1. 2

  Je kunt het ook omdraaien. Stel dat we Hitler met Wilders vergelijken, doe je dan nog recht aan alle slachtoffers die Hitler heeft gemaakt? Helaas gaat de auteur van het bovenstaande artikel hieraan voorbij.

 2. 4

  Het wordt tijd dat Kok weer premier wordt, als ik het lijstje zo zie. Die dreigt tenminste niet met geweld tegen de eigen burgers. #belastingparadijsje

 3. 5

  Aan de andere kant als je de IS/AFA toevoegt krijg je met name aan de rubriek politiek geweld veel meer vinkjes gelijk met AH 1944.

 4. 6

  @1: Het grote verschil zit wel in dat ene vinkje “Gebruik binnenlands geweld tegen burgers”. Er is zitten wat losgeslagen projectielen tussen de PVV-aanhang, maar er is geen sprake van systematische knokploegenterreur.

 5. 7

  Mjah. Ik ben niet tegen Godwins maar tegen de uitwassen van Godwins…

  Ik bedoel, ik ben het er dan nog niet eens mee oneens en bij mij kriebelt het al ernstig om op te merken hoe makkelijk het is om een rijtje van xenofobe, anti-democratische en populistische kenmerken van de PVV te maken en die daarna te presenteren als een rijtje algemene kenmerken waaraan politici getoetst kunnen worden en waar de PVV enkel hééééĺ toevallig nogal op scoort.

  Als in — kijk nou uit dat het beginnende herstel van de reputatie van vergelijkingen met de tweede wereldoorlog niet meteen weer in de kiem gesmoord wordt. Je kunt ook die parallellen zien zonder ze aan de hand van een zo specifiek op het doel toegesneden checklist af te vinken.

 6. 8

  @3 Beter wacht je helemaal met onzinnige vergelijkingen maken.

  Maar indien je deze checklist toch serieus neemt: zet Mohammed (zegeningen en vrede met hem) er eens naast. Die scoort meer vinkjes dan Wilders. Mohammed heeft meer gemeen met Hitler dan Wilders dat heeft?

 7. 9

  De enige echte conclusie die je aan dit lijstje kan verbinden is dat Wim Kok een slappe hansworst zonder ruggegraat iss die macht wou hebben maar toen hij die eenmaal had niet wist wat ie er mee moest doen.

 8. 10

  @9 Als de keus gaat tussen een slappe hansworst en een sterke man, ga ik anytime voor de hansworst.
  Overigens lijkt Wilders gek genoeg meer op een slappe hansworst dan dit checklijstje doet vermoeden, zie AOW-standpunt enz

 9. 13

  @8: Ik heb een sterk vermoeden dat je op Sargasso dan ook niemand zult vinden die Mohammed in de regering (of als gedoger van de regering) zou willen zien. Nu is dat ook redelijk onmogelijk, want de kerel is al meer dan een millennium dood.

 10. 18

  Het grappige is misschien wel dat waarschijnlijk nogal wat lui zullen denken: zolang iemand denkt dat *de islam* het kwaad is in plaats van *de moslims*, is er toch niks-nakko aan de hand? Ja, Adolfje, had nou nooit naar personen verwezen, want daar slaat de overgevoeligerd maar op aan. Had nou verwezen naar een abstract nomen. Kom je mee weg. Nou ja, anno 2011. Kon jij ook niet weten. Het zij je vergeven.

 11. 19

  @6 Maar Wilders pleit wel voor ‘stadcommando’s’ (knokploegen dus). Dat is al eng genoeg. Gelukkig zijn ze nog niet zo ver om die knokploegen zelf op te richten.

  Het grappige is dat waar Wilders niet volledig overeen komt met Hitler wat politieke presentatie betreft (de meeuw vs. de arend) leentjebuur is gespeeld bij de NSB.

 12. 20

  Sja met Joop zit je nu eenmaal in minimale tijd aan je Gottwin.
  Dat komt omdat je zo dicht op de bron zit.

  Whatever, ik ga nog even lekker naar buiten.

 13. 21

  @18: Het rare is: in de tijd van de nazi’s was het precies andersom. Rassentheorie was redelijk breed geaccepteerd, terwijl religie nog onaantastbaar was. Religie aanvallen was dan ook verboden, terwijl rassendiscriminatie toegestaan was. De beruchte nazi Streicher voerde dan ook als verdediging bij een rechtszaak aan dat hij het volk de Joden beledigde, niet het geloof. Dat liep stuk op iets te fanatiek gebruik van Thoracitaten van zijn kant.

 14. 23

  Tijd voor een nieuw onderwerp op deze website denk ik.

  Op dit moment gaan de 4 bovenste onderwerpen in de ‘laatste reacties’ allemaal over hetzelfde (geeeeert!). Daarnaast staan er nog 2 aanverwante onderwonderpen in dat lijstje. Net iets minder dan de helft van de onderwerpen gaat hierover.

  En als ’t dan nog discussies zouden zijn die ergens over gaan — de bulk is gevuld met gescheld van het type theodor.

 15. 24

  Goed, en is er ook onderzocht wat andere politici gemeen hebben met A. Hitler? Zou dus mooi zijn vanuit het oogpunt van “vergelijkend waren onderzoek”.

  Want dit is natuurlijk weer HEEL erg makkelijk.

 16. 25

  @24
  Was het maar zo makkelijk met andere politici. Wellicht ga jij dat bewijzen? Alsjeblieft, doe het. Voor de broodnodige nuance!

 17. 26

  Dit hele artikel en de krankzinnige reacties erop bewijzen goed hoe losgeslagen en volkomen waanzinnig de linkse bende eigenlijk is. Rijp voor psychiatrische opname…allemaal.

 18. 27

  Als 26 ook nog met argumenten komt, zou dat grandioos zijn. Al is het maar om de argeloze nieuwkomer voor zich te winnen.

 19. 29

  @27: Wie meent dat er argumenten nodig zijn en niet vindt dat de tekst en de reacties voor zich spreken, is zo mogelijk nog meer de weg kwijt.

 20. 34

  Hitler en Wilders zijn in hun tijd vooral redelijk populair, Stalin en Lady Diana ook. Misschien staat dat wel in het lijstje, maar ik moet dus nog klikken naar Joop. Eerst moet ik even mijn enthousiasme gewoon kwijt, dat aangezien ik elke dag opnieuw bij het opstaan vrees dat er ooit een dag zal aanbreken dat er geen aanleiding zou zijn om het over Geert te kunnen hebben, het telkens weer een opluchting is dat er toch telkens wel weer eentje gevonden blijkt te zijn. Er zou ook anders een enorm gaat vallen in het, tamelijk troosteloze, bestaan van de Nederlander. Gaat het dan ook nog tegelijkertijd over campe cult-hero Adolf, dan is dat helemaal mooi meegenomen.

  http://blogs.taz.de/hitlerblog/

 21. 35

  `Wilders moet niet huilie-huilie doen, aangezien hij de islam zelf regelmatig met het nazisme vergelijkt.`

  Grote onzin:: Hij noemt de politieke islam islomfascisme en de koran mein kampf. Dat is het. En hij heeft het ook nog eens bij het rechte eind, want met duizenden islam-gebaseerde aanslagen, (kinder)moorden en martelingen is er geen andere conclusie mogelijk.

  Prediker e.a. hopen gewoon dat er weer iemand opstaat en hem op basis van deze vergelijkingen een kopje kleiner maakt. En dan gaan ze weer janken: “Wir haben es nicht gewollt”

 22. 36

  “Grote onzin:: Hij noemt de politieke islam islomfascisme en de koran mein kampf. Dat is het.”

  Zoals voortdurend, zit je er ook nu naast: in een opinieartikel met Ehsan Jami heeft Wilders in 2007 de islam op één lijn gesteld met het nazisme en Mohammed met Hitler.

 23. 37

  zo zeg, een vergelijking helemaal uit 2007 (lekker gegoogled, Prediker?).

  Ten eerste heeft Wilders helemaal gelijk en hoeft hij geen gekunstelde tabel op te stellen (want tienduizenden islam-gebaseerde aanslagen). Ten tweede doet hij deze vergelijkingen niet dagelijks zoals Joop en TvdD en Sargasso.

  Er voortdurend naast, Prediker? je bent een rasechte populist! Op mijn terechte punten en vragen reageer je niet en loop je stiekempjes weg, als jij een punt denkt te hebben schreeuw je moord en brand en kalk je hele draden vol. Hypocriete eikel. Bovendien ben ik hier pas drie dagen. Linkse Populist!

 24. 38

  omg.. wat een niveau.. dit zat er natuurlijk aan te komen.. prediker: rot aub weer op naar FN en neem je vullis weer met je mee graag.. bedankt alvast

 25. 39

  Het zal je toch gebeuren, zeg!

  Als een echte moderne held (de enige) strijden tegen een ideologie die bol staat van de haat, van het geweld, van duizenden aantoonbare aanslagen, van het volkomen gebrek aan democratie, van het verbod van vrijheid, van het vernietigen van afvalligen, van het verminken van vrouwengezichten….en dan worden vergeleken met Hitler in een tabel. Hiermee wordt duidelijk dat links COMPLEET de weg kwijt is. Opkomen voor islamfascisten en strijden tegen de enige vrijheidsstrijder die ons land heeft.

 26. 41

  Ach, Hitler streed ook uit alle macht tegen een totalitaire ideologie, moet je maar denken… Het communisme!

  @sikbock; nee die bijdragen van jou voegen wat toe zullen we zeggen.

 27. 43

  Wilders is gewoon een zielig mannetje. Als ik de Islam met fascisme vergelijk, is het iets heeeeeeeel anders. En jullie doen allemaal heel gemeen tegen mij.

 28. 44

  Wat een niveau…omdat Hitler tegen het communisme streed kan de parrallel met Wilders worden getrokken. IQ onder de veertig.

 29. 45

  Nee, Theodor, je begrijpt me verkeerd: volgens jou kan Wilders niet vergeleken worden met Hitler omdat hij tegen een totalitaire ideologie strijdt:

  “Als een echte moderne held (de enige) strijden tegen een ideologie die bol staat van de haat, van het geweld, van duizenden aantoonbare aanslagen, van het volkomen gebrek aan democratie, van het verbod van vrijheid, van het vernietigen van afvalligen, van het verminken van vrouwengezichten….en dan worden vergeleken met Hitler in een tabel.”

  Maar ook Hitler streed als een echte moderne held tegen een totalitaire ideologie. Je contra-argument faalt dus. Dat is wat ik zeg.

 30. 46

  Nee, prediker…JIJ begrijpt het verkeerd. Hitler werd niet aangevallen op zijn strijd tegen het communisme, maar op zijn eigen daden. Wilders daarentegen wordt aangevallen op zijn strijd tegen een aantoonbaar duivelse politieke ideologie. Logica is niet je sterkste kant.

 31. 47

  Die daden van Hitler zijn gewoon zijn methoden om de strijd te voeren tegen wat hij als een totalitair systeem zag en de kruipende schimmel die de Arische volkeren van binnenuit deed verrotten.

  Maar zoveel verschillen die methoden niet van hoe Wilders beoogt die strijd aan te pakken: etnische registratie, stadscommando’s, knieschoten, staat van beleg in burgerwijken, politiek ingrijpen rechtspraak, deportaties van tientallen miljoenen ongewensten, verbod op uitoefening van religie, boekverboden, zuivering van media, etcetera.

  Het gaat allemaal natuurlijk niet zover als de totalitaire heersers van zeventig jaar geleden, maar het heeft dezelfde structuur van denken.

 32. 48

  @46: Van der Lubbe zeker vergeten? Hitler werd natuurlijk bijna zijn loopbaan door aangevallen op zijn ideologïe. Vanwaar deze revisionistische stuiptrek?

 33. 49

  .. must .. not .. feed .. the .. troll ..
  raah.. nggn..

  overigens, on topic zullen we maar zeggen, vind ik het lijstje een beetje gemakkelijk, zoals mensen hier eerder al postten. Het lijkt opgesteld om zoveel mogelijk overeenkomsten tussen hitler en wilders te kunnen benoemen.

 34. 50

  Het principe van het lijstje is natuurlijk totalen onzin (‘n’ intended), want de karakteristieken worden op Geert toegespitst. Maar in detail heb ik er ook nog wel wat op aan te merken:

  ‘Controle op rechterlijke macht’ – nou nou, sinds Dunkie dat geroepen heeft, denkt niemand meer na kennelijk. Verhoudingen anyone ?

  ‘Verbod op publicaties’ – O. Welke publicaties wil Wilders verbieden ?

  ‘Beperking mensenrechten’ – De hoofddoekjes-wet. Niet dat ik er voor ben (dat ben ik niet), maar bij ‘beperkingen mensenrechten’ denk ik over het algemeen meer aan weerhouden van stemrecht en gevangenneming enzo. Niet aan hoofddoekjes.

  ‘Gebrek heilig boek als bewijs slechtheid X’ ? O ja ? Hitler ? Wat dan – ‘de protocollen van Zion’ ? Lamenielachen.

  ‘Gebruik modernste technologie in campagne’ – ja! Ophangen die Obama! Eh.. Wilders!

  ‘Kritiseren rechterlijke uitspraken’ – Dan kun je het hele binnenhof wel veroordelen.

  ‘Corruptie’ – O er moest iets bij waardoor het lijkt alsof het lijstje met karakteristieken niet op het lijf van Wilders geschreven is.

  ‘Gebruik macht om tegenstanders monddood te maken’ – Die mag iemand hard gaan maken, want die is gewoon niet waar.

  ‘Dreiging binnenlands geweld tegen burgers’ – ???

 35. 51

  Prediker, je bent volkomen geobsedeerd, trekt alles uit zijn verband, spelt elke website uit op munitie voor je onwrikbare denkbeelden, etc.

  Stadscommando´s zijn een geweldig idee en worden ook al toegepast in zekere zin. Is ook nodig als je de honderden marokkanen ziet die de boel onveilig maken en kleine meisjes bewusteloos slaan. Knieschoten is al tienduizend keer weerlegd en uit zijn verband getrokken. Etnische registratie bestaat in verschillende vormen al dertig jaar in Nederland en is niet alleen van Wilders afkomstig. Boerkaverboden zijn volkomen terecht en worden nu in heel Europa doorgevoerd. Zuivering media? Haha…de extreemlinkse publieke omroep korten op zijn extreemlinkse leugens en propaganda, ja daar ben ik direct voor! Je klets uit je nek en zit compleet vastgeroest in je extreemlinkse denkbeelden. Ik ben niet verrast als je de volgende Volkert bent…

 36. 53

  Klopt Richard, het is gewoon een pesterig lijstje. En dat soort gedoe haalt de discussie helaas flink naar beneden. Nu lijkt dat hele Joop wel gebaseerd te zijn op “terugneuken”, tit-for-tat, dus verbazing hoeft het niet te wekken.

  Jammer, ik had er best verwachtingen van toen het van start ging.

  Het Arondeus-stuk van Von der Dunk vond ik wel goed. Men hoeft het er niet mee eens te zijn maar dan heeft men in elk geval wel de opdracht om op de argumenten in te gaan.

 37. 54

  @47 Prediker..
  Sorry, maar de methodes van Hitler verschilden op in de aard, schaal en ambitie met de PVV.

  stadscommando’s zijn ook heel anders dan de SA, dreigen met knieschoten is wat anders dan georganiseerd etnisch geweld. Het introduceren van geweld en verharding in de rechtsspraak, politiek toezicht op rechters en het monddood maken van politieke tegenstanders is erg, maar op deze manier leid je van die problemen af.

 38. 55

  Dit was altijd een website waar ik graag kwam vanwege de vele interessante artikelen, links en invalshoeken. Met discussies die vrij inhoudelijk en zelfs informatief waren. Daar is weinig meer van te zien de laatste tijd.

  Het merendeel van de bezoekers hier stemt waarschijnlijk op een partij links van de VVD, maar rechtse reageerders zijn hier gelukkig van harte welkom (vergelijk dat eens met de Elsevier of zo). Ook veel artikelen namen niet automatisch het bekende linkse standpunt in. Mede daardoor bood deze website mij altijd de gelegenheid om mijn eigen mening eens goed tegen het licht te houden en waar nodig te herzien.

  Met de komst van de trollen (Theodoor lijkt me wel de ergste trouwens, maar Likud.nl kan er ook wat van) heeft helaas ook hier de polarisatie toegeslagen. De artikel- en linkkeuze lijkt steeds meer ingegeven door de wens om die trollen met tegenargumenten om de oren te slaan. Een Prediker probeert als redacteur hier ook nog in de discussies de trollen te ontmaskeren. Dat alles verziekt niet alleen de sfeer, het is vooral volkomen nutteloos. Wilders en zijn fanatieke aanhang hebben geen boodschap aan feiten en argumenten. Ieder feit of argument dat je aandraagt zien ze als een bewijs van jouw vermeende morele superioriteit en maakt ze alleen maar bozer.

  Ik zou het fijn vinden als deze website een koers insloeg die weer meer kans geeft aan feiten en argumenten. Niet vanzelfspreken link, rechts of midden, maar gewoon op inhoud. Het is aan de redactie om te verzinnen hoe, maar wat minder artikelen over Wilders en wat minder bijdragen van Prediker zou een stap in de juiste richting kunnen zijn.

 39. 56

  Ik ga mijzelf bannen…het waren drie fantastische dagen. Ik ben klaar met deze hopeloze dwazen. Ik heb weer drie dagen opgesloten gezeten in een zeer gevaarlijke psychiatrische afdeling. Wat een ididoten, wat een Volkertjes…unglaublich. Ajuu, dwazen!

 40. 58

  Eens met Spam. Er zijn momenteel teveel artikelen die geschreven zijn om een of ander politiek gelijk te halen, en dat heeft zijn weerslag op de discussie. Het wordt zo ook een hele worsteling om te reageren zonder dat anderen je direct als tegenstander of medestander beschouwen.

 41. 62

  @ #56
  Nou doei hoor. Opgerot staat netjes, ga maar door met het likken v.d. reet van Wilders. Uit jouw braaksel/comments op deze site blijkt dat je daar heel goed in bent.

 42. 63

  @53
  ik vond van der Dunk’s stuk ook erg goed, maar in zijn analyse vergeet hij een karakteristiek van de rechtsstaat die ook door de nazi’s is onderbroken: die van het extreme geweld jegens burgers. En hoe fout ik wilders ook vind, die godwin zit wel tussen de regels maar blijft niet aan de PVV plakken.

  Ik vind dat van der dunk terecht wijst op het holle karakter van een dodenherdenking, als vergelijkingen met de nazi’s niet meer gemaakt mogen worden. Maar de link tussen het opheffen van het gelijkheidsbeginsel, en het onder curatele stellen van de rechterlijke macht wordt niet in verband gebracht met een totaal ontspoorde staat die haar burgers gaat vermoorden. Wat dat betreft zijn landen als syrie, libie, of jemen betere voorbeelden.

 43. 65

  trollen moet je bannen en trollen mogen niet bepalen wat er wel of niet gediscussieerd wordt

  de polarisatie is niet hier toegeslagen maar in de maatschappij doordat de vvd en het cda de pvv en hun alles ligt aan moslims en links retoriek gelegaliseerd hebben

  als hier bepaalde onderwerpen gemeden worden heeft het verwilderde fascisme gewonnen

 44. 66

  wel een beetje een catch-22, theo was, zoals hij zelf aangaf was hij bezig met een experiment om dit blog te ontregelen met als doel een ban te krijgen, waarna hij overal zijn eigen gelijk kon gaan rondbazuinen

 45. 68

  als hier bepaalde onderwerpen gemeden worden heeft het verwilderde fascisme gewonnen

  Eh, nee. Integendeel juist: het gaat *alleen* nog maar over die ‘bepaalde onderwerpen’.

  En ik snap ’t wel hoor: d’r is niks leukers als een berg reacties op je topic. Of een berg reacties op je comment. Dus echte aandachtshoeren zullen alles doen om de discussie zoveel mogelijk te framen in termen die ‘bekend’ zijn, al dan niet opgeleukt met een persoonlijke aanval zodat je (in geval van een reactie in de comments) in ieder geval een reactie terug krijgt van degene waar je op reageert.

  Maar alsjeblieft, d’r gebeurt ook nog wel wat anders dan geeeeert in de echte wereld.

 46. 69

  Deze website is zo sterk om dat die voor iedereen wat wils biedt.. polarisatie maakte daar altijd maar een klein deel van uit..

  Prediker dacht misschien dat hij hier persoonlijk het “verzet” tegen wilders wel even zou gaan leiden.. en passant zou hij dan ook Sargasso nog even “op de kaart” zetten.. Ik denk Nederland bekent kleur heel blij zou zijn met prediker

 47. 70

  gronk ik weet niet wat voor maf filter jij gebruikt maar er staat hier genoeg wat anders of is jouw schrijven een verkapt pleidooi om net als 70 jaar geleden knus de andere kant op te kijken omdat dit minder sores oplevert?

 48. 71

  @gbh: het wildersgehalte in m’n discussies met vrienden/kennissen en collega’s is veel en veel lager dan in de discussies hier.

  En als je denkt datje mening in de comments van
  een blogje plempen helpt om de PVV-opmars te stuiten dan heb je ’t echt verkeerd. Als je d’r echt iets aan wilt doen dan moet je zelf de politiek in gaan. Actief gaan lobbyen. Een mediacampagne beginnen. Netwerk opbouwen. Dat soort shit. In ieder geval: dingen veranderen in de echte wereld.

 49. 73

  @ Theodor: Ik ga mijzelf bannen…het waren drie fantastische dagen. Ik ben klaar met deze hopeloze dwazen. Ik heb weer drie dagen opgesloten gezeten in een zeer gevaarlijke psychiatrische afdeling. Wat een ididoten, wat een Volkertjes…unglaublich. Ajuu, dwazen!

  Hoezee! Hoezee! Hoezee!

 50. 75

  @gronk, met vrienden heb ik het over het algemeen alleen maar over lekkere wijven en de kwaliteit van den hedendaagse joint, voor andere onderwerpen kom ik bijvoorbeeld hier en niet om opmarsen te stoppen maar mede om mijn bovenkamer te voeren met andere argumenten en misschien ook andere inzichten

  heer wilders en de stijloze televaag nsb media zijn zekers alle aandacht waard, de laatsten hebben met hun gekleurde selectieve media campagne wilders groot gemaakt en wat ooit een mooi tolerant 15 miljoen mensen land was wordt nu door deze intolerante zakkenvullende bende geregeerd

  ik wil weer gezellig met een moddervette vvd lul in de kroeg kunnen discussiëren zonder polarisatie

 51. 76

  @Spam: ik ben het met je eens dat trollen de discussie verstieren, en ook dat er wel veel artikelen over Wilders verschijnen.

  Maar ik vind niet dat dit in het verleden veel beter was. Trollen zijn er op Sargasso altijd geweest, in ieder geval voor zover ik mij herinner, en die konden heftig tekeer gaan. Denk bijvoorbeeld aan Seven. Gelukkig gaan ze meestal ook weer weg (al dan niet vrijwillig). Mooie discussies en loopgravenoorlogen wisselen zich af op Sargasso, wees dus selectief in wat te volgen.

  Het is even doorbijten, al die aandacht voor Wilders, maar ik bespeur toch vooruitgang. Het taboe om Wilders niet te mogen koppelen aan allerlei fascistische tendensen wordt steeds vaker doorbroken, nog even en iedereen classificeert de PVV als extreem-rechts, waar ze hoort.

 52. 79

  nog een overeenkomst met Wilders en (de postume) Hitler: de Neder-Godwin: de kans is groot dat in welke discussie dan ook Wilders en/of zijn PVV opduikt…

 53. 80

  Mijn grootste bezwaar tegen de vergelijking van Geert met Adolf is dat het teniet doet aan de gruwelen die de Holocaust veroorzaakt heeft. Natuurlijk is Wilders een ontzettende populist, en ik denk ook zeker dat hij gevaarlijk is, maar door de vergelijking met Hitler krijg je een te gematigd beeld van de verschrikkingen van Hitler.

 54. 83

  @Carlos; Ja, maar daar komt je confirmation bias om de hoek kijken. Er zijn namelijk talloos veel meer rare, en ook vergelijkbare kwiebusen geweest, die allemaal in de vergetelheid zijn verdwenen.

  Vergeet niet: er is ook een gevaar in het *wel* aan dit soort instincten toegeven. Het is een hellend vlak naar ‘minority report’ bijvoorbeeld.

 55. 84

  @carlos: je moet je pas echt zorgen maken als d’r rechtse (en linkse!) knokploegen verschijnen. Zolang ’t blijft bij gescheld heen en weer is d’r nog weinig aan de hand.

 56. 86

  @55, Spam
  !!

  Ad. hoewel ik de individuele stukjes van Prediker best waardeer zorgt zijn hele oeuvre er bij mij ook voor dat ik ongevoelig begin te raken voor inconsistenties in PVV gedrag. Vergelijkbaar met ongevoelig worden voor TV spotjes over zielige kindjes in Afrika.
  Tegelijk vind ik het ook prettig dat iemand de domheid van de PVV in kaart brengt, hoewel ikzelf en ik denk de meeste hier, hiervan allang overtuigd zijn.
  Ik heb ook het gevoel dat dit ten koste gaat van de inhoud.
  Tegelijk ligt dit ook aan reaguurders zelf.
  Bijvoorbeeld in het stukje:

  De Linkse Kerk is een verzinsel
  21-04-2011 om 15:28 door Carlos

  ging het in de comments meteen over Hitlers en Godwins, terwijl in het stuk geschreven door Jan Blommaert interessante, inhoudelijke punten stonden.
  Bijvoorbeeld de dominantie van (rechts) marktdenken in alle lagen/sectoren van de economie. Er zijn echter eerst 75 onzinnige comments voor nodig voordat het hier over gaat, waarna het ook weer heel snel afglijdt naar links/rechts polarisatie. Kortom, grotendeels eens met Spam, ook naar mijn idee waren de discussies onder de oude koers inhoudelijker (en lolliger).
  Maarja, vroeger was alles beter!

 57. 87

  @86 – JanT schrijft dat in het stuk geschreven door Jan Blommaert interessante, inhoudelijke punten stonden. Bijvoorbeeld de dominantie van (rechts) marktdenken in alle lagen/sectoren van de economie.

  En hij vervolgt:”Er zijn echter eerst 75 onzinnige comments voor nodig voordat het hier over gaat, waarna het ook weer heel snel afglijdt naar links/rechts polarisatie.”

  Ik ben het volledig met je eens, maar daar kun je de Prediker natuurlijk niet voor verantwoordelijk maken.

  Het is gewoon een gemengd gezelschap hier. Een aantal mensen is zeer authentiek bezig, maar je hebt er ook, die elke draai zulke kiezen om iets mis te verstaan als het gaat om een argument dat niet in hun politieke straatje past. En dan heb je nog de spammers, die alleen maar ontregelen en propaganda maken.

  Maar je hebt er ook pareltjes tussen, zoals dit linkje van Olaf:
  http://www.youtube.com/view_play_list?p=6A1FD147A45EF50D

  Ik heb alle 8 delen bekeken en er van zitten genieten. En ben er stil van geworden, want ik weet het tenslotte WEL al lang BEWUST en toch leef je er op bepaalde manier langs heen.

  Maar goed, wat ik zeggen wilde: dat zijn de krenten in de pap die het de moeite waard maken.

 58. 88

  @ Harm

  Ik kan het niet nalaten om hier nog eenmaal te reageren. Inderdaad simpel rekenen, laten we zeggen op het niveau van klas 1 of 2 van onze middelbare school. Pas dat nu eens toe op zaken als immigratie, islamisering en een krimpende autochtone bevolking.

  =====
  Nu beginnen de Europeanen zich bewust te worden van de ernst van de situatie. Europa kan de opmars van de islam afremmen of stoppen door de immigratiewetten te veranderen. Maar de maatregelen zijn vanwege de Europese eenwording nooit sterker dan de zwakste schakel. Illegale immigranten blijven maar toestromen en de landen bieden bovendien de mogelijkheid van familiehereniging. Het aantal moslims in Europa zal zich verder uitbreiden. De moslimbevolking verdubbelt bij elke nieuwe generatie – dat is ongeveer 25 jaar, aldus Israeli. In het ene land gaat de groei sneller dan in het andere. Toen hij jong was, woonden er in Egypte 25 miljoen mensen. Nu zijn het er 75 miljoen. De schattingen over het aantal moslims in Europa lopen uiteen. Israeli komt tot een getal van 30 miljoen.
  =====
  http://www.bijbelenonderwijs.nl/index.php?view=article&id=560%3Aeuropeanen-plegen-demografische-zelfmoord&option=com_content&Itemid=72

  Ik ben benieuwd of Van Dyke ons hier weer gaat voorrekenen dat het allemaal wel meevalt.

