1. 4

  Als de VS het bij african-americans zou proberen, dan zou de hel losbreken. En terecht. Als voormalige slaveneigenaren is het niet gepast om dit verdrag te breken.

 2. 5

  Verdragen kunnen aangegaan worden, ze kunnen verbroken worden en ze kunnen gewijzigd worden. Daar is niets mis mee. Indianen mogen voor mijn part zelf bepalen wie ze in HUN stam/club willen en wie niet. Die negers hebben maar pech gehad, ze kunnen niet eeuwig blijven janken over het slavernijverleden.

 3. 6

  Dan krijg je #2, en is het maar afwachten of dat goed uitpakt voor de Cherokee. Maar ze hadden geen probleem ze in hun midden te nemen als slaven, dus waarom niet als vrije burgers?

 4. 7

  Ik heb geen flauw idee, ga maar naar de V.S. om het ze zelf te vragen. Ik vond het wel ietwat vreemd dat mensen (in dit geval negers) die geen (indiaanse) afkomst/bloedlijn hadden lid konden zijn van zo’n indianen stam.

 5. 8

  Het was juist nogal gebruikelijk dat overwonnen stammen of vrijgelaten slaven opgingen in de overwinnende stam. Het zuivere ras concept is in die zin redelijk nieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren