Gambiaan in elkaar getremd in Drenthe

Het kan natuurlijk toeval zijn dat juist nu de gemoederen zo verhit raken over de komst van enkele tienduizenden asielzoekers uit Eritrea, Syrië en Irak een Gambiaan zomaar in elkaar wordt getremd, maar erg waarschijnlijk is dat niet.

Het slachtoffer, dat in Zwitserland werkt, verbleef een weekje bij een vriend in Zuidlaren, en werd in de nacht voorafgaand aan de Zuidlaardermarkt zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. De Gambiaan, die wegens zijn verwondingen naar het ziekenhuis moest, hield er een gebroken oogkas en een hersenschudding aan over. Zijn andere oog zit helemaal dicht, aldus zijn gastheer.

Hij vermoedt dat zijn logé vanwege zijn huidskleur een pak slaag kreeg. ,,De daders heeft hij nooit eerder gesproken of gezien. Waarom gaan ze anders iemand zo te lijf?”

Er is echter een ooggetuige, en de politie is de daders reeds op het spoor.

h/t Brendan Thesing

Open waanlink

 1. 2

  @1 Tendentieus? Zeker. Bewust ook. Anders komt de boodschap niet aan. (En dan heb ik nog niet eens met de vinger in de richting van ophitsende kranten en politici gewezen; zo ongenuanceerd ben ik dan weer namelijk net níet.)

  Ongefundeerd? Mwoah, het is anders wel érg toevallig dat er net een loslopende zwarte Afrikaan in een Drents dorpje in elkaar wordt getremd in dezelfde weken dat AZC’s worden beklad, voorstanders van vluchtelingenopvang bedreigd en hooligans afreizen naar gemeenteraadsvergaderingen aan de andere kant van het land om politici met spreekkoren te overschreeuwen en te intimideren.

  Zoals ik in mijn eerste zin echter al erken: het kán natuurlijk best stom toeval zijn. Maar serieus: hoe waarschijnlijk is dat nou?

  Nodeloos kwetsend? Heb je een zakdoekje nodig?

 2. 3

  @2: Blijkbaar is er een kijk op de GEKLEURDE mens in de opperste regionen van de progressieve Hollandse elite ontstaan, die wellicht opruiend is te noemen.
  Een gepervetteerde waanzin waarin uitsluitend de blanke mens als rasistisch te oormerken valt.
  Tempo zakdoekjes worden overigens goedkoop gekocht bij het Kruidvat in Purmerend.

 3. 5

  @3:

  Blijkbaar is er een kijk op de GEKLEURDE mens in de opperste regionen van de progressieve Hollandse elite ontstaan die wellicht opruiend is te noemen.

  Ik weet niet welke kijk u bedoelt.
  Kunt u dat uitleggen, en uitleggen hoe iemand daardoor opgeruid wordt?

  Als het niets met de mishandeling van de Gambiaan te maken heeft, mag u dat ook zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren