Mensenrechtenorganisaties berispen Israel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Israel heeft haar onwettige sloopactiviteiten op de westoever en Oost-Jeruzalem het afgelopen jaar meer dan verdubbeld, waardoor het aantal families dat dakloos en ontheemd is geraakt een nieuw dieptepunt heeft  bereikt. Tegelijkertijd is de uitbreiding van de nederzettingen in 2011 sterk opgevoerd, terwijl ook het geweld van kolonisten jegens Palestijnen krachtig is toegenomen.

Een coalitie van 20 mensenrechtengroepen, waaronder Amnesty International, Human Rights Watch, en Oxfam International, heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Zij deden dat terwijl het zogenoemde Kwartet, (de VN, Rusland, de EU en de VN) in Jeruzalem bijeenkwam voor een nieuwe poging om weer een vredesproces op gang te krijgen. De 20 organisaties riepen het Kwartet op om alle partijen aan hun verplichtingen volgens de internationale wet te houden. Het Kwartet zou, volgens de organisaties Israel onder druk moeten zetten om onmiddellijk een einde te maken aan zijn nederzettingenpolitiek en te stoppen met het in strijd met de wet slopen van huizen en andere constructies.

‘De toenemende snelheid van de uitbreiding van de nederzettingen en sloop van huizen duwt de Palestijnen naar de afgrond, en vernielt hun bronnen van inkomsten zowel als de vooruitzichten op een rechtvaardige en duurzame vrede,’ aldus Jeremy Hobbs, directeur van Oxfam. ‘Waar het Kartet over praat heeft steeds minder te maken te maken met wat er intussen feitelijk gaande is. Het Kwartet moet zijn aanpak radicaal omgooien en laten zien dat het echt een verschil kan maken voor de levens van Israeli’s en Palestijnen.’

Sarah Leah Whitson, directeur Midden-Oosten van Human Rights Watch zei: ‘Het Kwartet moet de voortgaande uitbreiding van de nederzettingen en sloopactiviteiten aanduiden voor wat ze zijn: schendingen van het internationale recht waar Israel mee moet ophouden.’
En Phillip Luther, Interim directeur van het Programma voor het Midden Oosten en Noord-Afrika van Amnesty International zei: ‘Israel’s toenemende schendingen van het recht illustreren het fundamentele falen van de aanpak van het Kwartet. Het is tijd voor het Kwartet om te begrijpen dat ze niet kunnen bijdragen aan het bereiken van een een rechtvaardige en duurzame oplossing van het conflict als niet eerst wordt gezorgd dat de internationale wetten worden nageleefd.”

De snel verergerende feitelijke situatie houdt, volgens de 20 organisaties, onder meer in: 

Een verdubbeling van van het aantal mensen dat is ontheemd door sloop. Sinds het begin van het jaar zijn meer dan 500 Palestijnse huizen, bronnen, reservoirs voor het opvangen van regenwater en andere structuren die noodzakelijk zijn gesloopt op de Westoever en oost-Jeruzalem, waardoor meer dan 1,000 Palestijnen zijn verdreven, zo geven cijfers van de VN aan. Dat is meer dan het dubbele aantal van dezelfde periode in 2010 en het hoogste aantal sinds 2005. Meer dan de helft van de mensen die dakloos werden waren kinderen voor wie het verlies van een huis zo mogelijk nog ernstiger is. 

Een versneld toegenomen uitbreiding van de nederzettingen: In de afgelopen 12 maanden zijn plannen goedgekeurd voor de bouw van 4000 nieuw wooneenheden in Oost-Jeruzalem. – het hoogste aantal sinds tenminste 2006 volgens Vrede Nu. In november heeft Israel bovendien plannen aangekondigd voor het versneld bouwen van nog eens 2000 nieuwe wooneenheden op de Westoever, inclusief in Oost-Jeruzalem.

Een sterke stijging van het aantal gevallen van geweld bedreven door kolonisten:  Uitingen van geweld van kolonisten bedreven jegens Palestijnen zijn met 50% toegenomen vergeleken met 2010, en met 160% vergeleken met 2009, zo rapporteert de VN. Het jaar 2011 was in dat opzicht veruit het gewelddadigst vergeleken met tenminste 2005. Kolonisten hebben ook bijna 10.000 Palestijnse olijf- en andere bomen vernield of beschadigd dit jaar, waardoor de inkomens van honderden families verminderden of soms vrijwel geheel verdwenen. De daders blijven nagenoeg straffeloos, aangezien over de jaren 2005-1020 meer dan 90% van de klachten omtrent geweld van kolonisten door de politie terzijde worden gelegd zonder dat er iemand in staat van beschuldiging wordt gesteld. 

Een dreigende verdrijving van Bedoeïenen: Zo’n 2.300 Bedoeïenen in de omgeving van Jeruzalem zullen illegaal gedwongen worden te verhuizen als de Israelische autoriteiten in 1012 de plannen doorzetten die zij volgens de berichten klaar hebben liggen. Dat vernietigt hun bronnen van inkomsten en bedreigt hun manier van leven. Agrarische gemeenschappen in de vallei van de Jordaan staan ook oog in oog met verdere sloopactiviteiten en voortdurend groeiende nederzettingen.

Tja, dat is harde taal en wat mij, Abu Pessoptimist, betreft is het goed dat het eindelijk een keer duidelijk door al die mensenrechtenorganisaties wordt gezegd. Net zo goed als het nodig is dat de luchtfietserij van het Kwartet aan de kaak wordt gesteld. Zonder dat Israel de wet naleeft kan je geen vrede sluiten. Wie zei dat ook weer – was het Ali Abunimah? – die het vredesproces vergeleek met een diner waarbij twee partijen een pizza verdelen, terwijl de ene partij alvast stevig is begonnen met eten?

Misschien dat iemand ook even onze minister van buitenlandse zaken, Uri Rosenthal, moet tippen, want Rosenthal vindt de aanpak van het Kwartet juist reuze tof. Dit zei hij bij de behandeling van de begroting van Buitenlandse Zaken op 24 november in de Tweede Kamer:

 Voorzitter. Het volgende onderwerp is het vredesproces in het Midden-Oosten. Voor de regering staat bij dit proces zonder meer voorop wat in de Kwartetverklaring van 23 september wordt onderstreept. Ik zeg er even heel kort bij dat die Kwartetverklaring een miraculeuze prestatie op zich is geweest van degenen die daarmee bezig zijn geweest, niet in de laatste plaats — ik zeg dit expliciet en nadrukkelijk — van de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie Lady Ashton. Die Kwartetverklaring heeft namelijk in ieder geval aangegeven dat de internationale gemeenschap, Rusland, de Verenigde Staten, de Verenigde Naties en de Europese Unie, op dit punt één lijn trekt. De Kwartetverklaring onderstreept de noodzaak om tot rechtstreekse onderhandelingen te komen, via een vastgelegd schema. De betrokken partijen hebben drie maanden om hun eigen voorstel op tafel te leggen. Daarna hebben ze een jaar om op basis daarvan tot een vergelijk te komen. Dat zou dan eind 2012 of januari 2013 moeten zijn.

Tijd om van dat schema af te wijken, meneer Rosenthal, en het eens over een andere boeg te gooien? Of zijn die 20 organisaties gewone Israel bashers waar u zo’n hekel aan schijnt hebben? Of – godbewaarme – misschien wel gewone, odinaire antisemieten? (Ik heb horen verluiden dat sommige Joden dat sinds de Gaza-campagne van 2008-2009 van Amnesty, Human Rights Watch en dergelijke vinden). Ik zou best wel willen horen wat u nu denkt, meneer Rosenthal.

Reacties (59)

#1 L.Brusselman

Als een van die verdrevenen uit frustratie een kolonist om zeep helpt dan wordt er weer gezegd dat die Palestijnen het vredesproces geen kans geven door maar aanslagen te blijven plegen..
Dat glibberige stelletje dat zich hier in de regering heeft gewurmd daar kun je echt geen rechtvaardig en evenwichtig beleid van verwachten , zeker niet als het om lievelingetje Israel gaat.

 • Volgende discussie
#1.1 gbh - Reactie op #1

als de arabieren in ’67 niet hadden geprobeerd een paar miljoen mafkezen in zee te drijven waren er nooit bezette gebieden geweest

kip-ei, de hele geschiedenis van het midden-oosten

#1.2 su - Reactie op #1.1

Dat is bezettersretoriek: “als jullie je niet hadden verzet, dan hoefde dat dorp niet uitgemoord te worden”.

 • Volgende reactie op #1.1
#1.3 gbh - Reactie op #1.2

ik zeg toch kip-ei en dat houd pas een keer op als beide partijen daarmee nokken en gaan beseffen wat ze elkaar aan doen

en niet om te bagatelliseren maar geloof niet dat er sprake is van uitmoorden van dorpen

#1.4 su - Reactie op #1.3
 • Volgende reactie op #1.3
#1.5 Joost - Reactie op #1.3

@005: is dat een kip of een ei?

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.6 gbh - Reactie op #1.3

dat was een misdaad en als je de moeite neemt om wat verder te zoeken zie je ook dat er genoeg misdaden door de andere kant zijn gepleegd tot meer dan duizend jaar terug maar dat is een eindeloze discussie en daar heb ik geen zin in, beiden moeten gewoon nokken met broedermoord

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.7 su - Reactie op #1.3

Duizend jaar terug tot begin vorige eeuw heeft er weinig mee te maken, niet? Maar van dat misdaad zitten de ideologische nazaten nu in de Knesset. Wat ons weet terugbrengt op de OP.

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.8 gbh - Reactie op #1.3

als het jouw beter uitkomt om die periode te schrappen blijft er nog genoeg over als je de moeite neemt daar ook naar te zoeken

met het verbeten in de loopgraaf van je eigen gelijk blijven zitten wordt het nooit vrede

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.9 su - Reactie op #1.3

Enlighten me. Welke onrecht hebben de Palestijnen de Joden aangedaan in de 11e eeuw?

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.10 gbh - Reactie op #1.3

als jij enlightened wilt worden ga je dan eens verdiepen in beide kanten van het verhaal, ik heb geen zin in een wellus nietus discussie

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.11 su - Reactie op #1.3

Als je geen weerwoord duldt, post dan ook niet.

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.12 gbh - Reactie op #1.3

als ik geen weerwoord zou dulden was ik wel zo zielig geweest jou te vragen niet meer te posten

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.13 su - Reactie op #1.3

Warom onderbouw je dan je stelling niet dat de Palestijnen de boel al 1000 jaar verzieken en hun lot verdienen?

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.14 gbh - Reactie op #1.3

omdat ik die stelling nergens geplaatst hebt, dat is een zwaar misvormde vertaling van jouw verwrongen brein

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.15 su - Reactie op #1.3

Hoe moet ik anders het volgende passage interpreteren dan?

[..]en als je de moeite neemt om wat verder te zoeken zie je ook dat er genoeg misdaden door de andere kant zijn gepleegd tot meer dan duizend jaar terug[..]

Daar stel je toch glashelder dat de andere kant, te weten de Palestijnen, al ruim duizend jaar misdaden tegen de ene kant, te weten de Joden, pleegt. Of bedoel je met de andere kant een mythische vijand die alle onrecht tegen de Joden vertegenwoordigt en waarvan de Palestijnen de huidige zwarte piet van krijgen toegespeeld?

 • Volgende reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.16 Bookie - Reactie op #1.3
 • Vorige reactie op #1.3
#1.17 Bismarck - Reactie op #1.1

Geschiedsvervalsing

 • Vorige reactie op #1.1
#1.18 L.Brusselman - Reactie op #1.17

Geschiedenis is nu eenmaal een zwak punt..
Zeker als je al je informatie uit de krant of van de tv haalt.

#2 Goofy

Zo’n klein rotlandje als Israel … waar maakt iedereen zich toch druk over zouden de chinezen zeggen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Egbert Talens

Hmm… (sl)échte Hasbara, gbh (002) – volstrekt misleidend. ‘Israel’ had zich al zestien jaar op die situatie in juni ’67 voorbereid. ‘Ze’ waren maar wat in hun sas met die mallotige capriolen van Nasser.
idem 007: enkel insinuaties; ook hier misleidt u de lezers.
idem 009: ik zou zeggen, komt u zélf uit uw loopgraaf.
idem 011: geen zin in? Wat krijgen we nou? Wat dóet u hier dan?

De leestekens bij ‘Israel’ hierboven, staan er niet toevallig. Mocht iemand behoefte aan nadere uitleg hebben, moet zij/hij maar aan de bel trekken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3.1 L.Brusselman - Reactie op #3

Engeland en de VS als belanghebbenden bij het conflict ?De invloed van de Sovjets bij Nasser zat ze dwars.

 • Volgende reactie op #3
#3.2 L.Brusselman - Reactie op #3

Pas nog ergens gezien dat Nederland oefeningen fasciliteerde voor speciale troepen van Moshe Dayan om alvast landingen en de oversteek van het Suezkanaal te oefenen.

 • Vorige reactie op #3
#3.3 L.Brusselman - Reactie op #3.2

Sorry dat moest Sharon zijn en niet Dayan en was natuurlijk in ’73.Dat conflict was het gevolg van juni’67.

#3.4 Egbert Talens - Reactie op #3.3

LB 022, 023 en 024. Dat er (veel) meer geïnteresseerden bestaan bij dit conflict, is zo klaar als een klontje. Maar de juni-oorlog van ’67 — eigenlijk een voortzetting van de (mislukte) Suez-kanaal operatie in oktober ’56 door Israel (níet ‘Israel’) — was een logisch verlengstuk van de reeds vanaf 1938! bestaande politiek-zionistische doctrine, dat ten westen van de Jordaan geen millimeter grond zou worden afgestaan, nadat de Britten (W. Churchill) in de ogen van de political zionists (pz’s) valselijk het ten oosten van de Jordaan gelegen gebied uitsloten als aan de Joden toevallend territorium. ‘Akkoord’ gaan met VN-verdeelplan-resolutie 181-II (1947) door de pz’s was een list, en strooide zand in de ogen van menige Westerse politicus. De pz’s hadden al net zulke (onoverkomelijke) bezwaren tegen 181-II, als hun tegenstanders, de Arabische landen, terwijl aan Palestijnse kant al snel (1949) een pragmatische instelling bestond, om met de pz’s tot een regeling op basis van 181-II te komen; waar die pz’s natuurlijk niets van moesten hebben. Stel je voor: Palestina verdelen in een Joodse Staat (Israel) en een Arabische Staat (Palestina)? Lacht daar iemand?…
Nee, de doctrine werd in 1951 volledig in ’t geheim opgestart, door een echelon Israeliërs, met als doel het gehele gebied tussen Jordaan en Middellandse Zee tot Israelisch gebied te bevorderen; en zó geheim bleven die besprekingen van dit echelon, dat zelfs tot de dag van vandaag bijna iedereen, de Israelische bevolking incluis, onwetend is gebleven van het door dat echelon bekokstoofde PLAN; wat voor mij aanleiding is ‘Israel’ te schrijven. In ’56 gooide VS-president Eisenhower nog roet in het eten, maar elf jaar later, toen John F. Kennedy uit de weg was geruimd…, lukte het met de VS-scepter zwaaiende Lyndon B. Johnson wonderwel. Want door die mallotige manoeuvres van de kant van Nasser c.s. kon ‘Israel’ en enige tijd later ook Israel komen aanzetten met de kreet dat de Zesdaagse Oorlog noodzakelijkerwijs gevoerd moest worden, om Israel te beschermen tegen zijn Arabische aanvallers… En dat terwijl het Israel was dat aanviel, mysterieus op dat spoor gezet door ‘Israel’…

In mijn boek kan meer achtergrond-informatie worden gevonden…

#4 L.Brusselman

.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 L.Brusselman - Reactie op #4

Een soort schaduwregering.Dan zijn ze al lekker op weg de plannen van “Israel”te verwezenlijken,en al zou de VS of Europa hiervan op de hoogte zijn, stoppen of tegenwerken zullen ze het toch niet.Ze zullen het eerder onder het kleed proberen te vegen,informatie die politiek niet opportuun is wordt genegeerd.

#4.2 Egbert Talens - Reactie op #4.1

Nou geen regering, maar een schaduw-legertop die de sinistere plannen uitwerkte. Tot op zekere hoogte hield dit echelon voeling met de Amerikanen, door over sommige punten overleg te voeren, en Eppy Evron was daarbij de liaison-officier. Hij hield contact met James Angleton (CIA) en Eugene Rostow op Buitenlandse Zaken. Zie mijn boek…
Zo goed van vertrouwen waren de Amerikanen nu ook weer niet, want toen de oorlog op gang kwam — met de VS was een contained war tegen Egypte afgesproken — stuurden ze een (spionage?) schip, dat met speciaal uitgeruste apparatuur moest controleren of Israël niet te ver ging, bijvoorbeeld door nucleaire middelen in te zetten. Toen de Israeliërs dit door kregen, werd geprobeerd het schip met man en muis naar de zeebodem te torpederen. Wonder boven wonder slaagde de bemanning van de Liberty erin, het schip varende te houden en veilig naar de haven van Malta te berngen; 34 doden vielen er te betreuren onder de bemanning van de Liberty. Met Jim Ennes, een van de overlevenden, had ik een uitwisseling van gegevens over dit ‘incident’ en verwerkte die in mijn boek…

#5 L.Brusselman

@28
De VS en Israel,dat kun je wel “een bijzondere relatie”noemen,inderdaad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5.1 Egbert Talens - Reactie op #5

Ja, zó bijzonder dat voorafgaand aan de uitreiking van de Medal of Honor aan Liberty-commandant Mc Gonagle, de tekst van de toespraak van de VS-president eerst aan de Israeliërs was voorgelegd. De laatsten censureerden LBJ’s woorden zodanig dat, én van de torpedoboten én van de gevechtsvliegtuigen die de aanvallen op de Liberty hadden uitgevoerd, de (Israelische) nationaliteit niet vermeld werd! [ Hetzelfde had zich járen eerder voorgedaan bij de herdenkingsplakkette in het VN-gebouw, ter nagedachtenis aan VN-bemiddelaar Folke Bernadotte. Ook toen werden én de namen én de (Israelische) nationaliteit van zijn moordenaars weggelaten. Zie Ebr…, dus. ]

#5.2 L.Brusselman - Reactie op #5.1

Feiten die volgens mij uit de geschiedisboekjes in het onderwijs worden gehouden.
Likoed en de andere pleitbezorgers van de GR.Israel gedachte zijn verdacht stil,in andere gevallen zijn ze er zo bij om op hoge toon te ontkennen.

#5.3 Egbert Talens - Reactie op #5.2

Verdacht stil… Ja, ook rond mijn Ebr… waarvan CIDI vond dat het niet uitgegeven moest worden. Dat uitgeven gebeurde (dus) toch, maar slechts weinigen namen er kennis van. Ook u heeft het n.a.w. niet in uw bezit. Tja…

#5.4 L.Brusselman - Reactie op #5.3

Nog niet,maar ik zag dat het slechts 9,90 kost bij bol .com.
Het CIDI kan in Nederland cencuur toepassen dat blijkt maar weer.
Ik had zelfs nog nooit gehoord van de feiten die u noemde,het Libererty Incident daar stond me iets van bij maar de achtergronden kende ik niet,
Hieruit blijkt maar weer dat de Israel lobby verdomd veel macht heeft.En dat het niet reageren op feiten die niet te loochenen zijn toch effectief is.Hier zie je ze ook niet reageren terwijl ze er anders als de kippen bij zijn om de discussie te verzieken.

#6 Egbert Talens

@ 33 e.a. Liefhebbers voor mijn boek, Ebr…, kunnen ook bij mij in Zutphen terecht; € 10,– exlusief verzendkosten (á € 6,85). Wie in de buurt van Amsterdam woont, kan het boek afhalen (€10,–) bij het bureau van het Ned. Palestina Komitee; Lauriergracht 116-II, tel. 020-6246046. De oorspronkelijke boekhandelprijs bedroeg € 32,– Iedereen zal begrijpen dat ik inmiddels miljonair ben geworden, door het schrijven van dit zwaar gedocumenteerde werk; het conflict Israël-Palestina nader bekeken — 1897-1993. Met een voorwoord van polemoloog drs. Leon Wecke.

Nee, ik kan niet onderschrijven dat híeruit blijkt dat de Israel lobby verdomd veel macht heeft. Dat die lobby veel macht heeft, onderschrijf ik wél, maar een samenhang met mijn boek zie ik niet; zou té veel eer zijn…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 gbh - Reactie op #6

nee dank je, durf er niet eens mijn kont mee af te vegen, straks groeit er een swastika op mijn anus

 • Volgende reactie op #6
#6.2 Egbert Talens - Reactie op #6.1

De door u genoemde swastika verwijst ongetwijfeld naar de periode waarin in Duitsland bepaald niet zachtzinnig met de Joden werd omgesprongen. Zoals de aan hen opgelegde verplichting, zich in het openbaar te vertonen met een ster op hun kleding, de Magen David, daar beter bekend als de Jodenster. Dat dit oorspronkelijk een door politieke zionisten zélf voorgestelde maatregel was, zal u hóógstwaarschijnlijk niet bekend zijn. Evenmin als het feit dat er in díe periode een netwerk van zo’n veertig kampen bestond — ín Duitsland! — waar Joden getrained werden voor hun toekomstige vertrek naar Palestina; een door de politieke zionisten georganiseerd netwerk, in samenwerking met de Duitse autoriteiten. Een van die officieel geautoriseerde “Kibutz” training kampen functioneerde nog in notabene 1942, waar de witte vlag met de twee blauwe strepen wapperde, de vlag die eens zou worden geadopteerd als de nationale vlag van Israel.
Zó uitzonderlijk was dit alles niet, áls men weet dat verscheidene politieke zionisten in diezelfde periode een militaire training in Duitsland ontvingen; ze liepen daarbij in Nazi-uniformen. Duitsland, ja Hitler persoonlijk, was aanvankelijk sterk geporteerd vóór een Joodse staat in Palestina; maar daarin kwam een tragische verandering, zoals u en ik weten. Máár of ú weet dat de politieke zionisten in de Sho’a hét middel tot het bereiken van hun doel, der Judenstaat, zagen, zodat David Grün, de latere David Ben-Gurion, niets tegen deze abominable afslachting van de Joden ondernam, betwijfel ik sterk. Hij, Ben-Gurion, zag enkel voordelen in wat later de Holocaust zou gaan heten. Ook zorgde hij ervoor dat schepen met Joden die Amerika hadden weten te bereiken, door de Amerikaanse autoriteiten werden geweigerd, zodat de schepen onverrichterzake terugkeerden, inclusief de Joden die gedacht hadden aan hun nazi-beulen te kunnen ontsnappen. Ik durf te wedden dat u ook niet bekend met het uitgangspunt van David Grün, in dit specifieke verband. ‘Disaster means strenght’ luidde zijn credo, ofschoon hij, DG dan wel DB-G, toen, en later, met geen wóórd heeft willen uitleggen waarom hij zich afzijdig hield bij deze afgrijselijke menselijke ramp…
Ik kan mij wel iets voorstellen bij het feit dat u onder een (onherkenbaar) pseudoniem publiceert: wie taal hanteert zoals u doet, kan maar beter anoniem blijven.

#6.3 gbh - Reactie op #6.2

ik had elders al gelezen dat jij een antisemitische joden basher was en ze hebben helemaal gelijk, gewoon knettergek; alles is één groot joods complot, hoor jij ook al stemmetjes uit je radio of ben jij gewoon een fucking nazi?

 • Volgende reactie op #6.2
#6.4 Harm - Reactie op #6.3

Zo, had jij dat ergens al gelezen? En moeten wij nou raden waar?

 • Volgende reactie op #6.3
#6.5 gbh - Reactie op #6.3

harm lees ff wat hierboven staat en laat dat ff tot dat brein van jou doordringen, als jij dat loopt te verdedigen ben jij ook echt ziek

heeft dat linux van jou geen google?

 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.6 Harm - Reactie op #6.3
 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.7 Harm - Reactie op #6.3

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/gerzion.html
http://www1.yadvashem.org/yv/en/education/artifacts/flag.asp

“Zionism has no illusions about the difficulty of the Jewish condition, which consists above all in an abnormal occupational pattern and in the fault of an intellectual and moral posture not rooted in one’s own tradition. Zionism recognized decades ago that as a result of the assimilationist trend, symptoms of deterioration were bound to appear …

