Europese Commissie waarschuwt voor sociale media bij onderhandelingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Uit een audio-opname van Patrice Pellegrino, die in handen is van NU.nl, blijkt dat de Europese Commissie sociale media ziet als een gevaar bij de onderhandelingen over een nieuw geheim handelsverdrag met regels over intellectueel eigendom. De online diensten kunnen een heftig publiek debat opwekken.

Het vorige handelsverdragvoorstel, het antipiraterijverdrag ACTA, werd onder andere afgewezen omdat het enorm veel negatieve aandacht kreeg op sociale media. De industrie was niet in staat daar tegenwicht aan te bieden, maar bleef gebruikmaken van de oude manier van lobbyen.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Niet JeZus

De eerste twee verdragen werden afgeschoten toen de inhoud bekend werd. In plaats van dat daar lering uit is getrokken doen ze het gewoon nog een derde keer – en deze keer nog meer in het geniep achter gesloten deuren.

Niet zo vreemd hè dat dit het vertrouwen in de Europese Commissie niet bepaald ten goede komt.

#2 hansje ter horst

@1: De mensjes die in Europa aan de touwtjes denken te kunnen blijven trekken graven hun eigen graf.

Ikzelf ben vooralsnog niet voor een uittreden uit Euro en Europa, aangezien ik niet weet en niet kan overzien wat dat voor gevolgen heeft, maar ik wil WEL graag dat de mij volstrekt onbekende figuren daar in Brussel of Straatsburg( zijn ze daar al eens uit – terwille van de kostenbeheersing -) zich eens eventjes iets minder bemoeiselen met mijn privéleven en dat van mijn naasten.

Zolang dit soort berichtgeving met steeds groter wordende frequentie in de media verschijnt wordt de weerstand ook groter….
Mensjes in Brussel, denk daar eens over na, anders vliegen jullie de laan uit en dan gaan er koppen rollen(figuurlijk gesproken dan)….want iets wat jullie categorisch blijken te vergeten…..: Jullie staan in dienst, ja, D I E N S T , van de Europese burgers die jullie hebben gekozen, sterker nog die burgers betalen en liggen min of meer krom voor jullie meer dan riante salarissen…..het is dus NIET zo dat die burgers JULLIE onderdanen zijn.
Daar kom je , als je niet oppast, nog achter.

#3 henkvdam

@2:
” Jullie staan in dienst, ja, D I E N S T , van de Europese burgers die jullie hebben gekozen, sterker nog die burgers betalen en liggen min of meer krom voor jullie meer dan riante salarissen…..het is dus NIET zo dat die burgers JULLIE onderdanen zijn. ”

Wishful thinking.
Prof Engelen legde bij RADAR uit hoe over ons wordt gedacht ‘suckers’, waar je zoveel mogelijk geld uit moet persen.

#4 Cerridwen

@2: De titel van het stukje wordt niet gedekt door het citaat van deze ambtenaar (dus niet: De Europese Commissie). Hij zegt alleen dat de industrie zijn pr strategie niet heeft aangepast aan de moderne tijd, en dat lijkt mij een hoopvolle constatering. Getuige ook het feit dat vorige geheime verdragen het niet gehaald hebben.

Bedenk bovendien dat ook de tegenmacht europees georganiseerd is, het is niet alleen slecht wat er uit Europa komt.

#5 hansje ter horst

@3: Ik ben bang dat je gelijk hebt.

Daarom waarschuw ik dat soort gassies, want dat gáát een keertje helemaal mis.

En denk er om, in Europa wonen meer mensen die het zat zijn dan ze denken en zouden wensen.

Het wordt tijd dat de parasieten die zich daar op onze kosten( ja, en daar horen die buitensporig betaalde ambtenaren met hun krankzinnige onkostenvergoedingen ook bij) zich realiseren dat ze niet te ver kunnen gaan.

Wanneer ze nu nog niet in de gaten hebben dat de “mensen in het land”(met dank voor deze term aan Wiegel) er genoeg van krijgen zullen ze dat over niet al te lange tijd in de gaten krijgen.

Nogmaals,ik ben niet voor uittreding uit Euro en Europa, omdat ik, zoals gezegd , de gevolgen daarvan even niet scherp heb, ik ben WEL voor een stevig pak op de denkbeeldige broekjes van diegenen die denken dat ze alles over ons en zonder ons kunnen ritselen…..
Over ons, zonder ons, maar WEL van onze centen….

Waarom treedt onze regering daar niet tegen op?
Waarom treedt er geen enkele regering tegen op??

#6 Andy Cap

@5: “Nogmaals,ik ben niet voor uittreding uit Euro en Europa, omdat ik, zoals gezegd , de gevolgen daarvan even niet scherp heb”

De angst regeert.

Gewoon de zaak op scherp zetten, dan zal je zien hoe snel ze overstag gaan, want wij kunnen wel zonder, maar het bedrijfsleven kan niet zonder.

En wij, de burgers, hebben maar 1 wapen: we zijn met meer.

Dus gewoon heel hard roepen dat je ook op de PVV gaat stemmen en als het puntje bij het paaltje komt kun je altijd nog zien. Je zult de enige niet zijn.

En als dat ook niet helpt: gewoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*