1. 1

  Aanvullend:
  – Urgenda is ontvankelijk.

  – Wetenschappelijk gezien is het nodig dat Nederland zijn uitstoot in 2020 tot 25 tot 40% gereduceerd t.o.v. 1990.

  – Op Staat rust de rechtsplicht om te bewerkstellingen dat de uitstoot met 25% zal zijn verminderd in 2020 t.o.v. 1990.

 2. 2

  Ok. Hoe gaat de staat dit zo spinnen dat het business as usual blijft? Hoeveel hoger beroepen zijn er mogelijk? Kan de staat het naast zich neerleggen?

 3. 8

  @6″: ‘feestvreugde bij Urgenda’. Zijn die milieugekkies echt zó naief dat ze daadwerkelijk denken dat deze uitspraak enig verschil gaat maken? Die mensen leven in een nog grotere fantasiewereld dan ik al dacht. Met dit soort klimaatvechters is het niet zo vreemd dat het niks was, is en zal worden met de (Nederlandse) milieubeweging.

 4. 12

  @11: Juist ja, procederen tegen de organisatie die de wetten maakt is bijvoorbaat kansloos, ze passen gewoon de wet aan als het te duur wordt.

 5. 14

  Als je een verdrag sluit dan moet je je daaraan houden, of het verdrag opzeggen. Het is prima als lobbyisten naar de rechter stappen om de overheid te dwingen zich eraan te houden.

 6. 15

  Op grond van bovenstaande grafiek lijkt het me heel goed mogelijk om de door de rechter opgelegde doelstelling te halen. De politiek is druk bezig om het belastingstelsel aan te passen. Gewoon uitstoot broeikasgas duurder maken en het gaat echt wel lukken. Of het huidig voorstel ook gaat helpen is twijfelachtig. Maar zonder de steun van Groenlinks komt het voorstel niet door de eerste Kamer.

 7. 16

  @3: we kunnen ook allemaal op eigen houtje onze CO2-uitstoot verlagen.
  Dichter bij je werk gaan wonen, zodat je lopend of op de fiets kunt.
  Van alle koude winterdagen, warme truiendagen maken.
  Gasloze weken of maanden invoeren.
  Tijdens de vakantie gewoon in Nederland blijven.
  Alleen lokaal geproduceerdde spullen kopen en eten (of dondert dan de economie in elkaar?)

 8. 19

  Ok, dus de overheid moet een boete betalen als ze niet voldoen. Wie gaat die boete dan innen? Krijgen we nu allemaal toch duizend euro van rutte? Of gaat het gewoon van het ene staatpotje naar het andere?

 9. 22

  @21:

  Ja @Hans, goede tip, zet je computer uit.

  Ik wil het in overweging nemen, Joost, als jij voortaan met koud water gaat douchen, belooft om nooit meer te zullen vliegen, op loopafstand van je werk gaat wonen en ook je computer uitzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren