1. 3

  Oh, hij heeft het van een vriend van een vriend die het stel kent. Een heel sterke basis voor speculaties over iemand seksuele voorkeur.

  /snark off

  De mouse over tekst zegt inderdaad alles.

 2. 5

  @Bismarck; Ik denk dat het voor FY misschien kan, en bij IO zeker niet. Verder zullen SL, FO, LX en QW er hun schouders over ophalen, dat weet ik zeker. Van PL heb ik al tijden niks meer gehoord. ZM is mijn sock puppet.

  /WTF is DS en SG ?

 3. 7

  Als dit zo zou zijn, dan nog, so what?

  Het enige probleem zou van politieke aard zijn: het zou hem wel de semi-gedoogsteun van de SGP-mannenbroeders kunnen kosten. En ik vraag me ook af of de officiële gedogers van de PVV wel zo homovriendelijk zijn. Ik zie Wilders, Bosma, De Mos en Lucassen nog niet zo snel op een bootje tijdens de Gaypride verschijnen, in tegenstelling tot menig ander politicus.

 4. 10

  Ja inderdaad FNV -1. Overigens slaat het artikel inhoudelijk ook nergens op: de leider van de duitse conservatief-liberalen is openlijk homoseksueel en daardoor niet minder populair.

 5. 11

  Nou, er is natuurlijk 1 blijvende kwetsbaarheid; als het Rutte zo hoog zou zitten (om persoonlijke redenen – zijn moeder ofzo) dat hij er niet voor wil uitkomen en hij is het toch, dan is hij chantabel. Dat vindt de AIVD niet leuk.

 6. 13

  Wat een rare column. Dacht dat we anno 2011 ook wel over de hier niet zo heel erg tussen de regel verstopte (negatieve) stereotypes over homos – ‘Je weet het immers maar nooit met die jongens. Voor je het weet rollen ze bij een ander in bed.’ – heen waren. Louter en alleen bedoeld om ophef te generen. Zie bijvoorbeeld ook de kersverse twitteraccount van de auteur: http://twitter.com/Onno_van_Buuren (kijk mij eens stout stukje hebben geschreven! hopelijk krijg ik aandacht van geenstijl! #hashtag)

 7. 14

  Alle Britse premiers sinds Winston Churchill waren homoseksuele crossdressers (Thatcher… ik bedoel maar…). Wat nou de Big Deal is snap ik niet helemaal.

  Bovendien: kan die relnicht zich niet met zijn eigen zaken bemoeien? Moet ie niet een stad redden of zo?

 8. 16

  Mensen weten niet hoe eenzaam het is, op de top van Breekbek Berg. Ik wil niet kiezen. Maxime is zo stoer. En Geert is een schatje.

 9. 18

  Nou, als mening van een wel openlijk homoseksuele man…

  Als ik voor de lol maar gewoon even aanneem dat deze column enige relatie met de werkelijkheid onderhoudt betekent het feit dat ie een relatie heeft dat ie niet meer voor zichzelf en/of persoonlijke omgeving in de kast zit. Dan besluiten dat wel te blijven zitten voor het algemene publiek zegt absoluut iets belangwekkends over de beweegredenen van de voorman van een in naam liberale partij; het is dan een een rationele (ik gebruik de term losjes) overweging om in naam liberaal te zijn maar er in de praktijk alleen invulling aan te geven door de vrijheid te nemen zichzelf op te sluiten.

  Een vrijheid die iedereen heeft. Maar geloof zogenaamd principieel gebazel over “het is persoonlijk” niet. Ik kan U verzekeren dat het een uitvlucht is. Zoals de auteur al zegt, was het dat ook geweest als het een vriendin was geweest? Dacht het niet.

  Nu heeft hij natuurlijk het geluk dat ook de VVD een alleen in naam liberale partij is dus het past in feite prachtig, maar het maakt dat hele gegeven an sich wel weer op een prachtige manier inzichtelijk.

 10. 20

  Het is inderdaad een non-item en een vulgair stukje tekst. Pas als Rutte zijn twee Cavalier King Charles Spaniels uitlaat en het volk uitzwaait vanaf de achterbank van een Daimler heeft het weer wat waarde.

 11. 21

  Het gaat ook niet om al dan niet homoseksueel zijn, het gaat om al dan niet vinden dat het iets is dat je niet openlijk deelt.

  Hij heeft dermate vaak commentaar gehad op zijn vriendin/vrouw-loosheid dat het heel normaal was geweest om het wel te delen als het volgens hemzelf geen issue was geweest. Maar de liberale voorman vind het dan schijnbaar iets dat niet voor de openbaarheid is en dat vind ik persoonlijk toch echt wel relevant voor iemand wiens visie op emancipatie gewoon relevant is als “premier van alle Nederlanders”.

 12. 22

  @Rene, misschien is Rutte alleen maar bang om te vertellen dat hij linksdraaiend links dragend is, wie weet
  Een alternatief, via 20, is dat hij zijn kop kaal scheert, twee hondjes koopt en aan Berlusconi vraagt of Ruby nog een broer heeft
  Of hij is knettergek

  Het interesseerde me geen moer, maar nu wil ik het toch wel weten

 13. 23

  Aan de andere kant, als Onno Hoes alleen een afleidingsmanoeuvre is en Albert Verlinde is z’n vriendje — dan wil ik het NIET weten. <ril>.

 14. 25

  Ik probeer een grapje te maken met “het Casthuis” als ambtswoning maar echt ver voorbij dat simpele gegeven kom ik niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren