Eerst de val, dan de nuance

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Staatssecretaris Mark Harbers is opgestapt zijn om een lijst die in details niet transparant genoeg zou zijn.  Maar hij kan niet verweten worden moorden verdoezeld te hebben, want die waren er simpelweg niet.

Het AD deed nader onderzoek en kwam er achter dat “het enige geval waar sprake was van een voltooid levensdelict (doodslag), door de rechter werd gezien als zelfverdediging. De verdachte werd op 22 mei ontslagen van alle rechtsvervolging omdat hij zich volgens de rechter mocht verdedigen tegen een mishandeling waar twee belagers bij waren betrokken.”

Eerder deze week schreef de Volkskrant al dat de 31 registraties van ‘doodslag en moord’ geenszins gelezen mogen worden als zijnde een kwart van de 108 moorden die vorig jaar zijn gepleegd.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Jos van Dijk

Het lijkt er op dat Harbers eerder bezweken is door druk uit de media dan door goed geïnformeerde kritiek van het parlement.

#2 Frank789

@1: Op de radio werd net gespeculeerd dat er meer redenen kunnen zijn voor zijn opstappen. Waaronder gebrek aan vertrouwen vanuit Rutte en VVD al vóór dit akkefietje, mogelijk nog meer lijken in de kast en onwillige ambtenaren.

#3 Joost

Lijkt me inderdaad waarschijnlijker @2. Ik heb ook nog nooit een bewindspersoon zijn vertrek van tevoren op die manier horen aankondigen

#4 Cycloop

Uit AD Artikel “een reactie op de zaak laat de advocaat van de verdachte weten dat de man niet in een asielzoekerscentrum zat toen hij betrokken raakte bij de steekpartij. Hij was volgens de raadsman wel illegaal in Nederland”

Hoe kwam deze zaak dan terecht in het overzicht van geregistreerde incidenten waarbij asielzoekers als verdachte van een misdrijf zijn aangemeld.

#5 Frank789

@4: Was hij een afgewezen asielzoeker die het land had moeten verlaten en dat niet heeft gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*