1. 1

  Veel te weinig gegevens bekend. Rekenen de onderzoekers het samenwonen bij de huwelijken mee of juist niet, waardoor de huwelijken korter worden terwijl er misschien wel langer samen wordt gewoond?

  Zijn de mensen die direct vanuit het ouderlijk huis trouwen gemiddeld religieuzer, en dus gevoelig voor het taboe dat er daar nog heerst op scheiding?

  Ik geloof werkelijk geen zak van dit onderzoek.

  Wat is trouwens objectief het verschil tussen samenwonen en direct vanuit huis getrouwd samenwonen?

 2. 2

  “Wat is trouwens objectief het verschil tussen samenwonen en direct vanuit huis getrouwd samenwonen?”

  In het tweede geval moet je vooraf nog allerlei handelingen verrichten die je duidelijk maken dat je straks écht aan die ander vast zit.

 3. 5

  ”Maar goed, is het echt causaliteit of alleen correlatie?”

  Ik denk het wel:

  ”We think there might be a subset of people who live together before they got engaged who might have decided to get married really based on other things in their relationship,” Rhoades told LiveScience, “because they were already living together and less because they really wanted and had decided they wanted a future together.”

  ‘We think there might’: correlatie, dus.

 4. 6

  “Zijn de mensen die direct vanuit het ouderlijk huis trouwen gemiddeld religieuzer, en dus gevoelig voor het taboe dat er daar nog heerst op scheiding?”

  Ik neem aan dat je bedoelt dat mensen die al in zonde geleefd hebben dusdanig bedorven zijn, dat een belofte “tot de dood ons scheidt” verbreken ook niet zo onoverkomelijk meer is? Toch weer een bewijs dat goede gelovigen een betere moraal hebben dan ongelovigen.

 5. 8

  ‘Zijn de mensen die direct vanuit het ouderlijk huis trouwen gemiddeld religieuzer, en dus gevoelig voor het taboe dat er daar nog heerst op scheiding?’

  lijkt mij ook een zeer aannemelijke verklaring.

  (de kop boven de link is trouwens ernstig misleidend. aantal scheidingen wordt niet geteld, slechts het percentage huwelijken waarin een voorstel om te scheiden over tafel is gekomen. op het moment van onderzoek is in alle categorieen iedereen nog gertrouwd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren