van de maatschappij.

 30. 55

  “Ik ga helaas niet over de rechters”

  Het gebruik van het woord “helaas” toont aan dat Wilders stiekem wenst dat hij wel de macht had om over de rechters te gaan. Net als zijn voorstel om rechters periodiek te beoordelen op hoe zwaar ze straffen toont dit aan dat Wilders wilt morrelen aan de trias politica en het principe van checks and balances.

 31. 56

  Precies, Boyke. Dat is wat mij daar ook aan verontrust. Wilders zou het liefste in de rechterlijke macht ingrijpen en rechters belonen of bestraffen al naar gelang ze oordelen zoals hij dat wenst of niet wenst.

  Zo gaat dat in dictaturen/politiestaten, waar de rechters met een scheef oog kijken naar de opperaap, en zich zenuwachtig afvragen wat hij zou willen.

  Een bromscootercrimineel drie jaar cel opleggen omdat hij een omaatje beroofd en van de sokken gereden heeft? Een pluim! Een TBS’er een verlof toekennen waarin hij doorslaat en iemand zwaar lichamelijk letsel toebrengt: gaat u maar oordelen over parkeerboetes.

  Hoe zou dat staan? De rechters die moeten oordelen of Wilders zich aan de wet houdt, moeten er rekening mee houden dat ze later door een commissie waar ook PVV’ers in zitten, zullen worden beoordeeld.

  Nu was het al gebruik bij de PVV om de legitimiteit van de rechtspraak aan te tasten door over “D’66-rechters” te spreken, alsof die rechters worden benoemd op grond van hun lidmaatschapskaart. En om hard te gillen dat Wilders er door politiek partijdige rechters werd in geluisd.

  Inmiddels gaat Wilders terloops nog een stap verder en geeft een inkijkje in wat hij eigenlijk zou willen: rechters vanuit politieke overwegingen afstraffen omdat ze niet de gewenste ‘resultaten’ leveren.

 32. 58

  @Prediker
  Ik ben het wel met je eens, maar juist in het specifieke geval Wilders is het wel gek dat juist de rechterlijke macht het OM heeft opgedragen Wilders te vervolgen.
  De horizontale machtenscheiding is hier ver te zoeken. Ik denk ook dat dit internationaal gezien een voorbeeld zal worden op juridisch vlak en dankzij het stel vorige nitwits met een bef zal Wilders daar wellicht van profiteren.

  Het rechterskoppel dat deze kwestie op zuivere juridische gronden tot een voor alle partijen acceptabele uitkomst zal leiden, zal eeuwige roem oogsten.

  Tot die tijd is het afwachten, maar mijn god (en ik ben atheïst), wat zijn die Wilders haterts en stel onbenullen.

 33. 59

  Wat ik van het “gedachten”goed van Wilders denk doet niet ter zake maar kinderen gebruik je niet. Soort van politieke pedofilie.

  Wilders is aan het slippen op de glijdende schaal, verkeerde souffleurs.

  De hellingproef van Galilei in vivo, de studie van projectielen.

 34. 60

  Harry: “juist in het specifieke geval Wilders is het wel gek dat juist de rechterlijke macht het OM heeft opgedragen Wilders te vervolgen.
  De horizontale machtenscheiding is hier ver te zoeken.”

  Vind je? Als een parlementariër de wet overtreedt, zou een rechter hem dan niet mogen berechten?

  En wat als het Openbaar Ministerie bij de vervolging in gebreke blijft? Zouden burgers dan niet juist bij de rechter hun recht mogen halen, om dat OM te dwingen tot vervolging over te gaan?

  Want dat is wat er aan de hand is: Er is voldoende aanleiding om te denken dat Wilders de wet overtreedt. Het Openbaar Ministerie weigert hem echter te vervolgen. De burgers die door Wilders worden benadeeld, hebben vervolgens de rechter verzocht hierover een uitspraak te doen, en die heeft geoordeeld dat er voldoende reden is voor het OM om tot vervolging over te gaan.

  Politici staan niet boven de wet, weet je.

 35. 61

  @Prediker
  De bedoeling van de trias politica is dat de rechter alleen oordeelt. Hier gaf het Gerechtshof het OM opdracht te vervolgen. Dat klopt niet.

  Wilders staat niet boven de wet, maar een veroordeling aan de hand van dit geval via civiele procedure was de juiste weg geweest.

  Was de uitspraak voor Wilders dan nadelig uitgevallen, dan had het OM ook sterker gestaan.

 36. 62

  Werkelijk? Stel dat Hero Brinkman zijn buurman/aannemer met een bijl bedreigt.

  En stel nu dat de politie proces-verbaal opmaakt, de buurman aangifte doet, maar justitie niet tot vervolging overgaat omdat Brinkman een invloedrijk politicus is en justitie hem niet tegen zich in het harnas wil jagen.

  Waar zou die buurman zijn recht moeten gaan halen? Bij de krantenkiosk wellicht? Of de groentenboer? Nee, hij kan zijn recht halen bij de rechter, die dan naar de feiten kijkt en oordeelt of er voldoende aanleiding is om tot vervolging over te gaan.

  Dat is wat hier aan de hand is.

  Stel dat die buurman dat civielrechtelijk zou moeten aanpakken. Dan zou hij dus moeten bewijzen dat hij van die bedreiging psychisch trauma heeft ondervonden. Alsof dat zo makkelijk is. En dan gaat het nog om een directe connectie tussen de dader en het slachtoffer.

  In Wilders’ geval is de invloed van zijn woorden nog veel diffuser. Wat Wilders doet is bijdragen aan de legitimatie van het schofferen en minachten van moslims en allochtonen. Maar maak dat maar eens hard. Daarom is het belangrijk om aan de andere kant te beginnen: wat zegt de wet, en in hoeverre overtreedt Wilders die wet?

 37. 63

  @62: Als Brinkman dreigt met een bijl, dan moet ie niet ontzien worden omdat ie policus is. De rechterlijke macht moet wel hun werk blijven doen. Een PVV als gedoogpartij is een slechte smoes voor de rechterlijke macht om op dit punt hun verantwoordelijkheid te ontlopen.

  Dreigen met een bijl is natuurlijk heel wat anders dan het proces wat tegen Wilders is aangespannen. Mijn inziens is dat een politiek proces en daar kunnen rechters zich beter verre van houden. De politiek is voor politici. De scheiding der machten geld ook voor rechters dat zij niet in het vaarwater van politici moeten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren