Ga toch weg met je Ramadan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (58)

#1 jvdheuvel67

Hysterisch gejank, Niemöller-waardig.

#2 Spam

Ik hoorde hem van de week ook klagen op radio 1. ‘Waar maak je je druk om?’, dacht ik toen ook al. Ik hoor zo veel nieuws dat me niet interesseert. En als het me irriteert, zet ik iets anders op.

Maar voor veel Nederlanders is Ramadan nu eenmaal wel belangrijk. En dat uitleggen aan de Nederlanders die er weinig van weten is helemaal niet zo een gek idee. Natuurlijk gaat de aandacht voor Ramadan gepaard met veel onbenullige journalistiek, maar dat gaat de Tour de France ook.

#3 pedro

“U vindt dat de boodschap van Kerstmis is ondergesneeuwd door de commercie?” schrijft Frontaal Naakt.

Ja dat vind ik van wel, Joost Niemöller en Peter Breedveld. Ik klaag er normaal gesproken alleen in besloten kring over. En ik zie dus niet in, waarom deze heren zich zo druk over de commercie rond ramadan maken, als ze niet een zelfde verontwaardiging richting kerstmis tonen.

Beter gezegd: ze hebben wat mij betreft gelijk met hun verontwaardiging over de drukte, die rond ramadan gemaakt wordt, maar het is weer eens selectieve verontwaardiging en daar houd ik niet zo van.

#3.1 kevin - Reactie op #3

Ik zie geen selectieve verontwaardiging, hoor. Het valt gewoon meer op bij een exotische feestdag als de Ramadan. Daarnaast doen wij helemaal niet zo vroom over Kerstmis als Moslims over de Ramadan doen, volgens Peter.

#3.2 Jabir - Reactie op #3.1

Peter heeft ook haat aan Sinterklaas en Zwarte Piet, dus op zich is hij wel consistent ja.

#3.3 pedro - Reactie op #3.1

Het is selectieve verontwaardiging, als hij in hetzelfde artikel kerstmis noemt en niet zegt, dat hij net zo een hekel aan de drukte rond kerstmis heeft als aan de drukte rond ramadan. Het is dan slechts koren op de molen van de racisten onder ons. Dan kunnen wij wel heel genuanceerd zeggen, dat ie ook een hekel aan kerstmis heeft, maar dat zegt ie niet in dit artikel en geen van onze racisten zal dat vermelden als die naar dit artikel verwijzen om weer eens ‘aan te tonen’ hoe verderfelijk de islam is.

#4 Micowoco

Only porno and no ramadan makes Peter a very dull boy.

#5 Jabir

Peter doet net of hij de ramadan opgedrongen krijgt, maar dat is natuurlijk lulkoek. Zelf woon ik in een wijk waar zeer veel islamieten wonen en het gaat volledig langs me heen. Hij laat ook geen enkel voorbeeld zien dat duidelijk maakt dat hij er zelf nou zo’n last van heeft, of hoe hij er persoonlijk door benadeeld wordt.

Wat je hier ziet is dus pure onverdraagzaamheid van een naar, kleingeestig ventje.

#5.1 Spam - Reactie op #5

Precies. Het irriteert hem gewoon dat veel andere Nederlandse niet-moslims helemaal geen hekel aan moslims lijken te hebben en zelfs enige interesse tonen.

#5.2 Micowoco - Reactie op #5.1

Als er iemand is die zich graag opdringt, is het die narcistische trol wel. Kan Sargasso ajb ophouden hem hierbij te assisteren? Dank.

#5.3 kevin - Reactie op #5.1

Als er één bekende opiniemaker geen ongefundeerde haat heeft jegens Moslims, is het Peter wel. Ik vind ook dat Peter afglijdt in onverdraagzaamheid, maar dat het hem dwars zou zitten dat te wéinig mensen Moslims haten, gaat er bij mij niet in! Die bewering staat haaks op wat Peter schrijft.

#6 Bismarck

Op de één of andere manier krijg ik toch vooral de aandacht die anti-islam fanatici voor de ramadan hebben mee. Als de Roze Khmer en de PVV (zelfs middels Kamervragen) niet de aandacht hadden gevraagd voor extra politie-inzet, had ik niet eens geweten dat de ramadan deze week begonnen was. Vervolgens houden “beschaafd” extreem rechts en FN de aandacht vast. Volgende week een uitgebreid item van TMG?

#6.1 Bookie - Reactie op #6

Je kijkt nooit journaal of actualiteiten? Je wordt er daar mee doodgegooid.

#6.2 Bismarck - Reactie op #6.1

Het (ochtend)journaal kijk ik wel regelmatig, maar daar is het me niet opgevallen, anders dan de PVV-Kamervraqen.

#7.1 Spam - Reactie op #7

Dus? De afgelopen weken was er veel aandacht voor de Tour. En voor de files in Frankrijk en voor het weer en voor de kredietcrisis en de nieuwe vriend van de ex van Ruud Gullit. En de komende weken voor de OS.

Als je dat niet leuk vindt, moet je maar eens een boek gaan lezen of zo. Of lekker naar buiten. Dat kan ook erg aangenaam zijn.

Wat wil je eigenlijk zeggen met zo’n lijstje met links? Als het je irriteert, waarom ga je ze dan lopen Googlen?

#7.2 Jabir - Reactie op #7

Prediker, je hebt druk moeten zoeken om al die superinteressante linkjes te vinden! Maar als je bedenkt dat er ongeveer een miljoen islamieten zijn is dat toch normaal? Mag er niet van jou geschreven worden over islamitische hoogtijdagen omdat je het een inferieure cultuur vindt ofzo? Wat wil je precies zeggen met je achterlijke linkenlijstje? Dat de ramadan ons opgedrongen wordt, terwijl je die linkjes vond door er gericht op te zoeken? Zielig figuur, je bent erg door de mand aan het zakken met je antics. Eerst je gestoorde bejegening van mij, daarna kreeg Johanna de volle laag en maakte je haar zelfs voor “islam apologeet” en nu dit? Tijd voor een bezoekje aan de therapeut, frust.

Rot toch op met je schijtlinkjes die niets aantonen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7
 • Vorige reactie op #7
#7.3 Karl Kraut - Reactie op #7.2

Een miljoen? Alevieten doen niet aan ramadan.

#7.4 Bismarck - Reactie op #7.2

je hebt druk moeten zoeken om al die superinteressante linkjes te vinden!

Dat lijkt me ook, als je zelfs organisaties op sterven na dood (intermediair, FNV), op racistische grondslag (DS) of het buitenland (Belgische gazet) erbij moet zoeken (om over WTF-organisaties als nationale zorggids en almere vandaag nog maar te zwijgen). Dat zijn inderdaad niet echt “actualiteiten” die ik dagelijks volg.

#7.5 Jabir - Reactie op #7

Je bent je gaandeweg aan het ontwikkelen tot een randdebiel stuk stront, Prediker. Is dat wat je wil?

#7.6 Jabir - Reactie op #7.5

Ergens gaat er toch iets mis met een afslag In dat koppie van je, Prediker. Ga je het eerst op zitten nemen voor conspiracy gekkies, vervolgens ga je Johanna op een niet zo integere manier (argumenten negeren enzo) de maat nemen terwijl die verdedigt wat ze liefheeft en nu is je verhaal dat we geen aandacht mogen schenken aan ramadan, terwijl zeer veel van onze landgenoten dat vieren?

Nu voel ik me pas pedant in jouw richting.

#7.7 Prediker - Reactie op #7.5

Ik stel gewoon vast dat de ramadan wel degelijk behoorlijk wat aandacht krijgt door even te recapituleren wat men de afgelopen weken in de media zoal aan Ramadan-nieuwsitems heeft meegekregen.

Niet meer en niet minder.

Daar heb ik helemaal niet druk voor hoeven zoeken; dat was gewoon een kwestie van ‘ramadan’ invoeren in Google Nieuws, en dan krijg je de berichten van de afgelopen weken keurig onder elkaar.

Vanwaar die hevige reactie op mijn vaststelling (in drie delen maar liefst)? Ik zie even niet hoe dit aanleiding is tot dergelijke grove scheldpartijen.

Maar vermakelijk is het wel, om te zien hoe je flipt naar aanleiding van niet meer dan een serie linkjes.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.5
 • Vorige reactie op #7.5
#7.8 Jabir - Reactie op #7.7

Probeer je nu je stupide linkenlijstje te compenseren met een arrogante pose? Wat pedant van je, Prediker.

#7.9 Johanna - Reactie op #7.7

Is dit een onbewerkte lijst? Ik vraag dat omdat als ik ramadan intik in Google News, ik ook allerlei links tegenkom die niet in je lijstje staan. Om er eens een paar te noemen: Antwerpse moskeeën die stewards inzetten om overlast te voorkomen, moslims die oproepen om tijdens de ramadan te doneren aan de Voedselbank, moslims op Kanaleneiland die geëvacueerd werden omdat er asbest in hun huis zit, een opiniestuk van Ahmed Marcouch die zowel de politie als moslims zelf oproept tot zelfreflectie en actie om iets aan overlast van jongeren te doen.

Mij ontgaat verder waarom je het artikel over gezondheidsaspecten, bestemd voor eerstehulpverleners, in je rijtje hebt staan. Want het gaat hier gewoon om relevante medische informatie, die belangrijk is om adequaat eerste hulp te kunnen bieden.

Als diezelfde media aandacht besteden aan laten we zeggen Diwali, maak je dan ook zo’n lijstje? Of doe je dat alleen als het om de Ramadan gaat? Zo ja, vanwaar die selectiviteit?

#7.10 Noortje - Reactie op #7.5

Waarom steeds dat gescheld naar mensen die het niet met je eens zijn? De scheldpartij richting Harm (waar is hij eigenlijk?) was genant en ook in andere discussies steeds weer namecalling. Als je het niet op inhoudelijke argumenten kan winnen, of zo weinig interesse hebt in afwijkende meningen, dan is iemand uitschelden gerechtvaardigd? Ik vind het echt beneden peil en een zwaktebod.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.5
 • Vorige reactie op #7.5
#7.11 Jabir - Reactie op #7.10

Nou, Noortje,

Harm was mij vooral aan het uitschelden en probeerde een soort hetze tegen me te beginnen met allerlei rare verdachtmakingen en ik gaf niet mee zullen we maar zeggen. Toen hij me voor de twintigste keer o.m. voor hasbara ging uitmaken was ik dat een beetje zat. Hij kwam er nog genadig vanaf.

Daarnaast valt het me op dat Prediker al een tijdje echt heel raar bezig is: hij voert op een oneerlijke manier discussies door argumenten te negeren en vervolgens een aanmatigende toon op te zetten (deed hij niet alleen bij mij maar ook bij Johanna in dat draadje over Badr), hij maakt mensen voor “islam apologeet” uit -alsof mensen zich moeten excuseren voor het feit dat ze islamitisch zijn- en komt nu dus met het soort braindamaged bullshit aanzetten dat je alleen van PVV’ers zou verwachten. Alsof zo’n linkenlijstje waar hij gericht naar zocht iets zegt.

Wat ik van Prediker de laatste tijd zie is domheid, oneerlijk gedrag in het debat, bluf en nu dus ook PVV antics met nietszeggende linkenlijstjes. enzo.

#7.12 Jabir - Reactie op #7.11

Ik sta er gewoon versteld van hoe snel die geestelijke degeneratie zich bij Prediker voltrekt.

#7.13 Noortje - Reactie op #7.11

Ja, en? En zitten wel meer mensen op dit forum die rare of nare dingen zeggen. Jij en ik wellicht incluis. Maar schelden? Je hebt te veel inhoudelijks en zinnigs toe te voegen om je tot dat niveau te verlagen. En dat Harm zelf begon doet me denken aan het argument van de kleuter die ik hier thuis rond heb lopen.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.11
 • Vorige reactie op #7.11
#7.14 Kwiebus - Reactie op #7.11

Ik sta er van te kijken dat een randdebiel als Jabir de ruimte krijgt op dit forum om zijn verbale diarree te spuien. Er af trappen die schooier, zeg ik. Komt dit bericht er ook doorheen, of wordt alleen gescheld van multikul-fundamentalisten als Jabir geaccepteerd op dit politiek correcte dogma-blog?

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.11
 • Vorige reactie op #7.11
#7.15 Noortje - Reactie op #7.11

Ik lees jabirs posts met veel interesse. De zon is vast naar je hoofd gestegen zo heethoofdig als je reageert. Lekker een koude douche nemen vanavond, daar knap je vast van op.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.11
 • Vorige reactie op #7.11
#7.16 Jabir - Reactie op #7.11

Heh. Waarschijnlijk omdat het veel te warm is, ik nog steeds niet op vakantie ben en er aanleg voor heb. Tiny en Lau wonen zo ongeveer bij me om de hoek, om je een idee te geven. Die hebben drie Henk en Ingrids voor ontbijt.

Want laten we wel wezen: Prediker is gewoon een enorme Henk als hij aan probeert te tonen met zijn random ramadan linkjes dat er teveel aandacht aan dit mooie festijn wordt besteed. Zijn linkjes zouden op de een of andere manier het beeld moeten bevestigen dat wij als niet-islamieten gedwongen worden de ramadan mee te ervaren, terwijl er toch echt proportioneel met het aantal mensen dat kerst viert aandacht aan wordt besteed. In alle opzichten.

Met schijnargumenten probeert hij dus een vals standpunt te betrekken dat niet met een mening te maken heeft, maar met een gevoeltje van onbehagen zonder basis in de realiteit. Dat heeft al lang en breed geen plek meer in een normaal debat en het is zinloos om zoiets nog met redelijke argumenten te pareren. Argumenten worden toch genegeerd als ze niet uitkomen, of er volgen kwalificaties op. Trollgedrag dus, dat vind ik verder fair game.

 • Beantwoorden
 • Volgende reactie op #7.11
 • Vorige reactie op #7.11
#7.17 Noortje - Reactie op #7.11

@31 was een antwoord op @29 haha. Sorry voor misverstand!

#7.18 kevin - Reactie op #7.5

Ad hominem, much?

#8 jvdheuvel

Ik heb een turk op mijn werk die nu niet mee gaat roken. Alle echte ellende van ramadan lees ik op dagelijksedwerg en op twitter.

#9 Carlos

Vorig jaar was ik eind augustus in IJsland en las daar een artikel over de enige moslims daar (dat zijn er niet veel). Ze moeten ook niet veel noorderlijker gaan anders overleven ze de (volgende) Ramadan niet. Nooit Meer Slapen wordt dan Nooit Meer Eten met die Middernachtzon.

#9.1 lapis - Reactie op #9

Mij is verteld dat als je op Spitsbergen zit, je gewoon de tijden van Saoedi-Arabië kunt aanhouden. Wat dus eigenlijk aangenamer is dan wanneer je de Nederlandse tijden aanhoudt.

#9.2 Carlos - Reactie op #9.1

Potverdikkeme! Dat is niet eerlijk. Maar goed, ik weet ook dat er twee jaar terug een internationale conferentie over ‘islam in de ruimte’ heeft plaats gehad, om te bepalen hoe en wanneer een islamitische astronaut moet bidden als ie met 10.000 km/h in het ISS om de aarde vliegt… Waar ligt Mekka en wanneer is het tijd om te bidden? Dat zijn van die dingetjes waar Mohammed en zijn vijftig krijgers destijds niet aan dachten toen ze een nieuwe wereldreligie begonnen.

#9.3 Martijn - Reactie op #9.2

Toch had hij het goed gezien, die Mohammed wat betreft het kweken van het groepsgevoel met zijn ingebouwde survivalmoment (Ramadan) en schoolreisje (hadj). Zelf ben ik een ongelovige, maar in culturele zin zeer strikte calvinist met een hekel aan alles wat riekt naar ritueel en mystiek, maar ik zie de aantrekkingskracht wel.

#10 jvdheuvel

Het stikt hier van de turken trouwens. Allemaal ramadanners. Waar kan ik heen ik kan niet naar België.

#10.1 Bookie - Reactie op #10

Naar een terras van een Turkse uitbater en veel bier, eten bestellen en nuttigen.

#11 Noortje

Een collega van me is Moslim en doet mee aan de ramadan. Een andere collega viert kerstmis niet omdat hij het niet leuk vindt. Wat een geleuter over overlast van de ramadan. Een beetje respect voor hoe mensen hun eigen leven willen indelen mag best. En genieten van de lekkere hapjes van het suikerfeest ook.

#12 Boer

Opgefokte malloten met een kort lontje zoals Jabir tolereren is de doodsteek voor Sargasso.
Inhoud heeft geen waarde met zijn voorgeschiedenis op het internet, die man is niet te handhaven.
Er zijn er hier die voor minder een ban hebben gekregen.

#12.1 HPax - Reactie op #12

’t Zou wel fijn zijn als die Jabir zich wat minder grof gaat uitdrukken. Hij heeft het over veel zaken waarop ik best zou willen reageren, maar je dat doende te laten fecaliseren etc., daar heb ik geen zin in. Wie wel?

Ook lijkt het mij dat Jabir en dat soort lui het aanzien van Sargasso schade berokkenen.

#12.2 Jabir - Reactie op #12.1

Nah, dat is in ieder geval al een beter onderwerp dan die rare ramadan shite. Ongelofelijk zeg, zou Breedveld de volgende keer gaan schrijven over de enge kookluchtjes bij hem in de buurt?

#12.3 Jabir - Reactie op #12.2
#12.4 pedro - Reactie op #12.1

Lui als Morika en Hpax worden hier ook getolereerd, dus zo veel heb je niet te klagen.

Ik stel trouwens vast dat extreem rechts zich weer eens collectief ergert aan een persoon. Vrijheid van meningsuiting is voor hen blijkbaar maar een beperkt begrip. Een beperkt begrip is verder volgens mij een typisch kenmerk van extreem rechts…

#12.5 Noortje - Reactie op #12.4

Extreem rechts? Ik niet hoor. Integendeel. Heb alleen maar aangegeven dat ik het gescheld raar vind, maar met name heel jammer, omdat jabir op basis van argumentatie echt mooie dingen kan bereiken. Voel me toch een beetje aangesproken omdat mijn post blijkbaar bij enkele mensen de remmen weghaalde om hun ongenoegen even te spuien.

#12.6 pedro - Reactie op #12.5

Ging niet over jou. Was een reactie op 032.

#13 HansR

Prediker is gewoon een zuiger en niets anders.

#13.1 sikbock - Reactie op #13

* zuigt even mee * ramadan heeft weinig met vasten te maken. Moslims halen (gedurende een maand) ’s avonds de “schade” dubbel en dwars in met uitbundige vreetfestijnen. Die twee kerstdagen van ons zijn er niks bij

Feit van algemene bekendheid is dan ook dat de gemiddelde moslim tijdens de ramadan stevig aankomt en in de maanden er na moet afvallen..

#13.2 sikbock - Reactie op #13.1

was bedoeld als reactie op # 34

#13.3 Benach - Reactie op #13.1

Nou Sikbock, kom maar eens met die statistieken dan. De PVV had er ook al een handje van om te beweren dat de criminaliteit van moslims zou toenemen tijdens Ramadan, dat bleek ook een broodje aap. Dus dergelijke algemeenheden zou ik graag ondersteund willen zien met een statistiekje.

#13.5 kevin - Reactie op #13

Als je niks inhoudelijks hebt toe te voegen, reageer dan gewoon niet. Bij dezen een oproep aan de moderators van Sargasso om inhoudsloze reacties prompt te verwijderen of te voorzien van een waarschuwing dat de discussieruimte niet bedoeld is voor ad hominems of zelfs gescheld. Deze reactie mag dan ook meteen weggeflikkerd worden, vanwege off-topic.

#14 Piet

Ramadan, religie onzin is niet meer te negeren, half Amsterdam lijkt inmiddels wel religieus.

#15 Joop

Tegen wie moet Peter Breedveld beveiligd worden (cursief aangegeven onderaan artikel)?

Verder een fantastisch artikel, ik had een tijdje frontaalnaakt.nl al niet meer gelezen, dus dank voor de reactie.

Jammer dat je gelijk weer van die klote opmerkingen krijg, elk jaar dezelfde discussies met niet onderbouwde stellingen van de islamofoben en Wilders-vereerders en belastingontduikers.

Boekentip: De voorman (over Henk Feldmeijer) van Bas Kromhout kan je dezelfde psychologie zien als bij de brulapen van de PVV, alleen zijn die te bang om echt wat meer te doen dan anoniem tussen het masturberen te reageren op fora. Een heilig racistisch geloof in de soevereiniteit van het Noordische ras, haat tegen alles wat daartegenin gaat. Negatieve blik op de wereld: verloedering, luiheid. Egocentrisch, narcistisch denken.

#16 Jabir

Tegen wie moet Peter Breedveld beveiligd worden (cursief aangegeven onderaan artikel)?

Tegen de aanstelleritis van hemzelf, Joop. Verder heeft Breedveld helemaal geen beveiliging nodig. Hij is al tijden bezig met het zwaar overdrijven van de “bedreigingen” in zijn richting en met dit artikel (als je het al las) zijn PVV brulapen juist wel gelukkig.

Een heilig racistisch geloof in de soevereiniteit van het Noordische ras, haat tegen alles wat daartegenin gaat. Negatieve blik op de wereld: verloedering, luiheid. Egocentrisch, narcistisch denken.

Maar jij vond dat blanke superioriteitsbesef verder niet spreken uit zijn verhaal? Het stukje is dan ook vooral een illustratie van Peter’s narcisme en egocentrisme.

#17 Noortje

Alle nuance ten spijt… Item op canvas. Zeer bekijken waard, maar helaas olie op het vuur van enkele regeerders hier :o(

Offtopic, en toch niet helemaal.

Docu: de vrouw van de straat. http://www.canvas.be/programmas/terzake/server135811c22:1382dd68823:-77e5

En zeer herkenbaar, enige reden waarom ik ooit uit Bos en Lommer ben vertrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*