Bin Laden las 9/11-samenzweringstheorieën

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

De VS heeft de lijst met boeken en andere documenten die in Osama’s schuilplaats zijn aangetroffen vrijgegeven, naast boeken van Noam Chomsky en Bob Woodward zaten daar ook boeken tussen met samenzweringstheorieën over de zogeheten ‘Illuminati’ en, inderdaad, de aanslagen van 11 september 2001: The New Pearl Harbor: Disturbing Questions About the Bush Administration and 9/11

De doodsoorzaak was waarschijnlijk een overdosis ironie.

Open artikel

Reacties (18)

#1 kilgoretrout

Bin Laden op zoek naar de daders van 9/11 is dan ook weer mooi voer voor samenzweringstheorieen

#2 Hans Verbeek

De VS heeft de lijst met boeken en andere documenten die in Osama’s schuilplaats zijn aangetroffen vrijgegeven,

Je bedoelt waarschijnlijk: Het Ministerie van Waarheid heeft een lijst verzonnen en gepubliceerd. (er is geen enkele mogelijkheid om te controleren of deze lijst klopt)
Gewoon napapegaaien wat ze je voorliegen, mensen. De mythe moet blijven bestaan.

#3 Prediker

@2 Je mag best kritisch zijn op wat overheden je vertellen, maar wat zou precies het belang kunnen zijn van de Amerikaanse overheid om de wereld in te helpen dat Bin Laden samenzweringsboekjes over 9/11 las?

Het hele frame van de Amerikaanse overheid was immers dat Bin Laden en Al Qaeda achter de aanslagen van 9/11 zaten.

Als Bin Laden dan zelf boekjes met samenzweringstheorieën over 9/11 leest, dan roept dat de vraag op wat hij daarin meent te weten te komen dat hij zelf niet veel beter wist.

Het suggereert vooral dat Bin Laden kennelijk níet achter de aanslagen zat en net zo goed dacht in de richting van een ‘inside job’.

#4 Bismarck

@3: En als ik South Park mag geloven, is dat precies de bedoeling van de Amerikaanse overheid!

En trouwens, vindt niemand het verdacht dat precies deze waan als enige een scrollbalkje krijgt?

#5 gbh

Veel criminelen vinden het prachtig te lezen wat zij allemaal hebben uitgespookt.

Verder geen vreemd lijstje: radicaal links/rechts/religieus en complot-tokkie-land hebben hetzelfde toelatingsexamen: fuck de VS, fuck de jood (op z’n verWilders ook wel zionist genoemd) en al het andere staat ten dienste daarvan.

#6 Hans Verbeek

@3:

De mythe moet blijven bestaan.

, Prediker.
Elk verhaal over Bin Laden is eigenlijk een verhaal over de krokodil onder het bed. Het zijn de Two Minutes of Hate uit 1984.

Het is tekenend, dat jij zelf geen enkele twijfel hebt over dit bericht. Het is op geen enkele manier te verifieren en toch geloof je elk woord.

#7 Joost

Een scrollbalkje?

#8 Niet JeZus

@4:

En trouwens, vindt niemand het verdacht dat precies deze waan als enige een scrollbalkje krijgt?

Jet fuel can’t melt scrollbalkjes.

#9 su

@5 Hasbaragek.

#10 Bismarck

@7: Zo’n balkje dat je normaal (verticaal) ziet aan de rechterkant van je browser bij lange pagina’s (bijvoorbeeld naast deze pagina). Maar nu staat het dus horizontaal en direct onder waanlink (en elke reactie erop bij de Laatste reacties). Ik heb het nog nooit eerder gezien, maar blijkbaar is “9/11-samenzweringstheorieën” een te lang woord, dat niet binnen de kolombreedte past van Waan van de dag en Laatste reacties.

#11 Krekel

@2:

(er is geen enkele mogelijkheid om te controleren of deze lijst klopt)

Daar heb je zeker gelijk in, en het is goed om te beseffen. Maar net als #3 vraag ik me af wat in ’s Hemelsnaam het belang van de VS zou kunnen zijn om zo’n lijstje bij elkaar te verzinnen.

Het enige wat ik kan bedenken is dat het machtsaanbiddende engerds als #5 (blijkbaar) sterkt in hun fanatieke, laffe gezagstrouw.

Dus tja … misschien is dat bij nader inzien inderdaad wel een reden om zoiets te verzinnen.

#12 su

@11 Maar net als #3 vraag ik me af wat in ‘s Hemelsnaam het belang van de VS zou kunnen zijn om zo’n lijstje bij elkaar te verzinnen.

Guilt by association. Niet een sterk argument geef ik toe, maar de enige de ik kan bedenken. En inderdaad bewijst gbh de relevantie ervan.

#13 Folkward

@3 Zo moeilijk is dat toch niet. Van Bin Laden kan ik me best voorstellen dat hij die boeken interessant vindt. Van de Amerikanen had hij wel enorme haat verwacht voor zo’n terroristische daad. Hij had waarschijnlijk niet gedacht dat ze zo dom zouden zijn om hun eigen regering en hun eigen mensen te beschuldigen. Hij had immers toch al ruiterlijk toegegeven dat hij het was? Aangezien het doel van Obama was om Amerika te ontwrichten, is het ook helemaal niet raar dat hij die boeken leest: “Hoe kan ik in het vervolg zulke terroristische daden plegen dat ik niet alleen het Amerikaanse volk tegen moslims opzet, maar ook verschillende Amerikaanse groeperingen en groepen tegen elkaar?” Interne verdeeldheid is een stuk vernietigender dan externe druk. (Is IS opgezet door Amerikanen/Israeli? Is 9/11 een inside job? Al die joden die niet op hun werk waren, of net het vliegtuig misten, is dat toeval? etc.)

Maar als je me vraagt wat het motief van de Amerikanen is om de boekenlijst vrij te geven… Ik vraag me af hoeveel mensen zonder hulp op de bovenstaande gedachte komen, het reflex zal eerder zijn: zie je wel! Die boeken betekenen dat hij het niet heeft gedaan!

#15 gbh

@9: Dank voor de illustratie.

Beetje relativerend tegenvoer voor de fanaten:

There were 39 English-language titles in the Abbottabad compound, many of which could have been found on the bookshelf of an international relations graduate student, including: Bob Woodward’s Obama Wars, a pair of Noam Chomsky titles, and The Rise and Fall of the Great Powers by Paul Kennedy.

http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2015/05/20/bin_laden_abbottabad_pakistan_bookshelf_documents_declassified.html

#16 Co Stuifbergen

@10: bedankt voor de uitleg.

Waarschijnlijk is die scroll-balk alleen op kleine schermen (telefoons e.d.), ik heb hem niet.

(of betekent dit dat de BVD mijn internet-gebruik niet monitort?)

#17 gbh

@16: Dat betekend dat word-wrap of word-break niet in elke browser correct wordt uitgevoerd.

#18 Mario

@16

Op mijn 1680*1050 scherm is dat balkje ook in beeld, met FF 37

https://i.imgur.com/W9V61gV.jpg

Ik geef gewoon OBL 911 keer de schuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*