 59. 90

  @ su

  Is dit beter naar je zin ?

  =====
  Britain and the rest of the European Union are ignoring a demographic time bomb: a recent rush into the EU by migrants, including millions of Muslims, will change the continent beyond recognition over the next two decades, and almost no policy-makers are talking about it.
  The numbers are startling. Only 3.2 per cent of Spain’s population was foreign-born in 1998. In 2007 it was 13.4 per cent. Europe’s Muslim population has more than doubled in the past 30 years and will have doubled again by 2015. In Brussels, the top seven baby boys’ names recently were Mohamed, Adam, Rayan, Ayoub, Mehdi, Amine and Hamza.
  =====
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/5994047/Muslim-Europe-the-demographic-time-bomb-transforming-our-continent.html

 60. 91

  Ik neuk alles en iedereen. De kids worden besneden. Vooral blonde meiden vind ik lekker. En dat doen mijn vrinden door heel Europa. Want wij werken niet, nee, wij doen wat de blonde Europeanen nalaten. Hun vrouwen naaien en kinderen verwekken. Daarom heeft AdriePVV helemaal gelijk. Want heel mijn familie woont ook al in Amsterdam, allemaal over laten komen uit het land, waar ik meer van hou dan Nederland met haar kaaskoppen. En we gaan ook verder met islamisering. Onze imam zegt dat we mogen liegen tegen kaaskoppen, omdat ze geen moslim zijn, dus dan doe ik dat ook. Vooral de linkse mensen zijn gemakkelijk te belazeren. Gelukkig hebben we AdriePVV nog, die weet precies wat hij zegt. In hem stellen wij ons vertrouwen, hij gaat samen met Wilders de islam een nog prominentere plaats geven. Elke dag hebben we het erover en proosten we met druivensap op zulke mensen. Laat ze maar bang worden en mensen bang maken, dan doen wij de rest wel. Over twintig jaar is NL islamitisch en zijn alle blonde vrouwen voor ons.

 61. 93

  @AdriePVV – Volgens mij heb je naar een ander filmpje zitten kijken, ik heb het woord “moslims” in ieder geval niet gehoord.

  Ik heb bijvoorbeeld wel duidelijk gehoord dat hij stelt dat het belachelijk is om landen in de derde wereld voor te houden dat men daar aan geboortecontrole moet doen, terwijl het consumptiepatroon in de VS een veel groter probleem is.

  Hoe gaat het trouwens, daar in Almere?

 62. 94

  Ra, ra waar wil een groot deel van die islamitische bevolkingsaanwas naar toe emigreren en wat betekent die continue toename van het aantal moslimmensen voor de toekomst ?
  Helaas is de Islam niet de enige religie die ons leefmilieu aan het vernietigen is via bevolkingsgroei.

  =====
  The world’s Muslim population is expected to increase by about 35% in the next 20 years, rising from 1.6 billion in 2010 to 2.2 billion by 2030, according to new population projections by the Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life.

  Globally, the Muslim population is forecast to grow at about twice the rate of the non-Muslim population over the next two decades — an average annual growth rate of 1.5% for Muslims, compared with 0.7% for non-Muslims. If current trends continue, Muslims will make up 26.4% of the world’s total projected population of 8.3 billion in 2030, up from 23.4% of the estimated 2010 world population of 6.9 billion.
  =====
  http://pewresearch.org/pubs/1872/muslim-population-projections-worldwide-fast-growth

 63. 97

  @ Harm

  Pas nu eens de simpele rekenregels uit dat filmpje toe. Een groei van 1.8 % per jaar komt neer op een verdubbelling van het aantal moslims per 40 jaar, andere faktoren niet meegerekend. Daarentegen is de autochtone Europese bevolking aan het krimpen.

  http://www.europa-nu.nl/id/vhyle9st9xyh/nieuws/eurostat_eu_bevolking_zal_krimpen_zonder?ctx=vhz6d6edw6at&start_tab0=20

  Eurofielen en andere “rekenwonders” bepleiten zelfs een opname van dit islamitische bevolkingsoverschot in Europa.

  Onze kinderen en kleinkinderen zullen de toekomstige slachtoffers zijn van deze vernietiging van ons milieu.

 64. 98

  @97 – PVVtrol, ik heb je eenmaal serieus antoord gegeven en daar ga je gewoon aan voorbij, zoals altijd.
  Op de rest stel ik geen prijs, toch allemaal hetzelfde gezeur, -al jaren…..

 65. 99

  “Ra, ra waar wil een groot deel van die islamitische bevolkingsaanwas naar toe emigreren”

  Dat vroegen de nazi’s zich ook al af. Alleen ging dat niet over moslims…

  Nou hadden zij daar ook een handige oplossing voor: massaal deporteren naar het Oosten en daar laten verrekken. En toen dat niet snel genoeg ging…

  Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we Geert Wilders horen spreken over het deporteren van tientallen miljoenen moslims uit Europa. Als je groepen mensen op grond van hun etnische en culturele afkomst als een probleem definieert dienen soortgelijke oplossingen zich als vanzelf aan.

 66. 101

  Ik ben er zo langzamerhand voor om dat PVV-bashen maar te stoppen. Stel dat het helpt dan missen we toch al dat kostelijke commentaar van het tokkievolk.

 67. 103

  @Harm, 87
  Weet ik, ik ben hier ook nog lang niet weg en ik waardeer de pareltjes ook. Verder neem ik Prediker ook niets kwalijk, ik waardeer hem zelfs. Ik bevestig wel dat er ook bij mij een soort overkill plaatsvindt wat betreft benoemen van PVV domheid en de opvolgende discussies, waardoor ik er minder gevoelig voor wordt. Ik hoop echter niet dat dit Prediker weerhoud door te gaan met het aan het licht brengen van misstanden, maar om zijn impact te vergroten zou iets minder misschien beter zijn.
  Misschien tijd voor een wekelijks rubriekje:
  “Wat ging er deze week mis bij de PVV”

 68. 106

  @ 105

  =====
  The Muslim population in Britain has grown by more than 500,000 to 2.4 million in just four years, according to official research collated for The Times.

  The population multiplied 10 times faster than the rest of society, the research by the Office for National Statistics reveals. In the same period the number of Christians in the country fell by more than 2 million.

  Experts said that the increase was attributable to immigration, a higher birthrate and conversions to Islam during the period of 2004-2008, when the data was gathered. They said that it also suggested a growing willingness among believers to describe themselves as Muslims because the western reaction to war and terrorism had strengthened their sense of identity.
  =====
  http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article5621482.ece

 69. 109

  Gezocht op adri., PVV-er in raad Almere:

  Rechtszekerheid en moraliteit
  Gepost op: zondag 2 maart ’08 – 18:26 (bron:PvdA Amsterdam)

  “Als belastingadviseur heb ik beroepshalve nogal eens te maken met fiscale wetten en rechtspraak.
  Uiteraard kan de overheid achteraf de spelregels veranderen, maar de rechter is vaak gevoelig voor de argumentatie dat er dan gehandeld wordt in strijd met het opgewekte vertrouwen. Het verbaast me dat de PvdA ook zelf niet inziet dat zulk handelen domweg onfatsoenlijk is, maar ja, ondernemers worden meestal als de vijand gezien. Wellicht dat Jochem eens een studiereisje naar Zimbabwe of Cuba moet maken, daar weten ze pas echt hoe ze de ondernemers moeten behanden.

  Adrie”

  Hij is belastingadviseur, haat aan links dat hij graag verward met Zimbabwe en Cuba, en kraamt alle PVV onzin uit. Hoogstwaarschijnlijk krijgt hij de krantenknipsels aangeleverd vanuit Den Haag, want zelf al die kranten lezen…

 70. 110

  @ 108

  Met een groeipercentage van 2.5 procent per jaar duurt het slechts 28 jaar om het aantal moslims te laten verdubbelen van 4 naar 8 procent.

  Overigens is het percentage van het aantal moslims in GB niet alleen afhankelijk van hun toename, maar ook van de krimp van de overige bevolking. In pakweg 100 jaar kan het percentage moslims dan gelijk zijn aan dat van Saoudie Arabie. Ik zie overigens wel een overeenkomst met Hitler en de nazi’s. Ook de Islam heeft behoefte aan meer Lebensraum.

 71. 111

  Van de islam kan ieder mens volwaardig lid worden.

  Wat het ‘Arische ras’ betreft was dat wat lastiger. De nazi’s zagen de Polen dan ook als slaven. Een deel kon uitgeroeid worden, en de rest hoefde net genoeg scholing te hebben om hun naam te kunnen schrijven en eenvoudige rekensommen te kunnen maken.

  Ook van de PVV kun je trouwens geen lid worden, aangezien het slechts één lid heeft. Zelfs Adrie is er geen lid van. Lekker democratisch!

 72. 113

  @ Prediker

  Van de Islam kan niemand lid worden. Je kunt je hooguit onderwerpen aan het stelsel van normen en waarden van die ideologie. Je hebt er echter absoluut geen invloed op en in het algemeen ben je zelfs “lid” door je geboorte ongeacht of je wil of niet.

  Het woord van “Allah” is al bijna 1500 jaar onveranderderbaar en er staat zo ongeveer de doodstraf op het willen aanpassen van de “regels” of het willen verlaten van die “vereniging”.

  Met vrijwilligheid of het stemmen op de PVV heeft dat allemaal niets te maken.

 73. 114

  Het domme is dat als je de Somalische, Marokkaanse, Iraakse, Afghaanse, enz. allemaal moslims noemt, dat ze zelf ook die identiteit zullen benadrukken. In plaats van hun eigen culturele tradities.

  Wat Adrie doet is geouwehoer wat uitgaat van lopende baarmoeders en massamigratie. Dat is allemaal al achter de rug, als dat al geweest is. Tevens zie je juist dat er een opleving komt van het christendom, niet zozeer in meer kerkgangers, maar meer in de terugkeer van de conservatieve normen en waarden.

  Ook komt er meer kritiek op de islam als religie. Een secularisatie, waar ik groot voorstander van ben, hoeft niet uitgesloten te worden. Maar ja, Adrie zal wel niet in meer liberale islam geloven, anders houden zijn politieke praatjes geen stand.

  De moslims zijn in Adries ogen allemaal haatzaaiers, blinde volgers van gelovers in meer Lebensraum, en verkapte vijfde kolonisten.

  Beetje historisch besef leert dat volksverhuizingen van alle tijden en plaatsen is.

 74. 116

  “Je hebt er echter absoluut geen invloed op”

  Ah, vandaar dat discussies over en beleving van de islam in de VS en Nederland hemelsbreed verschilt van hoe de islam beleefd wordt op het platteland van Pakistan, dat weer verschilt van hoe de islam beleefd wordt door de Taliban, die weer als een rare sekte beschouwd worden door zo’n beetje alle moslims ter wereld. Omdat moslims geen invloed hebben op de beleving van hun geloof.

  “Het woord van “Allah” is al bijna 1500 jaar onveranderderbaar”

  Toch verandert de islam voortdurend, net zo goed als het christendom verandert. Om maar een voorbeeldje te noemen: in de middeleeuwen zag de wereld er uit als een dog eat dog world. De grenzen van een rijk stonden voortdurend onder druk. Vandaar de eis aan islamitische heersers van de kant van de oelema om voor zover mogelijk het rijk uit te breiden door verovering. Op die manier waren de moskeeën en moslims veiliger.

  Vandaag de dag gaan de meeste moslims uit van de veronderstelling van een internationale rechtsorde, en dat vrede de normale stand van zaken is in de wereld. Dat beïnvloedt dus ook hoe ze denken over oorlog. De meesten zijn dan ook van mening dat je andere landen niet zomaar mag aanvallen. Vandaar dat Marokko geen vloot heeft om Spanje terug te veroveren, en Turkije geen voorbereidingen treft om de Balkan onder de voet te lopen. Is ook niet opportuun, want vrede en handel zijn veel voordeliger, die landen hoeven er bovendien niet bang voor te zijn dat christelijke kruisvaarders ineens binnenvallen (nou ja, zolang ze het niet te bont maken), en via evangelisatie kan de islam ook wel verspreid worden.

  Je ziet dus dat de islam wel degelijk aan theologische verandering onderhevig is.

 75. 117

  @115. En dat is dus niet positief. Wat wil je daarmee zeggen, dat jullie lekker doorgaan met moslim bashen. Uiteindelijk levert het niets op, om die identiteit te benadrukken. Dan zou ik eerder de discussie aangaan op cultuur en achtergrond. Zo doe ik dat zelf ook. Fragmentatie en geen eenheidsworst.

  Trouwens berichten op internet zijn nooit een autoriteit. Vooral niet als je selectief gebruik maakt.

 76. 118

  Verder gaande zou ik zelfs zeggen dat als ik de islam als een grote vijand zag, ze tegen elkaar zou willen uitspelen, hun verschillen benadrukken, en niet de islam als een grote eenheidsworst willen zien.

  Zoals bij inburgering waar ik zelf deels in werkzaam ben, hebben we het nooit over islam. Maar over gebruiken en rituelen die bij een cultuur horen. Dan kan je zien dat de Marokkaanse, Somalische, Turkse en Iraakse alleen al vanwege taal volledig verschillend zijn. Al hoewel ze vrijwel allen moslim zijn.

 77. 119

  @ Prediker

  Dat moslims in de praktijk de “regels” creatief toepassen en/of zelfs niet eens kennen is maar gelukkig voor de rest van de mensheid.

  Reageer nu nog even op dat aangeboren lidmaatschap voor het leven, of op het feit dat een moslima niet mag trouwen met een ongelovige, maar de moslim man wel. Waarbij uiteraard de ongelovige vrouw gedwongen lid moet worden van de club. Nu vergat ik bijna nog de kwestie dat je A leden en B leden met minder rechten heb. Pakweg 1 miljard vrouwen smaken het genoegen in een ondergeschikte positie te verkeren via dat B lidmaatschap.

 78. 120

  Volgens mij laat ik nu juist zien dat moslims niet alleen ‘in de praktijk’ de gelijkblijvende regels ‘creatief toepassen’, maar dat de theorie onder druk van omgevingsfactoren evolueert.

  Ik heb helemaal geen behoefte om met jou punt voor punt door te gaan lopen waarom volgens jou de islam de ziekste godsdienst is die er bestaat. Bij elk punt kun je namelijk met weer drie nieuwe punten komen, en of ik daar dan ook nog even op in wil gaan. Dank je de koekoek.

  Was ook het onderwerp niet: zie topicstart.

 79. 121

  @119. Welke regels? Alsof de ‘regels’ in elke cultuur bij moslims op dezelfde manier wordt toegepast. Wat een giller!

  De grootste fout die jij maakt, sorry, de PVV, jij praat na, is dat dé islam niet bestaat. Maar een verzinsel is voor bangmakerij en politiek gewin.

  Net zoals de positie van de vrouw zoveel benadrukt wordt, wat gebeurd in elke door mannen gedomineerde maatschappij, maar ook de armen, de gehandicapten, de ongetrouwden, de vreemdelingen, de homoseksuelen, zo kunnen we nog wel een aantal noemen dat in elke maatschappij een eigen rol heeft.

  Maar ja, als gediplomeerd islam-basher moet je natuurlijk alleen maar concentreren en focussen op misstanden binnen de islam, die zogenaamd niet in een grotere context plaatsbaar zijn.

  Kijk in Nederland maar eens naar de positie van de zogenaamde profiteurs (managers binnen overheid, uitkeringsgerechtigden, milieuorganisaties, ontwikkelingshulp, enz.) waar de PVV zo goed in is, maar zelf ook aan meedoen, want zo ver zitten ze niet van het kapitaal vandaan. De PVV is voorstander van een kleinere overheid, dus doe je op die manier mee met meer draagvlak creëeren.

 80. 123

  Prediker beweert in # 116

  “Vandaag de dag gaan de meeste moslims uit van de veronderstelling van een internationale rechtsorde, en dat vrede de normale stand van zaken is in de wereld.”

  In de praktijk hebben de Islamitische staten zo hun eigen ideen over die internationale rechtsorde en wordt geweld tegen andersgelovigen niet geschuwd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

  De Caïro-verklaring wijkt op essentiële punten af van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Kort samengevat de UVRM bestaat niet voor moslims, die moeten zich houden aan de Sharia.

  Ergo geen vrijheid van meningsuiting, geen vrijheid van godsdienst, doodstraf op afvalligheid en een ondergeschikte positie van de vrouw.

  Wat mij betreft allemaal redenen om te streven naar zo weinig mogelijk islam in Nederland. Binnen een luttele 40 jaar zijn er pakweg 1 miljoen potentiele sharia democraten bijgekomen en zelfs met een toename van slechts 15.000 moslimimmigranten per jaar, = 1.5 procent, zullen we binnen 100 jaar meer dan 4 miljoen moslims in Nederland hebben wonen. Demografische faktoren als een hoger kinderaantal bij moslims omdat de islam dat nu eenmaal voorschrijft niet meegerekend.

  Omdat de autochtone bevolking krimpt zal de procentuele groei en dus de invloed van de islam nog sterker en sneller toenemen.

  Jammer dat de rekenvoorbeelden uit het filmpje van Harm blijkbaar nog te moeilijk zijn voor de meeste bezoekers van dit forum, want als er niets verandert dan behoort het kalifaat Nederland ergens in het jaar 2150 op democratische wijze definitief tot de Uma met meer dan 50 procent moslims alhier.

 81. 124

  @123 – Ik heb de link naar dat filmpje niet geplaatst, die eer komt Olaf toe. De voordracht die daat te beluisteren valt is inderdaad buitengewoon goed.

  Alleen gaat het niet over moslims en stelt de man expliciet, dat kritiek op het geboortenivo in de derde wereld misplaatst is, omdat problemen in de eerste plaats worden veroorzaakt door de onverantwoordelijke manier waarop het westen met gronstoffen en energie omgaat.

  Sorry dat ik dat even herhaal, maar aangezien de redactie jouw je gang laat gaan met eindeloze herhalingen, voel ik mij genoopt dat maar weer eens recht te zetten.

 82. 125

  Ik kan me trouwens herinneren dat in de jaren ’50 dezelfde verhalen de ronde deden over katholieken. Daar zou zelfs de pastoor rondgaan, om druk uit te oefenenen om meer kindertjes te maken, om zo de macht over te nemen in Nederland.

  Het verbaast me dat de PVV daar nog geen imam op betrapt heeft.

 83. 126

  want als er niets verandert dan behoort het kalifaat Nederland ergens in het jaar 2150 op democratische wijze definitief tot de Uma met meer dan 50 procent moslims alhier.

  En dan herrijst Adrie uit zijn graf: zie je nou wel, ongelovige minkukels!

 84. 127

  AdriePVV heeft blijkbaar moeite om de internationale rechtsorde, en een document dat gaat over mensenrechten uit elkaar te houden.

  Niet dat AdriePVV wat te mekkeren heeft, zolang het Westen zich het recht voorbehoudt potentiële terroristen in gevangenissen wereldwijd te laten martelen, jarenlang zonder proces of uitkijk daarop gevangen te houden; en landen binnen te vallen en daar naar de klote te helpen. De NAVO maakt in een half jaar meer burgerslachtoffers in Irak, Afghanistan en Pakistan dan Al Qaeda in tien jaar tijd in de hele Westerse wereld.

  Verder is AdriePVV gemeenteraadslid van een partij die mensen op grond van hun etnische afkomst en geloofsrichting wil inperken in hun mensen en burgerrechten. AdriePVV is dus als de pot die de ketel verwijt dat ‘ie zwart ziet.

  Maar goed, dat was het onderwerp niet: het onderwerp was in hoeverre Wilders ideeën wel of niet op die van Adolf Hitler lijken. Het is blijkbaar heel moeilijk voor Adrie om bij het onderwerp te blijven.

 85. 128

  Ik lees net dat AdriePVV een astro turf is.

  Het is wat, -ik heb op mijn oude dag nog portugees moeten leren, komt dit er ook nog bij.

 86. 129

  AdriePVV:

  We kunnen zelf wel http://www.pvv.nl lezen als we interesse hebben. Dat gekakel van jou als een kip zonder kop. Lachwekkend. Want argumenten kan je niet naar voren brengen, alleen maar zeuren bij anderen. Over onderwerpen waar het artikel niet over gaat. Bangmakerij voor politiek gewin. Het land wordt er niet prettiger op met een worst case scenario partij, het lijkt wel de nationalistische variant van Groen links.

  ADRIE PVV DOE EENS WAT NUTTIGS… ROT OP!!!

 87. 130

  @ Harm

  Exponentiële groei is een wiskundige term die een toename aangeeft evenredig aan de eigen omvang. Iedere grootheid die elk jaar (of elke maand, dag, uur, etc.) met hetzelfde percentage groeit, ondergaat een exponentiële groei. Zo is de groei van een populatie waarin het aantal geboortes per individu (of per echtpaar) constant blijft, evenredig met het aantal individuen, en dus exponentieel.

  Het door jou aangehaalde filmpje laat op heldere wijze zien wat de consequenties zijn van zo’n proces en ik pas het toe op de groei van de islam in Nederland. De krimp van de autochtone bevolking is de omgekeerde variant. Met een daling van slechts 1 procent per jaar halveert het aantal autochtonen in 70 jaar.
  Uiteraard versterken die processen allebei de stijging en de invloed van de islam in Nederland.

  Zo bezien zal de wereldwijd steeds maar voortgaande demografische groei van het aantal moslims en de daarmee gepaard gaande volksverhuizingen de wereld nog eerder onbewoonbaar maken, dan de al dan niet beinvloedbare klimaatveranderingen. Dat blijkt ook uit het filmpje.

  Na ons de Sharia lijkt me de juiste term voor veel reageerders hier.

 88. 134

  @ JanT

  Jammer, ik had je hoger ingeschat, maar helaas ben je afgedaald naar het legioen schelders en schimpers zonder argumenten. Ik vind dat echt jammer.

  Kom op probeer nog eens inhoudelijk in te gaan op mijn voorbeelden inzake de exponentiele groei van de Islam.

 89. 135

  Sorry, ik heb nu even geen zin om dingen langer dat één regel te lezen. Het is laat. Ik vond het gewoon een leuke woordgrap nadat ik Harm, 128 ‘las’.

 90. 140

  Ik heb even een stukje van je bron gekopieerd.

  =====
  Sinds de jaren 60/70 van de 20e eeuw kent Nederland een forse immigratie. In die jaren kwamen er vooral veel Turken, Marokkanen en Surinamers naar Nederland. Ook wonen er in Nederland veel Westerse allochtonen.[4] In 2005 woonden er 3,1 miljoen allochtonen in Nederland. De komende decennia zal de allochtone bevolking naar verwachting sterk groeien, verwacht wordt dat er in 2050 5,3 miljoen allochtonen in Nederland wonen. Dat komt neer op 30% van de totale bevolking. Het aandeel Westerse allochtonen in de totale bevolking neemt toe van 9% in 2005 naar 13% in 2050. Het aandeel niet-westerse allochtonen zal naar verwachting toenemen van 10% in 2005 naar 17% in 2050. Niet-Westerse allochtonen concentreren zich vooral in de grote steden. De gegevens in onderstaande tabellen zijn voor 1 januari 2009 door het CBS.[5]
  ====

  Volgens deze cijfers verdubbelt het aantal NWA pakweg elke 65 jaar. Dan is er omstreeks het jaar 2200 een moslim meerderheid.
  We kunnen natuurlijk discussieren over het tempo waarin Nederland ten gronde gaat, maar per saldo is het resultaat onvermijdelijk hetzelfde.

 91. 141

  @138 – Ouwe truuk: de bewijslast ligt bij degene die de bewering doet.

  Hoeveel tijd verwacht je eigenlijk dat we aan die onzin van jou gaan spenderen?

 92. 142

  @140 – Ik vroeg wel eens aan mijn vrouw, of ze niet eens een lekkere rijsttafel kon maken. Dan werd ik gelijk op de vingers getikt: of ik nou nog niet door had dat ze net zo Nederlands is als ik.

  En inderdaad, boerenkool met worst ging haar beter af.

  En die was toen nog geen 30 jaar oud. Moet je nagaan hoe Nederland er uitziet over 50 jaar. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de gemiddelde Nederlander dan een wat “gezonder” kleurtje heeft, ook zonder daarvoor uren lang in die verwoestende zonnestralen te gaan liggen bakken. Mooi toch?

 93. 144

  Heerlijk toch hoe PVVers creatief extrapoleren als het om allochtonen gaat, maar als het om klimaatverandering gaat dan gelden er weer hele andere regels

 94. 145

  @ 141

  In dit geval ligt de bewijslast dat de massa immigratie en islamisering onschadelijk zijn bij de voorstanders/gedogers van dit proces.

  Ik verwijs naar de geschiedenis voor de onomkeerbare kwalijke gevolgen van e.e.a.

 95. 146

  @ 143

  Hoezo is Rutte een autoriteit op het gebied van bevolkingsgroei.

  Het gaat trouwens niet over de bevolkingsgroei in zijn totaliteit, maar over de groei van het aantal moslims en de krimp van het aantal autochtonen. Verder zijn groei en krimp van bevolkingsgroepen eigenlijk per definitie zo ongeveer exponentieel.

 96. 149

  Adrie PVV je zou op de inhoud reageren. Doe je niet. Neem je een ander kwalijk. Wat een sukkel ben je. En dan weer de langspeelplaat: massaimmigratie en islamisering. Alleen omdat je huis minder waard werd, want als boekhouder derde rangs gaat het je alleen maar om de huiswaarde.

  ADRIE ROT OP, JE BENT EEN LEUGENAAR, POLITIEKE ONZIN, EN ISLAMOFOOB, GA TERUG NAAR JE HEIMAT, LOSER!!!

  EN HOU JE BIJ DE INHOUD VAN HET ARTIKEL, WAT JE ERGENS ANDEREN VAN BETICHT, SUKKEL, ECHT EEN PVV ER, WILDERS ZOU ZICH ZELFS SCHAMEN VOOR ZOVEEL ONZIN !

 97. 150

  @ Joop

  Ook op het volkskrant forum kreeg ik reacties zoals van u, ik werd zelfs a.h.w. gestalkt.
  Uiteraard werkt het niet in uw voordeel en draagt het niet bij aan het debat, maar ik ben vooral benieuwd waar die afkeer jegens mijn persoon op gebaseerd is. Iemand als Harm kan ik nog wel begrijpen, maar hij en ik zullen het nooit eens worden. Ik denk zelfs dat Harm in het verleden het actievoeren op een heel persoonlijke manier bedreef, maar van u krijg ik geen hoogte. Waarom reageert u zo ?

 98. 152

  @150.

  Ik reageer niet bij de Volkskrant.

  Jij debateert niet. Jij spuit onzin uit gekopieerd waarschijnlijk van de PVV, of andere islamofobe hoek.

  Waar ik op reageerde is dat je andere mensen dingen verwijt die je zelf doet. En dan de vermoorde onschuld spelen.

  Hoogte van mij hoef je niet te krijgen.

 99. 153

  Ik ben Evelyn uit Spanje, ik wil dr. Kavaki bedanken voor de hulp die hij maken om mij door te brengen de liefde van mijn leven terug naar mij. Mijn man die me verlaten voor een andere vrouw heeft eindelijk weer op zijn knieën komen smeken me om te vergeven en te accepteren hem terug nadat hij mij en onze 2 jaar oude zoon af te staan ​​voor 3 jaar van pijn en verdriet, totdat op een dag toen ik op zoek naar oplossing op het internet over hoe om hem terug te krijgen, dus ik zag het getuigenis van een meisje die zei dat Dr Kavaki hielp haar breng haar geliefde terug met zijn magische spreuk dus besloot ik om hem te contacteren voor hulp en vandaag ben ik erg blij om de wereld te vertellen dat ik ben een gelukkige vrouw vandaag, want als ik nu spreek mijn man is weer thuis voor goed en we zijn gelukkig leven al deze gebeurde met de hulp van Dr Kavaki betovering. Heeft u hulp nodig om je man, vrouw, vriend / vriendin of familielid terug te krijgen, of heb je hulp van welke aard dan ook nodig hebt dan contact met Dr Kavaki via e-mail om hulp: [email protected]

 100. 154

  redactie: Kunnen dergelijke reaguurders die hun steun uitspreken over dr. Kwakkie niet met software automatisch vgeweerd worden? Bijvoorbeeld door na een maand van niet meer posten op een topic dat het topic automatisch wordt afgesloten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren