EU bereidt nieuwe sancties tegen Rusland voor

Aldus de Volkskrant:

De Europese Unie gaat ‘met spoed’ nieuwe economische sancties tegen Rusland voorbereiden wegens de aanhoudende Russische agressie tegen buurland Oekraïne. Europese regeringsleiders en staatshoofden hebben dat gisteren op hun top in Brussel besloten.

Open artikel

Reacties (42)

#1 Bolke

Tenzij de EU met een zak met geld voor Slowakije over de brug komt zie ik dit niet gebeuren.

#2 Hans Verbeek

Die sancties maken een eind aan de globalisering en internationale handel. Het transport van goederen, voedsel en mensen over grote afstanden zal gaan afnemen.
Op naar een kleinere, lokale, zelfvoorzienende economie. Minder afhankelijk van moeilijk winbare aardolie. En een lagere CO2-uitstoot… ik zie niet in waarom iemand daar tegen zou kunnen zijn.

#3 kalekip

Dit is echt een verkapte zegen voor Rusland. Die gaan eindelijk weer hun eigen voedsel verbouwen. Geld halen ze bij andere BRICS-landen. Oligarchen komen misschien zelfs wel een beetje in de problemen als hun tegoeden op Cyprus, Brighton Beach en de Zuidas worden bevroren, dus die halen alles terug naar het moederland. Gaat helemaal goed komen daar.

#4 weerbarst

De zionisten in city of londen en washington willen RF uit swift gooien, zoals ze eerder met Iran deden.
AUB geen kinderachtige opmerkingen, de materie is ernstig genoeg.

#5 Bolke

@4: In dat geval kan de EU ook geen gas & olie meer kopen van Rusland.

#6 weerbarst

@5
Zoals met alle sancties ondermijnen ze ons zelf op langere termijn inderdaad (Onze eigen regeringen zijn om die reden ook onze vijand), en de USD.
Olie kan nog wel steeds via andere swap contracten en in andere valutas of fysiek goud gekocht worden. Iran doet dit nu ook zo.

http://www.bloomberg.com/news/2014-08-29/u-k-wants-eu-to-block-russia-from-swift-banking-network.html

http://en.ria.ru/business/20140827/192383783/Russias-Gazprom-Neft-to-Sell-Oil-For-Rubles-Yuan.html

#7 Thallman

@3
Een functionerende landbouw is niet iets dat zomaar eventjes wordt opgezet. Russische boerderijen werken nog volgens het sovjet model waarin iedere werknemer een andere taak heeft. Wat in Nederland met drie werknemers wordt gedaan kost er in Rusland 40.

#8 Bolke

@7: Is wel goed voor de werkloosheid ;-)

#9 toni (niet ingelogd)

@8 Ik neem aan dat je tegen bedoeld. Hoewel politici gebruiken dit trucje ook. (De laatste tijd niet meer, omdat ze doorhebben dat volgens de CBS modellen een hoge werkloosheid meer banen geeft, wordt er meer gesproken over het creëren van banen)

#10 Dehnus

Grappig hoe Bolke en Weerbarst, toch Rechts volk, nu helemaal de Soviet Heilstaat zien zitten :).

#11 bolke

@10: Knap, Rusland is kapitalistischer dan Nederland.

#12 Amateur Commenter

@11: ik moet even een traantje wegpinken hier. Weet je Bolke, ga lekker in Rusland wonen. Wij houden je niet tegen om in een land te wonen waar je polonium voor ontbijt krijgt als je iets te zeggen hebt tegen ome Putin, die samen met zijn vrindjes een ware oligarchie heeft gecreeerd. Doe je verder ook nog even de groetjes aan de potenrammers en slavische skinheads?

#13 weerbarst

@10 in dit conflict, en in het algemeen op het wereldtoneel, is rusland nu veel zuiverder dan het failliete westen
ik moet verder niks van staten hebben

#14 bolke

@12: Moet je ff tegen Ad Bos, Fred Spijkers zeggen en als Willem Oltmans nog had geleefd had je ook ff kunnen vragen hoe die over de Nederlandse overheid denkt.

#15 Amateur Commenter

@13: Zo zuiver dat je blijft ontkennen een gebied binnen te vallen terwijl de foto’s voor je neus liggen. Zo zuiver dat ze interventie in het verkrachtte Syrië blokkeerde omdat ze ten koste van duizenden onschuldigen hun militaire proxy willen behouden. Zo zuiver dat men een eiland zonder toestemming annexeert en vervolgens doen alsof er democratisch voor is gekozen.

Dat is de welbekende manier waarop Rusland al sinds de Soviet Unie zand strooit in de ogen van hun tegenstanders. Maar goed, laat ze maar genoeg van die wespennesten zoals Tsjetsjenië binnenvallen.

#16 Amateur Commenter

@14: De Ad Bos die alsnog schadevergoeding krijgt van een regering die elke 5 jaar wisselt? Of bedoelde je Litvinenko, vermoord met toestemming van Putin, die zelf ondertussen al sinds 1999 in het openbaar aan de touwtjes trekt.

Ja, lastige vergelijking Bolke.
Nederland is niet perfect nee. Maar als je niet ziet dat Rusland van een compleet andere orde is dan zijn we denk ik uitgepraat.

#17 bolke

@16: Nogmaals, dat moet je ff vragen aan Fred Spijkers en wijlen Willem Oltmans, die zaken hebben meer als 30 jaar geduurd, men heeft zelfs geprobeerd om Spijkers gek te verklaren en gedwongen op te nemen, dus nee, nederland is niet van zo’n ‘andere’ orde hoor en dat er om de 4 jaar een andere regering in Nederland zit is irrelevant aangezien de pesterijen onder de nieuwe regeringen gewoon door gingen.

In Rusland stoppen ze polonium in je thee, in Nederland maken ze je gedurende 30 jaar lang helemaal psychisch kapot, het eind resultaat is het zelfde, verwoeste levens.

#18 gbh

Tussen moord (polonium) en tegenwerken/treiteren van de staat zit volgens Putin’s anale worm Bolke dus geen enkel verschil.

#19 Olav

@18:

Putin’s anale worm Bolke

-1

Ben het ook niet met Bolke eens in dit geval, maar dit soort toevoegingen is echt vreselijk onnodig.

#20 bolke

@18: Hahahaha jij bent zo rabiaat anti-poetin dat ik je echt niet meer serieus kan nemen, die man is niet gepest, hij is psysisch KAPOT GEMAAKT, die man zal de rest van zijn leven een kut leven hebben.

Maar gbh vind het vervalsen van medische verklaringen door de overheid om iemand gek te laten verklaren normaal, nou dan weten we dus ook wat voor soort persoon gbh is, ik kan je maar 1 advies geven, stop eens met lijm snuiven, het vernielt je hersens.

#21 De echte Rob

@19: Beetje het nieuwe systeem omzeilen door zo alsnog een -1-tje uit te delen….

Anarchist!

#22 Amateur Commenter

@20: Jij vindt het blijkbaar normaal dat homosexualiteit als een zeer zondige ziekte beschouwd wordt waarvoor je een wet in het leven moet roepen die verdere verspreiding moet voorkomen, dat je vermoord wordt als je iets te zeggen hebt, dat de staat bedrijven annexeert wanneer de oligarchie Putin inc. daar behoefte aan heeft en daar bovenop het helemaal toppiejoppie vindt dat de rechten voor de mens, demonstratierechten en persvrijheid sterk zijn ingeperkt sinds Putin het pluche gevonden heeft. Oh ja, en dat Putin zo’n beetje elk internationaal verdrag aan zijn laars lapt, dat is natuurlijk ook erg fijn.

En dan praten we over de afgelopen 15 jaar.

#23 Olav

@20:

stop eens met lijm snuiven

Ook niet nodig.

#24 bolke

@22: Ik heb ook nooit gezegd dat Rusland/poetin heilig of normaal is, ik zeg alleen, hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

#25 Dehnus

@14: Oltmans heeft een mooie leeftijd bereikt en is niet overleden een vergiftiging. Wel heeft hij met een vuige moordenaar vriendelijke banden onderhouden. Net zo’n moordenaar als de Nederlanders in Indonesië. Hoe zijn vriendje in de Molukken, Papoea en met tegenstanders omging deed helemaal niet onder voor wat de Nederlanders daar uitvoerden.

Andere vrijheidsstrijders die deze meneer niet moest waren ineens verdwenen.

#26 Dehnus

@15: Ach joh, als Putin dit nog een paar jaar volhoudt dan heeft hij in Siberië een probleem met opstandelingen. En dan is het janken geblazen.

#27 bolke

@26: En dat is poetin zijn probleem, of gaan we siberie ook bij de EU halen?

#28 bolke

@25: Guilty by association dus.

Oltmans heeft niet voor niks 8 miljoen gulden schadevergoeding gekregen, dat is voor NL begrippen absurd hoog en dat geeft wel degelijk aan dat de NL overheid hele vieze dingen heeft gedaan.

En een mooie leeftijd halen staat niet gelijk aan een normaal leven.

#29 Dehnus

@28 Dat zal best, maar het is wat anders dan uit de weg geruimt worden. En als je je omgeeft met massamoordenaars, zoals de rasPutin liefhebbers nu ook doen door hem op te zoeken (Van Franse Acteurs tot Italiaanse Mafiabazen/Mediatycoons/Premiers), dan moet je niet gaan janken dat mensen gaan roepen :”Zie je wel!”.

Het zal best een aardige man geweest zijn hoor, maar ik moet de types met wie hij uithing niet.

#30 Dehnus

@27: Nee dan ga jij lopen janken over de arme Putin die je nu zo ophemelt.

Sinds deze meneer mensen uit de weg ruimt en mensen in kampen propt, vindt ik hem van hetzelfde kaliber als een Sadam Housein. En die mogen van mij morgen nog doodvallen. Met een invasie ben ik het niet eens, maar houdt eens op die mensen goed te praten. Nog even en je gaat Kim Yung Un goedpraten, of Quantanamo Bay en haar grote vaders in de Republikeinse Partij.

#31 De echte Rob

@30 Saddam Hoessein is niet echt anders dan de Nederlandse overheid. Want je weet wel, een handjevol klokkenluiders is respectloos behandeld.

#32 Amateur Commenter

@31: Nee nee Rob, hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

:’)

#33 bolke

@31: In Nederland is het al zover dat klokkenluiders zelfmoord plegen, wat in het nieuws komt is inderdaad maar een handjevol, de zogenaamde top van de ijsberg.

#34 gbh

@19: Goh wat leuk Olav, ben jij opeens bekeert tot de brave woorden politie?

Die toevoeging was er omdat ik geen zin heb om elke keer op verdraaiingen, leugens, drogredenen en andere retorische trucs in te gaan. Vroeger kon je zo’n vals redenerende spelletjes speler nog een minnetje geven maar dat is helaas afgeschaft omdat er een paar mensen daar misbruik van maakten, dan hebben ze meer gelijk of zo.

Paar voorbeelden:

Bolke vind 2 mensen die psychisch kapot zijn gemaakt een balk en de moorden op vele journalisten en andere politieke tegenstanders van Putin een splinter. Dan mis je echt elk besef van proportie.

Bolke vind dat je pas recht van spreken hebt als je zonder zonde bent, voor hem zelf gaat dat vreemd genoeg niet op en toevallig ben ik zonder zonde.

Volgens Bolke ben ik omdat ik stemrecht heb verantwoordelijk voor Irak, Libië, Kosovo, Israël, de watersnoodramp, de ondergang van het Romeinse rijk en de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria.

Bolke is of voor het recht van de grootste gun, of een rancuneus mannetje dat hoopt dat Putin voor hem de wereld naar de ondergang drijft, of Putin is in zijn ogen de “echte vent” die hij zelf altijd zo graag heeft willen zijn.

Ik vind dat Putin gestopt moet worden, hoe langer je wacht hoe hoger de prijs. Vandaag de Oekraïne, wat morgen?

http://www.slate.com/articles/news_and_politics/foreigners/2014/08/vladimir_putin_s_troops_have_invaded_ukraine_should_we_prepare_for_war_with.html

En waar sta jij Olav? Behalve ‘Putin is fout’ en commentaar op de manier van posten hou jij je verder op de vlakte.

#35 su

@34 En waar sta jij Olav? Behalve ‘Putin is fout’ en commentaar op de manier van posten hou jij je verder op de vlakte.

Says it all. De ideologie van GBH. Je bent of zwart of wit.

#37 gbh

@35: Ha su, ik heb je gemist, hoe was het in Yalta?

http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-194-humanitarian-corridor-uncertain-for-evacuation-of-ukrainian-soldiers/#4052

Bij dat soort ideologie is het bij mij inderdaad zwart of wit.

@36: Het is wat met die Merkel, ergens anders zegt ze weer:

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou hebben gezegd dat Poetin op militaire escalatie afstevent. Na Oekraïne zou Rusland Letland en Estland op de korrel nemen. Merkel heeft vaker gezegd dat Poetin niet te vertrouwen is

http://www.nu.nl/buitenland/3866880/oekraine-heeft-strijd-in-oosten-volgens-navo-al-verloren.html

#38 su

@37 Ben je nog niet afgereisd naar Mauripol om je aan te sluiten bij de Azov Bataljoen, chickenhawk?

“Unfortunately, among the Ukrainian people today there are a lot of ‘Russians’ (by their mentality, not their blood), ‘kikes,’ ‘Americans,’ ‘Europeans’ (of the democratic-liberal European Union), ‘Arabs,’ ‘Chinese’ and so forth, but there is not much specifically Ukrainian,” read one text. “The reason for this situation is the mass propaganda of trans-myths that are foreign to us through advertising, television, laws and education. It’s unclear how much time and effort will be needed to eradicate these dangerous viruses from our people.”

http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/08/30/preparing_for_war_with_ukraine_s_fascist_defenders_of_freedom

Blijkbaar is de enige taal waarin je wil communiceren het schelden op elkaar, nazi-punk. Soit.

http://en.wikipedia.org/wiki/Two_Minutes_Hate

#39 gbh

@38: Wat ben je weer negatief su. Ik vraag toch nergens of het niet weer eens tijd is je snor te scheren? Yalta was voor jou de plek om in alle vrijheid te protesteren tegen nazisme en volgens mij zit er maar eentje te schelden en dat was niet ik :)

Azov Bataljon (Bataljoen klinkt zo Stalinistisch) waarvan twee derde Russisch spreekt wordt als gevaar gezien voor het pro-Westerse Kiev. Daar ga jij weer met je Oekraïne is Nazi.

http://america.aljazeera.com/articles/2014/7/24/ukraine-azov-battalion.html

Waarom hoor ik jou er nooit over dat Rusland waar iets meer dan 2% van de wereld bevolking woont de geboortegrond is van meer dan de helft van ’s werelds neonazi’s?

https://www.youtube.com/watch?v=ANOLO1uK7ts

#40 su

@39 Dat ik mij niet laat strikken voor de ene groedp nazis of de andere groep nazis steekt je. Maar ondertussen is de debaclle in Oekraïne compleet. Hadden ze maar voor dialoog moeten kiezen in plaats van de fascisten op hun eigen bevolking afsturen.

#41 L.Brusselman

Zat een beetje te surfen door oude draadjes en kwam zo een typisch voorbeeld van ghb’s manier van argumenteren tegen,schelden is onderdeel van zijn pogingen om zending te bedrijven.

19 december 2011, 17:24

gefeliciteerd heren harm en brusselmans; de anti-semitische aap komt uit de mouw

kunnen jullie niet knus met talens in een celletje zitten voor het schrijven van mein kampf 3? lekker gezellig gaskranen oppoesten en warmblijven van elkaars roomblanke zaad, alles is toch immer de schuld van die ewige jude, stelletje vieze kut nazi’s

Als ik verder zoek kom ik nog wel meer pareltjes tegen maar die zal ik de lezertjes besparen.

hieronder linkjes naar “discussies” waarin hij zich van zijn beste kant liet zien.(oftewel een genuanceerd pro Israel standpunt vertolkte zoals P eens opperde)
https://sargasso.nl/mijn-zoon-zou-niet-moeten-worden-vrijgelaten/
https://sargasso.nl/mensenrechtenorganisaties-berispen-israel/

#42 Bolke

@34:

Bolke vind 2 mensen die psychisch kapot zijn gemaakt een balk en de moorden op vele journalisten en andere politieke tegenstanders van Putin een splinter. Dan mis je echt elk besef van proportie.

Voor het geval je het niet snapt, dergelijk gedrag schuurt heel dicht tegen staats-terrorisme aan.

Volgens Bolke ben ik omdat ik stemrecht heb verantwoordelijk voor Irak, Libië, Kosovo, Israël, de watersnoodramp, de ondergang van het Romeinse rijk en de onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria.

Ook dit snap je dus niet, dan leg ik je het nog 1 keer uit, toen Wilders een anti-islam sticker in de brievenbus van Saudi-Arabie stopte keek S.A. daar dus HEEL Nederland op aan en niet alleen Wilders.
En dan even ter verduidelijking wat ik daarmee bedoel, als het tot een oorlog tussen Rusland en de NAVO komt dan hebben de Russen geen munitie die onderscheid maakt tussen mensen die het oneens waren met het beleid wat Nederland in andere gevallen heeft gevoerd.
En nu even in het vet.
DE NEDERLANDSE REGERING SPREEKT NAMENS ONS ALLEMAAL, OOK AL BEN JE HET NIET EENS MET HET GEVOERDE BELEID, DUS JA DE GROTE BOZE BUITENWERELD HOUD HEEL NEDERLAND VERANTWOORDELIJK EN NIET NEDERLAND MINUS GBH

Bolke is of voor het recht van de grootste gun

Nee bolke is slim genoeg om te snappen dat je een beer op steroiden niet moet uitdagen, zeker niet als je ook nog eens heel afhankelijk bent kwa energie voorziening van die beer op steroiden.

Dat is niet dapper, dat is namelijk gewoon ronduit DOM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*