D66-leider Pechtold over Wilders en Noorwegen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (379)

#1 Ultrabas

Ik krijg steeds meer respect voor de politieke leiders die hier nog niets over gezegd hebben. Dus bij deze hulde (mits ze zich blijven beheersen) aan Emile Roemer, Jolande Sap, Kees van der Staaij, Maxime Verhagen. Volwassen politici, die weten welke onderwerpen zich wel lenen voor een fel debat en welke onderwerpen je beter even laat rusten.

Ook Mark Rutte gaat hier natuurlijk niet op reageren. En dat lijkt me de enige juiste reactie.

#2 Reinaert

@ 1 Ik krijg juist steeds minder respect voor degenen die niet reageren. Ik verwacht dat de genoemde zullen volgen. Wilders gaat immers gewoon verder met haat zaaien. Dat moeten we niet toleren. Dat Wilders dan daarvan het politieke slachtoffer wordt roept hij zelf over zich af.
Voor zij die niet reageren geldt: Wie zwijgt stemt toe.

#3 Reinaert

Voor Prinse, Jansing en Des Duivels: uw opvattingen zijn door u al voldoende geventileerd, verwijs daar even na, dat scheelt hier weer veel gezwets over de misdadigheid van de Islam.

#4 Spam

@1 Ze hebben allemaal niet zo heel veel gezegd. Alleen hier en daar een eenmalige vrij genuanceerde boodschap. Er wordt vooral heel veel over doorgemekkerd op de Internets.

#5 Ultrabas

@2: Je reactie is een goede illustratie van mijn stelling dat zwijgen gepaster zou zijn.

#6 Cycloop

@6 waarom dan niet zwijgen na de moord op Theo van Gogh. Zou dat ook niet gepaster zijn geweest.

#7 Migchiell

@6 om over Pimmetje nog maar te zwijgen.

#8 Ultrabas

@6 en @7 Als je met zwijgen bedoelt: geen politieke uitspraken doen, dan vind ik dat inderdaad. Ik zeg natuurlijk niet dat iedereen zijn mond maar moet houden, laat ik dat wel even preciseren.

#9 Leven

‘Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers, dan weet iedereen vanaf nu dat Eberhard van der Laan en Alexander Pechtold hebben bijgedragen aan een klimaat waarin dat voor sommige gekken gerechtvaardigd leek.’

En toen was het opeens andersom…

#10 gronk

Volkomen correcte uitspraak, maar hij had ‘m wat mij betreft wel een week eerder mogen doen.

#11 Furby

Het valt me op dat rechts altijd na een tragedie waarbij zij deel hebben vinden dat dit niet het moment is om over politiek te praten (zie ook de aanslag in de V.S. op die democratische senator Gabrielle Giffords, waarbij een negenjarig meisje stierf een aantal maanden terug), terwijl als het voor rechts een politiek handige aanslag is de dader meteen aangewezen wordt en links beschuldigd van hulp.

Een Nederlands politicus wordt door een terrorist als bron van inspiratie aangewezen en in de boodschap dat deze politicus niets met de terrorist te maken heeft, roept hij al weer op voor een strijd tegen de islam. Dan heb je meer uit te leggen dan Wilders momenteel doet. Je bent het Nederlandse publiek minstens dat verschuldigd. Goed dat Pechtold dat van hem eist en goed dat hij uitleg eist van de mensen die Wilders legitimeren door hem te gedogen.

#12 vandyke

Er is geprobeerd, door Cohen en Dibi, om op een heel genuanceerde manier er over te praten, Wilders ging er meteen met gestrekt been in.
Kijk op het internet wat er allemaal door zijn aanhangers is gezegd. Zelfs hier op Sargasso waren er mensen die zich kunnen ‘invoelen’ in de daden van Breivik. Moet dan de politiek zijn mond houden?

#13 Ultrabas

@12: Ik vind het ook erg lastig. Maar ik denk dat het beter was geweest als Cohen en Dibi de Noorse massamoord niet inhoudelijk hadden betrokken in het Nederlandse politieke debat. Daar zit volgens mij de basisfout die, zoals #11 zegt, OOK (maar niet alleen!) door rechts gemaakt wordt.

#14 Cycloop

@11 Wilders heeft het over meer dan een strijd tegen de islam, hij heeft over totale oorlog die de multiculturalistische elites voeren tegen hun bevolkingen: “Door heel Europa, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa vechten de multiculturalistische elites een totale oorlog uit tegen hun bevolkingen”. Totale oorlog dus tegen Wilders en de autochtonen: dat is het wereldbeeld van Breivik. Alleen Breivik verzet zich zoals het in een totale oorlog betaamt: alle middelen zijn toegestaan. Maar de woorden zijn toch echt van Wilders.

#15 Furby

@14 Wilders zegt dat allemaal zeker en dat was allemaal van invloed op Breivik, waar ik hier op doelde en wat me eigenlijk het meest stoorde, was dat in het bericht waarin hij afstand deed van de daden van Breivik, hij ook zei “Wij strijden op een democratische en geweldloze manier tegen de verdere islamisering van onze samenleving en zullen dat blijven doen.” Het woord strijden is niet geweldloos en geeft – in mijn ogen aan- dat hij alleen afstand neemt omdat het politiek voor hem beter is.

#16 Peter

Het woord ‘Jihad’ dient volgens Wilders ook altijd letterlijk opgevat te worden en niet als bijvoorbeeld ‘innerlijke strijd’. In dat licht zou ik niet weten waarom we Wilders ‘strijd’ niet letterlijk op zouden moeten vatten..

#17 parallax

Er is maar 1 ding belangrijk om te onthouden, en dat is toch echt het kinderachtige ‘hij begon’.

De ‘hij’ is in dit geval altijd Wilders. Wilders is het nulpunt. ‘Links’ reageert slechts op populistisch rechts. Er is geen sprake van 30 jaar demonisering van rechts, dat is een stukje geschiedvervalsing om altijd de slachtoffer-kaart te kunnen spelen. En zoals eerder gezegd, de rollen zijn omgedraaid en opeens is het geen tijd voor politiek. Hoe genuanceerd de uitspraken ook zijn.

Collectieve cognitieve dissonantie.

#18 Ultrabas

Ligt het aan mij #17 of is je betoog te compact om nog begrijpelijk te zijn?

#19 Nirvana

@11: “Een Nederlands politicus wordt door een terrorist als bron van inspiratie aangewezen”

Dat is niet juist. Breivik had Wilders niet nodig. Wel deelt deze terrorist bepaalde politieke opvattingen met Wilders.

#20 Monade

@Nirvana 19, en Wilders draagt zijn politieke opvattingen luidkeels uit. Onophoudelijk. In binnen- en buitenland. En zijn fans dragen hun steentje bij door de publieke discussie te overschreeuwen. Vingers in de oren en brullen maar.

/Wilders-apologeten schijnen dit aspect graag te vergeten.

#21 parallax

Er moet nog een @11 tussen m.b.t. de ‘eerder gezegd’, verder probeer ik het zo compact mogelijk te houden aangezien ook de sargassos tegenwoordig bevolkt wordt door zwakbegaafde roze meelopers.

#22 parallax

Dat is niet juist. Breivik Mohammed B. had Wilders De Islam niet nodig. Wel deelt deze terrorist bepaalde politieke opvattingen met Wilders De Islam.

#23 Ultrabas

@21 Ok, dus je stuk is kritiek op de hypocrisie van de selectieve zwijgers ter rechterzijde. Ik zat te twijfelen of het niet allemaal een ironisch commentaar was op de redenatie van ‘links’… maar ik moet er ook niet meer in lezen dan er staat.

Ben het in zoverre met je eens dat de reactie Wilders verregaand hypocriet is (en zeker niet voor het eerst). Maar waar jij vindt dat hij nu ongelijk heeft door te weigeren het politiek te maken, vind ik dat hij voorheen fout zat, door aanslagen politiek te gebruiken.

#24 Maria

Je zou zo langzamerhand wel een synthese mogen verwachten als conclusie over de gebeurtenissen waarin rechtse bekende Nederlanders vermoord zijn, meerdere gewone Nederlanders (Alphen en Apeldoorn) en waarin vele linkse Noren vermoord zijn. Namelijk dat alle mensen perspectief nodig hebben en geen uitzichtloosheid als toekomst.

#25 parallax

Ben het in zoverre met je eens dat de reactie Wilders verregaand hypocriet is (en zeker niet voor het eerst). Maar waar jij vindt dat hij nu ongelijk heeft door te weigeren het politiek te maken, vind ik dat hij voorheen fout zat, door aanslagen politiek te gebruiken.

Daar ben ik het wel mee eens hoor, het is alleen onmogelijk in het hedendaagse politieke klimaat om het niet te doen.

#26 ALO

Ik snap helemaal niets van dat kwaadaardige PVV-volk, zoals Ultrabas, dat de moord van 76 sociaaldemocraten op zijn geweten heeft, en nog steeds niet het fatsoen kan tonen eens een keer gepast te zwijgen.

#27 Furby

@19, Naast wat Monade zegt, Wilders is de meest zichtbare van de anti-islam ‘conservatieven’. Inspiratie is moeilijk te vatten en je weet nooit helemaal waar het vandaan komt, maar in dit geval denk ik dat de meest zichtbare politicus die ‘strijd tegen de islam’, voor deze terrorist die ‘strijd tegen de islam’ wel als een inspiratiebron gezien mag worden.

#28 Ultrabas

@ALO:

#29 Spam

Alles is politiek. Als er over een onderwerp grote meningsverschillen zijn in de maatschappij over zaken die invloed hebben op regeringsbeleid, dan horen politici daarover een mening te hebben, te uiten en te verdedigen. Die mening aanpassen mag natuurlijk ook.

Verder kan een politicus die denkt geen enkele invloed te hebben op meningen en gedragingen van de mensen tot wie hij spreekt, beter een ander vak kiezen. Als polticus lijkt het me je plicht om anderen te overtuigen van de juistheid van jouw visie op de wereld.

#30 Reinaert

Het onfatsoen van Wilders (en le Pen): Breivik is niet het echte gevaar, maar de linkse elite die het gevaar van de Islam niet ziet.
Hoezo moet Pechtold zijn mond houden?
De man is walgelijk in zijn opvattingen en dat moet benoemd worden en benoemd blijven.
Dat het CDA en de VVD de PVV een normale partij vinden is iets wat ze aangerekend mag worden, ook door de eigen achterban.
Het gaat om onfatsoenlijk rechts.

#31 Reinaert

@ Spam
Geheel correct.

#32 Carlos

uhmm ALO… Ultrabas is geen PVV’er graag inhoudelijk reageren en minder op de persoon.

#33 ALO

Het gaat er niet om of hij er 1 is, het gaat er om of ik vind dat hij er 1 is. En een PVV-er die weet alles van generaliseren, dus het kan geen kwaad.

#34 Cycloop

@32 Er is maar 1 PVVer in Nederland.

#35 Ultrabas

@29 en 30: Pechtold hoeft zich van mij geen moment in te houden in zijn tirades tegen Wilders, ik mag er normaal graag naar luisteren. Maar ik vind een massamoord geen goede aanleiding tot debat.

Overigens *beheerst zich m.b.t. ALO*

#36 Monade

Maar ik vind een massamoord geen goede aanleiding tot debat.
En jij maakt jezelf met deze stelling niet belachelijk?

#37 Ultrabas

Monade, ga eens op mijn stelling in dan?

#38 Nirvana

@27: “Wilders is de meest zichtbare van de anti-islam ‘conservatieven’.”

Voor Nederland heb je daar waarschijnlijk gelijk in. Internationaal is Wilders wat minder bijzonder.

Ik vrees dat je door sommige publicaties op het verkeerde been bent gezet. Bas Heijne schrijft bijvoorbeeld in NRC Handelsblad: “Geert Wilders, die door Breivik in zijn geschriften veelvuldig geprezen wordt”. Dat is feitelijk onjuist. Iedereen kan dat eenvoudig controleren door het document van 1500 bladzijden te downloaden en te zoeken op Wilders.

(Het stuk van Heijne staat hier: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/07/27/bas-heijne-aanslagen-noorwegen-dwingen-wilders-tot-duidelijkheid/)

#39 Monade

Onderbouw hem eerst maar eens, @Ultrabas. Ik doe niet aan bezigheidstherapie.

#40 Ultrabas

@39: Als we in debat gaan over de ideeën van Breivik, beschouwen we hem als deelnemer aan het maatschappelijke debat en doen we hem daarmee een groot plezier.

#41 willemkleinsma

Pechtold kreeg deze vraag voorgelegd:
Wat verwacht u van Wilders?

Pechtold: ”Dat hij zijn rol erkent en open staat voor het debat daarover. Een politicus heeft in Nederland een enorm bereik. Dan kun je niet alleen wat bommetjes plaatsen en daarna weglopen voor elke vorm van uitleg en argumentatie. Dat wil ik tegen Wilders zeggen: vertel nou ook eens hoe jij de samenleving voor je ziet. Kom nou zelf eens met oplossingen.”

Als je nu Wilders de les wil lezen over zijn toon en de sfeer die hij oproept, is het dan niet ronduit stom van Pechtold om in het interview waarin je dat doet te spreken van “wat bommetjes plaatsen”, waaraan Wilders zich zou hebben bezondigd? Kan iemand Pechtold, die iedereen keer op keer wijst op het belang van de tóón van het debat, nu nog serieus nemen als hij weer eens de toon van het debat noemt als kernfactor?

Maar goed, het is allemaal nog niets vergeleken met de toon die in Engeland nu gangbaar is:
In islamitische kring heeft men daar een duidelijk antwoord voor Breivik en de Britse regering. De moslimgemeenschap in Engeland acht de tijd daar namelijk rijp voor het zogenaamde “Islamitische Emiraten Project”:

“In light of this glaring fact, Muslims Against Crusades have decided to launch “The Islamic Emirates Project,” that will see high profile campaigns launch in Muslim enclaves all over Britain, with the objective to gradually transform Muslim communities into Islamic Emirates operating under Shari’ah law.

De organisatoren stellen zich ten doel in Engeland islamitische enclaves te stichten in gebieden waarin al een islamitische meerderheid aanwezig is. Het is hun bedoeling om van deze gebieden uiteindelijk emiraten te maken. De sjaria zal in die enclaves maatgevend zijn voor het complete maatschappelijke functioneren, van openingstijden van winkels tot politie-optreden toe.

De persconferentie die over het Islamitische Emiraten Project werd gegeven is hieronder te zien:

http://www.youtube.com/watch?v=6wBfH8ExYfg

De 18 geboden van de Britse organisatie is hier te vinden en wordt “Islamic Prevent” genoemd:
http://www.anjemchoudary.com/news/islamic-prevent

Klik op deze site op de link:
“Click here to download the Booklet”

#42 ALO

Ultrabas blijft de sprookjes verkopen die al tot de dood van veel mensen hebben geleid.

#43 Bismarck

@38: Wilders wordt wel 30 keer genoemd, over het algemeen in combinatie met hoe ocharm de man toch wordt gedemoniseerd. Wilders wordt door Breivik in zijn verhandelingen vooral gebruikt om zijn “zaak” tegen de “Marxisten” op te bouwen. Daarnaast nomineert hij Wilders (tot tweemaal toe) voor de Nobelprijs voor de vrede.

#44 Steeph

@willemkleinsma: Je zat in het spamfilter vast met reactie #41

#45 Reinaert

@ Ultrabas
Het debat wordt niet met Breivik gevoerd, dat is onzin.
En een massamoord is juist wel een aanleiding tot een debat.
Alleen dat debat wordt niet gevoerd.
Wilders gaat het uit de weg. (Ze kunnen de boom in.)
Dat is het probleem.
Hij weigert telkens opnieuw zijn uitspraken stand te doen.
Hij roeptoetert wat en ongure types papagaaien.
En zij die Wilders te respecteren vinden (CDA en PVV) doen er enkel het zwijgen toe omdat zij nu in het centrum van de macht staan.
Dat maakt hen mede verantwoordelijk voor de uitspraken van Wilders, zij geven hem legitimiteit.
Daarom heeft Pechtold groot gelijk dat hij zijn mond eens open doet.
Het wordt domweg tijd dat “links” eens van zich af bijt.
En is dat onfatsoenlijk ten opzichte van de slachtoffers? Neen, ik vind dat je juist voor hen opkomt door het debat te zoeken, naar oorzaken, naar het klimaat van haat te kijken.
De gezamelijke vijand is niet de Islam.
De gezamelijke vijand is een wereldbeeld vol vijanden.

#46 Ultrabas

Het was een leerzame discussie. Ik merk wel dat ik een beetje wordt opgesloten in mijn eigen gelijk, zo werkt dat vaker als ik de discussie in de comments opzoek. Ik ga mijn standpunten eens heroverwegen. Met name dank aan Reinaert daarvoor.

En hihi @ ALO.

#47 Rob

Goed dat een liberale politieke leider zoals Pechtold weer eens laat weten dat wat Wilders doet gewoonweg niet kan. Woorden van iemand zo invloedrijk hebben gevolgen en de aanslag in Noorwegen maakt dat gegeven weer actueel – los van de vraag of Breivik extra motivatie aan Wilders’ woorden heeft ontleend. Ook Breivik heeft zijn voorbeelden, zijn bronnen van inspiratie. En voor velen is Wilders, boven enige twijfel verheven, een soort van Messias. Een leider die enerzijds handelt in oorlogsretoriek en anderzijds zelf democratische weg bewandelt. Een leider met twee gezichten.

Als leider draag je verantwoordelijk en niemand weet beter dan een politicus dat woorden ertoe doen. Politici moeten elkaar daarop aanspreken. Ze beoefenen hun vak niet slechts met het mandaat van het volk maar ook met een verantwoordelijkheid tegenover dat volk. Ze moeten de samenleving beter proberen te maken, en ik betwijfel of dat doel nog oprecht wordt nagestreefd wanneer iemands woorden zoveel haat oproepen. Ik kan de schofferende boze en verongelijkte drama-Queen die Wilders is steeds slechter rijmen met de ogenschijnlijke democraat die hij in hart en nieren beweert te zijn. En ik denk dat de potentiële Breivik’s van deze wereld dat al lang niet meer proberen.

#48 Bismarck

@41: “De moslimgemeenschap in Engeland acht de tijd daar namelijk rijp voor het zogenaamde “Islamitische Emiraten Project”:”

De hele moslimgemeenschap acht de tijd rijp voor het Islamitische Emiraten Project? Dan is er geen probleem. Als ze het allemaal willen, mogen ze van mij best met zijn allen zichzelf extra verboden opleggen.

#49 jantje

ik merk dat er in het debat( ook hier) niet wordt stilgestaan bij het feit dat de wereld groter is dan alleen nederland.wilders wordt niet voor niks door Geller en anderen uitgenodigd te komen spreken.er zijn over de hele westerse wereld dit soort lieden die elkaar voeden met haat . internet speelt hier natuurlijk ook een rol in.wilders is geen geisoleerd geval (wel een opvallende),maar onderdeel van een internationale politieke stroming, die terrein lijkt te winnen, maar vooral veel echt Hardcore aanhangers heeft.zo overtuigd van hun eigen gelijk, angst,paranoia en haat.ieder tegenargument wordt weggewijft (demonisering,linkse-indoctrinatie etc).ze hebben nog net geen alu-hoedjes op, maar de soldatenhelm ligt al klaar.
discussieren met hen heeft geen zin. (ze luisteren toch niet, komen niet naar debatten(wilders) en zijn gewoon niet te overtuigen.
enige wat rest is de mensen(stemmers) overtuigen er niet in mee te gaan

#50 ALO

Wat ik totaal niet snap dat er allerlei lieden zijn die het gore lef hebben om maar door te blijven lullen maar weigeren antwoord te geven op de vraag waarom Pechtold van te voren al de schuld krijgt als Wilders iets overkomt en waarom het fatsoenlijk is je mond houden als er een PVV-aanhanger een terroristische aanslag plaagt. Ultrabas komt ook niet verder dan ‘hi hi’, wat op zich al meevalt want in het algemeen wordt zijn soort meteen lid van een schietvereniging als hen iets niet bevalt.

#51 Migchiell

“Muslims Against Crusades”…

klinkt alsof het van Monty Python komt.

#52 Ultrabas

Sorry, gezondigd tegen regel 1 in dit soort discussies ‘Don’t feed the trolls’. Ik heb een klimaat geschapen waarin ALO zijn comments heeft kunnen plaatsen en daarvoor bied ik bij deze mijn excuses aan.

#53 cor mol

# 50 Uw statement dat “een PVV-aanhanger een terroristische aanslag pleegt.” is niet alleen feitelijk juist en to the point, maar heeft mij er ook van overtuigt dat het inderdaad toch maar beter is dat de PVV geen leden heeft.

#54 Bismarck

@51: Het wordt pas gevaarlijk (en middeleeuws) als je een organisatie tegenkomt met de omgekeerde woordvolgorde.

#55 Scrutinizer

Erg goed van Pechtold. Na de uiterste beleefde pogingen van Cohen en Dibi, reageert Wilders meteen met weer zo’n onbeschofte tweet…
De hypocrisie druipt er aan alle kanten af bij die man. Hij gebruikt extreme bewoordingen en zweept zijn achterban op met angstbeelden, maar neemt daarvoor geen enkele verantwoordelijkheid en het lijkt wel of er een taboe heerst bij andere politici om er iets van te zeggen…

#56 Bookie

Ik vind dat de Noorse situatie te snel naar de NLse wordt vertaald. Breivik is ook erg pro-Israël. De Noorse ambassadeur te Israël zei enkele dagen na de aanslag bijvoorbeeld dat “terror agains Israel is more justifiable than terror agains Norway”, oftewel terreur tegen Israëlische kinderen is begrijpelijker dan tegen Noorse.
Ik zou in Nederland geen partij weten die zo’n vrij walgelijk standpunt zou delen.

#57 bvdbos

Als “stagiair van Pechtold”, een term die me vanmorgen met 10+ is opgeplakt door de roze horde, bedacht ik me dat Wilders beter zijn mond kan houden in deze discussie: Dan blijft dit boven de poltieke wereld hangen en zal Wilders elke keer dat hij zijn oorlogs-retoriek in de mond neemt eraan herinnert kunnen worden wat dit aantoonbaar voor gevolgen kan hebben…

#58 bvdbos

Trouwens, als het CDA en de VVD categorisch blijven weigeren om afstand te nemen van de retoriek van de blonde ophitser uit Venlo dan geven zij expliciet aan dat zij dit gedogen, ze geven een collega-bestuurder de ruimte om in het openbaar te roepen dat partijen als de PvdA, D66 maar ook de Noorse socialisten bezig zijn met een totale oorlog tegen het volk.

En als er al sprake is van een oorlog tegen het volk, dan heeft het volk natuurlijk het recht om zich te verdedigen… Wanneer iemand taal hanteert als “totale oorlog” verdedigt deze hiermee dus de acties van Breivik. Wanneer een politicus dit doet zonder nader te duiden wat hij bedoelt, dan zet hij in zekere zin aan tot die acties.

En natuurlijk weet ik ook wel dat Wilders niet de bedoeling heeft gehad dat zijn aanhangers fysiek mensen zouden aanvallen, hij is ook niet verantwoordelijk voor de daden van Breivik. Maar als politicus een discussie afdoen met “ze kunnen de boom in” is wel erg makkelijk. Daarmee geeft hij m.i. aan dat hij voor zijn eigen gevoel wel een zekere verantwoordelijkheid draagt.

#59 Cycloop

@56 Dat zei die niet zo. Ik wil hele interview wel eens lezen.

#60 bvdbos

@56:
“terror agains Israel is more justifiable than terror agains Norway”
Zegt iets over de staten Israël en Noorwegen, het zegt niet iets over kinderen. Terreur is nooit goed, terreur heeft tot doel mensen bang te maken. Ik denk ook niet dat de ambassadeur dit bedoelde aangezien terreur volgens de VN nooit toegestaan is.

Hij bedoelde, wederom imho, dat Israël zelf een illegale bezetter is die vele resoluties en beginselen van de VN schendt, van dat oogpunt uit is het aannemelijker dat er oorlogsdaden in Israël plaatsvinden dan in Noorwegen.

#61 “des duivels

Als je zoals pechold de massamoord op 1 miljoen Armeniers ontkent dan moet je zwijgen…

#62 Rob

@61 Video, geluidsfragmentje of transcriptie?

#63 Bismarck

@58: “En natuurlijk weet ik ook wel dat Wilders niet de bedoeling heeft gehad dat zijn aanhangers fysiek mensen zouden aanvallen,”

Hoe weet je dat eigenlijk, als hij zich bij herhaling in termen als (totale) oorlog en strijd uit? Ik krijg het idee dat hij wel degelijk uit is op daadwerkelijk geweld, alleen het net niet precies met zoveel woorden zegt omdat dat strafbaar is.

#64 jos

@61

Pechtold heeft gezegd dat ie weigerde D66’er Fatma Koser Kaya publiekelijk onder druk te zetten over de Armeense genocide. Da’s echt wat anders.

Ik heb je de vraag eerder gesteld: ben jij een kwaadaardige leugenaar of ben je geestesziek ?

#65 Cycloop

@61 Pechtold heeft nooit de Armeense genocide ontkent, de PVV-Euro-parlementariër Daniël van der Stoep heeft daarentegen wel de Armeense genocide ontkent.

#66 alt. johan

“En als er al sprake is van een oorlog tegen het volk, dan heeft het volk natuurlijk het recht om zich te verdedigen… “,

Het gevoel voor oorlog is niet zo raar. Wilders moest na 2004-11-02 verplicht onderduiken en kreeg daar bovenop nog eens een spreekverbod voor bepaalde tijd. Onderduikster Anne Frank had het natuurlijk veel zwaarder, maar toch.

Ik vind dat de oorlog voorbij is als Geert Wilders met zijn praatjes weer zonder beveiliging over straat kan, zonder zich zorgen te maken.

Of anders moet de dreiging tegen links net zo groot zijn als die tegen de populisten, dat ze evenveel beveiliging nodig hebben.

Pas dan is het eerlijk. Gedeelde smart is halve smart.

#67 su

@41: De moslimgemeenschap in Engeland acht de tijd daar namelijk rijp voor het zogenaamde “Islamitische Emiraten Project”:

De MAS is een handjevol moslimextremisten, niet de gehele gemeenschap. Dit is een typisch voorbeeld van de discours op de spits drijven. Niets meer dan oorlogsretoriek.

#68 Monade

En natuurlijk weet ik ook wel dat Wilders niet de bedoeling heeft gehad dat zijn aanhangers fysiek mensen zouden aanvallen
Hoe weet je dat, @Jake? Zelf denk ik dat zo’n ophitsertje dat prachtig zal vinden, zolang hij er maar (politiek) voordeel aan heeft; dat is een klassiek patroon bij dat soort lieden.

En wat zei hij in een interview:
“Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit te gaan.” Geert Wilders, Volkskrant, 9 oktober 2004

hij is ook niet verantwoordelijk voor de daden van Breivik.
Dat maken de Wildersfans er van. Hij is medeverantwoordelijk voor het politieke klimaat waarin zo’n politieke massamoord een gerechtvaardigde zelfverdediging lijkt te zijn.

Daar gaat het om, en die discussie ontwijkt hij door zichzelf in de slachtofferrol te draaien. De VVD en het CDA gedogen dit tot nu toe door te zwijgen.

#69 Bookie

@59,60
Verder zoekend moet ik toegeven dat hij dit niet zo heeft gezegd.

Beter:
“Another aspect of the same anti-liberal behavior is the tendency by many to pick and choose which sorts of terrorism are acceptable and which are unacceptable, in accordance with the ideological justifications the terrorists give for their actions. The most recent notable example of this behavior is an interview that Norwegian Ambassador Svein Sevje gave to Ma’ariv on Tuesday.

Ma’ariv asked Sevje whether in the wake of Breivik’s terrorist attack Norwegians would be more sympathetic to the victimization of innocent Israelis by Palestinian terrorists.

Sevje said no, and explained, “We Norwegians view the occupation as the reason for terror against Israel. Many Norwegians still see the occupation as the reason for attacks against Israel. Whoever thinks this way, will not change his mind as a result of the attack in Oslo.”
http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=231490
——————-

Blijkbaar is er een stemming (onder de sociaal-democraten) in Noorwegen dat terreur tegen Israëli enigszins gerechtvaardigd is vanwege de betwiste gebieden (terwijl dat eigenlijk gewoon het bestaan van de staat Israël is).
Verder lijkt het erop dat Wilders niet zo zeer een inspiratiebron is voor zijn anti-islamisme, maar dat Wilders en Breivik overeenkomstige inspiratiebronnen hebben als John Stuart Mill, John Locke, Edmund Burke, Winston Churchill en natuurlijk de islamisten.

Ik ken de discussie verder niet in Noorwegen, maar deze lijkt toch wel heel anders als in NL. Het blijft natuurlijk zo dat niets de terreur in Noorwegen rechtvaardigd en alleen Breivik daar 100% voor verantwoordelijk is.

#70 “des duivels

@cycloop

Waar andere partijen van hun leden eisten dat ze zich uitspraken over de Armeense Genocide door de Turken vond Pechtold dat niet nodig. Op een congres zei hij daarover dat hij het vertikte om de D66 kandidaat Fatma Koser Kaya aan een publiek examen te onderwerpen over de Armeense Genocide. `Mij wordt ook niet gevraagd wat ik vind van de politionele acties. We meten met twee maten,` aldus Pechtold. Waar hij al te gemakkelijk overheen stapt is dat vele Turken de genocide ontkennen en dat het dus wel degelijk relevant is wat een Turks lid van een partij vindt van de kwestie. Daarbij mag niet vergeten worden dat het ontkennen van deze Genocide in EU- land Frankrijk strafbaar is en dat het ontkennen van een soortgelijke monstrositeit, de Shoa, algemeen als abject beschouwd wordt.

Stop eens met domme dingen roepen.

#71 Rob

@61 Heb je nog een linkje of zo met een ontkennende Pechtold?

#72 jos

@66

“Ik vind dat de oorlog voorbij is als Geert Wilders met zijn praatjes weer zonder beveiliging over straat kan.”

Ofwel: het blijft altijd oorlog want je kunt nooit garanderen dat er geen individu opstaat die hem wil neerknallen. Of misschien denk jij dat de hele moslim-gemeenschap samenzweert.

#73 alt. johan

@72: Ik wil gewoon dat de samenleving zo ingericht wordt dat Wilders met zijn praatjes weer iets beter over straat kan.

Ik denk dat Wilders te weinig verbale steun krijgt en dat men daarom hem ziet als een “target”. En dat men daarom genoodzaakt is om de beveiliging zo op te schroeven om hem in leven te houden.

#74 Cycloop

@70
Daniel van der Stoep heeft daadwerkelijk de Armeense genocide ontkent. Pechtold heeft dus dit niet gedaan. Je zegt het zelf. Ik beweer geen onzin, jij beweert onzin in @61.

“het ontkennen van deze Genocide in EU- land Frankrijk strafbaar”, ja en wie is daar ooit veroordeeld: één van de grote kampioenen van alle islamofoben: Bernard Lewis. Geeft te denken. Werkelijkheid is ook ingwikkeld , net las goed lezen en redeneren.

#75 jos

@73

Dat is hetzelfde als de samenleving zo inrichten dat ik veilig op de Coolsingel kan roeptoeteren dat Feyenoord een k_tclub is. Onzin.

“Ik denk dat Wilders te weinig verbale steun krijgt.”

Ik denk veel te veel. Iemand die de boel ophitst met klinkklare leugens (links haalt moslims binnen die ons straks gaan onderwerpen) zie ik liever gemarginaliseerd en keihard uitgelachen worden.

#76 alt. johan

@75: besef je wel dat veel van dat linkse multi-culti gebrabbel ook heel ophitsend kan zijn voor bepaalde gasten?

Sommige linkse politici hebben nu ook al beveiliging nodig. Ik zeg: dat is een stap achteruit. We moeten de vrijheid van meningsuiting van zowel links als rechts respecteren.

En als dat respect er is dan is er ook minder beveiliging nodig.

#77 Reinaert

Gelukkig worden Rutte en Verhagen nu ook door de CU en Groen Links gevraagd te reageren op de verwerpelijke twitters van slachtoffer Geert.
Ik ben benieuwd of het “kerels” zijn of dat ze weer uitblinken als farizeeër.

#78 jos

@76

“… besef je wel dat veel van dat linkse multi-culti gebrabbel ook heel ophitsend kan zijn voor bepaalde gasten.”

Ja. De boodschap dat verschillende culturen moeten leren samenleven in dit land, dat er geen andere keuze is, dat van polarisatie niemand beter wordt, ja, ontzettend ophitsend.

“We moeten de vrijheid van meningsuiting van zowel links als rechts respecteren. En als dat respect er is dan is er ook minder beveiliging nodig.”

Ik heb een beter idee. Nadenken voor je wat roept in het maatschappelijke debat. Is het alleen maar kwetsend naar bepaalde mensen en heeft het verder nul meerwaarde ? Kan het niet verkeerd opgevat worden door mijn toehoorders en moet ik mijn taalgebruik niet aanpassen ?

Vrijheid van meningsuiting is geen doel op zich.

#79 Cycloop

“… besef je wel dat veel van dat linkse multi-culti gebrabbel ook heel ophitsend kan zijn voor bepaalde gasten.”

Ja, het opkomen voor de rechten van minderheden door de eeuwen heeft nogal eens ophitsend gewerkt, ze moeten ook hun plaats kennen die minderheden.

#80 jantje

70: Stop eens met domme dingen roepen.

#81 alt. johan

@jos: Nadenken voor je wat roept?

De wetgever bepaalt wat ik kan zeggen. Ik laat
me niet chanteren door terreur.

Bij een andere houding zou terreur tegen linkse uitlatingen (Cohen, Pechtold, Dibi) ook lonend zijn.

#82 Ronald

@75 als je mij de keus zou geven om meerdere keren, ergens te publiceren dat alle feyenoorders kakkerlakken zijn, of te publiceren dat alle moslims varkens zijn, dat kies ik voor het eerste. De moslims hebben toch een iets starrer systeem. Ik zie de supportersclub geen Fatwa afkondigen.

#83 jos

@81

“De wetgever bepaalt wat ik kan zeggen.”

Bij mij geldt ’t anders: ik laat me leiden door, en misschien ken je het begrip wel, fatsoen. Kwaadaardige roddels over je buurman verspreiden is ook niet strafbaar.

#84 jos

@82

Vertel mij eens waarom je het überhaupt nodig vindt om de een of ander uit te schelden.

“Ik zie de supportersclub geen Fatwa afkondigen.”

http://www.vi.nl/Nieuws-item/157113/Johan-Derksen-wordt-met-de-dood-bedreigd.htm

#85 Harm

Ik ben aan het zoeken of ik hier op Sargassonog iets interessants kan vinden. Hier in ieder geval niet.

#86 Bismarck

alt.Johan #76, meet alt.johan #66.

#86.1 dood aan politici - Reactie op #86

jullie hebben het over politiek terwijk die pechtold gewoon een vuile leugenaar met zn d66 hij mag eerst wel eens leren wat democraat betekent.het volk kiest maar deze mr geeft liever een blanco cheque aan die griekse kanker regering waar alleen salarissen van worden betaald,dus mensen nooit meer stemmen op deze achterbakse vieze kankerhond dood aan die vieze kankermensen

#86.2 Jabir - Reactie op #86.1

Haha, een gevoelsmens….

Hoe zei Wilders dat ook alweer in de kamer? “Een blanco cheque van 40 miljard”. Maar dat klopt dus niet, want van een blanco cheque weet je het bedrag niet.

#86.3 su - Reactie op #86.1

Redactie? Doodsbedreigingen zijn hier op het forum toch niet toegestaan?

#87 boyke

Pechtold heeft gelijk.
De uitlatingen van Cohen, Dibi, Pechtold zijn tot nu toe zeer genuanceerd geweest, het enigste verweer wat Wilders daarop kan inbrengen is om (weer eens) een Calimero te doen (janken dat hij ‘gedemoniseerd’ wordt) en twitteren dat links “de boom in kan”. Blijkbaar kan hij bij gebrek aan intellectuele diepgang geen beter weerwoord bedenken.
Dat eeuwige gejank van hem dat hij ‘gedemoniseerd’ wordt is nu echt afgezaagd geworden. Ik verbaas me er iedere keer weer over dat zijn volgelingen er nog steeds in blijven trappen en zijn huilie huilie verhaaltjes blijven inslikken als zoete koek.
Die Mark Verheijen had gelijk om te twitteren dat Wilders zich gedraagt alsof hijzelf het grootste slachtoffer is van Breivik.

#88 jos

@85

De allernederigste excuses, wij eenvoudige sterfelijken die uiteraard niet aan U kunnen tippen doen ons best.

#89 alt. johan

@83: Wij vieren gewoon het feest van de vrijheid van meningsuiting. We worden ’s morgens wakker, we ontdekken dat we niet in Iran zijn en dat moet gevierd worden.

Halleluja

#90 Ronald

@84 Ik geloof niet dat jouw vergelijking de realiteit recht doet. Los van de vraag wie voor die realiteit verantwoordelijk is/zijn overigens.

#91 Cycloop

@84 Wat dacht je van de realiteit van de slag bij Beverwijk : toch de laatste veldslag in Nederland en dat allemaal in het kader van voetbalsupportersgedrag.

#92 jos

@89

En dat doe je moedig vanachter je toetsenbord of zeg je mensen recht in hun gezicht wat je van ze vindt ?

#93 alt. johan

@92: Ik ben in het persoonlijk contact best vriendelijk. Ik zou net zoals Wilders Cohen ook best een aardige man kunnen noemen.

Maar als ik aan het werk ben en productief moet zijn, dan werkt aardig zijn niet altijd.

In de politiek speelt dat nog sterker.

#94 Ronald

@84 ik heb er geen behoefte aan om anderen uit te schelden. Maar stel dat men mij mijn mening zou vragen over feijenoord supporters, of moslims, of christenen voor mijn part, dan zou ik wel graag willen kunnen antwoorden zonder meteen aan de consequenties te hoeven denken.

#95 Reinaert

Al iets gehoord van Rutte of Verhagen, of uit die kringen?
Ik zou Leers als woordvoerder aanwijzen, lijkt mij leuk voor Wilders.
En Leers kan weer in aanzien stigen bij de PVV broeders.

#96 Nirvana

@95, Reinaert: “Al iets gehoord van Rutte of Verhagen, of uit die kringen?”

Die hoeven misschien niet zoveel te zeggen. Tussen CDA en VVD enerzijds en de PVV anderzijds bestaat een gedoogovereenkomst.

Het tijdstip komt Wilders ook wel uit, namelijk tijdens het zomerreces en de zomervakantie van veel Nederlanders. Als men terugkomt van vakantie is deze storm op zijn minst wel iets geluwd.

Maar ik ben niettemin ook benieuwd of dit een serieus debat gaat opleveren onder politici.

#97 jantje

94.Ronald | 2 August 2011 | 20:45
@84 ik heb er geen behoefte aan om anderen uit te schelden. Maar stel dat men mij mijn mening zou vragen over feijenoord supporters, of moslims, of christenen voor mijn part, dan zou ik wel graag willen kunnen antwoorden zonder meteen aan de consequenties te hoeven denken.

een beetje slimme mensen kunnen ook hun mening geven zonder over consequenties na te hoeven denken.dit doen ze door op een fatsoenlijke manier hun gevoelens te verwoorden. of dmv argumenten

tegenwoordig lijkt het erop dat al die mensen die roepen dat ze hun mening niet kunnen uiten, eigenlijk alleen maar willen schelden.

#98 Sjiek

@96
Bij een eventueel debat lijkt me de reactie van Rutte / Blok voorspelbaar: “iedereen is voor zijn eigen woorden verantwoordelijk. Het moge duidelijk zijn dat het niet onze woorden zijn en dat het niet onze stijl is.” Verder gaan ze niet.

#99 Sjiek

@93
In de politiek heb je een voorbeeldfunctie en ben je rolmodel.

#100 Ronald

@97 ik denk dat dat een beetje wishfull thinking is van je. Mensen willen zich kunnen uiten, dat is breder dan ‘op een fatsoenlijke manier hun gevoelens te verwoorden’. De vraag is juist: wie bepaalt wat fatsoenlijk is? Degene die claimt beledigd te zijn? En dus moet het verboden worden?

#101 alt. johan

@99: ” ..voorbeeldfunctie en ben je rolmodel”

Wilders heeft het in ieder geval al eens geschopt tot politicus van het jaar.

#102 Reinaert

@ 98 Sjeik
Ik denk dat je gelijk zult hebben, maar toch is het waardevol hen die uitspraak te laten doen. Daarop kan namelijk worden voortgeborduurd en dat is nodig. Zo voer je oppositie. En als het hun stijl niet is, wat dan wel, is de volgende vraag.

#103 Sjiek

@101
“Geschopt” Freudiaanse verspreking?

#104 Sjiek

@102 Reinaert
Ze kruipen gewoon weg achter de gedoogconstructie. De formele truuk die ze altijd toepassen. Zolang ze daaraan vasthouden zijn ze op dit soort onderwerpen niet aanspreekbaar.

Het debat moet denk ik vooral in de media worden gevoerd. Daar bestaat die gedoogconstructie niet.

#105 Reinaert

@ Sjeik
Maar dan mag je de voormannen het wel “moeilijk” maken.

#106 Sjiek

@Reinaert
Lijkt me een goed onderwerp voor Buitenhof of een soortgelijk programma waarbij ze wat fractieleiders / kopstukken uitnodigen. Debat en uitzending gaat na afloop vh programma gewoon door op internet. Dan kun je er ook de tijd voor nemen.

#107 Cor Mol

#95 Reinaert
Van het CDA is de reactie er in elk geval nu wel eindelijk en de reactie geeft een aardig inkijkje in het gedoogkarakter van die partij. ‘In plaats van een eendrachtige strijd tegen geweld is er een splijtende discussie over de schuldvraag ontstaan’, aldus Van Haersma Buma.

Het was toch een PVV-aanhanger,dertig keer de niet haatzaaiende Wilders instemmend citerend, die 76 – meest sociaal-democraten- vermoordde op een bijeenkomst van de sociaal-democratische partij. Mag de partijleider de heer Cohen van de Nederlandse sociaal-democraten daar dan wat van zeggen? Uiteraard wast gedoogpartner het CDA, zijn handen in onschuld [Deuteronomium 21:1-9]. Ik heb de haan nog niet horen kraaien.

#108 “des duivels

@Cor

De eerste quote van breivik op pagina 377

Pim Fortuyn was indirectly murdered by the political, cultural and media elites whereas
Theo van Gogh was murdered by Muslims. Ayaan Hirsi Ali has been driven from the
country. Islam-critic Geert Wilders is still there , but he is subject to similar smears as
Fortuyn was about being a racist, receives daily threats from Muslims and not-so-subtle
hints from the establishment that he should tone down his criticism of Muslim

Is niet echt een quote he?

#109 “des duivels

@Cor

Quote nr. 2 op pagina 403

More companies are now giving in to Muslim pressure[1] over Geert Wilders’ Islamcritical
movie

Is ook niet echt een quote he?

#110 “des duivels

@Cor

Quote nr. 3 op pagina 40
4

De Volkskrant reports that Dutch companies have given into a Jordanian boycott. The
companies Zwanenberg and Friesland Foods have placed advertisements in Jordanian
newspapers saying they oppose the film Fitna by populist politician Geert Wilders.

helaas, weer geen quote

#111 “des duivels

@ Cor

I am particularly concerned over the recent attempts by various Western corporations to
appease Islamic demands for sharia censorship. Both regarding the Danish cartoons and
the Wilders movie in Holland, business interests have been among the most prominent in
denouncing these attempts to defend Western freedoms because they care only about
their market shares and not about the wider issues.

en weer geen quote

#112 Harm

@108 – Zie je wel, Breivik had toch gelijk!

#113 “des duivels

@Cor nr 5

Last week the group ‘The Messenger of Allah Unites Us’ brought a case against Wilders in a
Jordanian court, accusing him of racism and incitement to hate Muslims. Wilders said he
feared Jordan would issue an international warrant for his arrest.

weer mis

#114 “des duivels

@Cor

In its advertisement, the Zwanenberg Food Group says it “rejects the opinions and
statements” in Wilders’ film. “We strongly condemn the anti-Islam comments which we
believe don’t have any other purpose than to insult.”

Das jammer, weer niet

#115 “des duivels

@Cor

From the Brussels Journal[4]:
VNO-NCW, the Federation of Dutch Employers, has ordered its lawyers to see whether it is
possible to claim damages from Mr Wilders for the loss of income which Dutch companies
may possibly suffer as a result of a boycott of Dutch products by Muslims who are angry at
Mr Wilders and at the fact that the Dutch have not been able to shut him up. “Companies
like Shell, Philips and Unilever are easy to recognise as Dutch companies,” VNO-NCW
chairman Bernard Wientjes told the newspaper Het Financieele Dagblad. “I do not know
how rich Geert Wilders is, or how well insured he is, but if we suffer from a boycott, we will
investigate whether it is possible to claim damages from him.” Last November, Doekle
Terpstra, a member of the board of Unilever, called upon the Dutch to “rise in order to stop
Wilders” because “Geert Wilders is evil and evil has to be stopped.”

Dit begint op laster te lijken Cor!

#116 “des duivels

@cor

It has earlier been revealed that Moroccans, Turks and other Muslims in the Netherlands
receive direction from their home countries. Ethnic Turks have received instructions from
Turkey on how to vote in Dutch elections.

Aiii dat is pijnlijk..

#117 Furby

@93 “Maar als ik aan het werk ben en productief moet zijn, dan werkt aardig zijn niet altijd.”

Off-topic, maar het lijkt mij dat je altijd vriendelijk en aardig tegen mensen dient te zijn, ongeacht je baan. Als je aardig zijn al niet kan betrachten tijdens zo iets belangrijks voor je levensonderhoud als je werk, hoe denk je het dan in de verdere maatschappij wel te kunnen zijn?

on-topic: bovenstaande is in mijn ogen eigenlijk het grote maatschappelijke probleem van onze tijd en de reden waarom deze hele discussie gevoerd wordt. De onbeschoftheid van Wilders heeft de rechts-extremistische bal aan het rollen gebracht en wanneer dat tot gruwelijke daden leid die aan dat onbeschofte gedachtengoed gelinkt kunnen worden, ontkent Wilders het en blijft hij onbeschoft. Toch vreemd dat deze mensen over vrijheid en veiligheid in Nederland blijven spreken, als je met de woorden en onwillendheid van Wilders de maatschappij toetreed, hoe kan je dan verwachten iets anders dan afkeer en onbegrip terug te krijgen?

#118 “des duivels

@Cor

The other nation, “my nation,” Geert Wilders said, “is that of the people
who have to foot the bill and are being robbed and threatened by Islamic street
terrorists.”
Seven minutes after the speech began, “a technical error” occurred in the television
broadcast which was mysteriously solved the very second Wilders finished his speech.
The state TV is notoriously biased in their pro-Multicultural opinions and belief that
Wilders is evil.

#119 “des duivels

@Cor

Pim Fortuyn was indirectly murdered by the political, cultural and media elites whereas
filmmaker Theo van Gogh was murdered by Muslims. MP Ayaan Hirsi Ali has been driven
from the country. The Islam-critical MP Geert Wilders is still there, but he is subject to
similar smears as Fortuyn was about being a racist, receives daily threats from Muslims
and not-so-subtle hints from the establishment that he should tone down his criticism of
Muslim immigration. The Dutch spirit between 2001 and 2008 appears to have been
broken, as things are slowly returning to normal. The extended political elites are once
again firmly in control of public debate, and the embarrassing peasant rebellion has been
successfully struck down.
Perhaps Holland’s chance of saving itself died with Fortuyn.

#120 Cycloop

@116 des duivels, wat laster is, is Pechtold te beschuldigen van het ontkennen van de Armeense genocide.

#121 Harm

Nou, een ding is zeker: @des duivels heeft die 2000 pagina’s van Breivik van A-Z verslonden.

#122 Spam

Een reactiequotum voor deelnemers aan de discussies op deze website lijkt me geen overbodige luxe. 10 per dag of zo. Dat je gedwongen wordt om een beetje na te denken over wat je te zeggen hebt.

#123 “des duivels

In May 2008 the cartoonist writing under the pseudonym Gregorius Nekschot[13]
became the first-ever cartoonist to be arrested in the modern Western world. He was
arrested at his home in Amsterdam and taken into custody for interrogation, suspected
of “publishing cartoons which are discriminating for Muslims and people with dark skin.”
At the same time, the city of Amsterdam developed teaching material[14] warning
children against the politics of the Islam-critical politician Geert Wilders. MP Wilders
called the campaign “sickening.”

Heee een quote!!!! omdat Wilders sickening zei heeft breivik 77 jonge mensen vermoord..

knap staaltje werk Cor..

#124 “des duivels

Or, if the members of the Committee want somebody with a non-Muslim background,
what about Dutch politician Geert Wilders, who has remained steadfast in opposing
Islamisation despite the murders of his countrymen Theo van Gogh and Pim Fortuyn and
the exile of Hirsi Ali?

nee, geen quote

#125 Harm

@des duivels heeft gelijk: het is de hoogste tijd dat wij burgers ons bewapenen voor de volgende oorlog.

We staan alleen niet aan dezelfde kant.

#126 “des duivels

Netherlands
Partij voor de Vrijheid (PVV) Freedom Party http://www.pvv.nl/ (anti-immigration) 5,9% in 2006 election, Geert Wilders

Nee, geen quote

#127 “des duivels

Geert Wilders (fan page – 5k members)

en weer niet

#128 “des duivels

Q: Other people you would want to meet?
A: The following people have to condemn us at this point which is fine. It is after all
essential that they protect their reputational shields. Anders Fogh Rasmussen, Geert
Wilders, Radovan Karadzic, Lee Myung-bak and Taro Aso.

Hij wilWilders ontmoeten…. aiaiaiaiaiai

#129 “des duivels

@Cor

Dit waren jouw zogenaamde quotes die breivik inspireerden tot zijn daad..

Volgens mij ben je gewoon een haatzaaier. je bent ontmaskerd knaapje..

#130 Harm

Ik heb al een paar videospelletjes ingeslagen om te oefenen.

#131 “des duivels

Voor het oog van de natie ontmaskerd Cor Mol de linkse haathitser.

Kan iemand mij vertellen voor welke quote Wilders zich zou moeten verontschuldigen?

Cohen, Dibi en Pechtold zakken finaal door het ijs…

#132 Nirvana

@121: Nou, een ding is zeker: @des duivels heeft die 2000 pagina’s van Breivik van A-Z verslonden.

Kan, maar hoeft niet.

Een search op Wilders in het meer dan 1500 pagina’s tellende document en wat copy-paste’s volstaan (zie ook #38).

#133 Sjiek

@Des Duivels
Quote of geen Quote. In de passage die je aanhaalt, voert B. Wilders als voorbeeld op om zijn argumentaties te onderbouwen. Vergeet ook niet dat Wilders bewust het internationale podium heeft gezocht. Hij was erop uit geestverwanten te vinden en te activeren. Dat was het doel van zijn waarschuwingen. De website van de PVV is ook in het Engels beschikbaar.

Natuurlijk is Wilders niet verantwoordelijk voor de daden van B. Maar hij is wel verantwoordelijk voor zijn eigen retoriek (bijv. totale oorlog). Ik noem die retoriek dom en onverantwoordelijk. Wilders weet net zo goed als jij en ik dat een mix van nationalistische en (anti)religieuze sentimenten een uiterst explosieve cocktail kan opleveren.

#134 “des duivels

@Nirvana

Inderdaad cntrl f

Maar het is stuitend hoe links elkaars meningen nakakeld zonder te verifieren.. stuitend.

#135 “des duivels

@Sjiek

Elke bekende islamcriticus wordt genoemd. What is je punt?

#136 “des duivels

@Sjiek

De quote van Wilders, totale oorlog, komt niet voor in het stuk.

#137 Cycloop

@131. Wilders: “Als er ooit wat gewelddadigs gebeurt tegen mij of de PVV en haar aanhangers, dan weet iedereen vanaf nu dat Eberhard van der Laan en Alexander Pechtold hebben bijgedragen aan een klimaat waarin dat voor sommige gekken gerechtvaardigd leek.”
Wat hebben van der Laan en Pechtold ooit gezegd waar zij zich voor zouden moeten verontschuldigen. Daar gaat het Pechtold toch ook om. Hij en Van der Laan werden uitgemaakt voor handlangers van Mohammed B. door Wilders.

#138 Spam

@135: ik denk dat het punt is, dat Breivik zich door islamcritici, zoals Wilders, bevestigd voelde in zijn beeld van oorlog tegen de Islam.

Niemand beweert dat Wilders hem heeft gevraagd om die aanslagen te plegen. Niemand beweert dat er een direct verband is tussen uitspraken van Wilders en de aanslagen. Niemand beweert dat zonder Wilders, die aanslagen niet zouden hebben plaatsgevonden. Er is alleen discussie over de gebruikte oorlogsretoriek en de invloed die die blijkbaar kan hebben op idioten als Breivik.

#139 “des duivels

@Cycloop

De Noorse kinderlijkjes waren nog niet koud of linkse politici en opinieleiders gebruikten deze citaten om Wilders aan het kruis te nagelen.

Dat is gewoon ziek. Ik snap niet dat jullie dit pikken van jullie politici en opinieleiders.

Als Wilders buiten de lijn gaat zoals met de kopvoddentax dan schrijf ik ‘m. Jullie huilen mee met de wolven in het linkse bos. Geen enkel critische noot omdat het linksch is.. driewerf bah.

#140 Sjiek

@136
Weet ik. Het had zelfs een qoute van B. zelf kunnen zijn. Mijn punt: als je als politicus met dit soort termen gaat gooien dan mag je de impact daarvan op allerlei zielen niet onderschatten. Er zijn mensen die taal letterlijk interpreteren. Words do communicate.

#141 “des duivels

2Spam

Jij moet niet denken. Je moet het manifest doorlezen en je eigen opinie vormen.

Bosnie en 9/11 waren de motieven voor Breivink, maar ja dan kun je niet politiek scoren over kinderlijkjes…

Links is ziek bezig mensen… heel erg ziek en ik hoop dat jullie dit in zien.

Excuseer. Alle respect voor Emile Roemer.

#142 Spam

@141: Ik hoef niet politiek te scoren. Ik ben geen politicus. En ik heb al een mening. Die geef ik je net.

Als mijn argument is dat niemand beweert dat Wilders de inspiratiebron voor deze aanslagen is, maar dat slechts zijn type retoriek ter discussie staat en de indirecte gevolgen die die zou kunnen hebben op anderen (dus niet Breivik), dan heeft het niet zoveel zin om weer een verhaal te beginnen over de precieze beweegredenen van Breivik. Ik was het al lang met je eens dat Breivik niet door Wilders tot deze daad is gekomen.

En jij bent degene die de hele tijd die kinderlijkjes erbij haalt om je punt te scoren.

#143 Spam

@139: Dibi en Cohen waren de eerste die iets zeiden. Pas op dinsdag en niet meer dan hele voorzichte opmerkingen over dat er misschien eens gesproken en gedacht moest worden over wat voor effect bepaalde type uitlatingen zouden kunnen hebben. Die voorzichtige nuanceringen waren nog verpakt in een hele serie disclaimers over dat Wilders niet verantwoordelijk kon worden gehouden voor de aanslagen. Dat lijkt niet echt op aan een kruis nagelen.

Na de moord op Fortuijn, was (bijvoorbeeld) Rosemuller niet te beroerd om dat soort gesprekken/discussies gewoon te voeren.

#144 Cycloop

@139 Wanneer werd dit citaat dan voor het eerst gebruikt.
Wilders wordt toch niet verantwoordelijk gehouden. Het gaat er om dat Breivik’s gedachtegoed past in de retoriek van Wilders. Dat gedachtegoed van Breivik is niet iets van een eenzame idioot; het is wijd verspreid op het internet en in geschriften , Wilders put daar uit en levert input. Maar Breivik put er ook uit. Vandaar die frappante overeenkomsten, de afkeer van moslims en de oorloggstaal ivm de multiculti elites (dus sociaaldemocraten etc).

Wilders schrijven is vrij zinloos ; PVV is een hermetische beweging, gaat toch niet in debat, Wilders neemt nooit iets terug.

Trouwens premier Stoltenberg zei dat de aanslagen van 22 juli reden zijn om na te denken over ‘wat wij hebben gedacht, gezegd en geschreven’.

#145 “des duivels

@Spam

Waarom begrijpt links niet dat ze steeds meer symphatie verliest?

Sinds linkse politici heulen met de kolonisten zit het morele gelijk niet meer bij links.

Is het een kwestie van de eigen onmacht verhullen?

#146 Cycloop

@141
“Links is ziek bezig mensen…”
Misschien ziek van verdriet omdat er 70 linksschmensen zijn neergeknald door een anti-islamist die dacht dat het oorlog was.

#147 Sjiek

@145
Sinds linkse politici heulen met de kolonisten zit het morele gelijk niet meer bij links.

Dit is nou zo’n griezelzin die uit het kookboek van Breivik afkomstig lijkt te zijn. Kolonisten zijn bezetters, indringlingen. Breiviks mindset. Eng en gevaarlijk.

#148 “des duivels

@Sjiek

Kolonisatie betekent oorspronkelijk: het vestigen van een deel van de eigen bevolking in een landstreek die nog niet door het eigen volk bewoond wordt. De kolonisten behouden de eigen gebruiken en integreren niet in de overzeese samenleving. De kolonie was gericht op financieel gewin voor het vaderland.

De kolonisten behielden hun macht door geweld en politieke samenwerking met lokale machthebbers die de autochtone bevolking onder de duim hielden.

Nederland is gewoon gekoloniseerd Sjiek, het is niet anders. En dat alles dankzij corrupte machthebbers..

#149 Cycloop

@148 Door wie is Nederland gekoloniseerd dan.

#150 knelistonie

Al die verbale struif van Pechtold richting Wilders, en andersom, lijkt vooral bedoeld om steun bij de zieltjes te winnen. MAAR DE OPLOSSING HEREN EN DAMES zit hem in het compromis.

Zwets eens wat meer over het compromis, of zo.

#151 Sjiek

@148 Tibet wel ja.

#152 “des duivels

@150

Compromis? Waarom zou Wilders een compromis sluiten? Wilders heeft de macht en waarschijnlijk is hij over 4 jaar de grootste en volgt er een totale rekolonisatie.

#153 Harm

@152 – De totale rekolonisatie?

Waarschijnlijk heb je gelijk. Iedereen met een beetje fatsoen in zijn lijf emigreert en een paar enkelingen die niet terugschrikken voor een beetje geweld gaan ondergronds.

#154 JanT

Des duivels leeft schijnbaar in een andere realiteit dan de meeste hier (en ik). Dat roept de vraag op, op welke punten we het evengoed eens kunnen worden?

*geinspireerd door ander draadje*

Kortom, des duivels, zou jij iets kunnen noemen waarvan je vermoed dat de meeste het hiermee eens zijn?

#155 Harm

Je bedoelt zeker: zou je OOK iets kunnen noemen….

#156 Spam

@145. Ik probeer netjes op je argumenten in te gaan, maar je maakt het me niet makkelijk. Begin je opeens over vage begrippen als ‘links’ en ‘moreel gelijk’.

Die ‘kolonisatie’ dan maar. Waaruit blijkt dat we gekoloniseerd zijn? Wie zijn de nieuwe machthebbers dan? PVV? VVD? CDA? Maar die komen allemaal van hier. Je zal wel weer de moslims bedoelen. Maar waaruit blijkt dan dat die aan de macht zijn? Aan welke moslimregel of -leider moet ik als blanke hollander gehoorzamen?

En ik zal maar niet vragen hoe je je die ‘rekolonisatie’ voorstelt.

#157 Cycloop

@152 rekolonisatie???? worden de kolonisten weggestuurd, en dan worden ze weer toegelaten. Rekolonisatie is toch zoiets als Nederland Indonesië weer zou gaan veroveren.

#158 “des duivels

@156

Immigranten dragen bij en passen zich aan aan hun nieuwe samenleving, kolonisten doen dat niet.

Het EVRM is verantwoordelijk voor gezinshereniging. Het begrip gezindhereniging is in 1973 (kabinet den Uyl) door staatssecretaris Glastra van Loon verruimd zodat opa’s en oma’s, neefjes en nichtjes, ooms en tantes over konden komen na het generaal pardon van 1975 en leven op de vruchten van de Nederlandse belastingbetaler.

Het is een complete industrie geworden waar met name linkse partijen en het linkse gedeelte van het cda zich aan hebben kunnen laven.

De bevolking werd in toom gehouden door het holocaust syndroom en politiek correcte media.

De anti discriminatiebureautjes werden de nieuwe Gestapo’s.

Rekolonisatie gebeurt vanzelf zodra de economische neergang goed aan gaat trekken.

#159 Cycloop

@158 Wat bedoel je met rekolonisatie. Wie zijn dan de kolonisten??

#160 Spam

1. Immigranten passen zich aan. Ze leren de taal, betalen belasting en houden zich aan de wet. Uiteraard niet allemaal, maar onaangepasten zijn er ook onder de autochtone bevolking.

2. Kolonisatie vereist in mijn ogen toch ook dat er gezag over gaat naar het originele land van de nieuwkomers. Zoals in Joodse nederzetting in bezet gebied bijvoorbeeld. Dat zijn kolonisten.

3. Gezinshereniging is weer een nieuw onderwerp. Je haalt de begrippen een beetje door elkaar. Het EVRM lijkt me een waardevol verdrag. Tenzij je niet zoveel hebt met mensenrechten natuurlijk.

4. Heb je enig idee wat de Gestapo was en deed?

5. Zoals Cycloop al opmerkte, zal je wel ‘dekolonisatie’ bedoelen. Ik hoop dat je van vrijwillige terugtrekking uitgaat. De economische teruggang die daarop zal volgen lijkt me trouwens helemaal niet te voorzien.

#161 Cycloop

@160 “5. Zoals Cycloop al opmerkte, zal je wel ‘dekolonisatie’ bedoelen. Ik hoop dat je van vrijwillige terugtrekking uitgaat.”

Maak het hem het niet te makkelijk : laat het hem in zijn eigen woorden zeggen, dan wordt het nog onduidelijker.

#162 “des duivels

@160

1. Nee, een bepaalde groep past zich niet aan en worden daarin gesteund door de PvdA die hulpelozen nodig heeft om voort te bestaan. Deze onaangepasten leven in enclaves en worden beschermt door eigen knokploegen te herkennen aan het uniform met de bontkraag.

2. het gezag is duidelijk vanuit het moederland aanwezig omdat ze A. hun paspoort niet in mogen leveren. B nogsteeds dienstplicht moeten vervullen (turkije)C. daarnaast wordt er een bindend stemadvies gegeven vanuit het moederland. Daarnaast, meerdere onderzoeken tonen aan dat een marokkaanse nederlander zich in eerste instantie een moslim voelt, daarna marokkaan en dan pas Nederlander. U hoeft dus geen medelijden te hebben als het NL paspoort wordt ingetrokken.

3. In het EVRM wordt gezinshereniging bepaald. Dit was uiteraard nog voordat er misbruik van werd gemaakt. Aanpassingen werden altijd door de linkse partijen tegengehouden en zelfs verruimd.

4. Je moet het zien in de huidige democratische tijdsgeest. Het doel en het middel blijft hetzelfde.

5. De kosten van Marokkaaanse en Turkse kolonisten wegen niet op tegen de economische en sociale lasten.

Er zal de komende 10 jaar een schifting worden gemaakt tussen immigranten en kolonisten dus wees gerust, de goeden mogen blijven..

#163 Richard E

Maar verder wil “des duivels” slechts op democratische en geweldloze wijze zijn doelen bereiken, dus wees gerust.

#164 gronk

kolonisten

Die is dan wel weer aardig geframed. Ben benieuwd wanneer geert deze in de mond neemt.

#165 Harm

@162 – Scitterend, het is net of je naar de inleiding van een SF-film zit te kijken:

Het is het jaar 2035, the evil empire is about to take over the earth.

#166 Monade

google search “kolonisten site:pvv.nl”

De beruchtste:
“Voorzitter, de elite noemt deze Marokkanen, die hier de boel verzieken, heel romantisch ‘nieuwe Nederlanders’. Ik noem ze liever ‘kolonisten’. Moslim-kolonisten. Want ze zijn niet gekomen om te integreren, maar om de boel hier over te nemen, om ons te onderwerpen.”

#167 Spam

1. Problemen met wat jij ‘bontkraagjes’ noemt, lijken me niet veroorzaakt door gebrekkige aanpassing. Dat zijn voornamelijk hier geboren jongens die Nederlands spreken, gewoon alcohol drinken en nauwelijks een moskee zien. En ook binnen de pvda zal je niemand vinden die die jongens hun gang wil laten gaan.
(er gaat weer iets mis met d’s en t’s)

2. Je vergeet de sattelliet-tv. We hadden het over kolonisatie en nu begin je over paspoorten. Blijf eens bij je onderwerp. We hebben hier trouwens stemgeheim.

3. Kan u zich staatssecretaris J. Cohen nog herinneren?

4. Het doel is? Het middel is? Sorry, ik zie de parallel niet.

5. “De kosten wegen niet op tegen de lasten”. Interessante stelling.

En de slechten? Op transport naar het Oosten? En wie gaat het onderscheid maken? En hoe?

#168 gronk

@166:In de tijd van janmaat waren mensen voor dat soort uitspraken veroordeeld voor discriminatie. Nu kun je dat uitspreken in de 2e kamer en vervolgens pontificaal op je website zetten.

#169 “des duivels

@Gronk

later.. nog even geduld hebben. Eerst moet fitna 2 nog uitkomen waarin uitgebreid in wordt gegaan op de roofovervaller, veldheer en massamoordenaar die uw lieftallige kolonisten als een rolmodel zien.

Fitna 3 zal over totalitair gedachtegoed gaan en hoe dat ontstaat en in stand gehouden kan worden. Hier worden vergelijkingen gemaakt tussen de nationaal socialisten en de cultureel marxisten en de islam.

In Fitna 3 zal tevens de kolonisering van Europa uitgebreid worden besproken. Dit aan de hand van vergelijkingen met Nederlands Indie zodat de linksmens in gaat zien hoe zij belogen en bedrogen zijn.

#170 JVechter

1) Gelul. Alsof het aantal stemmers onder de hulpelozen de PvdA aan een kamermeerderheid kan helpen. En beschermen waartegen? Tegen de blanke Hollander die gewapend met hooivorken door de straten van Slotervaart marcheert?

2)Staat er in dat paspoort hoe ze zich moeten gedragen? Kan je de dienstplicht niet afkopen in Turkije? Bepaalt de regering in het moederland op wie je stemt, of doet de PvdA dat? Wel kiezen hoor. Daarnaast… Mag ik zo’n onderzoek zien van gediscrimineerde in ontwikkeling achtergebleven Nederlanders in het buitenland?

3) Wat nou misbruik? Dan is er dus kennelijk al iets aangepast, is het allemaal wat strenger geworden. Zeg maar op welk punt niet.

4)Volgens die lulkoeklogica valt herr Breivik eerder onder Gestapo.

5)Kosten wegen niet op tegen de lasten? Fijn. Dan nu de Kosten en de baten.

En de slechte krijgen een leuke button.

#171 Loupe

@169:
Breivikiaanse woorden.

#172 “des duivels

@167

De geweldsbereidheid van de bontkraagjes is cultureel bepaald. De psycholoog Nicolai Sennels heeft hier een boek over geschreven. De link heb ik reeds eerder gepost. Daarnaast is het een structureel probleem omdat de islamitische cultuur en ideologie mensen niet stimuleert en dus in armoede houd waardoor ze in enclaves blijven leven die makkelijk gedomineerd kunnen worden door de islamisten.

Zowel de gestapo als de diverse anti discriminatiebureautjes hebben het doel om critici van de multicul beweging te zuiveren. Slechts de middelen verschillen.

Het is bizar om te zien dat de linkschmens zegt fascisme te bestrijden en ze zijn zelf fascisten geworden.

#173 Spam

Ja, natuurlijk. De Gestapo was heel erg voor multikul :)

#174 Loupe

Hoeveel van deze schuimbekkende vuilspuiterij blijft er eigenlijk nog langskomen op Sargasso? Het leidt nergens toe en deze fanatici-met-oogkleppen domineren elk draadje. Laat ze hun eigen giftige podium onderbraken. Tot een zinnige dialoog komt het niet.

#175 “des duivels

Wat ik me afvraag, zijn de meesten van jullie vroeger ook op één of ander socialistisch indoctrinatiekamp geweest?

De meesten reageren alsof ze water zien branden.

Waarschijnlijk hebben jullie geleerd wat je moet denken ipv hoe je moet denken… namelijk zelfstandig..

Vragen jullie jezelf nooit af of het allemaal wel klopt wat de multicultileiders verkondigen? is politiek slechts een merk voor jullie om je eigen ego te boosten?

#176 “des duivels

@Spam

heb je een kort geheugen ofzo? Gisteren heb ik je bewezen dat de monocultuur nationaal socialisten en de multicultuur socialisten 2 zijden van dezelfde medaille zijn.

#177 Richard E

@172
ah… het multiculturele paradijs van de nazi’s, dat middels de Geheime Staatspolizei de vredelievende Teutonen werd opgedrongen! Nu valt alles op zijn plek…

#178 Cycloop

@167 Nogmaals de vraag wie zijn de kolonisten, wat is rekolonisatie voor jou.
Er worden heel veel boeken geschreven, je kunt wel één boek aanhalen, dat bewijst niets. Dus de gestapo was multiculti, bestond dat in die tijd al, pakte de Gestapo ook niet sociaal-democraten aan. Hoe zie je Breivik?

#179 Rob

@176 Heb je eigenlijk al een video, geluidsfragmentje of transcriptie gevonden waarin Pechtold de Armeense genocide ontkent?

#180 JVechter

@175

Dus je blaat wat, iemand geeft tegenargumenten, maar daar hoef je niet op in te gaan want jij hebt gelijk?

#181 “des duivels

@cycloop, op domme vragen geef ik geen antwoord.

@Rob

heb je al iets gevonden waar pechtold de Armeense genocide beaamd? Nee he..

#182 Cycloop

@181 je geeft nooit antwoorden op vragen. En rekolonisatie is een merkwaardig begrip in de context van jou verhaal, nou ja verhaal meer fantasie.

#183 Spam

@175: Ik heb geleerd om op basis van feiten en argumenten mijn eigen mening te vormen. Nu probeer ik door het bestuderen van jouw argumenten en het geven van concrete antwoorden daarop een discussie te voeren. Daarbij spring jij steeds van het ene onderwerp op het andere. Ieder onderwerp wordt ingeleid met een vage onbewezen stelling (Ja ik weet het, in jouw ogen bewezen feiten die ik niet wil inzien vanwege mijn socialistische indoctrinatie). We begonnen bij de invloed van Wilders op Breivik en zijn nu aanbeland bij de Nederlandse Gestapo.

#184 Rob

@181 Ik heb daar niet eens op gezocht. Maar dat maakt ook niet uit: jij zegt dat hij de genocide ontkent. Dat is iets wat je heel simpel kan bevestigen met een quote.

Doe je dat niet dan ben je ontzettend hard aan het liegen en verdraaien en dan is een klein pardon op zijn plaats: dat is ook goed voor jouw geloofwaardigheid.

#185 MrOoijer

@176 (“des duivels)- volgens mij ben je helemaal niet bezig om iets “te bewijzen”, maar is je primaire doelstelling hier jennen en sarren. Opvallend is ook dat je hier ten tonele verscheen toen A3PVV een ban van twee weken kreeg. Hoe gaat dat? Spreken julie forum-trollen af waar je gaat lopen zieken?

#186 Steeph

@MrOoijer: Afspreken waarschijnlijk niet. Maar elders klagen doen ze wel na een ban. En dat levert vanzelf weer wat nieuwe bezoekers op. Nog een reden om heel voorzichtig te zijn met het uitdelen van een ban.

#187 “des duivels

@Rob

pechtold weigert antwoord te geven… D66 leeft nog dankzij de Turkse stem that is..

#188 Rob

@187 En weer draai je om de hete brij heen. Zeg anders gewoon dat je te ver ging.

#189 JanT

@Des Duivels

Voordat ik in ga op een aantal van je beweringen heb ik een vraagje. Beschouw je Wikipedia als bron van linkse indoctrinatie of kunnen we dit in principe als redelijk betrouwbare bron gebruiken?

#190 Spam

@187 Turken moesten toch pvda stemmen?

#191 Harm

Dit is ons land.
Een land van vrede en voorspoed.
Een land van harmonie en hoop.
Dit is ons land.
Nederland

Dit zijn onze mensen.
Zij die onze wereld opgebouwd hebben, strijdend…
vechtend, bloedend, stervend.
In de straten van onze steden
en de verre slagvelden.
Aan het vechten tegen de verlamming
van onze hoop en dromen.

Wie zijn het?
De Islam! De Islam!
Zij zijn de duistere legers.
De duistere, moordende legers van de moslims
In de dorre woestijnen van Afganistan en Irak,
worden moed, kracht en jeugdigheid geofferd.
Geofferd voor barbaren,
die enkel wreedheid kennen.

Maar zelfs al zouden we overwinnen…
is er een kanker, een kwaadaardige tumor…
die groeit en zich rondom ons verspreidt.
Roep, roep zijn naam!
De linkse kerk!

#192 JVechter

@190
Ja, van de PvDA, maar niet van hun bindend stemadvies gevende moederland. Snap je nu de spagaat waar die enclave in zit?

#193 “des duivels

@JanT

Dat verschilt uiteraard per onderwerp. Onpartijdige bronnen bestaan niet.

Geloven bestaat ook niet, het is WILLEN geloven.

#195 JVechter

@193
Jij wil dus geloven dat de moslims de boel komen overnemen?

#196 “des duivels

Wie van u kent de ingredienten voor een wereldoorlog?

1) Armoede en uitzichtloosheid

2) Youthbulge (een overschot aan jongemannen tussen de 15 en 25 jaar)

3) Een geweldsoproepende ideologie als ontstekingsmechanisme

Welke regio’s voldoen aan deze criteria? Mag een Nederlandse politicus hier voor waarschuwen?

#197 “des duivels

@JVechter

Nee, daar krijgen ze nu de kans niet meer voor. De macht van de linkse politiek zal de komende decennia decimeren.

#198 JVechter

Formuleer ik het anders: jij wil dus geloven dat de moslims de boel willen overnemen?

#199 “des duivels

@198

Nee, daar krijgen ze nu de kans niet meer voor. De macht van de linkse politiek zal de komende decennia decimeren.

#200 JVechter

Het gaat niet om kunnen, schattebout, het gaat om willen. Je kan best iets willen wat niet kan.

#201 jos

@196

Je vergeet een ingrediënt voor een wereldoorlog:

Militaire capaciteiten hebben. Moslimlanden stellen niks militair voor, i.t.t. Duitsland in 1938 of 1913.

Je bent aan het raaskallen.

#202 JanT

@des duivels
ok, laat ik dan specifieker zijn. Kunnen we het erover eens zijn dat we:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratiebeleid_(Nederland)
als bron kunnen gebruiken waar we ons beide in kunnen vinden?

#203 Cycloop

@196, nu hebben we het opeens over een wereldoorlog, waarschuwt Wilders daarvoor?? , Wilders waarschuwt niet dat er een oorlog gaat komen, hij zegt dat er een aan de gang is. Niet zomaar een oorlog maar een totale oorlog, van de multiculti elites tegen de autochtonen. Breivik bewijst dat Wilders niet alleen is in deze gedachte.

Voor Eerste Wereldoorlog was er geen armoede en uitzichtloosheid nodig en geen geweldsoproepende ideologie als ontstekingsmechanisme. Hou je alleen een youth bulge over. En je hebt ook staten nodig die tegen elkaar vechten voor een oorlog : toch ook een belangrijke voorwaarde.

Decimeren is een overgankelijk werkwoord, wie is het onderwerp vraag ik me af en wie het lijdend voorwerp.

#204 “des duivels

@Jvechter

Ik geloof dat de multicultipartijen de immigratie gebruiken om meer macht te krijgen.

Islam is een veroveringsideologie, maar verder durf ik niet te gaan. Ik geloof niet in een bewuste creatie van Eurabie al hoewel daar best wel wat op af te dingen valt.

Verders gellof ik in Albert Pike, de man die in 1871 de drie wereldoorlogen heeft voorspeld met een bizarre precisie.

http://www.threeworldwars.com/albert-pike.htm

Verplicht leesvoer

#205 Harm

Ik was de bronvermelding vergeten:

Bijdrage @191 is de inleiding van de film 1984.

#206 “des duivels

@Jan t

Nee, het beste werk komt van Saskia Bonjour. Haar proefschrift heet “grens en gezin”

het laat genadeloos zien welk effect het generaal pardon van Den uyl had voor de islamisering van Nederland. vanaf 1980 inmiddels kabinet van Agt zie je de toestroom omhoogschieten. Dit kwam doordat de nieuwe generaal pardonners hun gezinnen pas na 5 jaar mochten laten overkomen.

ook Glastra van Loon (D66) speelt hier een belangrijke rol in door de term gezin radicaal uit te breiden zodat complete Rifdorpen hier naartoe kwamen.

Links speelt altijd de vermoorde onschuld door te wijzen op het aantal kabinetten waarin zij hebben gezeten. Dit is valse voorlichting omdat maatregelen van Den Uyl een zeer lang naeilend effect hadden.

Aanradertje

#207 JVechter

“Ik geloof dat de multicultipartijen de immigratie gebruiken om meer macht te krijgen.”

Ik geloof dat niet. Immigratie, dat zie je aan jou, brengt onvrede onder de bevolking. Zelfs bij het geimmigreerde deel. Dus bij toename immigratie, zijn er meer mensen die daar niet blij mee zijn.
Bij groei van anti-immigratiepartijen krijg je niet meer pro-immigratiestemmers, dat is gebleken. Dus zouden de “multicultipartijen” wel gek zijn dit risico te nemen.

Fijn, je gelooft niet in de bewuste creatie van Eurabie. De onbewuste blijkt cijfermatig ook wel mee te vallen, dus waar hebben we het dna over?

Je onvrede over de criminaliteit? Je onvrede over de de-homogenisering van je buurt?

Ga jij lekker in een of andere satanist geloven, dan ga ik die tekst verder scannen op de woorden voorspellen en precisie. Vooralsnog lijkt er te staan dat hij ze uitgelokt heeft, in plaats van voorspeld.

#208 JanT

ok, maar verwijzen naar iets anders als beter betekend niet dat de Wiki waarnaar ik verwijs slecht is toch?
Als er in die Wiki dingen staan die volgens jou feitelijk onjuist zijn hoor ik dat graag.
Met name in de volgende tekst die ik gekopieerd heb van de Wiki pagina:


Jaren zestig: Arbeidsmigratie
De wederopbouw verliep echter sneller dan verwacht, en ook de industrialisatie verliep voorspoedig. Hoewel er nog steeds mensen vertrokken naar elders, had Nederland aan het einde van de jaren vijftig arbeidskrachten nodig. In het begin werden de arbeiders vooral geworven in het zuiden van Europa (Spanje en Italië). Halverwege de jaren zestig volgden wervingsacties in Turkije en Marokko. Nederland wierf vooral laaggeschoolden omdat die het meest nodig waren in de nieuwe industrie.

Zuid-Europa, Turkije en Marokko
Dit was een uitzonderlijke periode, Nederland had in het verleden nooit immigratie gestimuleerd. Dit zou ook de enige periode blijven waarin bewust migranten werden aangetrokken. Het toelatingsbeleid was in die tijd vanzelfsprekend ruim. In eerste instantie ging de werving van buitenlandse werknemers grotendeels buiten de overheid om. Werkgevers legden zelf de benodigde contacten in Zuid-Europa en later Turkije en Marokko. Pas later nam de overheid het heft in handen en sloot zij wervingscontracten met deze landen. De krapte op de arbeidsmarkt en de werving van arbeidskracht werd daarmee een nationale kwestie. Parallel aan de officiële werving van arbeidsmigranten kwam een omvangrijke ‘spontane’ immigratiestroom op gang. De overheid liet deze immigratie – buiten de officiële kanalen om – oogluikend toe. De arbeiders kregen allemaal tijdelijke contracten, na een paar jaar moesten ze terugkeren, zo was de gedachte. Om die reden werden zij gastarbeiders genoemd. Ook hield hun arbeidscontract en daarmee verblijfsstatus op te bestaan als er geen werk meer was. Later zou blijken dat hier niets van terechtkwam. De gevolgen van dit beleid staan heden nog ter discussie.

Integratie in de jaren zestig
Van enig integratiebeleid was in de jaren zestig geen sprake. Gastarbeiders konden en moesten zelfs hun eigen identiteit behouden (eigen taal, eigen religie, eigen gewoonten), dat was makkelijker als ze weer terug zouden gaan naar hun eigen land.

Jaren zeventig: Oliecrisis, einde van de naoorlogse wederopbouwfase
In 1973 volgde de eerste oliecrisis. Nederland raakt in een economische dip, en de werkloosheid nam snel toe. In de jaren zestig was er bijna volledige werkgelegenheid, maar daarvan was in de jaren zeventig geen sprake meer. Deze crisis zou tot in de jaren tachtig aanhouden. Nu er aan extra arbeidskrachten geen behoefte meer was, werd de arbeidsmigratie in 1973 stopgezet.

Turken en Marokkanen
Vooral de industrie had het zwaar te verduren. Bijna wekelijks werden nieuwe grootscheepse ontslagen aangekondigd. De laagopgeleiden waren de eerste slachtoffers van de ontslaggolf. Hierdoor moesten veel gastarbeiders een beroep doen op sociale voorzieningen. Zo kwam aan het licht dat in weerwil van de tijdelijke contracten een grote groep arbeidsmigranten – vooral Turken en Marokkanen – al veel langer in Nederland verbleven dan ooit de bedoeling was geweest. Zij bleken zich niet of niet afdoende geregistreerd te hebben, en doordat ze werk hadden viel dat niet op. Maar nu ze een uitkering nodig hadden, was registratie noodzakelijk.

Illegalen
De wervingsstop creëerde ook een grote groep illegalen in Nederland – de voormalige ‘spontane gastarbeider’, die buiten de officiële kanalen om naar Nederland was gekomen. Omdat de overheid de illegaliteit zelf in de hand had gewerkt, door spontane arbeidsmigratie te gedogen, besloot men tot een eenmalige regularisatie in 1975. Vijftienduizend illegalen lieten zich registreren.

Restrictief toelatingsbeleid
Vanaf 1973 werd een echt toelatingsbeleid ofwel immigratiebeleid ingevoerd. De overheid wilde de migratie naar Nederland beperken en deed dit met een restrictief (afhoudend) beleid. Uitzonderlijk was dat niet; midden jaren zeventig hanteerden vrijwel alle landen van West-Europa een restrictief toelatingsbeleid. Dit restrictieve beleid richtte zich vooral op migranten uit niet-westerse landen.

Gezinshereniging en gezinsvorming
In tegenstelling tot het streven van de overheid groeide de populatie van de oorspronkelijke arbeidsmigranten sterk, als gevolg van de gezinshereniging. Veel voormalige gastarbeiders lieten hun gezin overkomen. Gezinshereniging kon de overheid niet beperken, omdat het ‘recht’ op gezinshereniging was vastgelegd in verschillende internationale verdragen. Zo kon volgens het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens (EVRM) iedereen die legaal in een van de landen van de Europese Unie woont zich beroepen op het recht op familieleven. Van dit verdrag zijn het recht op gezinshereniging en het recht op gezinsvorming afgeleid.

#209 “des duivels

@Jvechter

De fascistische gedragingen van de pro multiculpartijen jegens de anti multicul partijen spreken boekdelen.

Nazificering, criminalisering, aanslagen, berufsverbot, propaganda en bedreiging.

Het internet en de vrije nieuwsgaring is de doodsteek geweest van de multiculti heilstaat.

#210 “des duivels

@Jan T

Mee eens, er staan geen fabeltjes in. Echter het probleem begint met het generaal pardon, de gezinshereniging en de bewuste nazificering van geluiden die tegen waren.

het is complexe materie dus raad ik u Saskia Bonjour aan.

#211 Cycloop

@ 204 , die Pike kun je me de tekst geven waarin die dit voorspelde.

#212 JVechter

Mag ik wat voorbeelden van die partijen met naam en toenaam betreffende je punten:

Nazificering
criminalisering
aanslagen, berufsverbot
propaganda
bedreiging

Grappig, vanuit mijn standpunt bezien is het internet juist verantwoordelijk voor copy-paste-crusaders, die het debat vervuilen met onwaarheden, eigen interpretaties van de motivatie van hun tegenstanders en een aangenomen recht op belediging.

Zijstraatje: zolang nieuwsmedia geld verdienen aan advertenties op hun sites, en daarom geneigd zijn reactiepanelen te openen en vullen met sappige koppen, zal de resonerende brul uit de lage abdomen nog flink gaan toenemen. Wat jij dan waarschijnlijk heel leuk: “de geest is uit de fles” noemt.

#213 Cycloop

@204 ik heb al gevonden die brief van Pike aan Mazzini is een hoax, ik dacht al zoiets : http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/pike_mazzini.html

#214 Richard E

@206
dat is inderdaad een aanradertje.
maar je hebt wel errug selectief gelezen als je uit haar werk concludeert dat den Uyl en Glastra van Loon de belangrijkste actoren waren in het gezinsherenigingsbeleid.
Om beter te zeggen: niet

overigens wil ik hier even een mooie quote uit je Albert pike-bron (waarin Albert pike dein 1871 zowel de revolutie in tsaristisch rusland voorspelde, als wel het ontstaan van het zionisme in het begin van de 20e eeuw, alswel het nazisme)
“(Readers who argue that the terms Nazism and Zionism were not known in 1871 should remember that the Illuminati invented both these movements. In addition, Communism as an ideology, and as a coined phrase, originates in France during the Revolution. In 1785, Restif coined the phrase four years before revolution broke out. Restif and Babeuf, in turn, were influenced by Rousseau – as was the most famous conspirator of them all, Adam Weishaupt.)”

Zie je de discussie tussen Hitler en zijn Free-mason Overlords al:
-Thou shalt call thy movement “Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei”
-Aber ich mochte meine partei gerne Ubermenschen fur Weltdomination nennen….
-No! That would render the claims that a freemason who died 50 years ago made in an obscure and secret letter in which he summarizes our plans, false. In about 130 years from now, we would look like idiots! It has to be Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei , and you will shorten it to Nazi.
-Aber… aber….

Echt, en jij zit hier een beetje op te scheppen over je onafhankelijke denken?

#215 jos

@210

“het is complexe materie …”

Die jij niet beheerst en waar jij selectief dingen uitpikt om een bepaald waansysteem te onderhouden. Iemand die Marokkaans tuig op straat als knokploegen ziet die enclaves beschermen (nr. 162) is niet goed bij zijn hoofd.

#216 “des duivels

@JVechter

op http://www.joop.nl kunt u dit dagelijks lezen. Politici en opinieleiders van deze haatwebsite spreken boekdelen.

het internet nodigt juist uit om meerdere bronnen te raadplegen. Helaas zoeken de linksmensen het nog steeds bij sites die hun wereldbeeld versterken. Je ziet ze dan ook bijna nooit op rechts georienteerde websites. DDS is een goede uitzondering daarop.

Linksmensen hebben dan ook veel last van cognitieve dissonantie. Dat is een bekend verschijnsel bij mensen die al vanaf de jeugd zijn geindoctrineerd in een religie of ideologie.

Je ziet deze cognitief dissonanten dan ook bijna nooit reageren op de inhoud.

Rechtse mensen hebben een bredere interesse, zijn vaak ook Beta opgeleid en dat zie je in het denken en in de conclusies.

De alfa opgeleiden kennen het verschil tussen oorzaak en gevolg en ondanks en dankzij niet.

het linkse gedachtegoed is in nederland dan ook bijna passé. Nog slechts een handvol zijn er te vinden bij de PvdA, GL en D66. het overgrote deel van links stemt zo vanwege de staatsruifafhankelijkheid.

De SP hoewel dogmatisch maakt daar een positieve uitzondering op. Een Sp-er durf ik mijn portemonnaie toe te vertrouwen.

#217 Cycloop

Uit conclusies proefschrift Bonjour, over partijpolitiek en gezinsmigratie:
“Wanneer we het tijdvak van 1955 tot 2005 bezien valt op, dat verschuivingen
in de tendens van het gezinsmigratiebeleid niet of nauwelijks te relateren
zijn aan wijzigingen in de partijpolitieke verhoudingen in de Kamer
of in het kabinet. Meestentijds bestond, zeker onder de grote partijen cda,
vvd, pvda en d66, voldoende consensus over de waarden en belangen die
bij het gezinsmigratievraagstuk op het spel stonden, om in te kunnen stemmen
met de beleidskeuzes van het kabinet, wat de politieke kleur van dat
kabinet ook was.”

#218 Rob

@194 En nu ben ik klaar met je. Je liegt en wanneer je daarop wordt aangesproken ga je de kwestie verder verdraaien. Je had enkel hoeven toe te geven dat je te ver ging, dat je door gierende hormonen of overijverige vingers een metaforische ‘slip of the tongue’ maakte.

Maar nee hoor. Je gaat door met het bedrijven van propaganda. Jij krijgt geen aandacht meer van mij.

#219 JVechter

Nog een keer, mag ik de naam en toenaam van namens de partij sprekende leden die zich op joop.nl schuldig maken aan:
Nazificering
criminalisering
aanslagen, berufsverbot
propaganda
bedreiging

“het internet nodigt juist uit om meerdere bronnen te raadplegen. Helaas zoeken de linksmensen het nog steeds bij sites die hun wereldbeeld versterken. Je ziet ze dan ook bijna nooit op rechts georienteerde websites. DDS is een goede uitzondering daarop.”

Ik zie toch net mensen die op het internet gevonden tegenargumenten geven tegen je stellingen, over Mens en Gezin, over Pike.
Dus kennelijk heb jij ook niet goed gezocht, eenzijdig gelezen enzovoorts.

“Linksmensen hebben dan ook veel last van cognitieve dissonantie. Dat is een bekend verschijnsel bij mensen die al vanaf de jeugd zijn geindoctrineerd in een religie of ideologie.”

Mag ik cijfers, of is dit een aanname die je wil geloven?

“De alfa opgeleiden kennen het verschil tussen oorzaak en gevolg en ondanks en dankzij niet.”
Daar heb ik het al met je over gehad, “dan ook”…
Is dat jouw idee, dat jij een beta bent en beter conclusies kan trekken? Doe normaal man.

#220 “des duivels

@richard E.

Albert Pike heeft met WO1 en WO2 gelijk gekregen. Met Wo3 zit hij er ook al erg dicht bij of heeft u informatie dat het pleit niet beslecht wordt tussen de islamitische wereld en israel?

Met voorspellers zoals Pike moet je de grote lijnen lezen. Zowel het communisme als het nationaal socialisme komen uit hetzelfde kringetje. Marx heeft slechts een opdracht gekregen..

#221 Sjiek

Maar dat (@148 tm @220) terzijde.

De retoriek van Breivik is de retoriek van de PVV. Wie verder in deze retoriek volhardt is bewust bezig de samenleving te destabiliseren. Niets meer en niets minder dan het uitlokken van een politiek en sociaal explosief klimaat.

Broedkamertjes met Baby-Breivikjes.

#222 “des duivels

@JVechter je doet zelf maar wat moeite, je bent een linksmens dus je hebt tijd genoeg.

lees de artikelen maar… succes. Het eeuwige truukje van luie linksmensen om anderen het werk te laten doen daar trap ik niet meer in.

#223 jos

“Zo, heb ik die linksen weer eens schaakmat gezet.”

(Des Duivels nadat mensen het opgeven omdat ze helemaal klaar met zijn leugens, verdraaiingen en gekte)

#224 Richard E

@220
ja.
en nu is het tijd voor je pilletjes.

#225 JVechter

Jij beweert, dus jij bewijst. Dat gaat in de beta-wetenschappen net zo.
Maar goed, ik ga mijn tijd wel besteden aan het zoeken naar de gepleegde aanslag op joop.nl. Waar moet ik op zoeken? Boem of pang?

#226 “des duivels

@Sjiek

Wat heb ik u gezegd over oorzaak en gevolg?

Is Wilders de oorzaak of het gevolg?

Is Breivik de oorzaak of het gevolg?

Het nieuw linkse gedachtegoed zal de geschiedenis ingaan als landverraad..

#227 Sjiek

En dan beroept de PVV / Breivik zich op de Joods-Christelijke traditie. Wat een giller. Voor zover ik weet maakt haat geen deel uit van die traditie. Voor zover ik weet staat naastenliefde centraal in die traditie.

#228 Sjiek

@226
Als het al zou kloppen dat de PVV een gevolg is van de oorzaak die de PVV aanwijst dan nog is het een simpele oog-om-oog reflex.

Die reflex heeft niets met de Joods-Christelijke traditie te maken. Die reflex verkleden en verpakken als Joods-Christelijk is potsierlijk en misleidend. Dacht je nu echt dat mensen die ballon niet doorprikken?

#229 Cycloop

@220 Albert Pike heeft die brief nooit geschreven. Hij bestaat ook niet.

#230 Monade

Volgens mij verwarren @Des Duivels & Co weblogs als tweedelijns psychiatrische hulp. Dankzij Edith Schippers en Sabine Uitslag zullen er dit alleen maar meer worden.

/The interwebs als gratis halfopen inrichting. ISAGN

#231 “des duivels

@Sjiek

Kunt u begrijpen dat Hitler een hekel had aan de joodschristelijke traditie van de andere wang toekeren en juist zeer hoog opgaf aan de krijgslust van de islamieten.

In meerdere speeches heeft hitler het namelijk gehad over de islamitische krijgslust… maar niet verder vertellen hoor, want dat is politiek incorrect. We moeten de islam positioneren als een religie van de vrede…. sssssstt..

#232 JanT

@des duivels
ok, dan hebben we in @208 een gezamelijke basis voor discussie. Nu de interpretatie.
Ik lees het zo:

Het EVRM is de oorzaak van gezinshereniging, de grootste bron van immigratie in de jaren 70. De EVRM is ondertekend door het kabinet uit 1950, bestaande uit KVP(32)+PvdA(27)+CHU(9)+VVD(8). Kortom, alle partijen waren hier in meer of mindere mate bij betrokken.
Belangrijk hierbij vind ik dat er in 1950 nog geen sprake was van georganiseerde arbeidsmigratie naar Nederland en de EVRM moet dus ook in deze context gezien worden.

Vervolgens belanden wij dus in de jaren 60, een periode waarin eigenlijk alleen de KVP en VVD geregeerd hebben. Deze partijen wisten van het bestaan van de EVRM. Dit mag verwacht worden aangezien deze partijen de EVRM zelf ondertekend hebben. Desondanks is de jaren ’60 ook de periode waarin de eerste grote stroom van gastarbeiders op gang is gekomen. Daarbij, de KVP en VVD hebben toen geen eisen gesteld aan de gastarbeiders wat betreft terugkeer bij verlies van arbeid. Hiermee is een groot(ste) deel van de immigratiestroom die in de jaren ’70 ontstond dus in feite al onvermijdelijk geworden.

Blijven twee dingen over.
1. Het generaal pardon.
Dit gaat om 15000 immigranten terwijl er van 1960 tot 1970 in totaal 7346000 migranten naar Nederland zijn gekomen (zie CBS). We hebben het hier over 0.2%, dit kan dus nooit veel extra impact gehad hebben.

2. Definitie van gezin.
Hier kan ik zo snel niks over vinden. Dit wordt in ieder geval niet genoemd als bijzondere activiteit van Glastra van Loon. Over zijn cariere als bewindsman staat wel:

– Verleende in 1973 rechtspersoonlijkheid aan het COC
– Stelde in 1975 een reguleringsregeling in voor illegale werknemers, die, als ze aan bepaalde voorwaarden voldeden, een verblijfsvergunning konden krijgen.

Meer kan ik er niet over vinden, maar ik vind het wel raar dat als wat jij zegt klopt dit niet ook in zijn lijstje van ‘achievements’ staat, hoewel dit natuurlijk goed mogelijk is.
Maar bovendien, Glastra van Loon is slechts 2 jaar staatsecretaris van Justitie geweest. Hij was dus geen minister van Justitie (dat was van Agt) en verder lijkt me 2 jaar betrekkelijk kort om hem alle immigratie in de schoenen te schuiven.

#233 “des duivels

@cycloop

Nee, albert pike is dood. Hij heeft nog wel een standbeeld in Boston.

#234 jos

@231

Ja en ‘Mein Kampf’ is eigenlijk een vertaling van ‘jihad’, wist je dat ook ?

Zoek hulp. Je bent of gek of zo vol haat dat ’t ook niet gezond is.

#235 Cycloop

@231 “in meerdere speeches heeft hitler het namelijk gehad over de islamitische krijgslust…”

Welke speeches ?

#236 JVechter

@231

Maar je gelooft niet dat Hitler in Europa wonende moslims ook op transport gezet zou hebben?

#237 Harm

Als @des duivels zo beweert dat hij de reincarnatie is van Napoleon, gaan we dan ook met zijn allen proberen om hem te overtuigen van het tegendeel?

#238 JVechter

@233

Hij bestaat ook niet. En dan maar concluderen dat cycloop het over Pike heeft. En niet over de brief.
Zal wel beta zijn, die conclusie.

#239 Cycloop

[email protected] De zogenaamde brief van Pike aan Mazzini uit 1871 is overduidelijk een hoax (een vervalsing), de tekst ervan is veel later geschreven (na de dood van Pike) en aan hem toeschreven. Die vervalste brief bestaat ook niet in een manuscriptvorm. Men komt alleen maar met een tekst.

#240 Reinaert

Ik zie dat o.a. Des Duivels de discussie weer heeft weten te focussen op links en de Islam terwijl het onderwerp de vragen van Pechtold waren richting Wilders en richting het kabinet. Maar neen, Des Duivels moet weer eens aantonen hoe fout links toch zit t.o.v. de Islam, en hoe schuldig men is aan de verwording van onze maatschappij.
Wat een drammer.
Ondertussen is er inderdaad een reactie van de farizeërs van het CDA. En door het te doen voorkomen alsof men elkaar de zwarte piet wil toespelen, ontloopt men de vraag of Wilders (en zijn gedoogpartners) enige verantwoording hebben voor het haatklimaat wat hij schept.
Bah, wat een onsmakelijke hap.

#241 “des duivels

@JVechter

Moslims waren veel te nuttig voor Hitler, ze hadden een eigen SS kromzwaard divisie die meehielpen het jodenvraagstuk op te lossen.

In Nablus (palestina) had de Groot Mufti (familie van Arafat) zelfs al een vernietigingskamp a la Auschwitz geplanned.

Ik vind het bizar dat jullie linksmensen zo klakkeloos alles overnemen wat jullie wordt voorgeschoteld en zelf geen moeite willen doen…

maar ja… zelf moeite doen en links dat gaat ook niet samen he?

#242 jantje

@des duivels : je bent een echte hè?

#243 “des duivels

@Reinaart

Voor haat heb je toch 2 partijen nodig? Wat heeft links gedaan dat ze zoveel haat en aversie oproepen?

#244 Reinaert

Als Wilders de kerken en kloosters nu eens pedopaleizen zou noemen, net zoals hij de moskeeën haatpaleizen noemt, hoe zou het CDA dan reageren?

#245 “des duivels

@242

Nee, ik ben de advocaat des duivels..

#246 Cycloop

@245 Hoe zit het met die brief van Pike, jij gelooft dus dat die echt bestaat?

#247 “des duivels

@244

Gewoon via het standaard linkse recept.

ontkennen, bagatelliseren, downplayen, kapotnuanceren en uiteindelijk de ander nazificeren..

als dat niet lukt dan pas geweld en het links in de schoenen schuiven uiteraard.

#248 “des duivels

@246

Ja, de voorspellingen zijn te nauwkeurig.

#249 Reinaert

@ Des Duivels 243
Vertel het mij, wat roept je haat op? En wat los je er mee op? Of neen, toch maar niet, want ik wil het eigenlijk daarover niet hebben.
De discussie zou hier moeten gaan over de vragen van Pechtold en de reacties daarop van de diverse politiek partijen.
Jij gaat maar met jezelf in discussie. Ik heb geen enkele behoefte mij, tegen welke aantijging dan ook van jouw kant, te verdedigen.
Van alle partijen kun je namelijk wel een waslijst met “zonden” overleggen, maar dat wil ik niet. Denken in schuldigen en daders, ik wil denken in vreedzame oplossingen en types als jij niet mijn agenda laten bepalen.

Dat levert niks op.
En neen dat is niet laf, dat heet moedig als je de dialoog zoekt en schreeuwers als jij zet ik maar al te graag buiten spel.

Zwelg in je gelijk, maar zonder mij.

#250 “des duivels

@reinaart

haat zul je bij mij nooit vinden. Dat is een zinloze emotie die de geest vertroebeld.

Pechtold is een hol vat dat z;n ziel aan Erdogan en z’n land aan brussel heeft verkocht.

ideologisch is D66 dan ook totaal losgezongen van alle realiteit.

Pechtold had woord moeten houden en moeten emigreren..

#251 kroonsteen

2x heb ik dit jaar de krant gebeld omdat er lijsten met landverraders werden gepubliceerd.Alles wat links is en ik stond er tussen. Er zijn websites die vrij normaal ogen maar 100.000 doods verwensingen per jaar produceren.Het is gewoon een haatcampagne want alle redelijkheid werken ze systematisch weg.De zaak op de spits drijven tot er iemand een stap verder gaat, dat is wat het is.

#252 JvdLaan

@248
Nu ben je zelf schaakmat. Omdat de voorspellingen nauwkeurig zijn, geloof je dat de brief bestaat? Zou het niet zo kunnen zijn dat…nee he. En dan reaguurders beschuldigen dat ze aan cognitieve dissonantie lijden!

#253 Cycloop

@248 Ah een gelovige.
“Ja, de voorspellingen zijn te nauwkeurig.” Dat lijkt me juist eerder op een vervalsing te wijzen. De brief zelf bestaat niet, er wordt alleen maar naar verwezen door samenzweringsdenkers. Er is geen manuscript. En dat absurd woordgebruik voor iemand uit 1871 (er worden woorden die in 1871 niet bestonden bijv.). Duidelijk een vervalsing voor mensen die er al in geloofden.

“Je ziet deze cognitief dissonanten dan ook bijna nooit reageren op de inhoud.”

Iemand die in een overduidelijke vervalsing gelooft en dan anderen het cognitieve dissonatie verwijt. En die eigenlijk nooit op de inhoud in gaat maar altijd weer een zijstap maakt verder het moeras in.

#254 Reinaert

@ Des Duivels
Ik kan nu niet zeggen dat uit jouw woorden enige empathie doorklinkt richting andersdenkenden en dit is voor als je dit niet beseft een eufemisme.
Dat Pechtold al dan niet consitent is, is niet de vraag, de vraag is of zijn verzoek aan Wilders en de coalitie terecht is. Ik vind van wel, in de politiek ben je er ook om elkaar te bevragen, om aan elkaar verantwoording af te leggen, zo kom je tot consensus en besluiten.
Wilders twittert slechts en dat op zich al is beschamend en respectloos richting de andere partijen.

#255 JanT

@241 Des Duivels

Je schijrft:
“Ik vind het bizar dat jullie linksmensen zo klakkeloos alles overnemen wat jullie wordt voorgeschoteld en zelf geen moeite willen doen…”

Hoe noem je @232 dan?

#256 jos

@241

Weet jij ook dat er grote aantallen moslims uit India en Noord-Afrika gesneuveld zijn in dienst van Britse en Franse legers ? Dat de sultan van Marokko geweigerd heeft joden uit te leveren aan Vichy-Frankrijk ? Dat een Iraanse diplomaat in Parijs joden heeft kunnen redden http://en.wikipedia.org/wiki/Abdol_Hossein_Sardari ?

Misschien dat je het fatsoen kunt opbrengen om deze mensen te eren.

Is Nederland in essentie nazistisch vanwege Mussert ? Wat ’n kwaadaardige haatretoriek toch. Word je hier een gelukkiger mens van, haatzaaien naar moslims ?

#258 su

@241: De steun die de grootmoefti ontving, namelijk alleen maar woorden, viel in het geheel in het niets in vergelijking met de steun die de Nazi’s verleenden aan de Zionisten.

#259 des duivels

@JanT

Excuses dat mijn antwoord zo lang heeft geduurd, maar ik had even wat andere verplichtingen.

Goede comment van uwer zijde. Het EVRM is inderdaad de hoofdzondige waar onze politici destijds niet adequaat op hebben gereageerd.

De linkschristenen en de PvdA hebben hier naar hartelust hun goedheid op kunnen botvieren. De piek in gezinshereniging begint in 1980, dit heeft te maken met het generaal pardon en de 5 jaar die er nodig waren om als nieuwe nederlander je complete familie inclusief opa en oma uit de bergen naar Nederland te halen.

Het begrip gezin is in 1973 door Glastra van Loon zonder parlementaire tussenkomst verruimd. Hiervoor dient u het proefschrift van Saskia Bonjour te raadplegen.

Van Agt heeft in de jaren 80 nog wel getracht om de inkomenseis van de nieuwkomers omhoog te brengen, maar hij deinsde uiteuindelijk terug omdat hij van links het stigma fascist opgespeld kreeg.

Tegenwoordig is dat een geuzennaam, maar destijds betekende dat politieke zelfmoord.

Al met al ben ik het dus met u eens dat alles wat na 1975 hier is binnengekomen ook weer terug zal moeten. Deze lieden zijn vanwege hiaten in de wet en linkse demonisering ons land onterecht binnengekomen.

Gelukkig komt er een nieuwe crisis aan..

#260 Harm

des duivels schrijft aan @JanT:

“Al met al ben ik het dus met u eens dat alles wat na 1975 hier is binnengekomen ook weer terug zal moeten.”

Nou ben ik toch echt benieuwd of JanT het ook met jou eens is, dat alles wat na 1975 in Nederland is binnengekomen ook weer terug zal moeten.

En zo niet, hoe dat te verklaren valt.

#261 jantje

259.des duivels | 3 August 2011 | 17:44
Van Agt heeft in de jaren 80 nog wel getracht om de inkomenseis van de nieuwkomers omhoog te brengen, maar hij deinsde uiteuindelijk terug omdat hij van links het stigma fascist opgespeld kreeg.

Tegenwoordig is dat een geuzennaam, maar destijds betekende dat politieke zelfmoord.

ow fascist is een geuzennaam, dan zul je het vast niet erg vinden als je voortaan ook zo aangesproken wordt. FASCIST!!!!

#262 Prediker

@258; De moefti kreeg wel iets meer dan alleen maar woorden, hij werd flink gesponsord door de nazi’s om radiopropaganda voor hen te maken in de Arabische wereld.

Ik meen dat ‘ie in Berlijn alleen al zes luxueuze appartementen had voor hem en zijn entourage (die je gerust een hofhouding kon noemen), en op zeker moment 75,000 rijksmark per maand als toelage kreeg om zijn activiteiten te kunnen ontplooien.

Verder verwijs je naar een website van beruchte holocaustontkenners om je punt te maken dat de nazi’s de zionisten sponsorden. Lekkere objectieve bron dus…

#263 Sjiek

En weer laten jullie het topic kapen door een PVV-er. Zo is er weinig leuks meer aan. Ik heb het wel even gehad met Sargasso.

#264 jos

@259

“Al met al ben ik het dus met u eens dat alles wat na 1975 hier is binnengekomen ook weer terug zal moeten […] Gelukkig komt er een nieuwe crisis aan.”

Enge psychopaat, rot op.

#265 jos

@263

Gewoon een kwestie van beter modereren en niet zo krampachtig doen over “censuur”. Iemand die vindt dat alle immigranten van na 1975 weg moeten of iemand die roept dat geen moslim te vertrouwen is, waarom kan ie hier nog schrijven ?

#266 Sjiek

@265
Van mij mag hij het gerust schrijven als het iets met het onderwerp te maken heeft. Maar er zitten hier wat reageerders die bijna elk onderwerp kapen en hun anti-islam propaganda loslaten. Vervolgens zijn er weer andere reageerders die daarop inhaken. Zo help je de discussie over het oorspronkelijke onderwerp (als dat niets met de islam te maken heeft) om zeep. Voorts geef je zo de anti-islam-brigade wat ze willen: eindeloos lullen over de gevaren van de islam.

Van mij mogen kapers na 2 waarschuwingen een ban krijgen.

#267 Sjiek

@266
Je geeft de aib wat ze willen:
1. de gelegenheid om eindeloos de ideeen van Robert Spencer, Breivik c.s. te reproduceren,
2. om de discussies verder te polariseren,
3. de kans om de agenda te zetten (die je zelf wilde zetten door de keuze van het artikel waar de reacties onder komen te hangen).

Tel uit je winst.

#268 jos

@266

Je hebt een punt. Maar waar het mij om ging (265) is dat ‘meningen’ om mensen vanwege hun afkomst of religie te deporteren of op voorhand te wantrouwen strafbaar zijn en sowieso geen podium dienen te krijgen.

#269 Sjiek

@jos
Had ik al begrepen.

#270 alt. johan

@Jos: Deportatie is typisch zo’n linkse term. Ik zou het anders formuleren.

Wat denkt je van “stimuleren van emigratie, waarbij bepaalde groepen een extra stimulans krijgen”

Klinkt al een stuk beter of niet?

#271 Joop

@270. Vanuit de afdeling Cargo Schiphol op het vliegtuig gezet, waar met geblindeerde busjes af en aan wordt gereden, dat klinkt extra stimulerend.

#272 jos

@270

Ik ben meer van het stimuleren van saamhorigheid en humaniteit, waarbij mensen zoals jij die een handicap hebben op dit terrein, een extra stimulans krijgen.

#273 alt. johan

@270: In de jaren ’50 hebben we volgens mij ook al zo’n emigratie-stimulatie programma gehad.

Nederland was destijds dusdanig ingericht dat bepaalde groepen weinig perspectief hadden.

Als je dan emigratie nog wat faciliteert, dan gaat de rest vanzelf.

#274 jos

@273

Het gaat erom dat die mensen elders een beter perspectief hebben dan in NL. De vergelijking met de jaren 50 klopt niet met NL zo ongeveer het rijkste en welvarendste land ter wereld.

#275 salvatore

Herinner me inneens, een uitpsraak/”wetsvoorstel” Van Rutte,vlak voor de verkiezingen,waarin hij stelde;

“Dat ontkenning van de holocaust,niet strafbaar zou moeten zijn,daar het onder “vrijheids van meningsuiting zou vallen” (???)

Om nu constructieve ontwikkelingen en communicatie te voorkomen; ontkennen we gewoon de feiten/vervangen die..naar eigen belangen;En noemen dat een mening…

Verspreiden dat en stapelen de rest,van onze samenleving op….gebakken lucht,waarin europa verzandt.En waardoor,elk zinvol,respectvol gesprek bij voorbaat onmogelijk is.

Want het gaat dan nergens meer over;danwel iets wat niet bestaat….
Danwel,wat je “niet ziet/weet/wil zien of horen;bestaat niet….

Dat is het gladde ijs, waar “de internationale anti islamimmigranten andersdenkende beweging/genootschap”
En de pacifistiche geweldsloze common sense,
uitglijdt of doorzakt, indien zij zich daarom mee bewegen……

EEn feit is wat anders dan een mening; in deze,beperkt tot wat je van de holocaust,vindt.Het feit an sich,is gen mening.
net zo min als geschiedenis vervalsing,of leugens,of misdaad,of laster,smaad,en cetera.

Hoewel voor,tijdens en na wo 2, WE,en mass, een broertje dood hadden aan de joden, die onze cultuur over wilde nemen,en onze identiteit vervuide. dat waren zekers niet alleen de nsb ers. noch de duitsres,en hen dienstplitige,en opvoedings jeugdkampen (tucht orde dicipline)

Hhet was diep doorgedrongen in de hollandse mentaliteit,en beleid ( leraren die de lijsten opstelde, winkels,met de bordjes op de deuren, het OV, bedrijven, burgemeesters ambtenaren, de katholieke kerk;en cetera.

Er waren meer foute hollandrs dan duitsers;door allen lagen heen; en,als systeem.

OOk na wo 2; toen de overlevende van onze kampen;terugkeerde waren ze NIET welkom.Werden met de nek aangekeken, de buren hadden tijdens hen afwezigheid hen inboedel en kleren geroofd;en cetera.

OOk heeft het in nl; minimaal 10 jaar geduurd,voordat; WE, erkende, wat er gebeurt was.Alvorens werd, dit,als fantasie afgedaan.
(wir wollen ncht wissen)En ontkend.

Waarna we onze collectieve terrechte schuldgevoelens,noch de oorlog (iit de duitsers) niet verwerkt hebben, nog, over gereflecteerd….noch onze eigen aandelen daarin. En wat niet verwerkt is herhaalt zich/diend zich net zo lang an;in allen vormen;
tot we ( bereidt) zijn, er van geleerd hebben.

( en dat is itt anderen europese landen typisch voor holland; elk “succes” uitvergtoten met luid borsttroffel
getrommel;nog eeuwen na dato, ons mee verheerlijken.

Doch, elke misstand/fout/onverantwoordt gedrag/oorlogsmisdaad;
steevast, in de doofpot belandt;verzwegen;gebagataliseerd,gelogen verdwenen en ontkent;
en stelselmatig,zolang BV nederland bestaat; geen verantwoording genomen wordt.

Dat zien we letterlijk overal terug; micro,en macro..ziekenhuizen strafbare neurologen blunderende OM en justitie; Onze tak van de RK,en andere intituten; verkachtingen schering en inslag;(niets met pedofielie te maken maar met macht,en behoefte bevrediging;een ander als object diend)

Allen diciplines ..doen mee;kijken weg; laten toe… vernietigen slachtoffers, en degne die het wel aankaarten etc;in al die besloten cultuurtjes en hen versnipperingen holland uit bestaat.Zien we dat gedrag.

“De soort,en groep,(RK,Bankn,ziekenhuizen,igz,jeugdzorg,instituten;Vastgoedbrance, En cetera) wiens loalytijd daaraan,koste wat kost,dit mogelijk maakt; om diversen redenen..Dit eindeloos doorgaat.
En als de doofpot kruik te water is gelaten tot dat die barst…steevast dezelfde,verbijsterde reactie;
Hoe kon dit gebeuren/ en zolang duren..

Waarna grondig onderzoek gesaboteerdt wordt,
en straatjes geveegd….en cetera; en geen verantwoordelijke wordt aangepakt; neen geen strobreed in de weg gelegd….misstanden misdrijven misdaden; te vervolgen..

OOk al die goeie, erom heen…kunnen geen fouten toegeven ,noch erkennen.Koste wat kost;
en laten liever, een onchuldige cepreren willens en wetens…( BV lucia b)Scoringsdrang,
en…narcisme “wij zijn volmaakt, wij falen niet,wij maken geen fouten…etc.

Middels versnipperingen en, constructies;kan zelfs geen mens meer verantwoordelijk gsteld worden/zijn.

OOk de individuele mens,in NL…gedraagt zich merendeels, zo; zowel in functie als prive..

Vandaar; die wet,ontkennen van de holocaust,strafbaar…OM, nooit te vergeten, waartoe, mensen in staat zijn.En te voorkomen.
TE weten hoe dat kon gebeuren!Om van te leren.

Fouten zijn, geen misdaad; maar om te leren.
wat onmogelijk is, wanneer je ze ontkend/niet erkent; niet naar durft te kijken.

Wat mij het meeste stoort in deze gruwelijke, politieke geweldsdaad. De doodsangst,van, het target; moet onvoorstelbaar zijn ( anders waren er echt wel gsm filmjes…van betrokkenen)De intense,wrede sadistische laffe terroristische daad.

Waarmee, Wilders cocuteerd en duidt;äls;

“Dit is een slag in het gezicht van de internationale anti isiamisering beweging; de strijd gaat door! “””

(?????????????)-De internationale anti islam, immigranten,andersdenkende,beweging- schijnt zwaar getroffen,en aangeslagen, te zijn door ,dze laffe aanslag van,deze socialistische, jongeren,uit europa; die een totale oorlog voeren,tegen hen bevolking
Aldus wilders,structurele projectie.
.
En zelfs, dood, voeren ze een totale hetze tegen, wilders; aldus wilders ,die alles en ieder op zichzelf betrekt; het middelpunt onze aarde om draait.

Na elk “drama” van welke aardt dan ook ; Nemen, politieke leiders; een ONDUBBELZINNIG,standpunt in en veroordelen;
de gruweldaad.Bij natuurampen betuigen zij hen steun en medeleven ( als men dat bzit)

In deze, zou RUTTE, op zijn minst; ondubbelzinning duidelijk moeten maken dat de wrede walgelijke brief van Wilders;
NIET het regeringsstandpunt is!
( en lees hem nog mar eens goed)

OMDAT dit zekers; allermint “een binnenlandse aangelegenheid is”

Maar europees en international…..
En zowel in binnen en buitenland velen menen dat wilders, minister van buitenlandse zaken is; en president…

Daarnaast zoals allen europese ladnen nu doen; inclussief; de rechtse patijen daarvan;
zij refelecteren; ALLICHT.Tevens, internationaal; onderzoek, naar deze nieuwe internationale extreme tak, van de anti islam migranten-socialistische beweging”:

Net als dat zwoel bij tristan, als karst t, grondig onderzoek….een doel diend.
Als bij de aanslagen in 9-11…en cetera;
in kaart brengen van….om vervolg te voorkomen/reduceren.

Dat is nu niet anders.
Zekers indien en stelt. dat “de schuld , ligt bij al die strontverwende westerlingen die te beroerd waren hen eigen troep te ruimen’
.
En dat liever zwaar onderbetaald, uitgebuit en onder embarmelijke omstandigheden; door buitenlanders lieten doen…..zonder,enige, toekomst visie, en, een absoluut verbod, toen, tot integratie…( wat zekers na de derde generatie, mits niet uitgesloten; een natuurlijk proces is.)

Iets waar, marijnissen als eerste; voor waarschuwde….
wat weggewuifd werd; en NU ze er eenmaal zijn;net als voortijds wij in al die landen;op voc rooftochten…
WE samenleven…met het hele volk nederland uit bestaat…

Er zijn in europa milde anti migranten partijen; zoals de noorse partij van vooruitgang. Die migratie niet wile weren maar reguleren.

Net als ook de rechtse pvda; die , in 2008; grote bezwaren maakte; tegen, de met voorkeursstemmen gekozen; leden van de gemeenteraads verkiezingen.

Omdat, zoals BOS het stelde; “allochtonen” niet capabel zouden zijn dergelijke posities te bekleden…een enkele ; “excuus allochtoon”
daargelaten.Om over de integratie nota van de pvda, in 2009; maar niet te spreken!

En , nog steeds mogen zij niet intergreren,
en hoewel we eissen ze zelfs moeten assimileren;zijn we daar als de dood voor; Omdat dan blijkt dat zij en wij hetzelfde zijn;
en …niet zij mar wij; dus de grootste vijand;als die al bestaat.

vandaar, wilders; tot en met de 33de generatie; over allochtonen wil spreken.
Waar integratie vlekkeloos verloopt,in chili; daar allen vanaf dag 1 chilenen zijn;en in argentinie idem dito. Zij kennen geen xenofobie;en zijn meer immigratie landen;dan wij. Palestijnen,en joden leven vreedzaam naast en met elkaar..zoals OOK in suriname.

Wij hebben geen all-ato; tonen’maar zijn allen nederlanders.

Gezien, dit een intrantionale aangelegenheid is; en, geen gemeengoed van wilderspvv alleen.
Noch een binnenlandse kwestie. PLUS we hier met een , terrorisische,politieke daad te maken hebben; in de hoop anderen extremisten hem volgen; naar precies dezelfde structuren;
zoals Breveik, beschrijft; die OOK al qaida hanteerd ( zowel uitvoer,als complete bom ontwerp handleidingen)

Osama bin laden is niet zelf de twintowers in gevlogen; net zo min al die anderen aanslagen; door hem zelf gepleegd zijn in naam van “verzets,en vrijheidsbeweging’ tegen de westerse bezetting. ( die itt, europa wel een feit is)

Wel de extreme volgelingen van, zijn gedachtengoed en vissie, en gewenst wereldbeeld. En de versetshelden tegen, de bezetter….mogen in oorlog doden.Voor vaderland en in landsbelange.;

Zoals ook onze verzetshelden in wo 2; mensen doden; In landsbelangen; en daarvoor een lintje kregen van onze koninggin.

Indien, een volsvertegenwoordiger; onze lands belangen verstengeld;met, Zijn persoonlijke internationale,anti islam beweging. En stelt; dat;

A)- “de linkse elite” en totaal oorlog voert, met het volk in allen europese landen””Om, de islamisering van europa mogelijk te maken””

B) stelt dat een democratie onmogelijk is,zolang de islam bstaat, ( en vrede ook)

C)- stelt dat wij daarom, strijd voeren,tegen de islam,en …allen, die geen strijd voeren maar samenleven.

D)rassen rellen en burgeroorlog, een positief effect kunnen hebben; op die gerechtvaardigde “verzets vrijheidsstrijd””
Als uitverkorenen; de redding van europa,voor totaal ondergang te behoeden.

E) Welke ondergang,zich zal voltrekken, indien, wij onze superioriteit; niet zouden erkennen. En deze vermeende superioriteit; aangewendt diend; ter behoud,van ons soort/groep/identiteit ( opgeblazen vals zelfbeeld; wat bestat bij de gratie; van de vermeende inferieure groep)

And so on…

Waar rechtse partijen/linkse; al of niet, immigratie willen reguleren. En er geen mens op aarde is; die geen vooroordelen heeft,en diep ingesleten, veelal onbewuste, hokjes denken…ook in racistisch,religieus, status en cetera gebiedt…

Laat het internationale gedachtengoed, van O>A wilders, Bosma; en velen internationale, europese,en amerikaanse leden, van deze beweging.geen enkle andere weg open/over.
Dan deportatie, genocide; vernietiging en uit de weg ruimen; van al datgene,ze vermeend in de weg zit.In naam der vrijheidsstrijd en verzetsdaden…

Om de aangehaalde enekle punten uit het programma en handvest van deze bewging.
Met de nadruk op de ondubellzinnige stelling van wilders; dat, ( een vreedzame )democratie;onmogelijk is zoa;ng de islam , en de vermeende socialistische handlangers; bestaan.

En hoe kan je, “de” islam elimineren, zonder;allen, diversen stromingen, van vredelievende mensen deze, aanhangen(moslims)te raken?

Want als er geen moslims bestaan; kan “de islam” ook geen bedreiging zijn , en vecht je tegen; een windmolen. OF woord.
Idem met de zogenoemde “socialistische stromingen..en allen diversen vormen dat heeft.

Net als bij terroristische organisaties als al qaida; voelen ,aangangers,van die leer. zich dus INDIVIDUEEL; geroepen; deel te nemen aan die missie. En dat is wat Breveik, zegt; Hij die sructuur;en werkwijzen bewonderd,kopieerd;en oproept; daartoe hem te volgen.
Niets meer ,niets minder.

De diversen stromingen; binnen de islam en moslim gemeenschap; zijn absoluut geen terrorist,maar respectvol,naar anders denkende gelovigen en niet gelovigen.
( mijn ervaringen 35 jaar lang in die landen, zowel, als hier; met moslims uit velen landen en culturen; heeft dat geleerd.

Al qaida, taliban, kux kux clan,extreme groeperingen uit christendom,ed; diens anhang en volgers van die leer…nemen dus deel an en terroristische criminele organisatie.
Het is de taak en plicht; van Europa dit in kaart te brengen. En daarvoor ,zouden ze , veel mer ict expertise in huis moeten hebben;
en tijd.aan moeten bsteden.

Gezien, wilders en Bosma; hen boeken programma en leer; visie, niet zelf verzinnen;en niet eens zelf in geloven!

Maar, dit OOK copy and past is, van de internationale beweging.
Dit handvest; en gedachtengoed/vissie, internationaal; zijn aanhang heeft;net als al qaida.Waar ,dergelijke organisaties,wel hen voorbeelden en leiders hebben; Deze uitdragen en verspeiden.

En itt rechtse en linkse politieke,partijen,die al of niet willen reguleren.
Deze beweging; uitsluitend; eist; het verdwijnt….niet bestaat..pas als het geelimineerd is en europa g
ezuiverd ervan;
zal dit onze redding zijn.

De oplossing HOE….laat zich raden en KAN ,
naar hen, gewenste model;geen andere zijn;
dan, wat Beivik, in praktijk bracht;inde hoop; velen hem volgen..
; ,
In die zin; daar; deze leer internationaal

DUS internationaal bekend;waruit dit bestaat;en op welke wijzen diversen navolgelingen; dit uitdragen.naleven,of hoe ze dat dan vorm zouden kunnen geven, zonder bloedvergieten,oorlog en rassenrellen.te ontketenen.

Zou wilders en bosma in deze, kenbaar moeten kunnen maken.
Niet omdat wilders, schuldig is an dit drama;
dat is de dader zelf.
Maar wel omdat; velen volgelingen van deze “strijd van de vrijheid”
Met als doel, een islam, en socialistische vrij europa; Dit in naam van die strijd,en belangen, wil en gat verwezenlijken.

En als dat niet middels misdaad.geweld,is;
HOE dan wel; Hoe ziet wilders dat dan?

Wilders en bosma zijn niet de enige in europa en de vs; deze indoktrine aanhangen.
Zij hebben veelvuldig contact met elkaar.
En wilders, is het om de macht te doen; en kiest,als uitverkoren leider van die leer;
on missie; heel europa de vs; en iserael rond te trekken; met speeches, films, schrijfwerken,tweets, en cetera.

Om net als breivik een stempel, op de geschiedenis te drukken en, onstervelijk een plaats daarin.Hij wil geen gezellig vredig liefdevol leven hier en nu…want zijn misie, is wat geldt.

Net als breivik;zijn eeuwig roem, erkenning,plaats in de geschiedenis; positief of negatief maakt niet uit; de invloedt daarop wel; velangrijker vindt dan zijn miserabele leven…of juist daarom.

Ik vraag me af; of, allen speeches, films, schrijfwerkjs en cetera; wilders en zijn spindoktor; bosma; in het buitenland verspreidde; war ze nog veel verder gaan dan hier. Mogelijk OOK daar strafbar zijn.
Dus niet de misdaad van Breivik, hij op geen enkle manier verantwoordelijk voor is.

Maar puur de eventuele overschrijdingen van het toelaatbare ;waar zij strafbar zijn; ook in die landen; net als bij ons; berecht zouen kunnen worden.Al die landen zouden dat kunnen bekijken; woord en beeld; genoeg van onze volksmennner.

dat zou een mooie tour worden; zekers gezien, er nog een zaak loopt bij het europese hof; Middels spong.
En dit nu een europese angelegenheid is;
daar Wilders zelf met zijn, “wijsheden” de hort op ging; en evetuele overtredingen/strafbare feiten; in het land waar gepleegd…bestraft worden;en aan de rechters dat uit te maken.

OOk vraag ik me af; indien, we net zo, valse propaganda; en valse beeldvorming zouden maken en verspreiden; in de vorm van fitna
“over het gevaar van de anti islimiseringsbeweging/partijen ;wat onze democratie bedreigt.
Compleet met de gruwelijke verzetsdaad beelden van breivik op een eiland;gekoppeld aan wilders en zijn leer; and so on.
Daarmee en met deze valse indoktrines;op wereldtour gaan,,,als afschrikwekkend materiaal; onze doktrine kracht bij te zetten
( middels valse beelden)

Zou wilders dat prima vinden t.b.v “het publieke debat”
(??????????)

de rechters uit al die landen; waar o.a deze getoond zou worden; dan ook, dit als vrijheid van meningsuiting zien…
DUS, concreet, kopy en paste van allen gruwelijkheden, al of niet, gepatschworked,
vanaf 15oo voor cristhus; tot dusver..

Net zo mi als al hetgeen wilders zich non stop permiteert in allen mogelije gradaties..
nog geen minimaal, kritische noot verdraagt; of met wie dan ook ooit in gesprek wil,

Tot slot; buiten al degene; hij ontmenselijkt;
op ee wijzen zj zich niet kunnen verweren.
Doe hij dat zelfs bij onze koningin;
haar kersttoespraken; jaar in jaar uit.
En betrekt als vanouds; alles op zichzelf!
HOeWEL, onze wijze intelligene koninggin…
Boven het korte termijn gescuck, van allen partijen, hen komen en gaan uitstijgt.

En haar kersteospaken voor ons hele land en diens inwoners zijn; en niet alleen voor wilders.
Zij kan zich OOK niet verweren; en van links tot rechts; wil nl inneens de koningin afzetten.

die aldus wilders ..”links is”net als allen rechters; politiemannen; en weet ik het wat;die onmiddelijk ontslagen moeten worden;indien zij een andere mening/visie hebben;
dan alatoyha immam geert de grote.

geert is NIET schuldig wat Brevik heef gedaan.
Geert, is WEL verantwoordelijk voor zij eigen doen en laten; en de gevolgen daarvan.
Nederland is te klein voor geert;dat vind hijzelf ook.

De nederlandse rechtstaat, en rechtspraak, incompetent; dat vind wilders zelf ook ( en idd maken ook rechters grove ontoelaatbare misstappen; en vertonen een volslagen onvermogen;HOE, zaken op een juridische onafhankelijke manier te behandellen;vanit hen functie.)

Vandaar; het een goede zaak is; europa, dit nu uot handen neemt.gezien; wilders werken; geen binnenlandse aangelegenheid is.
maar internationaal; naar eigen streven.
OOk dusdanog behandeld diend.

En naast de schandalige, fascistische, werken van Donner en Verhagen…Het cda; een groter gevaar is dan de pvv.OOK in hen taal.

In een democatische rechtsstaat, en trias politika; Hoef ik me niet op e laten dringen joods of christelijk te zijn of worden;
al ben ik een rashollander. Noch dat, joodse of christelijke waarden; opgelegd mogen worden.Noch dat zaligmakend is.
Of zijn kinerverkachtende,en homo hatende bischoppen geen echte christenen dan?
En die zogenaamde joods christelijke traditie
( wat at ook mogen zijn)
Al helemaal; niet te zoeken hebben, als politiek item! in landsbelangen.

Mubarak, osama, pinichet,franco, etc; gebruiken persoonli geen geweld; en voeren zelf geen misdaden uit.Net zo min als dat “het neuzen kapen van journalisten en de rode vande socialsten” knieschoteen etc”
oorlog etc; maar iets met geweld van doen heeft in de “vredelievende anti islam multicullie anersdenkende strijd wilders voert;
hier en in den vreemden…

Hitler was net zo min rechts als wilders.
misdaad en terrorisme en gruwelijkheden, zijn niet voorbehouden aan of links of rechts;
heeft er niets mee te maken.

En mogelijk het meest beangstigende is; gezien de dwwze stuiptrekkingen; HOE holland ,met dit drama omgaat; en ECHT dat doen allen landen om ons heen BETER! ( zoals zoveel!)Daar zijn mensen toe in staat; ook zoner ziek/gek of gestoordt te zijn of los daarvan. Zeker zonder geweten, empathy,en een pervers, wreed genoegen, in het zien/weten lijden van anderen; in weke gradties dan ook.

En groepen volgelingen dat wel hebben; zijn geindoktrineeerd, zij niet met mensen te doen hebben; net als in tijden van apartheid; mensen zich nu voor schamen;

en zowel wo 2; als die apartheid eerst; de idiote “rassenleer” eerst weerlegt moest worden, voordat ,men, moeite had met, het vernietigen martellen, etc; van deze voor dat doel ontmenelijkte groep; waarrmee zij zich an niet meer kunnen/hoeven te identificeren;(invoelen van het leed)
en, ook tot gruweldaden in staat zijn; ze op hen familie/groep;niet toe in staat zouden zijn. (Hoewel jodendom niet eens een ras is maar godsdienst werd; dat wel misbruikt! Valse,
beeldvoring….

Wilders zelf weet wel beter; en precies wat hij doet,hoe en waarom. ZELF weet hij dat hij onzin als schrikbeeld verkoopt.En dat is ,zolang de mensheid bestaat nog steeds effectief.HELAAS!

Hitler had een gemeten iq van 176; zijn boken worden door overlevende joden en nabestaande; het meest gekocht en gelezen; TE weten HOE at alles kon gebeuren; verlaringen aarom; om te begrijpoen.en dat is LOGISCH.
helaas hier verboden; een gemiste kans;
ik heb ze allen gelezen.

“mein kampf” is op geen enkle mannoier te vergelijken met de koran; op geen enkle wijzen zijn er overneekomsten.
WEL met de leer en visie; van deze “anti islamiserings beweging” OOK dat internationale handvest; die leer bevat.

Toch; in tafelgesprekken met hitler”
zijn visie over duurzame rendabele landbouw; zels in droge gebieden van afrika (wt dan ook zijn rijk zou worden.)..in het derde reich..eerst dtslnd dan europa dan de wereld)
Behoren tot de meest geniale ik ooit onder ogen kreeg; en het is,o.a mijn vakgebied (landbouw dan)

OOk over de snelwegen hoor ik geen mens klagen; al hoeft het voor mij niet.
En …dat gaat prima samen het 1 sluit het ander niet uit.

OOk pvv heeft soms zeeer zinvolle idiien,zoals banken belasting, ghostpatienten in instellingen, en wel meer.
Het gaat niet om wie iets zegt/voorstlt of doet en laat;maar WAT,

Al heeft Wilders zijn leer niet zelf verzonnen;
wel copy en past van de internationale bestaande genootschappen.
En de taak van, intrpol, verbanden te onderzoeken; financiele atromingen; en in beeld brengen of dit net als al qaida een westerse criminle terroristscihe organisatie is.

Dat is normaal bij dergelijke terroristsiche internationale aanslagen.
Onderzoeken, alvorens uit te sluiten.

Een narcistische persoonlijkheidstoornis,is m.i geen ziekte; en ik wil hem al decennia uit de dsm.

De houding van Bervik in de rchtzaal en zijn veeleissendheid; doet me,,,aan andere rechtszaken denken.

Wat wilders beteft; zijn narcistische persoonlijkheidsstoornis, hem zeker niet tot misdadiger maakt.
Wel zijn paronen verkaalrt;
slachtofferrol geduik; ,het zijn altijd anderen, uitvergroten, woest worden,mensen tegen elkaar uitspelen, en opzetten etc etc;

En al hetgeen hij zegt; over anderen is PURE volledige projectie; Van hetgeen hij zelf doet en laat voor staat en van plan is; PTECIES; waar hij anderen van beschuldigt;
het spiegelbeeld van wilders is; hij projecteerd en dan byiten zich bestrijd.

En dat( ongezonde/buitensporige) narcisme; is, een typsich nederlands cultuur,eigenschapje; wat steeds erger wordt;
de burgers mee opgevoedt en besmet;geen land is narcistischer dan holland en zijn burgers.

Toch ,zijn we geen eilandje, en navel als middelpnt van de wereld waar alles om draaid.
( al menen ook politici als jager dat)
En dit drama; een europese aangelegenheid, en zorg is ons allen aangaat.

Er zijn mensen die helemaal geen vrede willen’maar uit zijn op oorlog geweld; onrust;en meer; voor het doel….zoals vanouds; zij anderen elkaar hen koppen laten inslaan;en zelf veilig en onschendbaar…
hen doelen verwezenlijken; de regie over al die, opegstookte ,bang gemaakte,geindoktrinerde,marionetten
Zowel zij die niet weten wat zij doen;
as zij die dat prima weten,als zij, die, wegkijken zwijgen….

Er bestaan mensen die het niet goed bedoelen!
En ook mensen, die een ander het licht,inde ogen, niet gunnen van wat ze zelf voor granted nemen en luidruchtig opeissen..

En naast de CDA; OOK allen andere partijen;en hen politici en aahang, zich eens mogen bezinnen.
En laten we, leren eens bij zaken stil te staan;en van te leren. Zolang als nodig is.

Ik mis in deze, Rutte, zoel in binnne en buitenland; ondubbelzinnig zich uitspeekt;niet tegen wilders.
maar aan ons hele volk,en land.
tevens naar buiten toe; DUIDELIJKHEID geeft

en niet te vergeten; steun en mededogen met de slachtoffers…en de gruwelije doodsangst.ze hebben doorstaan; de impact; en,nabestaande….EXPLICIRT!

De noorse premier is een groot voorbeeld.
Al zal wilders ook dat wel weer op zichzelf betrekken; als een persoonlijke aanval.
Het gaat niet om wilders, noch om links rechts arm rijk jong oud etc..

Geinspireerd worden door Marthin luther king ,is toch echt en ander verhaal…

ik wens de menseheid; en iedereen aatoe behoort veel wijsheid, vrede, samenhorigheid en liefde toe.

Om De angst voor de immaigrant,de moslim/de ander te ovewinnen;hoeft men allen diens liefde toe te laten.

cest ca.

En dat had pim fortuin goed begrepen; zijn generaal pardon ook.
En een gemis en verlies; net als van gogh.
wij /ons land; geleden heeft; GEEN mens; die
dit, niet betreurde.

de kunst, als het erop aankomt;een even boven eigenbelangen uit te stijgen; en SAMEN net als in egypte, ,noorwegen, gezamelijk ongeacht vermeende verschillen al is het maar 1 dag; onze waardigheid menselijkheid en liefde, te delen; liefde is eindeloos deelbaar en kost net als vriendelijkheid niets.

Kritische vragen, en “debatten” communicatie en dialoog;de beridheid een ander te begrijpen,inleven,te respecteren om diens mening overtuiging religie,kleur en voorkeur….maakt geen slachtoffers…
en is geen bedreiging nog een strijd, waardig.

Wanneer je niet van mening kan en mag verschillen is het ook geen mening meer.
De vrijheid van de 1 houdt op aar die van de ander begint. Wie niet kan omgaan met diens vrijheid;verdiend hem niet,en is die niet waardig.

Wie niet met de medemens wil omgaan, maar uitsluiten, en niets van weten.vanuit angst of superioriteit; en diens bevestiging erkennning identiteit, suckt uit, een vermeende groep, die zich bij aansluit.
Ontwikkeld zich niet leert niet,en blijft beperkt in diens eigen kleine schijveilige wereldje.

Waarbuiten anderen geen bestaansrecht zouden hebben; en psychische belemmeringen (=frustratie) en tekortkomingen/eigen beperkingen compenseren; middels…valse macht;
bstaand uit het denigreen van een ander; jezelf beter te voelen.Daar je die gecreerde,niet bestaande vijands beeld/zondebok.
Daarvoor nodig hebt….

En kan lijden tot barbaarse wreedheden…zoals we kennen in allen vormen zolang de mensheid bestaat.

En pas als, je dat samen opheft….komen we eindelijk verder; als mensheid en beschaving.
Commons sense,vree liefde en ruimte voor ieder daarin binnen de wetten rechten en plichten.

de lange weg, als mensheid te evolueren; tot sensitieve, hogere, wezens….en we in stat zijn de eeuwige ellende achter ons te laten,
danwel minimaliseren; de bereidheid,de wil,de weg…te ontwikkellen tot prettige aangename wezens…

cliche…toch een wetmatigheid en natuurwet;
al hetgeen je een ander aandoet…doe je jezelf aan….en at een mens zegt doet en lat zegt meer over,hem/haar zelf;dan over wie zij zich uitlaten…

het maakt niet uit WIE, maar WAT, die doet of zegt.
En ik hoop we ooit dat hokjes denken links rechts pingpong,jong oud arm rijk,religeies, atheist geel, bruin wit..achter ons laten.
Om te beginnen igg; onze communictie; waarden,betekenis, en zin te geven, en inhoud;..dan komen we mogelijk ooit ergens…
Naar de inhoud; en hoe WE onze samenleving inrichten; en met elkaar leven;
De visie…..over hoe wij dez samenleving, zouden wensen.
En zonder vrouwen is onmogelijk…net als zonder immigranten; al……zijn zij deel van dezelfde groep; maar net waarna u…at indeeld.

Misdaad = misdaa
d verkachting is verkachting, een feit is en feit;
en een mening wat je daarvan vindt; weer iets anders….

na al die one liners, en zwart wit ,hokjes retoreieken,
vond ik dit wel,een, lange, mijmering,en bezinning waard.

Evengoed, sorry voor mijn eindeloze uitwijding,voor wie dat stoort.

En hoop on topic; OOK nederland; net als allen anderen landen; behalve wij…..
einelijk eens gaat refleceteren;
OOK, inzake, wat we zeggen,doen, schrijven verspreiden, nablaten en cetera
introspectie en kritisch zelf onderzoek;
wordt geen mens slechter van.
het ligt niet buiten ons wat bestreden moet worden.
Maar in ons zelf.

En als we dat inzien; dat een groot geschenk is; we het ook daar zelf kunnen oplossen.EEnvoudig vreedam geweldsloos..

A
Men

#276 salvatore

NB)

De duidelijkheid, scheppen,middels rechts preken waardie grenzen liggen.
In deze ,voor degene die zowel letterlijk als figuurlijk, grenzeloos bezig zijn.

En gezien wat dat allemaal oproept; europa daar aan toe is.Duidelijkehid te krijgen en te weten; wanneer iets een menings uiting is;
en wanner niet; en van links tot rechts;
Of, waar diversen mensen zich dan ook expliciet onder sharen; daadwerkelijk niet meer weten; noch eigen grenzen en die van anderen erkennen en respecteren.
En de onderliggende vraag, is dat te corrigeren.

Wanneeer, vezoeken tot….genegeerd worden,en de gevolgen gebagatalisseerd en onbespreekbaar gemaakt.
Diend ie duidelijkheid van buitenaf ,uitgesproken te worden.
En deze europese jurisprudentie; ons kan helpen, en ook Wilders;en anderen volksvertegenwoordigers; als ook burgers,boeren en buitenlui.

Wij ons weer kunnen begeven binnen de kaders van die grenzen,rechten,wetten en plichten.
En verantwoordelijk voor onszelf;deze ook kunnen en willen nemen.En toegeven, ook politici,wanner ze te ver zijn gegaan.
net als marijnissen dat een keer deed; in een programma; omdat hij, Koenders had uitgemaakt voor “” flapdrol”

Bijna onvoorstelbaar zo onschuldig…dat ooit was. Hebben we ook geen animal cops meer nodig voor ons stemvee.
TOCH?

En ook allen anderen,zich dan daaraan kunnen spiegellen; en weten wanneer ze te ver gaan.
Dat zou , gezien de ontwikkelimgen de laatste 15 jaar,nu wenselijk zijn.Duielijkheid waar e grenzen liggen en niet steeds meer oprekken…
als norm vervaging. normaliseren.

#277 alt. johan

@Jos: … NL zo ongeveer het rijkste en welvarendste land …

Hier heb je wellicht een punt. Als we nu een groot deel van onze bezittingen weggeven, dat we arm overblijven, misschien gaan ze dan eens een keer weg.

#278 Nirvana

Volgens schrijver Hafid Bouazza kan men gewoon doorgaan met islamkritiek:

http://www.hpdetijd.nl/2011-08-03/e-2-6
en
http://www.hpdetijd.nl/2011-08-03/hafid-bouazza-waarom-zou-ik-mijn-toon-matigen

#279 salvatore

@60.

Ik denk dat dit, een creatieve,onzorgvuldige vertaling”/ is van het NOORS; met name; “justible” ( gerehtvaardigd)

Wat hij werkelijk bedoelde; Dat, hij een aanslag, op iserael ,(daar men TOEN nog dacht aan al-qaida; en door ons dusdanig -ingedeelde aanverwanten.
politiek gezien, vanuit het terrorisme we vanaf 9/11 gewend zijn en op gericht..
In die lijn hoewel even misdadig, navolgbaar zou zijn.

Zoals het allereerste wat ik hoorde, na de aanslagen; een Noorse vrouw; “Dit kan niet in Noorwegen wij zijn de goede…”
OOk dat onhandig uitgedrukt;
maar die oprechte verbijstering;daar je IDD,

Dit soort aanslagen verwacht, in targets, die direct, al lang, en nabij; deel uitmaken van ,die strijd;al of niet gewenst.

En deze ,vanuit dat oogpunt; dan…in veel landen/targets; in die lijn, al qaida en ko ,
Hen indoktrines uitvoeren.

“justable” …zal, verkeerde vertaling zijn, van navolgbaar…( niet meer gerechtvaadigd;maar vanuit gedachtengoed, en srijd al qaida…

dat dit zeer ongelukkig valt…en tevens..dan reacties oproept; is OOK navolgbaar.
Want dat zou, ….niet, erg, netjes zijn (mild uitgedrukt)

Dat ie strijd daar woedt; en beiden zijden,
oorlogsmisdaden plegen en meer; moge duidelijk zijn.
Vandaar..deze “onthutsing”

je het eerder daar verwacht;dan hier… (Noorwegen/europa?)
en niet omdat ..
onchuldige burgers;waar dan ook dat zouden verdienen….

Sommige mensen weten heel goed wat ze doen, en HELEMAAL wat ,en hoe dat uitwerkt op hen omgeving..en teweeg brengt\

Sommige mensen, creeren voordurend , waar en hoe dan ook; wespennesten om zich heen;en ellende overal waar ze, al of niet fyssiek aanwezig zijn…

En dat zien we pas; zolang fenomeen wilders bestaat;en even zolang ik oprecht wacht op debat..of beter/anders verwoord dialoog, gespek communicatie, uitwisseling van meningen en visies…etc..
zoals wilders, suggreerd, zijn extrmiteiten oe zouden dienen..

alleen dat komt maar niet;daar,allen groepen wilders zich over uit laat;daarvan uitgesloten worden;uitsluitend degene die,hetzelfde zijn;en zelfs met zijn eigen aanhang; die bosma; als ..”prehistorische fosielen”bstempeld; wil hij dat niet.
Wel met leiberman uit iserael; en geller; ..degen hij doror geinspireerd wordt;en elkaar voeden..in.

leven en laten leven; mijn mening; en levenswijze; en keuze/voorkeur. Geldt niet een ander;
noch ik dat zou willen opleggen.

Ik kan als mens niet begrijpen hoe iemand zich kan storen…aan, mensen die iets anders kiezen; levenswijze. voorkeur mening;
dan hen..zij hoeven dat toch niet dan..dus dring dat dan ook niet een ander op.
Alsof , dat alleen van waarden is; als iedereen; dan gedwongen zou worden tot hetzelfde…

hoe kan je storen aan hoofdoekjes???
aan een religie van een ander;je NIETS mee hoeft en OOk niet moet; en toch deze mensen; voortdurend bzig zijn met wat ze niet willen/bang voor zijn/bestrijden
I.P.V hen eigen leven te lijden;
and so on.

Bij gebrek, aan eigen invulling; richten ze zich blijkbaar op al degene; zelf zin aan hen leven geven, in de vrije keus WIJ allen hebben,
HOW come, mensen dan kiezen uitsluitend bezig te zijn met andermans leven religie kleding mening and so on…

leven en laten leven binnen de grenzen van etisch moeel geweten, wetten rechten en plichten.
En elke misdaad; veroordelen; naar de daad; en niet ..
naar de persoon en groep die ..naar wissslelende indelingen zou vertegenwoordigen;
tenzij dat evident;
wel het geval zou zijn ..

leven en laten leven….is iets wat NL;
ECHT , eigen moet maken;en de rest in de waarden; OOkal, wijkt dat af.
Geen mens beweert dat; anderen ook die mening levensovertuiging en wijzen moet hebben
WAT zijn we dan in godsnaam aan het doen?

en wat wilders wil;zien we pas; 7 jaar..in media internet fora; etc; geen mens kan ontkennen;wat wilders oproeopt; gen draADJE GEEN FORA IS ZO VOL;
ALS VAN WILDERS;
DUS..OF WE WILLEN OF NIET WE ZULLEN ER TOCH IETS MEE MOETEN

IS DE BOODSCHAP..VAN WILDERS MEDIA…EN HEN OPTREDENS. ( SORRY CAPSLOCK)
Er zijn mensen; die ten allen tijden…dat om zich hen ceeren en oproepen…
en wilders is daar doelbewust 1 van;en wij trappen erin.

maar geenszins; is wilders..schuldig, van wat al 15 jaar toenemend speelt; en zekers, zijn er diversen politici; die, nog gvaarlijker zijn.

en los van wilders;zijn r ook mensen; dit dit steevast voor mekaar krijgen in allen gradaties; ook Murdoch…
en ook, simpele burgers…hen omgeving,
herkennen dat soort patronen; en,hetdoelbewuste gemanipuleerde EFFECT daarvan; OOK micro

zoals we..in fora, media, kranten;tv etc;zien
wat wilers oproept en de zijnen internationaalmaar wilders wel de zelf, gepromoveerde strijder van deze internationale missie;ten koste van;
allen volkeren lijden onder repressie;al of niet..
extreem …dictatoren,etc.

#280 salvatore

@66.

DDie dreiging tegen , anderen mensen dan wilders of zo je wilt “links- rechts bashen…
elke bedreiging is even ernstig ongeacht tegen ‘links rechts”moslims ,joden gehadicapten bejaaren; zieken of whatever.

De pvv aanhanger die femke en haar kinderen gruwelik bedreige;
” ik scheur je kinderen aan stukken,en verpkicht je daarbij toe te kijken”

is beging april de uitsprak geweest; voorwaardelijk, waarna hij vrolijk verder op fora; beweerde; zij als politici verantwoordelijk was; voor wat dat opriep..”

sedert die n maar al ver daarvoor; begon femke te twitterren..”
hoe zij zich ergerde aan allen hoofddoekjes bij school als ze haar kinderen ging ophalen”

(???) warom gaat ze dan niet naar die anderen moeders en zegt;”goh ik heb last van uw hoofdoekje ,doe als ik,draag make up,
en flirt non stop( non verbal/ in elk politiek debat; onbewust….kan ik dat niet laten”

voordeel ze heeft ook eens contact MET i.p.v over wie zij zich uitlaat;
en vooral….mensen worden in staat gesteld…
eigen invullingen van; de persoon in kwestie zich meent te moeten ergeren; te weerleggen met hen keuze

( want vaak willen de mannen dit niet eens; maar de vrouw staat erop,en hebben ook meetal bij moslims evident; de broek aan en niet zo zuinig ook!Mannen zijn veelal onderdanig aan ..de niet op hen mondje gevallen; dominante kenaus…op zeker.)

waarna nu femke geen politici meer is; elke tegengeluid ; in reactie op wilders ;
retorieken,
extreem in tweet veroordeeld als ranzig….
zoals de lezing van von der dunk; maar met, de stelling van brinkman ;hij von der dunk bij zijn enkels afzaagt”; indien hij de lezing houdt; is niet ranzig??

wat angst/ opportunisme met een mens doet;of stockholmed syndroom..

En non stop femke; wilders en pvv verdedigt middels tweets, en elk tegengeluid; veroordeeld….
is bizar.

En pcvda portomonee van de ander maakt het helemaal bont; deze visie loze rechtse kliek van Bos tot theemuts cohen maaakt het helemaal bont’

het overnemen van “tsunamie”…als je er 1 hebt meegemaakt en de ellende daarna ervan; laat je dat wel uit je hoofd!
en cetera;..het is een janboel; van rechts tot links! En de öppositie” heeft liever..de regering effe hen schoenen likt ( libie verkiezingshelikopter stunt; waarbij 3 militaien in gevaar gebracht ; voor een,
expat; zich al decennia; aan die haven begaf zijn werkzaamheden; en, connctis,aken dinees en feestjes in dat bolwek; bij die haven;
niet inneens opdoemt…..

en hij , geen haast;maar de 4 muskatiers; vanwege ..de trompf gelegen in de somalische ateren..hem dat aanboden;
..JUISD daar; als zijnde heldhaftige rediings operatie en verkiezingsstunt;en miste zijn vicemail de sfewer grimmiger werd
en allicht zoals overal;

beveiliging en haven bewakers niet allen plannen weten;
en dus vreemd kijken gezien de oorloglibie al in verkeerde;indien een leger helikopter met militaire van een vreemde mogendheid daar landen..

maar ja laat maat; zoel het korte termijn gesuck en behoefte bevrediging als ook het korte termijn GEHEUGEN van de mens….
en de samenhangen..volgorde, etc,,

en ramp an sich..
en de ruis en vervuiling daarvan/ onjuiste infromatie;…geduld…en verwoordn wel zeer ersntig op de proef steld;

dan beter me bzig te houden met natuur muziek schilderen ,groente en farmacie verbouwen; en..woord en beeld; vamn mooie liefdevolle zaken.
Helaas maak i me grote zorgen;en hebben we peuters; in den haag;en een oppositie het wel best vind;daar ze zelf even versnipperd zijn; ooit te leiden; dus ja elke misstap als dan de regering de schoenen lijkt publiekelijk van de oppositie 9zoals na kibie stunt0 is het goed…

en verder..zeiken aan de zijlijn; arrogant; elkaar uitsluten;
dus er is geen alternatief noch oppositie; alleen eigen belangen en lafhartigheid,

DAAROM ik geemmigreerd en geneutraliseed bent ;
neemt niet weg…mijn land en roots me . bzig houden en oik me zorgen maak!
net zo versnipperd al europa
en de genocide tegen moslims/anderen zagen we al in de jaren 90…Servie en ko..

het is noouit weg geweest en sommige zijn rg goed; dat weer.,.tot leven te wekken..

en wilders kiest..internationaal; de eider van een bewegibg te zijn; dat verwoordt

en het uitvoeren; zat; randdebielen…
en zat mensen werkelijk geloven en bang zijn; het beeld wilders schetst zonder 1 mens op inhoudt dat naar de feien weerlegt;
neen ;
oppositie; op depersoon

of ronduit meedoen en overnemen vooir de kiezers dus ja

nederland; WIJ gaan het weer zelf doen; deoverheid moch wilders lost one en Uproblelen op;
dus…
SAMENLEVEN, inhoud, gwven,net als in al die landen de regerin corupt,en misdadig ismaar de mensen goed voor mekaar; om elkaar te helpen nietwaar?

IIg is het beter voor mijn gezondheid en andermans leesbaarheid..ik, effe afstand neem,
van Ons holland,…en rutte voor allen medelanders..

godmejaar….ik ken geen achtrlijker land dan holland; en ik ben er in zoveel gweest en gewerkt; EN ja dat rek ik me aan; en betreur ik,in hoge mate.

Waarna, onlangs Dibi door dezelfde bedreiger als van femkes kinderen; op gruwelijke wijzen!
ook met de dood bedeigt is;en gezien deze gast nog een voowaardelijk had staan; vanaf begin april 2011; gaan we niet wchten op 3 maal is scheepsrecht…

OOk is herman van veen bedreigt etc etc..
alleen wilders wordt bechermt ..en terrecht
Femke, is om haar kinderen en deze laffe , dreiging ;naar haar kinderen nota bene;
zolang dergelijke gasten en gang menen te mogen gaan.vogelvrij..

En voor de duidelijkheid; de aantijgingen pim voor zijn kieen kreeg gingen ook veel te ver;
en HOEWWEL wilders op geen enkele manier, te vergelijken is met pim . wilders meelift op, diens succes; en over zijn lijk;net als dat van gogh;
BEIDEN

absoluut van geheel ander kaliber dan deze wilders! en zij zich omdraaien in hen graf…
zeker als je de totale werken van beiden kent! en levenswijze en manier warop; grof;
en confronerend maar wel MET, i.p.v OVER,en oprecht;en niet..vanwege…een geheel andere missie…

het is dus een groot goed grenzen te stellen aan, degene dat zelf niet kunnen! EXPLICIET en ondubbelzinnig duidelijk WIJ dat van niemand tollereren; t.o.v; geen mens.
Ter beschermig van al degene; bdreigt/gemolsterd worden; ongeacht van wie,in welke positie gepleegd

OOk KAHN, moet men niet als socialist,president; of imf vegenwoordiger willen ongeacht ;hij partij belangen/voorkeuren,behartigd; OOK niet als socialist!”kerk” misdaad is misdaad

Net zo min als kinderverkrachters al zijn ze de paus.

En het niet zo kan zijn geen mens meer zijn mond durft oopen te doen vanwege repraisaiiels van welke kant dan ook;
of meeblaat zoals leers verhagen donner op de …internationale iseraeliche belangen en anderen belangen tour..

#281 salvatore

@ 74;

De door holland gepleegde genocide in 1947!
(velen jaren later dan die van armenie)

Is PAS vorig jaar erkend! na net zolang rekken;tot et verjaard was; om vervolgens met droge ogen te beweren;

Ja , het was genocide va ons holland in 1947;maar excuus aanbieden is niet nodig;want..
het zou verjaard zijn”

(???????????????????)

net zo labg rekken en ontkennen; tot het verjaard is net als bij RK voortijds ;en al onze INDTITUTEN nu tijds..

ma ach; ookde 3; dutchbath werknemers hebben 12 jaar moeten procederen…voor de erkenning een simpel risicoloos, dutchbath pasje volstond….hen leven te sparen.

En dat geen flikker te maken heeft met deze missie imposssible an sich…en luchtsteun uitbleef;en ,geen gelegerde dutcbath..
dit had KUNNEMN voorkomen…
WEL de 3 eigen medewerkers en hen familie.

OOK te leren; in te schatten …waar men zich in bevindt; HOEWEL. de propagana ; het voordoet alsof; het om padvinders op fietsvakantie gaat ; .p.v oorlog zij naar , uitgezonden worden.

Van Sebrenicia weet ik dat, ze 2dingen wisten
ze verdiende 100 gulden per dag; en de voorbereidimg bestond uit; informatie over de achterlijke moslims…en hoe ze daar supeerieur mee om moestem gaan .

Verder wisten ze niets; dit in de jaren 90 ik die 18 en 19 jarige gastjes tussen 2, zendingen in zag terugkomen.
En NU, ook18 jarige hen eigen kelding kopen en betalen omdat het er niet is;OOK in afghanistan!

net zo in als mankracht etc;
en we er net als boven libie figurlijk er een beetje bij hangen; de vn navo en europa; ons uitkost;en ongeacht ik geen coorstander hoef te zijn..
van dergelijke oragniaties; OF je doet meet;OF mniet
maar niet alleen delusten en niet de lasten; en europa de vn de navo holland terrecht UITKOSTST!

en de gebroken afspraken naar belgie; herwig[lder;verkoht voor een stem evenzeer terrecht!

i amerika ;zijn naast de nabestaande van 9-11; de brandweerlieden die hen leven waagde; en allen overlevende en nabestaandel sedert dien daklooss en ..afhankelijk va gaarkeuken;
net als misis sippie new oleans;MILJARDEN voor wapens en oorog;
maar de uitvoerders…en degene hen leven wagde OOK bij 9-11;
en de overlevende;l

dakloos en; gaarkeuken;
dus…

Het isjammer dat mnsen , merendeels alleen de hollandse mdia volgen er informatie..

aleen al de belse; ( gezien de talen sommige beperkt toe zijn) maar
allen anderen landen kranten radio en tv; begin met het belse jornaal en zie

dat wat wij voorgeschoeld krijgen…
wel erg eenzijdig; nvolledig of ronduit vals is….

net als in noord korea; met dat verschil die wel god zorgt voor het eigen volk tegen de grote boze buitenwereld die hen bedreigt;

zij niet bij deinformatie kunnen;en wij wel!
maar te gemaKZUCHTIG LIEVETR EEN LEIDER VOLGEN OMDAT WE GEEN VERANTWOORDING WILLEN; VOOR ONS EIGEN LEVEN NOCH NEMEN;
dan GA IN NOOD KREA WONEN;

EN DEGENE DIE DAT WEL WILEN EN KUNNEN…
VERDERKUNNE

NEEN GEEN ACHTERLIJKER GOISTIHER ASOCIALE HARTELOZER LIEFDELOZE LAND; AN NEDERLAND;HEB IK OOIT GETROFFEN..
WAT BIZAR IS; VAN ( sory capslocks motoroek)

de velen velen landen en werelddelen ik me al 30 jaar in beweeg en werk..

en of me dat aan mijn hart gaat.
en dat is gen misaad;
de egering en overheden gaan het niet voor ons doen;en onze wieg graf mentaliteit;sucks;

zoals in velen…corupte lnden;mensen er weer zijn met ,en voor ons allen de amenlevimg ZELF te vormen;MET elkaar; Dat kan gen mens alleen…

Wilers democratisch? noch kwa zijn beweging,noch in de politiek en CDA; gezien; het elimineren van: dissienten ab klink die de . die DE, egeringsztel wildemeenemen;maar toch teruggaf..onder druk,en hanny van leeuwen.

En gzien, zowel rat verhagen; als, rutte; de reeds 5 jar oude afspraken en compensatie herwigpolder rekken…en evenzolang de hollandse havens winst maken en koste van belgie..

en tot 2 maal toe ad jan koppen…en
daarna; de overgelopen zeelandse teuentjes bzoeker in ruil voor ij tem

deze natuurhestel , belgie te compenseren voor onze bagger; ring…
is bouerste niets bij

die gaan naar de iblanden en vraagt; “wat hebben ullie nodig”
antword een boor; en oputerse brengt hem..

holland doet exact hetzelfde voor ..meerderheid….mar komt niet na;

en ja donner dood door schuld schiphol bouwfraude!
\klaar rmee. niet zdiken maar verantwoorde en waarheidsvinding
en de beriedheid we dat anders gaan en moeten doen

en zolang nioet;ii e weerloss; stil ;
verzet de hollanddse energie, producten BOYcot’
en afneem van ladnen en visies; BETER zijn.
I weiger, me in te laten met misaad van welke aardt of, ..zijden dan ook;en ben niet corrupt noch opportunistisch en zeker niet,
i.pv af te breken.

i have a dream.. like M.L.K. en hoe je het ook went of keert is dergerlijke copy ; geinspireerd en bezield door; van geheel ander kaliber; dan van breivik,hitler of bosma.etc..

Wat niet wegneemt onze eigen zonde op aarde..
e\Inspired by what!~and what for;copy and paste;….je wereldbeeld/viie…me duidt;
dus dat zgt genoeg en spreekt voor zichzelf..

Al datgene ons niet verteld wodt..verzwegen;en dan gaan we ook nog effe; de WOB afschaffen en de eerte kamer, de media/pers doet zijn erk allang niet of ja alah murdoch..meer NIET! en taats pers berichten kopieten propaganda’

wat , en hoe we ons wijs moeten laten maken…
Think se and search for your self and check every information;…yoy think u get clear;
more than, twices; from different sides;

and pleae stop; to abuse; non sense
for own good..
it makes no sensnot for one of us;
let stand for all;

So WHY, nd what are we doing for;..
to be that cruel, even there is no need, indeed..

a just; cant, dig it.

#282 ‘desduivels

@janT

Omdat Nederland een verzorgingsstaat was hadden arbeiders het beter in de ww en bijstand dan in de fabriek. Er waren voldoende werklozen om de fabrieken te vullen maar men had geen zin. Gedekt door de PvdA en de vakbonden konden zij genieten van de uitkeringen die rijkelijk vloeiden.

De Italianen die hier als eerste gastarbeiders kwamen mochten niet getrouwd zijn, kwamen voor een jaar, moesten na dat jaar weer terug – of eerder, als ze werkeloos raakten.

Later heeft men die regels versoepeld, ondanks de waarschuwingen van minister Klompé (KVP). Arbeidscontracten werden van een jaar verlengd naar onbepaalde duur, na twee jaar mochten de gastarbeiders hun gezin laten overkomen…dat is allemaal onder confessioneel/rechts (om die oude term maar eens te gebruiken) geregeld. En later nog eens verder opgerekt onder “links”, toen de gezinshereniging werd uitgebreid en permanente verblijfsstatus voor niet werkenden werd geregeld.

Na de economische crisis begin jaren zeventig werd arbeidsmigratie aan steeds strengere voorwaarden onderworpen. Den Uyl stopte de werving van gastarbeid, maar kondigde een generaal pardon af voor de illegalen. Tegelijkertijd ontstond een nieuwe vorm van gezinsmigratie: de kinderen van arbeidsmigranten, die zelf in het kader van gezinshereniging naar Nederland waren gekomen, bereikten de huwbare leeftijd en kozen vaak voor een partner uit het land van herkomst, voor wie zij om toelating in Nederland verzochten.

Een laatste versoepeling die in de circulaire van juli 1975 werd opgenomen, had betrekking op [Marokkaanse] familieleden buiten het kerngezin. In de jaren zestig was gezinshereniging strikt beperkt tot de wettige echtgenote en minderjarige kinderen. Het enige andere familielid wiens toelating kon worden overwogen, was de alleenstaande ouder of schoonouder van een arbeidsmigrant, die in het land van herkomst geen kinderen meer had die de zorg op zich konden nemen.

In 1973 werd besloten (Glastra van Loon) dat voortaan ook andere familieleden voor verblijf in Nederland in aanmerking konden komen, indien zij ‘in het land van herkomst reeds feitelijk deel hebben uitgemaakt van het gezin van de buitenlandse werknemer’, dat wil zeggen bij hem hebben ingewoond, en ‘van hem ook afhankelijk zijn’. Daarbij werd bijvoorbeeld gedacht aan meerderjarige dochters, behoeftige ouders, maar ‘ook in bijzondere gevallen andere familieleden’.

Als argument voor deze versoepeling werd naar voren gebracht, dat ‘achterlating van de afhankelijke gezins- of familieleden immers een onaanvaardbare hardheid [zou] kunnen betekenen’.

Naarmate de gezinshereniging van Turkse en Marokkaanse arbeidsmigranten in omvang toenam en de maatschappelijke implicaties daarvan zichtbaar werden, kwam de veronderstelling van tijdelijk verblijf steeds sterker onder druk te staan. Dit werd nog versterkt door de steile stijging van de immigratie vanuit Suriname.

Het tijdelijkheidsdenken was echter zo stevig verankerd in de percepties en verwachtingen van Nederlandse politici, dat het niet van de ene op de andere dag zijn betekenis verloor. Pas EIND JAREN ZEVENTIG vond een fundamentele paradigmawisseling plaats in de visie van de Nederlandse politiek op het migratievraagstuk: van een ‘tijdelijkheids-’ of ‘gastarbeiders-paradigma’ naar een ‘minderheden-paradigma’.

Waar migranten voorheen als tijdelijke gasten werden beschouwd, zouden zij nu worden aanvaard als permanente leden van de Nederlandse samenleving, wier volwaardige positie en participatie door de overheid moest worden gewaarborgd. In het totstandbrengen van die omslag heeft een strategische coalitie van beleidsmakers van CRM en sociaal wetenschappers een doorslaggevende rol gespeeld.

Het ministerie ontwikkelde zich tot de belangrijkste financier van migratieonderzoek in Nederland en richtte in 1978 de Adviescommissie Onderzoek Culturele Minderheden (ACOM) op, waarin ‘almost all researchers involved in the immigration domain’ bijeen werden gebracht. Onder hen waren onderzoekers als HANS VAN AMERSFOORT en HAN ENTZINGER, die in wetenschappelijke publicaties al sinds 1973 DE VLOER AANVEEGDEN met het officiële regeringsstandpunt dat Nederland ‘geen immigratieland’ was.

Conclusie van de onderzoekers die ik hierboven citeer:
“De hele multiculturele chaos is exclusief een erfenis van het kabinet Den Uyl, dat de inmiddels massaal werkloos en overbodig geworden ‘gastarbeiders’, door bepaalde anti-sociale werkgevers hierheen gehaald en vervolgens via de Ziektewet -> AOW en de WW -> ABW op de kromliggende rug van de Nederlandse samenleving gedumpt, weigerde naar huis te sturen, en integendeel hun hele families, tot complete dorpen aan toe, hierheen heeft gehaald, met uiteindelijk Fortuyn en Wilders als gevolg …”

Oorzaak en gevolg..

#283 MrOoijer

@282 – off topic en copy-paste van GS of Nu.nl van gisteren

#284 JanT

@des Duivels
ok, dus het is de schuld van den Uyl omdat hij immigranten die van rechts/confessioneel een verblijfsvergunning hadden gekregen (en er dus geen wettelijke basis was om ze terug te sturen) niet naar hun land van oorsprong terug stuurde?

En als deze bevinding in 1978 door de ACOM werd gedaan, waarom hebben Wiegel en van Agt hier tussen 1977 en 1981 dan niets mee gedaan?

Dit is hetzelfde als Frank de Boer de schuld geven van het feit dat El Hamdaoui veel geld verdient terwijl hij bij de jeugd speelt. Dit terwijl de mensen die El Hamdaoui hebben binnengehaald vrijuit gaan.

#285 Sjiek

@JanT
Kijk nu trap je met je voet in het valletje van Des Duivels. Hij beweert dat links verantwoordelijk is voor de vermeende massa-immigratie en prompt gaan jullie over die vraag in discussie. Daarmee accepteer je dus 1) de vooronderstelling dat er sprake is van massa-immigratie 2) dat het naar NL laten komen van allochtonen een verkeerde beleidskeuze is.

#286 JanT

@sjiek
Hoe kom je erbij dat ik accepteer dat er sprake is van massa-immigratie? Ik accepteer dat er sprake is van immigratie en dat deze immigratie door culturele verschillen op sommige plaatsen voor problemen en op sommige plaatsen voor verrijking zorgt. Of het naar NL laten komen indertijd een onhandige beleidskeuze was sluit ik idd niet uit, daar kan ik eigenlijk niet over oordelen omdat we het alternatief niet hebben meegemaakt. Achteraf kunnen we in ieder geval stellen dat niet iedereen er gelukkiger van geworden is, ook veel van de mensen die toen hier naartoe gekomen zijn niet. Daarbij ben ik zelf weliswaar zelf geen xenofoob, maar ik vind dit bij andere wel een legitieme emotie. Een soort hoogtevrees.
Maargoed, of het indertijd nu een goede of slechte beslissing was boeit wat mij betreft nu niet meer. Hier denken andere schijnbaar anders over. Ik vind dat we de situatie van nu moeten zien zoals hij is en er verstandig en rechtvaardig mee om moeten gaan.

#287 Sjiek

@JanT
Ik begrijp je standpunt. Misschien oordeelde ik te hard over het overnemen van het massa-immigratieverhaal.

#288 JanT

@Sjiek
Geen probleem, ik was eigenlijk wel blij met wat je stelde, het gaf me de kans te nuanceren. Deze nuances vallen in een discussie met ‘des duivels’ in het niet door de veel grotere tegenstellingen.

#289 BP

“Links kan de boom in”. Is dat geen doodsbedreiging?

#291 ‘desduivels

Waarom horen we D666 leider pechtold niet over GKL collega mariko Peeters?

#292 JVechter

Omdat er nog helemaal niks bewezen is. Zodra dat wel zo, heb je een punt.

#293 BP

@291. Omdat die zaak al in onderzoek is bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Er is echter nog steeds geen onderzoek gaande naar de betrokkenheid van G.W. c.s. bij de massamoord in Noorwegen.

#294 Prediker

Peters ontkent alle aantijgingen. Het artikel staat volgens haar vol met feitelijke en juridische onjuistheden. Peters zegt zich te bezinnen op juridische stappen tegen HP/De Tijd”Ministerie doet onderzoek naar Mariko Peters.

#291 toont meteen aan wat een papegaaien het zijn. Want een googlesearch op ‘Mariko Peters’ geeft meteen De Dagelijkse Standaard:

“Waar blijft Tofik Dibi met z’n ‘mag niet’-bord?” Ach guttegut: ze hebben weer een stok gevonden, hoor. Zullen ze ook gaan rectificeren als blijkt dat er geen hout van klopt?

‘Nuff said. Back on-topic!

#295 ‘desduivels

Ach wat nou niets bewezen? Maroko Peters dreigt met een rechtszaak maar trekt haar keutel in. Schuldig..

Daarnaast is ze linksch dus per definitie al een leugenaar..

#296 BP

@295. Je begint steeds meer op Hans van Duijn te lijken.

#297 ‘desduivels

http://www.wereldburgers.tv/2011/08/04/groenlinks-wilde-publicatieverbod-hpde-tijd/

Verbaast me niets, communisten die anderen de mond willen snoeren…

Pechtold… kamervragen!

#298 DSV

@292 Waarvoor is bewijs nodig? Wilders kon ook zonder bewijs door de media worden gelyncht.

#299 JVechter

Waar en wanneer is Wilders beschuldigd door de media (niet in de media, dat lijkt me duidelijk, dat gebeurt) van een strafbaar feit? Dat is namelijk de vergelijking.

#300 ‘desduivels

Gog wat zijn de linksmenschen weer prikkelbaar. Hebben de dhimmies last van de ramadan ofzo?

Heel erg nobel van de dhimmies om mee te voelen met de moslim..

#301 DSV

@299 Goed punt, de media waren geheel neutraal en objectief in deze.

#302 JVechter

@301
Dank je.

#303 Cycloop

@300 geloof je nog steeds in het bestaan van die brief van Pike aan Mazzini,

#304 Harm

@287 Sjiek – Misschien oordeelde je te hard, maar je zit op het goede spoor. Zo werkt het.

#305 ‘desduivels

De stuisvogels zijn elkaar moed aan het in praten

In totaal zijn er 3,4 miljoen allochtonen in dit land waarvan 1,9 miljoen niet-westerse allochtonen.

Bijna 2 miljoen niet westerse allochtonen in 40 jaar en nog ontkennen de struisvogels de massa immigratie..

#306 su

@305: Ben je aan het invallen voor a3? Sorry, maar je holle propaganda is hier aan dovemansoren. Bij de roze buren schijnen ze er verzot op te zijn, probeer het daar.

#307 Prediker

@305; De Antillen zijn (of waren) gewoon onderdeel van het koninkrijk. Suriname idem dito. Dus die mag je er vanaf trekken.

#308 ‘desduivels

Sinds wanneer zijn harde cijfers holle propaganda? Als het u niet uit komt?

#309 su

@308: Ik verwijs u graag door naar de uiteenzettingen van vandyke die de massa-immigratie mythe allang heeft debunked. Tot u dienst.

#310 jos

@308

Wat moet jij een zwaar leven hebben zeg. Die continue fixatie op een thema … heb je ook nog hobby’s en afleiding ?

#311 BP

@310. Of een vriendinnetje? Zelfs Geert heeft er eentje.

#312 ‘desduivels

Weetje wat? We noemen de massa immigratie gewoon anders en dan is het probleem opgelost.

Stalin had het niet beter kunnen verzinnen. Tjesus wat een intellect hier op de linkerzijde… blaartrekkend gewoon..

#313 Cycloop

@308 je gelooft wel in vervalsingen.

#314 ‘desduivels

@cycloop

dat kun je niet bewijzen omdat de brief nooit gevonden is en daarom heet het geloof..

#315 su

@312: Zoiets als het ‘moslim vraagstuk’?

#316 Cycloop

@314 Die brief is nooit gevonden omdat die nooit bestaan heeft. Jij doet je voor als de stoere waarheidsvinder, maar gebruikt in deze discussie wel een brief die een overduidelijke vervalsing is, die alleen wordt aangehaald door samenzweringsdenkers.

#317 ‘desduivels

Godwin alert!

#318 Prediker

De Illuminati zitten achter de massaimmigratie!!111!!!

#319 ‘desduivels

@cycloop

Bewijs maar dat ie nooit bestaan heeft. Tot nu toe komen de voorspellingen bijzonder nauwkeurig uit.

Ik weet dat het bijzonder slecht uitkomt voor den linkschmensch als Pike gelijk krijgt.

Maar zoals ik al eerder heb gemeld, wereldoorlogen hebben slechts een paar ingredienten nodig.

Armoede en uitzichtloosheid

Youthbulge (overschot aan jongemannen tussen de 15 en 25 jaar)

Een explosief en gewelddadig gedachtegoed

Geen twijfel dat Pike gelijk gaat krijgen. De voedselprijzen stijgen dagelijks.. het M.O. staat in de fik..

Niet voor niets is het supervliegdekschip USS George Bush richting het M.O. gestuurd.
http://nl.wikipedia.org/wiki/USS_George_H._W._Bush_(CVN-77)

#320 ‘desduivels

@prediker

nee, dat was dom en naief links dat binnen 10 jaar zonder sociaal vangnet zit en zal moeten vechten om een korstje brood met de import…

#321 jos

@319

Ik had je al eerder gevraagd, maar jij negeert tegenwerpingen omdat je al helemaal weet dat je gelijk hebt: waar zijn de militaire capaciteiten van moslimlanden ? Een wereldoorlog daar heb je twee of meer aan elkaar gewaagde partijen voor nodig, zoals in 1914 of 1939. Je raaskalt.

#322 MrOoijer

$ ps 320
320 mad desduivels
$ kill 320

#323 Cycloop

@319 net als met God, de bewijslast is voor de gelovigen zoals jij. Het woordgebruik van die vermeende brief kan nooit uit 1871 komen : begrippen als world war, en dan nog second world war, fascists, die begrippen bestonden toen nog niet.

“Maar zoals ik al eerder heb gemeld, wereldoorlogen hebben slechts een paar ingredienten nodig.”

Voor Eerste Wereldoorlog was er geen armoede en uitzichtloosheid nodig en geen geweldsoproepende ideologie als ontstekingsmechanisme. Hou je alleen een youth bulge over. En je hebt toch militaire rivaliteit tussen staten nodig. Die is nu wel erg gering.

#324 ‘desduivels

@jos

Het begint met israel en de islamitische wereld. Lees Pike zou ik zeggen..

http://www.threeworldwars.com/world-war-3/ww3.htm

P.S. Turkije heeft het grootste leger ter wereld met mannen die allemaal in dienst zijn geweest en hun leven lang oproepbaar zijn. Sinds kort is de islamist, total freak, Erdogan de baas over het leger.

#325 Cycloop

@324
Die brief van Pike is een vervalsing dus, lees dit:

http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/pike_mazzini.html


Turkije heeft dus een groter leger dan China, Rusland, India of de VS. Waar haal jij die cijfers vandaan?? De grote Beta man.

#326 ‘desduivels

@cycloop

Vraag je schoolgeld terug.

#327 jos

@324

Sorry, een stukje met

“we are in the last stages of the preparation to so globalize the world that the Masonic New Age Christ (Antichrist) can appear to receive all the political and economic power of the world’s rulers. This is the Illuminati plan and Biblical prophecy (Revelation 17:12-17)”

neem jij serieus, maar ik niet.

#328 Cycloop

@326, waarom, argumenten graag

#329 ‘desduivels

@jos

Het gaat om de grote lijnen. Bijbelse profetien doen het alleen goed bij religieuze gekkies.

#330 Cycloop

@329 Ja en vervalsingen bij niet religieuze gekkies.

#331 Nirvana

Misschien helpt dit artikel van de hand van Michael Shermer:

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=the-conspiracy-theory-director

#332 Harm

Turkije mag dan het grootste leger ter wereld hebben, dat van Luxemburg is beter getraind.

#333 ‘desduivels

Turkije is zowiezo kansloos. Een goedgerichte moab op de breuklijn bij istanbul en het is over en dat weten ze. Egypte idem. Een moab op de Aswan dam en egypte staat onder water.

Iran is een groter probleem, daat zitten religieuze fanaten.

#334 jos

@333

Kom je al klaar van je genocidale fantasieën ?

#335 JVechter

Ik denk nu steeds als ik aan Des Duivels denk aan de circusact van de man met de borden op stokjes, die nu wel 7 bordjes draaiende houdt, steeds een zwiep geeft en het bordje weer hetzelfde rondje maakt. De kunst zit ‘m erin te doen alsof het makkelijk is. Quasi het publiek in kijken, maar ondertussen alleen maar aandacht voor de bordjes. Vallen ze niet? Vinden mensen het nog wel leuk?
Nee, man met de bordjes, er is geen hol aan, je act met je bordjes.

Kan je iets met leeuwen?

#336 ‘desduivels

Eng he Jos die geopolitiek..

#337 ‘desduivels

Iemand enig idee wat er gebeurt als de dollar in hyperinflatie gaat?

#338 Cycloop

@ 336 geopolitiek is met name eng, indien bedreven door mensen die blind geloven in vervalsingen, websites van samenzweringstheoretici serieus nemen en denken dat Turkije het grootste leger van de wereld heeft.

#339 ‘desduivels

@338

Dus u denkt dat het uitgesloten is dat de islamitische gemeenschap israel wil vernietigen?

Want daar begint numero 3 namelijk. brif of geen brief, het gaat om de grote lijnen.

Dat turkije het grootste leger heeft is gewoon een feit.

#340 Cycloop

@338
Brief of geen brief, waarom haal je die brief dan aan. Brief die nooit bestaan heeft is van geen waarde.
Maar laten we ons beperken tot de feiten, dat van het grootste leger ter wereld, toch niet echt Turkije:
http://www.mapsofworld.com/world-top-ten/world-top-ten-countries-with-largest-armies-map.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_troops

#341 ‘desduivels

Jij begon over een brief aan mazzini, ik heb slechts gezegd…lees Pike… that’s all.

#342 ‘desduivels

je geeft slechts een lijst met parate troepen. In Turkije is er nog dienstplicht en elke man is ten aller tijde oproepbaar.

Turkije heeft het grootste leger en dat is een feit.

Leren lezen!

#343 Cycloop

@ die zogenaamde brief door jou aangehaald van Pike was gericht aan Mazzini. Lezen graag.

Als het oorlog wordt is in de meeste landen elke man oproepbaar. Waar staat er dan dat Turkije het grootste leger, noem een website, een rijtje etc.

#344 ‘desduivels

Er is een verschil tussen een getrained leger en milities.

Nogmaals, ik heb nooit een brief aangehaald dat heb jij gedaan linksche betweter..

#345 Cycloop

Het gaat om deze zogenaamde brief:
http://www.threeworldwars.com/albert-pike2.htm

Citaat “Albert Pike received a vision, which he described in a letter that he wrote to Mazzini, dated August 15, 1871.” En die brief bestaat niet, en de tekst van de brief is een overduidelijke vervalsing.

De bovenstaande link staat in de link die je zelf hebt gegeven, dat is deze link:
http://www.threeworldwars.com/albert-pike.htm

Nog steeds geen enkele bron dat Turkije het grootste leger ter wereld heeft.

#346 Sjiek

Waar onze Spenceriaanse “islamkenners” 10 jaar geleden precies mee bezig waren weten zij alleen zelf maar het was beslist niet de islam.

In die 10 jaar hebben ze hier en daar een boekje van Spencer of vul maar in gelezen. Wellicht hier en daar nog een lezing of seminar gepakt. Voldoende voor deze bevattelijke geesten om tot zendeling geprogrammeerd te worden.

Het is geen fobie, het is geen ideologie, het is geen samenzweringstheorie waarin ze verstrikt zijn geraakt. Het is een als cult verkleed piramidespel. Als elke zendeling weer 10 zendelingen vindt. Etc. De piramide structuur zorgt ook voor de pay-off. Werk je op Sargasso dan sta je hoger in de piramide dan wanneer je gewoon wat meepraat op GS. Dan ben je gewoon een lullo.

#347 JanT

@319 ‘desduivels
Wat een fail!

Je schrijft:
“Bewijs maar dat ie nooit bestaan heeft. Tot nu toe komen de voorspellingen bijzonder nauwkeurig uit.”
Twee tips:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper

en

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_the_Octopus

Sorry gast, ik weet niet of je eigenlijk A3PVV bent, maar je vertoond dezelfde type redeneerfouten.
Echt, het is dat macht corrumpeert, maar dit soort uitspraken maken altijd anti-democratische gevoelens bij mij los. Mensen die een drogreden niet doorzien maar wel mogen stemmen, echt zo irritant.

#348 Hal Incandenza

Dat Turkije het grootste leger heeft is ook onzin…

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_troops

#349 Harm

@347 – des duivels schrijft:“Bewijs maar dat ie nooit bestaan heeft. Tot nu toe komen de voorspellingen bijzonder nauwkeurig uit.”

Als voorspellingen achteraf verzonnen worden, kunnen ze verbazingwekkend nauwkeurig zijn natuurlijk. Eens even kijken…
http://www.conspiracyarchive.com/Articles/Pike-Mazzini_Three-World-Wars.htm

Hè…, wel heb je ooit, we hebben een duivelsaanbidder in ons midden, vandaar die naam.

JanT – Nee “des duivels” is niet A3PVV. Een van beide: a) of je bent wel verplicht omdat soort kronkels te verzinnen om je te conformeren aan het gedachtengoed van dePVV of b) dat leren ze zo bij de PVV.

Maar wees toch blij dat ze een partij hebben verzonnen speciaal voor dat soort mensen. Stel je voor dat die bij jou partij zouden rondlopen. Je weet wel: van die lui die zeggen dat ze socialist zijn en vervolgens willen dat je de meest onzinnige plannen van ze ernstig in overweging neemt.

Het enige dat me een beetje ongerust maakt bij de PvdA is, dat je nou toch wel een zeker herstel zou verwachten nu ze weg zijn. Maar in plaats daarvan lijkt het wel of dat ze ze missen

#350 ‘desduivels

(Readers who argue that the terms Nazism and Zionism were not known in 1871 should remember that the Illuminati invented both these movements. In addition, Communism as an ideology, and as a coined phrase, originates in France during the Revolution. In 1785, Restif coined the phrase four years before revolution broke out. Restif and Babeuf, in turn, were influenced by Rousseau – as was the most famous conspirator of them all, Adam Weishaupt.)

Communisme en nationaal socialisme komen uit hetzelfde brein..

#351 ‘desduivels

Het verschil tussen alpha’s en beta’s. Alpha’s leren wat ze moeten denken. Logica is hen dus vreemd. Beta’s leren hoe ze moeten denken, logica is een tweede natuur.

Turkije heeft een paraat dienstplichtig leger van zo’n 750.000 man. Daarnaast heeft Turkije nog miljoenen getrainde en direct oproepbare militairen achter de hand. Geen enkel ander land kan zoveel militairen oproepen als Turkije. Dit maakt dat Turkije het grootste getrainde leger ter wereld heeft dat zowel defensief als offensief ingezet kan worden.

#352 Nirvana

@350: “Communisme en nationaal socialisme komen uit hetzelfde brein.”

Karl Marx (1818 – 1883).
Communistisch Manifest (samen met Engels): 1848.
Dit was het eerste marxistische politieke programma.

Het nationaal socialisme als ideologie ontstond rond 1918 in Duitsland. Daar heeft Karl Marx niks mee te maken. Dat is aan andere breinen ontsproten.

#353 JVechter

@351
Als het al ergens om gaat tegenwoordig is het de slagkracht. En dan staan ze op 2.
En horen ze vooralsnog gezellig bij de NATO.

#354 Spam

@351 Als jij een beta bent, vraag ik me toch af aan welke universiteit jij je diploma hebt gekocht. En welke prof heb je daarvoor moeten plezieren?

#355 Cycloop

@351, waar heb je die 750.000 man vandaan, nergens te vinden. Nog steeds geen bron.
Voorts geloof je in een visioen van Pike opgetekend door hem in een brief uit 1871 aan Mazzini, een brief die nooit bestaan heeft, de tekst van de brief wijst overduidelijk op een vervalsing en is vele jaren na de dood van Pike geschreven. Wat heeft dat met logica te maken. Je gelooft in samenzweringen, illuminati waar geen greintje bewijs voor bestaat.

#356 JanT

Sorry maar helaas, na @319 kan ik ‘des duivels op geen enkel vlak nog serieus nemen. Iemand die drogredenen niet doorziet is gewoon extra gevoelig voor complottheorieën en dit lijkt bij ‘des duivels nogal ver te zijn doorgevoerd.

#357 Harm

“des duivels” lacht zich kapot dat iedereen nog maar steeds doorgaat om op hem te reageren.

#358 ‘des duivels”

Hebben we al iets gehoord van Pechtold over GL communiste en dievegge Marika Peters..

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/310645/Emails-wijzen-op-relatie-Peters-en-subsidieaanvrager.htm

Goedmenschen doen het altijd heel erg sterk op de corruptiemeter..

#359 Hondje Waf

goedmenschen? als in tegenstelling tot slechtmenschen?

#360 ‘des duivels”

Nee, de zelfbenoemde goedmenschen. Goedmensen prostitueren de ellende van anderen..

Ik gooi ‘m er nog maar een keertje in …

The problem with socialism is that eventually you’ll run out of other people’s money.

#361 JVechter

Eh, zit je aan de beta-blokkers?
Het socialisme ontkent toch het bestaan van other people’s money, omdat het everybody’s money is? Dus als other people geen money hebben, heeft niemand money. Maar dat kan niet, aangezien money ook gewoon een afspraak is.

#362 Ultrabas

Toch mooi om te zien hoe des duivels hier op wellevende wijze in zijn hemd wordt gezet.

#363 vandyke

Ik had een paar dagen niet gekeken op dit draadje en heb het nu net doorgeworsteld. Droevig stemt mij het.

Toch een enkele opmerking:

1. @JanT Wikipedia is in iedere geval voor wat betreft de migratie van een bedroevend slecht peil. Geheel toevallig heb dezelfde dag een aanpassing gemaakt voor wat betreft de ‘spontanen’. Er zit echter nog veel meer dat niet deugt.

2. Hoe ‘Des Duivels’ te werk gaat is mooi te zien in #206:

“Nee, het beste werk komt van Saskia Bonjour. Haar proefschrift heet “grens en gezin”

het laat genadeloos zien welk effect het generaal pardon van Den uyl had voor de islamisering van Nederland. vanaf 1980 inmiddels kabinet van Agt zie je de toestroom omhoogschieten. Dit kwam doordat de nieuwe generaal pardonners hun gezinnen pas na 5 jaar mochten laten overkomen.

ook Glastra van Loon (D66) speelt hier een belangrijke rol in door de term gezin radicaal uit te breiden zodat complete Rifdorpen hier naartoe kwamen.

Links speelt altijd de vermoorde onschuld door te wijzen op het aantal kabinetten waarin zij hebben gezeten. Dit is valse voorlichting omdat maatregelen van Den Uyl een zeer lang naeilend effect hadden.

Aanradertje.”

Saskia Bonjour heeft inderdaad een zeer belangrijk werk geschreven en is een absolute aanrader.
Het werk van Bonjour kan je hier vinden. Lees hoofdstuk 3 voor de geschiedenis vanaf 1975. Uit dat hoofdstuk dit citaat:

“Ook wat het reilen en zeilen van de politiek in de jaren tachtig betreft lag een genereus gezinsmigratiebeleid op het eerste gezicht niet in de lijn der verwachting. Tussen 1973 en 1977 werd Nederland weliswaar geregeerd door het progressieve kabinet Den Uyl, maar in de twaalf jaar die volgden werden de progressieve partijen – op een korte onderbreking van september 1981 tot november 1982 na – naar de oppositiebanken verwezen.
Een aanzienlijk deel van de versoepelingen van het gezinsmigratiebeleid is doorgevoerd en geconsolideerd door coalities van cda6 en vvd, onder de premiers Van Agt (1977-1981) en Lubbers (1982-1989).

Bonjours boek was voor mij een belangrijke bron bij het schrijven van dit artikel.
Daarin ook een figuur over de immigratie van Turken en Marokkanen. De grootste immigratie kwam door het in 1978 praktisch onbeperkt toestaan van de gezinsmigratie, waarbij ook de regularisatie van 1975 een rol speelt in de aantallen.

Het ligt dus toch wat anders dan ‘Des Duivels’ zegt. De gezinsmigratie die tijdens het Kabinet Den Uyl kwam was nog volgens regelgeving die al bestond voordat De Uyl aantrad. Den Uyl trok wel bijvoorbeeld homo’s gelijk met hetero’s.

#364 Hondje Waf

360.’des duivels” | 5 August 2011 | 11:41
Nee, de zelfbenoemde goedmenschen. Goedmensen prostitueren de ellende van anderen..

en de slechtmenschen veroorzaken de ellende van anderen…en profiteren er dan ook nog van.

#365 ‘des duivels”

De Goedmenschen veroorzaken hun eigen ellende. De wereldwijde overbevolking is direct te wijten aan de goedmens.

ook met de hongersnood in Somalie prostitueert de goedmens wederom de ellende van anderen. Zelf geeft de goedmans nog geen 7% van de opbrengst. Gemiddeld verdwijnt 70% in de eigen zakken van de goedmens. Meer dan 10% van de opbrengst gaat naar warlords en de bevolking krijgt net genoeg om zich weer ruim voort te planten. Hongersnoden, ziektes en oorlogen zijn het directe gevolg van de goedmenschen die over kinderlijken gaan.

Driewerf bah voor de zelfbenoemde goedmenschen..

#366 JVechter

“De wereldwijde overbevolking is direct te wijten aan de goedmens.”

Dat komt omdat de slechtmens, dat zal jij wel wezen, veel te weinig van bil gaat.

#367 ‘des duivels”

Rechtsmenschen zien er beter uit dan lelijke linkschmenschen dat tonen alle onderzoeken aan.

Knappe rechtsmensen gaan daarom vaker van bil dan linksmenschen en zijn ook succesvoller

Moeder natuur heeft een voorkeur voor rechtsmenschen..

#369 JVechter

En nog even over je vergelijking met je lekkere beta-logica, je zet
rechtsmensen naast lelijke linkschmensen
en
knappe rechtsmensen naast linkschmensen

Zo kan ik het ook.

Lelijke auto’s zijn lelijker dan auto’s,en mooie auto’s zijn mooier dan auto’s. IJzersterke logica. Niks meer aan doen.

#370 ‘des duivels”

Linkschmannnen gedragen zich vaak bet als vrouwen.. willen ook alles uit en treure nuanceren..

#371 JVechter

Het is toch godverdomme te hopen dat er nog een beetje genuanceerd mag worden, als er zo’n extreem-rechtse satanist als jij met de botte bijl je domheid komt etaleren.

#372 ‘des duivels”

Jaja verwijfd in mannentaal.

#373 JVechter

Zo. Dan kunnen we nu ophouden over links/rechts, islam, klimaat, armoede, hongersnood.

Je bent gewoon een onzeker kereltje met een klein piemeltje, die zich op internet voordoet als een hele vent, maar in het echt peultjes zweet als ie iemand tegenkomt die uit een macho-cultuur komt, en op 3 kilometer je angstzweet ruikt.

Dit was de laatste van je sessies, het was me aangenaam.

#374 ‘des duivels”

:))

#375 Frank

@Vechter, je hebt echt teveel in je mars om je tijd te verdoen aan zo’n trol. Ik vond je eerdere overwegingen erg goed, verspil het ajb niet aan zo’n stuk vreten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*