CDA gaat kamervragen stellen over verdwijnen Lingo

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

CDA gaat kamervragen stellen over verdwijnen Lingo

De verkiezingen komen er duidelijk aan!

0

Reacties (12)

#1 Jan Jaap

Echt waar, de hele publieke omroep moet afgeschaft worden! Het is die paar programma’s die anders niet uitgezonden worden niet waard.

#2 prometeus

Ik kon een lichte glimlach niet onderdrukken bij het lezen van dit bericht. What’s next? Kamervragen over… Nee: het lukt gewoon niet om iets absurders te verzinnen.

@Hardtrack: dus wat is nu je punt? Ik zou zeggen: stem VVD dan krijg je misschien je zin. Voor nu rustig in en uit blijven ademen.

#3 Mark

Laten we zeggen: dit brengt de politiek dicht bij het volk…

#4 knut

Zondermeer zonde van het geld. Dat politici niet beter onderscheid kunnen maken tussen relevant en irrelevant. Zelfs verkiezingstrijd vind ik niet een goed argument. Tis dat ik een hypotheek heb, ik zou bijna niet meer uit eigenbelang gaan stemmen.

#5 Jay

Gezien het feit dat Lingo een programma is waar dagelijks ruim 800.000 stemgerechtigden naar kijken, een programma dat (deels) met het geld van die stemgerechtigden wordt gefinanceerd, vind ik het eigenlijk niet meer dan normaal dat deze kwestie door de volksvertegenwoordiging besproken wordt. De redenering achter het afschaffen van het programma vind ik dan ook ronduit verbijsterend: “de kijkers passen niet in de doelgroep van het net”. So fucking what? Bijna 1 miljoen mensen kijken er graag naar, en dat zijn vooral ouderen – wat kennelijk de reden is om het te stoppen: “ouderen passen niet in het profiel”. Nee, ouderen passen nergens in het profiel natuurlijk, laten we vooral geen rekening gaan houden met een kwetsbare groep die het grootste deel van de moderne wereld met moeite kan volgen, die fysiek vaak niet meer in staat is om ergens entertainment te halen en voor wie een onschuldig spelletje op TV vaak een van de weinige hoogtepuntjes is op de dag. Zielig? Ja, dacht het wel, als Lingo een hoogtepunt is, maar dat wil niet zeggen dat we ze dat dan ook maar moeten afnemen…

Lingo is geen hoogstaande televisie ofzo, natuurlijk niet. En sowieso, “het is maar televisie”, men zal het ontbreken ervan wel overleven. Maar dat op zo’n manier met de wensen en voorkeuren van zo’n grote groep mensen wordt omgegaan vind ik stuitend.

#6 Joost

Inderdaad. Als het programma niet past op net 1, dan gooi je het toch naar een ander net?

#7 Jay
#8 Obscura

Politici zijn toch zo verDOMD hypocriet, he? Eerst schaffen ze de NPS af (bijna niemand protesteert) en wordt besloten dat amusement iets is voor commercielen en niet voor de publieke omroep (applaus, ook van het CDA). Vervolgens verdwijnt er als gevolg van die nieuwe profilering een programma en wie gaat klagen: het CDA!
En nu zegt de minister, nadat een hele omroep is opgedoekt en een nieuwe zenderindeling is opgedrongen, dat de politiek er niet over gaat!
(PS1 Wat is nu eigenlijk erger: deze vaststelling, of het gegeven dat Nederland op zijn kop staat bij het mogelijk verdwijnen van Lingo en niet echt bij de NPS
PS2 -!even wat zelfspot!- Als gretige aanwijzer van discriminatie, zie discussie Wilders, moet ik vaststellen dat de zenderco-ordinator aan leeftijdsdiscriminatie onder kijkers doet…)

#9 Jogy

Vandaag is bekend geworden dat de TROS verder gaat met Lingo, dus geen politiek meer die hier garen van kan spinnen.

#10 prometeus

@9 …of men denkt: “ha! het werkt!” en dan zullen we in de toekomst nog meer van deze onzin mogen verwachten.

Ik wil Boggle terug op de buis!

#11 Obscura

Ach ja, Boggle! Met die geweldige presentator Frank Kramer!

#12 Joost

Those were the days!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*