1. 3

  Ik heb wel een en andere gezien en gelezen op het www maar mijn maag draait om tijdens het lezen van de zinsnede “The crowd shout encouragement as the two children wrestle each other in headlocks on the floor of the cage, while others can be heard cheering their names. At one point, one of the children appears to burst into tears, and medical staff are called in to check them.”

  Misselijkmakend.

 2. 4

  Heb het filmpje inmiddels gezien. GS had er een afwijzend onderwerp over.

  De hele entourage van het kooigevecht is natuurlijk een verheerlijking van rauw geweld en fysieke agressie, en dat is dan ook wat het schokeffect oplevert. Maar als je kijkt naar wat die jongens nu eigenlijk doen, dan is het niet meer dan een partijtje worstelen. Als ze hetzelfde deden met hoofdbeschermers op een gewatteerde blauwe mat in een gymzaal dan zouden weinig mensen er kwaads in zien, vermoed ik.

 3. 5

  Rond die leeftijd deed ik aan judo, dat was ongeveer net zo agressief (alleen probeerde je dan af en toe ook nog eens met je tegenstander te gooien). Daar kwamen ook geen hoofdbeschermers bij kijken. Als ik bovenstaand filmpje zie, dan denk ik trouwens dat die kinderen meer schade oplopen buiten dan binnen de ring, met van die ouders die vermoedelijk veel kougum eten.

  Overigens is er wel wat mis met mensen die geld betalen om naar de boks- en ringgevechten van volwassenen te gaan kijken. Daar wordt wel degelijk erop los getimmerd en bestaat een overwinning er geregeld uit dat je tegenstander buiten bewustzijn of te geblesseerd is om nog te vechten.

 4. 6

  Als het een afgezwakte vorm van de volwassensport zou betreffen zou je het nog koddig kunnen noemen. Maar het betreft een volledig commercieel uitgebuitte gevecht met betalende publiek en schaarsgeklede assistente. Daarmee worden de kinderen ingezogen in het volwassenenwereld. Het grenst aan kinderpornografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren