1. 5

  Zowel Michael Jackson als Jermaine Jackson zijn moslim..

  @ kale kip, praat geen onzin als je niet weet waar je het over hebt. Peace!

 2. 8

  Hij was misschien een amerikaanse moslim. Dat is een soort dat in Saoedie eigenlijk niet erkend wordt. Denk ik. Want ik praat ook gewoon uit mijn reedt op het moment.

 3. 12

  Hij is bekeerd tot de Islam. misschien dat Allah hem nu vergeeft. Waarom zo domme berichten ?:S hij heeft tenminste een geloof, tegenwoordig gelooft niemand meer. Achterlijke mensen

 4. 13

  @D; waarom zijn mensen die niet geloven achterlijk ? Want volgens mij heb je mij zojuist achterlijk genoemd. Vind je dat heel fatsoenlijk van jezelf ? Mag dat, van jouw geloof ?

 5. 17

  Ik geloof dat de beste man vooral een beetje in de war was en niet zozeer gelovig. Alle docu’s melden gister wel dat Jackson van huis uit Jehova’s getuige is.

 6. 18

  Moslim kun je worden door heel eenvoudig de voorgeschreven zinnen op te zeggen. Daarvoor hoef je geen cursus te volgen of zo. Het kan zelfs door in je eentje de zinnen uit te spreken, er hoeft geen getuige bijte zijn want Allah is de getuige.Tot zover even een toelichting.
  Michale Jackson kan dus voor zich zelf de zinnen ( de Shahaadah heet dat) hebben op gezegd, waardoor hij Moslim is. Het wordt dus niet zo geregisteerd als bij christenen. We zullen dus af moeten gaan op hetgeen hij zelf daarover heeft gezegd.

 7. 21

  jaja, net zo makkelijk

  “The violence or threats of violence against apostates in the Muslim world usually derives not from government authorities but from individuals or groups operating with impunity from the government.[35] An example is the stabbing of a Bangladeshi Murtad Fitri Christian evangelist while returning home from a film version of the Gospel of Luke.[36] Bangladesh does not have a law against apostasy, but some Imams encourage the killing of converts from Islam. Many ex-Muslims in Great Britain have faced abuse, violence, and even murder at the hands of Muslims;[37]. There are similar reports of violent intimidation of those electing to reject Islam in other Western countries.[38]

  Other examples of persecution of apostates converting to Christianity have been given by the Barnabas Fund from Kuwait, Sudan, Iran, Yemen, Pakistan, Egypt, and Bangladesh. Barnabas Fund report concludes:

  “The field of apostasy and blasphemy and related “crimes” is thus obviously a complex syndrome within all Muslim societies which touches a raw nerve and always arouses great emotional outbursts against the perceived acts of treason, betrayal and attacks on Islam and its honour. While there are a few brave dissenting voices within Muslim societies, the threat of the application of the apostasy and blasphemy laws against any who criticize its application is an efficient weapon used to intimidate opponents, silence criticism, punish rivals, reject innovations and reform, and keep non-Muslim communities in their place.”

 8. 22

  In Islamic law (sharia), the consensus view is that a male apostate must be put to death unless he suffers from a mental disorder or converted under duress, for example, due to an imminent danger of being killed. A female apostate must be either executed, according to Shafi’i, Maliki, and Hanbali schools of Sunni Islamic jurisprudence (fiqh), or imprisoned until she reverts to Islam as advocated by the Sunni Hanafi school and by Shi’a scholars.[1

 9. 23

  zijn broer jermaine is moslim maar michael zelf is nog de vraag want hij heeft nog niet openlijk aangetoont dat hij moslim was volgens media wel maar volgens zijn broer was hij nog bezig met onderzoek en was hij bijna moslim of hij was al moslim omdat hij de shahada had gezegd komen we mischien achter hoe hij word begraven!

 10. 24

  @21: jaja, net zo makkelijk

  Het opgeven wel, maar daarna kan je wat problemen krijgen. Maar als ze je pakken, heb je naar het schijnt ook drie dagen bedenktijd. Hoe principieel wil je zijn?

 11. 26

  het probleem met christelijke broeders en zusters is zodra mensen moslim worden, proberen alles op alles bijvoorbeeld angst in de harten van mensen spreiden door middel van leugens etc zoals moslim ooh nee je mag niks meer en zo en andere leugens om te voorkomen dat deze mensen moslim worden, maar wat deze arme christelijke zielen niet begrijpen uiteindelijk komen de mensen toch achter de leugen die zij verspreid hebben door neutrale bijbelstudie en dokter zakir naik en ahmed deedat te volgen !!! en worden uiteindelijk toch moslim, DAAROM IS ISLAM DE GROOTSTE EN SNELST GROEIEMDE RELIGIE VAN DE WERELD EN WORDEN DE KERKEN BIJVOORBEELD LEGER EN LEGER EN WORDEN UIT EINDELIJK VERKOCHT OF GESLOOPT!! DAT ZIJN DE HARDE FEITEN EN DAAROM PROBEREN MENSEN ALS WILDERS HIER OOK MISBRUIK VAN TE MAKEN EN ANGST BIJ DE MENSEN TE BRENGEN DAT ISLAM DE SNELST GROEIENDE RELIGIE IS KUNNEN WIJ MOSLIMS NIKS AAN DOEN HET IS EEN FEIT ISLAM LETERLIJK VERTAALD IN NEDERLANDS IS VREDE!!! VREDE MET JE ZELF EN ALLE CREATIES VAN GOD EN JE ZELF MET DE 1 GOD ALLAH ZOALS JEZUS HEM OOK MOEMT IN DE BIJBEL MIJN ADVIES AAN MENSEN DIE OVER ISLAM EN CRISTENDOM WAT WILLEN WETEN BEZOEK WEBSITE VIA GOOGLE TIK IN ZAKIR NIKE OF VIA YOU TUBE EN AHMED DEEDAT!!! EN PEACE TV VIA SATELIET VOLGEN DAN WEET JE WAT ISLAM IS !!!!!!!!! TENZIJ JE NATUURLIJK JEZELF VOOR DE GEK WILT HOUDEN DAN MOET JE DEZELFDE PAD BLIJVEN VOLGEN EN UITEINDELIJK KOMT DE DAG TOCH DIE JIJ ALTIJD ONTKENT HEBT!!!
  “KOM VANDAAG KOMEN WIJ JE HALEN DIT IS DE DAG DIE BELOOFD WAS EN DIE JE ALTIJD ONTKENT HEBT KOM NAAR JE CREATOR DE GOD. SUCCES.

 12. 28

  @27 het lijkt me dat je dat aan het meisje zelf moet vragen … wel zo fatsoenlijk

  @26 ik deel je verbazing over de angst die sommigen bij de islam hebben, maar WIL JIJ JE CAPSLOCK UIT DOEN, want dat leest verrot en staat gelijk aan schreeuwen …
  Overigens denk ik dat als het de snelst groeiende godsdienst is, dat dit eerder komt door het enorme tempo van (christelijke) ontkerkelijking dan iets anders … de ene godsdienst is niet beter dan de andere, waarom; omdat het woord beter een soort maatstaf impliceert en deze maat wordt enorm gekleurd door je (de) cultuur. Beetje banaal, maar koffie is niet beter dan brood tenzij je aangeeft wat je maatstaf is (ik word verdomt veel beter wakker van koffie dan van brood, dus dat kan weer wel).

  Kortom, Jackson was iemand met weinig houvast in zijn leven, in zijn schoenen kan ik me de adoptie van een geloof wel voorstellen – los van welk soort geloof en morele kwalificaties, spijtig dat deze man zo moest eindigen …

 13. 30

  Ach, dit is Nederland, alles is wat diffuser hier, praat met dat meisje niet met dat boek als je zoiets wilt (slet is een rekbaar begrip – hahaha :D, maar serieus, dit soort dingen gebeuren op NL universiteiten, niet de hoofdmoot, maar gebeurt)

 14. 31

  michael jackson was gwn moslim en dr kunen jullie wel een voorbeeld aan nemen jullie zijn gwn jaloers da een pop legend eeen moslim is geworen hes proud to be a muslim jusd like me jullie kristenen geloven wij moslims weten.

 15. 32

  Nee, niets tegen moslims, het is erg dat hij zo moest dood gaan, zijn geloof is niet helemaal duidelijk – maar zijn geloof is van hem en ik hoop dat het hem helpt …

 16. 33

  hmmm, ik wil niet intolerant overkomen, maar als moslim worden inhoud dat je geen degelijke Nederlandse zinsbouw en spelling meer kan hanteren, dan laat ik het toch maar aan mij voorbijgaan. Foutjes maken kan iedereen, maar de mohammedanen hierboven maken die wat mij betreft ietwat te consequent.

 17. 38

  Hij wordt Moslim en niet lang daarna gaat ie dood. Zo gezond is het dus blijkbaar niet. Ik pas.

  Ik heb trouwens ook geen geloof nodig.

 18. 40

  Na een bijzonder intensieve telsessie heb ik de conclusie getrokken dat in deze thread _exact_evenveel moslims zijn die ten minste 1 spelfout in ten minste 1 reactie maken als er niet-moslims (voor zover ik dat kon nagaan) zijn die dat doen. Verder zijn er maar liefst 2 niet-moslims die de moslims menen daarop te moeten aanspreken terwijl geen enkele moslim zich geroepen voelt de niet-moslims aan te spreken op hun spellings-wangedrag. Saillant detail is dat geen van deze “spellings-nazi’s” er in is geslaagd deze thread spelfoutvrij door te komen.

  Dus wat kunnen we hier nu uit leren? Ten eerste dat je niets aan aantallen hebt als je het niet relateert aan het totaal, ten tweede dat mijn telling in de war raakt door het schrijven van deze reactie en ten derde natuurlijk dat moslims even spelfout-tolerant zijn als niet-moslims die zelf geen spelfouten maken!

 19. 41

  @ 40 en 16. Sorry hoor maar wat lullen jullie nou allemaal over spelling enal die shit gaat dit nou over mickeal of over spellingsfouten??

  en zoals 31 al zei zijn jullie jaloers ofso??

 20. 43

  @#41: Jaloers? Welnee. Als ik jaloers was geweest, zou ik gewoon de sjahada uitgesproken hebben en klaar is klara!

  Maar dit gaat overduidelijk over spelfouten en dan met name over de het tellen ervan, natuurlijk. Het interesseert niemand hier namelijk ene ruk of Michael Jackson moslim, christen, jood, hindoe of atheist was of zelfs aan klassiek-scandinavische veelgoderij deed. Zolang hij maar geen Scientoloog was, daar kan ik echt niet tegen.

  Overigens moet ik bij een nauwgezette hertelling van de spelfouten vaststellen dat het nu op geen enkele wijze meer mogelijk is om de bijzonder neutrale benadering van #40 te evenaren. Uit naam van de vrede, verklaar ik derhalve bij deze het onderzoek gesloten, dus ga gerust verder met het speculeren over de religieuze gesteldheid van de heer Jackson, dan ga ik wel weer andere mensen vermoeien met mijn teldrang.

  EDIT: Teneinde de gelijke stand terug te brengen: spelvaud!

 21. 44

  uuhmmmm wat een drukte hehe gezellie hoor….tenslotte zijn we allen 1, en heb je een oordeel op een ander dan heb je een oordeel over jezelf. Lekker makkelijk om in projectie te gaan?! en wat ben jij dan aan het verdedigen, of ben je bang voor iets wat je niet kent!? we gaan allen een keer dood, het meest natuurlijke wat God/Allah of geef er een andere naam aan, ons heeft geschonken dus zullen we het dan gezellig maken met zijn allen en kunnen we elkaar respecteren zoals Allah/God dat wenst voor ons! Mijn mening: als je een ander respecteert, respecteer je jezelf! Respect!

 22. 45

  Als je voor je dood tot de islam bekeert, worden je voorgaande zondes vergeven, mits je er oprecht spijt van hebt.

  MJ bekeerde in november 2008 volgens de bronnen, niet zo heel lang dus, dat zou dus betekenen dat hij stierf als een baby. Inshallah(als God dat gewild heeft).

  God (Allah) leidt wie hij wil op het juiste pad, al ben je nog zo verdwaald. MJ had een goed hart, ook al was hij emotioneel niet in orde.

  Ben blij voor hem dat hij weg is van deze haatvolle wereld. Alleen zielig vooor zijn kinderen.

  Peace out

 23. 49

  Jullie kanker hollanders fuck jullie allemaal en micheal jackson kan geen moslim zinj met die face van hem door die fucking zionisten jullie kanker hollanders fuck geert en fortyn en jullie mother fuckers fuck jullie allemaal

 24. 52

  Voor cultureel antropologen die als bijvak Nederlands volgen, moet dit draadje echt een droom zijn die bewaarheid wordt!

 25. 53

  Of het nu een moslim of cristen of jehova was wat doet dit er toe.
  Hij is net als ons ook maar een mens met zijn goede en slechte kanten.
  Nederland is een beetje aan het verwilderen zal wel het wilders syndroom zijn.

 26. 54

  Hallo waar jullie allemaal over schrijven ik zal jullie dit vertellen micheal jackson is als een moslinm gestorven maar er is veel gedaan om er voor te zorgrn dat bijna heel de wereld het niet mocht weten er is muziek bekend van hem die hij samen met jeramaia zingt en dat gaat over de islam.
  weetje ik begrijp niet waar mensen zo moeilijk over doen ben 13 jaar moslim en het is het mooiste wat MIJ is over komen slaap rustig wetende dat is een gezegend leven heb niet dat andere geloven dat niet hebben want ik heb communie gedaan en vormsel was katholiek maar ik voel me beter bij ISLAM alle geloven zijn goed dat leert je respect te hebben voor ALLES EN IEDEREEN OP AARDE we moeten beter een gebed of een kaarsje branden voor micheal jackson in plaats al met oordelen klaar te staan.
  micheal rust zacht moge ALLAH je genadig zijn AMIN

 27. 55

  ON TOPIC!

  Ik kwam terecht op deze site omdat ik een tijd geleden heb gehoord dat Michael Jackson moslim is, maar hij werd niet na een dag begraven.
  Wat zeker is, is dat Michael genoeg middelen gehad heeft om zich van een gedwongen bekering af te houden. Dus als hij moslim is geworden is hij dat geworden met zijn hart (iets wat ons als westerse mensen in dit “media tijdperk” moeilijk gemaakt wordt om te geloven).
  Het controversiële van de hedendaagse media is dat ze Michael Jackson de afgelopen jaren gigantisch hebben lopen zwart maken en dat zij nu spreken over een groot verlies.

  Mensen, vorm je eigen gedachten en mening! Michael heeft een niet normale levenscyclus doorlopen, d.w.z. hij is te snel opgegroeid. Vandaar het “Peter Pan” gedrag. Ik geloof niet in de media bullshit(!) over kindermisbruik door hem, ik geloof wel in de hebzucht en valsheid van mensen en dat er iets bij Michael te halen viel.
  Nogmaals, als hij moslim is geworden deed hij dat (mijns inziens) met de beste intenties. Net zoals naar mijn indruk iemand als Sadiye dat is geworden en net zoals meer mensen in mijn omgeving.

  En feit blijft dat we een van de grootste muzikanten, een inspiratie voor velen, hebben verloren. Hij wordt gedraaid op bijna elk feestje en waar ook ter wereld kennen ze zijn naam! Daar moeten we over spreken, de positieve dingen; zo draag jij bij aan een positiever levensklimaat. Dank u.
  Peace be upon all of you! =)

 28. 56

  micheal jackson leefde een terug getrokke leventje ,
  volgens de media was hij bekeerd tot islam , maar alleen de almachtiche allah heeft daar antwoord op .
  wat wel een feit is en blijft , is dat het een hele gulle iemand was , die zich VEEL inzette voor goede doelen , en een gezellige , grappige , leuke man was , die daarnaast ook prachtige muziek maakte , en oogverblindend kon dansen .
  ik ben ook erg benieuwd hoe hij begraven word …

  peace out

  salaam mohaluijkum

 29. 59

  Hij is overgestapt naar de Islam.
  Srry dat ik dit zeg maar Iedereen kan een moslim worden om alleen een paar Kalima`s op te zeggen, maar hij een goede Moslim???……
  Hij kon beter al zijn geld aan iets beters verspillen voor arme mensen of mensen die het neit goed hebben dan zijn geld uit te geven aan een pretpark aan zijn tuin :(

 30. 60

  verspillen? paradoxale notiete @Afgaanie.

  Notietie..ot, geheel. In mijn Engesle tijd moest ik een aantal dingen elke keer meenemen..zoals notitie dingen.

  Voor een Engelse dame/heer..staat daar no titties;)

 31. 63

  hamdelah dat michael moslim is!!!!
  Allah wist wat voor goeds in zijn hart was.
  Michael wou altijd vrede in de wereld en geen onderscheid tussen blank en zwart
  De islam is prachtig het is de enige geloof dat voor de gehele mensheid is gekomen
  ongeacht waar je vandaan komt!!!

  islam maakt geen onderscheid daarom michael zijn rust daarin heeft gevonden hamdelah.

 32. 64

  @larie, jij talenwonder ;) – mijn Arabisch is zoo roestig dat ik je wil vragen om de NL of EN vertaling tussen haakjes bij te leveren :D thanks! Nu moet ik het steeds opgoogle’en

 33. 67

  jullie lullen van beneden tot boven over jullie griezelijke uitelijk hij is dood maar, maaar, maaar, domerikken wat gaat allemaal met jullie geburen kalle kip

 34. 70

  MIKS TYSON BEKEERDE ZICH TOT DE ISLAM MAIKEL JAKSON OOK EN GAAT ZO MAAR LEKKER DOOR VOOR JULLIE IS ER EEN PARADIJS IN AANKOMST WAAR WIJ ELKAAR ZULLEN BEGROETEN MET VREDE EN VOOR DE ANDERE ETHOLOGISCHE GEDACHTEN GOED IS ER MAAR 1 STRAF PASSEND DAT IS DE ZWAARTSE HELLEVUUR EN VOORWAAR GOD HOUD VAN MENSEN DIE STANDVASTIG ZIJN IN HUN RELIGIE PUNT.

 35. 75

  “GOD HOUD VAN MENSEN DIE STANDVASTIG ZIJN IN HUN RELIGIE”

  Dat is dan wel weer gunstig voor verstokte atheïsten (en ik begrijp dat je dan ook beter niet bekeerd kan worden?).

 36. 78

  Hmm, als moslim zou ik nou niet bepaald trots zijn op Mike Tyson en Michael Jackson als nieuwe exponenten van mijn religie.

 37. 79

  Juist wel.

  Een moslim is van mening dat Allah (peace enzo) zelfs de “lastige” mensen onder zijn/haar hoede neemt. Bewijs van barmhartigheid.

 38. 85

  hey mensen waar hij ook in geloofde doet er niet toe hij was nog beter dan elvis en de rest zo is het toch,stelletje sukkels waaardeer dat maar

 39. 87

  nee, natuurlijk niet, iemand als MJ kan toch nooit voor een religie als islam gekozen kunnen hebben…natuurlijk niet!

  dat er 1,9 miljard idioten bestaan op de wereld die zeggen in iets als islam te geloven is ook al raar!

  even aan iedereen die er islamitische rechts teksten bij halen; dezelfde teksten vind je ook in het oud etestament. daar is het mozes die zelfs pasgeboren kinderen vermoord omdat het afgoden dienaars worden en gelijken stellen aan god of stieren vereren…en zo zijn er nog meer heiligen…er zijn ook meer christenen geweest in de menselijke geschiedenis die anderen levend hebben verbradt en vermoord op basis van deze teksten dan moslims tot nu toe…de geschiedenis staat er bol van voor mensen die verder willen kijken dan hun selectieve neus lang is en mensen die beseffen dat tijd en ontwikkeling samen gaan en worden beinvloed door zaken als politiek, oorlog en armoede! maar goed, zover gaat de geschiedeniskennis helaas niet bij velen. dit zijn ook de mensen die zo zwart wit denken natuurlijk. prima, leuke wereld heb je dan!

 40. 88

  volgens de islam wordt iedereen als moslim geboren! dat is niet zozeer moslim in de zin van wat de meesten tegenwoordig opvatten (met doekjes en kleedjes en baarden) maar in de zin van relatie tussen schepper en geschapene en de zin achter de schepping…

  verder is het zo dat Jezus een van de belangrijkste profeten is van de Islam en ook als zodanig in de Koran wordt geroemd. het zijn de dwalenden en allerlei kerkelijke instituten die de woorden van Jezus hebben verdraaid en op basis daarvan machtscentra hebben gecreeerd waarom God (volgens de moslims en de islam dan) nogmaals zijn boodschap heeft herhaald door monde van mohammed maar dit keer met de laatste puntjes op de I.

  in die zin verschilt de inhoud van de boodschap tussen koran en oudste bekende bijbels niet ontzettend veel…

  verschil zie je wel met allerlei vertalingen en versies van de bijbel waarin veel is toegevoegd!

  Zo zijn oudste Christenen ook mensen die kruizen, beelden en beeltenissen afschuwen in gebedsruimtes en is er ook bij hun geen georganiseerde kerk met hierarchie! En Jezus was zeker niet blond en europees. het was een typisvh midden oosters type met een jurk en een baard…net zoals vele moslims en joden nu nog!

 41. 93

  dag allemaal,

  Is het nou zo belangrijk of ie wel of geen moslim is geworden. De zionisten zullen het altijd niet uitzenden vanwege de grote voorbeeld die king of pop heeft op miljarden fans.
  Denk eens aan Mel gibson (een goed cristen) die de film uitbracht over de dood van de heer Jezus…. nou meteen van de scherm geveegd je hoort er niets meer over (mel gibson).

  Lieve mensen een cristen/moslim of geloven in je zelf dan een jew(jood)

 42. 94

  moslim laat me niet lachen joseph is niet echt arabish er is nog nooit een groot moslim artiest geboren je kan niet veranderen je bent wie je bent

 43. 96

  lariekoek hij is en zal altijd cristen blijven hou jij het nou maar bij kulthum is niet zo bekent bij cristenen haleluja praise the lord zei de dominee op de begrafenis en je weet het zelf ook wel je bent wie je bent

 44. 104

  michael joseph jackson klinkt toch niet islamitisch of wel hij heet toch geen mohammed ali of youssouf zyn broer is bekeert die heeft dan ook het minst gepresteert hij en latoya en zijn pa hebben hem verneederd ik ging al naar zijn conserten toen jij nog in de wieg lag en zeg niet dat jullie de beste zijn niet in de muziek niet in de sport en niet in de film industrie enige waar jullie goed in zijn is landje pik en verweiten maaken naar anderen

 45. 106

  Er zijn nog steeds mensen die het gewoon weigeren om te geloven dat de grootste artiest ooit, een moslim is geworden. De westerse media heeft ook haar uiterste best gedaan om dit nieuws niet naar buiten te brengen. In de tijd dat de VVD-politica Ayaan Hirsi Ali de islam de rug toe keerde was dit hot nieuws op de nederlandse zenders. Dagelijks was het breaking nieuws. Nu de grootste artiest aller tijden zich heeft bekeerd tot islam heeft de westerse media en de westerse wereld dit nieuws geboycot.
  De verklaring hiervoor is in de eerste instantie jaloezie en woede, namelijk de grootste artiest aller tijden gaat de geschiedenis boeken in als moslim. Ten tweede was de westerse wereld bang dat de snelst groeiende geloof van de wereld nu wel met een heel hoog tempo zou kunnen groeien en nog groter kunnen worden. Namelijk zoals jullie weten heeft MJ wereldwijd miljoenen fans en de westerse wereld was bang dat MJ in dit geval een voorbeeldfunctie zou kunnen spelen zodat velen van zijn fans hun idool zouden volgen en mogelijk ook zouden bekeren tot de geloof van vrede(Islam).
  Ook zijn dood is mogelijk niet zo onschuldig als velen denken, MJ is mogelijk vermoord. Waarom? Lees het bovenste nog eens door zou ik zeggen, dan begrijp je het wel.

  Dus ik kan het heel goed begrijpen waarom dit nieuws is vermeden al die tijd. Maar de waarheid komt altijd boven tafel en in dit geval is de waarheid voor sommigen kei- en keihard. Dus mensen die het niet willen geloven, brand maar lekker verder van jaloezie en hey niet getreurd jullie hebben nog jantje smit.

  Na de grootste sporter aller tijden (Muhammad Ali) is nu ook de grootste artiest aller tijden een moslim. R.I.P. Mikaeel

 46. 109

  cassius clay bedoel je ook bekeert landverrader je bent hoe god je op aarde heeft gezet en islam is niet het grootste maar boedisme en heb op de begrafenis alleen maar chistenen horen zingen en praten ga nou maar voor iemand anders bidden neus

 47. 110

  qwerty, wie is de grootste volgens jou? Jantje Smit zeker!

  Rene, uit jou reactie is af te leiden dat jij zelf erg achtterlijk en minderwaardig bent.

  Twan, bekeren tot een ander godsdienst maakt jou geen landverrader. Mijn tip voor jou is: ga je eigen taal eens goed bestuderen voordat je zulke stomme taalfouten gaat maken. Nog een correctie voor jou, het was geen begrafenis maar een herdenkingsdienst. En er is niets mis mee dat christenen een moslim gaan herdenken of andersom. Ok NEUS?

 48. 113

  aryan wat ben je voor een viezerik en je woont hier ben je moslim hou je van ons ga je met ons door een deur of doe je het niet daar gaat het om en als je dat niet wil ik denk dat ik zeg wat veel mensen denken ga dan terug je hoeft hier niet te blyven ga terug waar je vandaankomt maar als je hier bent dan ben je met ons en moet je je aanpassen aan onze cultuur als je hier bent ok maar tengel niet toe

 49. 115

  Rene, nogmaals je bent erg achterlijk en minderwaardig.

  Twan, jou argumentatie slaat werkelijk nergens op. Waarom moet ik terug? Omdat ik jou duidelijk heb gemaakt dat jij de betekenis van landverrader niet weet en dat jij het verschil niet kent tussen een begrafenis en een herdenkingsdienst?

  Rene en Twan zijn jullie toevallig familie van elkaar? Jullie IQ is beschamend laag zo te merken.

 50. 117

  @ Aryan:

  Het is, uiteraard, slimmer om je gewoon te negeren maar bij mensen van mijn leeftijd is de opvoedimpuls wat lastig te onderdrukken ben ik bang. Ik zal je (en het sargasso publiek) direct beloven dat dit wel ook meteen de laatste keer is dat ik zal proberen tot jou of de andere infantielen in deze thread door te dringen.

  Ten eerste, dit is niet het FOK! forum. Kleutertje “twan” komt hier zo te zien (net als jij, neem ik aan) via een of andere externe link of google maar het Sargasso publiek zal gemiddeld 15 of meer jaar ouder dan jij zijn; een overeenkomstig extra aantal jaren ervaring hebben in het omgaan met de nadelen van jeugd, zoals daar zijn kennisloosheid, onervarenheid, empathisch onvermogen en overschot aan testosteron.

  Ten tweede, en meer direct to the point, de meest directe aanleiding om je een dom kind te noemen is dat je niet weet wat het woord “minderwaardigheidscomplex” betekent maar wel direct aanspringt op het simpele steekwoord en (#110) dan mij maar “zelf” minderwaardig noemt. Ik heb jou, of de Islam, of Islamieten, niet minderwaardig genoemd. Mensen met een minderwaardheidscomplex vinden enkel zichzelf minderwaardig; laten dat gevoel tot uitdrukking komen door te pas en te onpas en met of zonder aanleiding te gaan brullen dat zij niks niet helegaar niks niemendal niet minderwaardig zijn en juist anderen minderwaardig te gaan noemen.

  Komt dit laatste stukje je bekend voor? Indien niet, dan zij ook deze poging tot kennisoverdracht mislukt. Mea culpa, mea maxima culpa. Maar, onder meer namens een in mijn aanname vrij grote meerderheid van het sargasso publiek: zou één van jullie “de wijste” kunnen zijn (to coin a phrase) en de discussie als in het eigen voordeel beslecht kunnen beschouwen zodat wij weer fijn verder kunnen met het bespreken van het kontje van Geert Wilders of de schandalige uitspraken van Wouter Bos? (of omgekeerd; ik haal dat altijd door elkaar).

  Daar waar jullie je normaal virtueel thuis voelen zit men vast om jullie inbreng te springen. Hier niet.

 51. 120

  Ach … ik focus op dit stuk: “het was geen begrafenis maar een herdenkingsdienst. En er is niets mis mee dat christenen een moslim gaan herdenken of andersom.” van AK en hoop dat twan een goed boek meeneemt op vakantie, steekt ie nog wat van op.

  @larie, komkommertijd …

 52. 122

  nee je weet wat ik bedoel maar wij hebben micheal jackson ,elvis,pavarotti ,celine dion, 2 pac ,50 cent,phill collens,rolling stones ,beatles,abba,botcelli,lionel richie,usher,tina turner,houston,monroe,carey,streisand en nog veel meer dat was het zingen nu de sport ; cristiano ronaldo,van nistelrooy,kaka,ben jhonson carl lewis,wij zijn beter in voetbal,hokey,zwemmen,volleybal,schaatsen vechtsport,formule 1 dus alle sporten en dan nog onze film sterren; de niro,pacino,joe pesci,mel gibsen,sly,arnie,diesel,travolta,depp,enz,enz,enz,enz allemaal geboren cristenen dus sukkeltjes aryan en larie en dj jullie zullen ons nooit evenaren jullie bidden maar lekker 3x per dag dan schrijven wij wel geshiedenis en gaan er mat de prijzen van door we leven niet meer in de tijd van sallahadin in jezus we trust nu jij en dan ik

 53. 124

  DJ, jouw muziek is OK, ik doelde ergens anders op, diegenen die niets meer opsteken…vol van zich zelf vermoed ik.

  Het is mijn idee dat “AK” open staat voor de dingen maar jeugdigheid enzo..zo gaat het in de levenswandel…komt goed.

  Maar AK, vanwege, heb je het boek “de vliegeraars” gelezen..op vakantie? meenemen!!

 54. 125

  hehe, mozart de hele dag is niet mijn cup of tea ;), mag wel wat actiever en recenter … maar hij was wel goed, misschien wel zo goed als micheal, ik weet het niet …

  kijk, dit is nu cultuurrelativisme :D

 55. 127

  nou ga nog maar een micheal jackson een van mijn 70 dvds morgen naar jamaica bob marley bekijken en zoals ze in brabant zeggen houdoe en bedankt voor de discussies ga jullie allemaal goed

 56. 128

  body wel, want typt, mind no.. want juiste toetsen foetsie.

  Lijkt op een oud experiment in de socio-belevenis. Hoe lang zou het duren voor een primaat iets zinnigs typt..twan is daar mee doende.

 57. 130

  Primaat is een groot woord @larie ;)

  Maar afgezien van jeugd, zou twan kunnen lijden aan bepaalde weed, en welke, @twan ?

 58. 133

  Als bioloog moet toch wel sterk instaan voor het begrip primaat, want tot die groep behoort het zeker – biologisch gezien. Mijn nl spelling is slecht, leiden of lijden, als in volgend of stuwend (causaal?)

 59. 134

  Whoeoeoeooe, Rene kent de Brabantse tale… is u nu blad aan boom ?

  OT over MJ geen wanklank gehoord tot nu toe. Dat blijft bijzonder.

 60. 136

  Ach..gister “thriller” gekocht, als zovelen. Nu een horde piepjongedame’s loge’s, vakantie begonnen enzo….ze vinden het prachtig..dolle pret..ik kan de moonwalk, dan ben je een kanjer…*borst klopt*

 61. 138

  @135, disclaimer: ik ben een mens, een primaat, een levend beestje … ik kan er niets aan doen, het is zo …

  Alle geloven stellen dat als je niet in hun gelooft je naar de hel gaat. Je kunt niet in alles tegelijk geloven, dus we gaan altijd naar de hel. Waarom gaan we niet naar een goede plek als we in dat goede geloven, dat is tuch het punt?

 62. 139

  @DJ 138 je onderschat me EN je bent een bange bioloog.

  Bad…

  Bang voor nieuwe woorden ook bad…

  @larie been there gisteravond. exact same. Feli met de moonwalk, tovenary.

 63. 140

  Verrek DJ. Volgens mij ben je daar wat op het spoor. Puur logisch gezien zou het op te lossen zijn door aan te nemen dat alle geloven uit hun respectieve derrières reutelen maar ja, logica en de echte wereld…

 64. 141

  als jij in 130 primaat in twijfel trekt, protesteer ik – op mijn manier. Tweede alinea was OT algemeen, niet aan jou – mij bad voor wazige verwoording. 134 tweede alinea, volledig eens en het punt vd discussie

  @140, atheisme?

 65. 142

  @twan..dank je voor je 137, mijn gemoed is weer gesterkt.. Nu ga ik verhaaltjes vertellen (iets met een heks van claudia ofzo) *keel schraapt licht dempt ernstig kijkt*

  There we go..

 66. 145

  @Rene 140 dat maak je me niet man.

  Jij bent toch van de lieve redelijkheid EN het theoretische atheisme.

  My friend, dat klopt niet. Dat standpunt krijgt altijd klop. Grote klop.

  Dat blijkt ook wel uit het feit dat – noem maar wat – de cultuurredacteuren van de cultuurbladen daar hun gat mee afvegen. Want het zet niets om qua $$$.

  Daarom, daarom nou is Steeph een held.

 67. 146

  Michael Jackson was een groot zanger, zoals er zovelen waren. Allemaal verering van de doorsnee-muziek. Wat maakt het uit of hij moslim was, of homoseksueel, of een bedplasser, of een vegetariër, of een nudist, of een lijder van hoogtevrees of een liberaal of een orgelmuziekliefhebber?

  Zijn prive was dat. Hou dat zo, aub.

  Michael R i p. We zullen een kaarsje aansteken voor morgen.

 68. 147

  Hee, trolltweepuntnul. Sorry, Augusta. Sneer plus sympa = niet serieus te nemen.

  Overigens dezelfde vraag aan jou, welke weed gebruik je ?

 69. 148

  @Rene voor de derde keer: je bent erg achterlijk. Als je dit zo vaak te horen krijgt,denk ik dat je heel goed bij jezelf moet na gaan denken wie hier genegeerd wordt. Je kan dan wel de leeftijd van mijn opa hebben, maar ik heb grote twijfels over jouw mentale vermogen.

  @Twan wat zit je hier nou hele tijd te provoceren? Je hebt zeker een moeilijke jeugd gehad! Ik heb een advies voor jou: word lid van de PVV, daar zal je goed in thuis voelen en hopelljk kom je een beetje tot rust. houdoe

  @Augusta zo iets simspels willen deze Einsteins kennelijk niet begrijpen.

 70. 150

  Volg Michael Jackson al sinds mijn jeugd, in zijn pieken en zijn dalen.
  Ik zou er niets op tegen hebben als hij inderdaad moslim was geworden…
  Echter, hij heeft zich inderdaad verdiept in de Islam.. Maar M.J. is een belezen man. Daarom stond hij jammer genoeg niet zo bekend. Hij heeft zich door de jaren heen in alle geloven verdiept, zijn boodschap was namelijk juist om mensen van alle rassen en geloven te verenigen (Heal the world).
  Hij heeft zich een tijdlang opgesloten in Bahrein, ver van de media, om tot rust te komen, op aanraden van Jermaine. Tot zover bekend is… draag hij ‘ook’ de islam een warm hart toe, maar heeft hij zich nooit bekeerd.
  Ik snap verder de discussie ook niet zo, het zal mij een worst zijn wat voor geloof hij aanhangt. In mijn ogen was zijn boodschap groter dan alle geloven bij elkaar.
  Ik respecteer iedereen die anders denkt, ook over het privé-leven van M.J. Daarover ga ik niet in discussie, heb wel wat reacties gelezen hier, so be it. Ik denk er anders over. Voor mij is en blijft Michael Jackson, een bijzonder goed mens, te goed voor deze wereld blijkbaar. I rest my case.

 71. 152

  Opzich wel mooi, Madonna met dr Kaballah, Jackson Moslim, dan maken we van Elvis een Christen en dan hebben we een mooie heilige interreligieuze drieeenheid. Samen-op-Weg en zo.

  Zou Wim Kan, Toon Hermans of Wim Sonneveld ook moslim geweest zijn?

 72. 153

  Eindelijk heeft Michael Jackson de juiste geloof gevonden,namelijk de Islam.Hij heeft de juiste keuze genomen.Als hij bij Allah is,dan is hij al beschermd.Er is geen andere god dan Allah.En hou al jullie gekke berichten bij je!!Respecteer hem gewoon:sIs toch niet moeilijk?Allah is met jou,Michael Jackson.En ik hoop dat je in de hemel komt.Hij was een goeie mens…Rust zacht MJ(l)Je bent de beste!The King Of Pop For Ever!!

 73. 155

  lieve mensen ik vindt dat iedereen in deze werld muslim moet worden dan pas heb je peace in de wereld. allah heeft zoveel profeeten op aarde gestuurd en mohamed (vrede zij met hem)is de laatste. en daar na komt er geen profeeten meer.en allah heeft niet voor niets de koran voor jullie mensen gestuurd.alle geschriften zeggen het zelfde. niet alleen nonnen moeten bedekt zijn,mensen aanbidden beelden welke goden heeft de werled geschapen.gebruik jullie toch je verstand mensen en laat een ieder in zijn waarde.maical is wat hij is tot de dag des oordeel jou beurt komt nog.

 74. 156

  Geloof is irritant het wordt zovaak gebruikt als een excuus om anderen te haten of te discrimineren. Ze moeten het afschaffen. Vooral die figuren die in groepjes homos in elkaar slaan. Te laf om het in hun eentje te doen, met 5 man tegen 1 homo in hun eentje kunnen ze het niet want zo slap eerloos en onmanlijk zijn ze wel. Ik houd niet van wilders figuren maar sommige mensen vragen erom, dat die vent stemmen krijgt.

 75. 157

  Beste Naam, treffend on topic om in een draad over Michael Jackson over homoseksualiteit te beginnen. Wat geloven potenrammende Tukkers eigenlijk?

  Ik geloof (ja geloof!!!) dat ik deze draad maar eens ga dichtklappen er komen hier te veel hersenloze passanten langs. Ook al kan roeren in een afvoerputje vol met haren en ondefinieerbare smurrie soms best wel intrigerend zijn, voor het voortbestaan van de beschaving zou sluiting van de comments hier eigenlijk wel beter zijn.