Zionism believes that the rebirth of the national life of a people, which is now occurring in Germany through the emphasis on its Christian and national character, must also come about in the Jewish national group. For the Jewish people, too, national origin, religion, common destiny and a sense of its uniqueness must be of decisive importance in the shaping of its existence. This means that the egotistical individualism of the liberal era must be overcome and replaced with a sense of community and collective responsibility …

We believe it is precisely the new [National Socialist] Germany that can, through bold resoluteness in the handling of the Jewish question, take a decisive step toward overcoming a problem which, in truth, will have to be dealt with by most European peoples …

Our acknowledgment of Jewish nationality provides for a clear and sincere relationship to the German people and its national and racial realities. Precisely because we do not wish to falsify these fundamentals, because we, too, are against mixed marriage and are for maintaining the purity of the Jewish group and reject any trespasses in the cultural domain.”

(…)

“At the September 1935 National Socialist Party Congress, the Reichstag adopted the so-called “Nuremberg laws” that prohibited marriages and sexual relations between Jews and Germans and, in effect, proclaimed the Jews an alien minority nationality.
(…)
Georg Kareski, the head of both the “Revisionist” Zionist State Organization and the Jewish Cultural League, and former head of the Berlin Jewish Community, declared in an interview with the Berlin daily Der Angriff at the end of 1935:

For many years I have regarded a complete separation of the cultural affairs of the two peoples [Jews and Germans] as a pre-condition for living together without conflict… I have long supported such a separation, provided it is founded on respect for the alien nationality. The Nuremberg Laws … seem to me, apart from their legal provisions, to conform entirely with this desire for a separate life based on mutual respect… This interruption of the process of dissolution in many Jewish communities, which had been promoted through mixed marriages, is therefore, from a Jewish point of view, entirely welcome.”
(Zionism and the Third Reich – http://www.ihr.org/jhr/v13/v13n4p29_Weber.html)

 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.8 Harm - Reactie op #6.3

Zou google met Linux gewoon meer resultaten opleveren??

 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.9 L.Brusselman - Reactie op #6.3

Kijken of die randdebiel hier nog wat op heeft.

 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.10 gbh - Reactie op #6.3

gefeliciteerd heren harm en brusselmans; de anti-semitische aap komt uit de mouw

kunnen jullie niet knus met talens in een celletje zitten voor het schrijven van mein kampf 3? lekker gezellig gaskranen oppoesten en warmblijven van elkaars roomblanke zaad, alles is toch immer de schuld van die ewige jude, stelletje vieze kut nazi’s

 • Volgende reactie op #6.3
 • Vorige reactie op #6.3
#6.11 Harm - Reactie op #6.3

Hoe kan het citeren van de teksten van zionisten nou anti-semitisch zijn?

Het herschrijven van mein kampf, oppoetsen van de gaskranen en het raszuiver neuken laat ik dan ook maar over aan hen die daarvoor over zo’n enorm talent blijken te beschikken.

 • Vorige reactie op #6.3
#6.12 Prediker - Reactie op #6.2

Pics or it didn’t happen!

 • Volgende reactie op #6.2
 • Vorige reactie op #6.2
#6.13 gbh - Reactie op #6.12

prediker jij gaat mij toch niet vertellen dat jij die idioot hierboven onderschrijft? nog ff en de joden hebben zichzelf vergast, wat een mongool

 • Volgende reactie op #6.12
#6.14 Prediker - Reactie op #6.12

Ik vraag om fotobewijs. Dat zou er toch moeten zijn, lijkt me, gezien de gedetailleerde beschrijvingen die Egbert Talens geeft van die trainingskampen.

 • Vorige reactie op #6.12
#6.15 L.Brusselman - Reactie op #6.2

Reageren op deze figuur leidt alleen maar tot een toename van zijn hysterische uitvallen.Negeren is beter vind ik

 • Volgende reactie op #6.2
 • Vorige reactie op #6.2
#6.16 Johan - Reactie op #6.2
 • Vorige reactie op #6.2
#6.17 L.Brusselman - Reactie op #6

@34 De stilte rond uw uitgave zegt me genoeg,als er gaten in te schieten zijn had het meer aandacht gekregen,er zou niets van overgelaten zijn.
Dat komt dan misschien niet doordat het CIDI met z’n spierballen rolt,maar ik heb toch de indruk dat er een hoop recencenten zijn die liever niet in het verkeerde rijtje bij ze terechtkomt.Dat is ook macht.

 • Vorige reactie op #6
#6.18 Prediker - Reactie op #6.17

Wat een onzinargument. Een paar jaar terug bracht ene Frans Groenendijk in eigen beheer het boek ‘Islamofobie: een nuchter antwoord’ uit. Daar zijn recensenten en critici ook nauwelijks op ingegaan. Niet omdat er geen gaten in te schieten vallen, maar omdat het gewoon een flutboek was, dat de moeite niet waard is.

Je moet voor de grap eens bij de ramsj gaan kijken, hoeveel boeken onopgemerkt in de vergetelheid verdwijnen.

#6.19 L.Brusselman - Reactie op #6.18

Dat zou het zijn als het een willekeurige andere uitgave betrof.In Nederland wordt alles wat met Israel te maken heeft ,en zeker als het dit soort zaken belicht,onder een vergrootglas gelegd Zoals de auteur beweert heeft het CIDI uitgave bemoeilijkt,dat is al reden genoeg, voor tot het voetvolk behorende journaille,het aan te vallen waar mogelijk is.Maar ja, ik zie overal samenzweringen en jij gelooft nog in integriteit van de journalistiek…

 • Volgende reactie op #6.18
#6.20 L.Brusselman - Reactie op #6.18

De Slegte is mij ook bekend. Dat een boek in de ramsj terechtkomt wil niet zeggen dat het een flutboek is of geen aandacht heeft gekregen.

 • Vorige reactie op #6.18
#7 Prediker

Een bespreking van dat boek van Egbert Talens valt trouwens hier te lezen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7.1 Harm - Reactie op #7

Naar aanleiding van het gescheld van gbh en de vraag om “fotobewijs” door de Prediker heb ik even een en ander nagezocht. Het blijkt dat er wel wat voorwerpen en geschreven getuigenissen te vinden zijn, alleen foto’s ben ik niet tegengekomen. Zie @49:
http://www1.yadvashem.org/yv/en/education/artifacts/flag.asp

Dit was reden voor de Prediker om mij onder een ander draadje op de volgende wijze weg te zetten:

“Als je Harms anti-zionistisch revisionisme verwerpelijk vindt”

De opmerking dat ik niet van dat soort “name calling” gediend ben, werd vervolgens door de Prediker gecensureerd.:

[EDIT: OFF TOPIC GEZEIK WEGGECENSUREERD]

De vraag is natuurlijk waarom de Prediker reclame maakt voor het boek van Egbert Talens. Maakt die zich niet schuldig aan “anti-zionistisch revisionisme”?

Of bewaart de Prediker dat soort kwalificaties voor de mensen waar hij een hekel aan heeft, omdat ze zijn dictatoriale stijl niet zo waarderen?

Censuur op Sargasso, dat is nieuw voor mij.
Dat de Prediker zijn boekje te buiten gaat niet.

#7.2 L.Brusselman - Reactie op #7.1

Hoewel ik gisteren hardop heb moeten lachen,vooral het toen nog niet verwijderde verweer van *** ,dat we hem zaten te zuigen was weergaloos.Helemaal toen het daarna werd verwijderd als off-topic gezeik.Ik was weer even terug op de basis school ,schitterend.
Ik had wel het gevoel,hoewel ik Prediker gelijk gaf dat die comments niet in zijn draadje thuishoorden,dat die term”anti-zionistisch revisionisme” een waardeoordeel inhield over je standpunten.

#8 Harm

Hoi @gbh, ik merk dat je graag nog even wilt doorgaan op de discussie die ingezet werd door @36 Egbert? Dat kan hoor.

Ik zou met name graag een analyse zien van jou, van de teksten en de achtergronden van het gestelde onder @49, natuurlijk in relatie met hetgeen Egbert aanvoerde

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Hans

De Prediker heeft mij dus nu een ban gegeven, onder andere vanwege de volgende opmerking:

Als jij Prediker, vindt dat mijn reactie getuigen van anti-zionistisch revisionisme en de internet-bronnen waarop die ik aanvoer naar antisemitisme stinken, dan staat het je vrij om dat te doen … in het desbetreffende draadje.

Maar hier dien je dat achterwege te laten of mij het recht op weerwoord te gunnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie