Bert Brussen kan het niet laten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hoofdredacteur Bert Brussen van The Post Online kan het niet laten om toch nog even Marokkanen te bashen in een artikel, ook al is het compleet irrelevant. Een mooi voorbeeld van hoe stemmingmakerij eruit ziet.

Open artikel

Reacties (18)

#1 Bernard Weiss

Is het onwaar, verzonnen, gelogen? Nee. Dus wie maakt er nou stemming?

#2 su

@1 Bert Brussen. Is lezen echt zo moeilijk voor je?

#3 Prediker

@1 Google even ‘Non sequitur’, wilt u?

Iets kan natuurlijk best feitelijk correct zijn én stemmingmakerij.

Een jonge vrouw wordt geschept door een dronken, blanke autochtoon, die een illegale straatrace hield, en de enige reden waarom Bert Brussen daarover schrijft is omdat het hem gelegenheid biedt weer eens lekker uit te varen tegen Marokkanen, die met dit voorval niets te maken hebben.

Als je dat stuk van hem leest krijg je een grotere hekel aan Marokkanen die de boel onveilig maken, dan aan die dronken straatracer. Stemmingmakerij dus.

#4 Bismarck

Plaats zoiets nou toch niet. Die jongen is de aandacht helemaal niet waard en hij kickt erop dat hij die (onterecht) wel krijgt.

#5 Henk van S tot S

Ach gut, Herr Weiß(nicht viel) geeft bij #1 ook commentaar.
Gelukkig wordt ik daar sarcastisch van :-)

#6 Lutine

@4

Eens. Er wordt weer eens totaal aan voorbijgegaan wat nabestaanden hier mee moeten. Eerst vertrapt Bert Brussen de nagedachtenis. En nu wordt er hier ook weer de aandacht op gevestigd. De menselijke maat is zoek. Maar dat kan ieder weldenkend mens die het bewuste artikel onder ogen komt zelf ook bedenken.

#7 Joost

@6: Ah ja, de nabestaanden worden zo extra gekwetst. En passant schakel je mij gelijk aan Bertje Brussen. DENK TOCH EENS AAN MIJN GEVOELENS!!!Elf1!

#8 Lutine

@7 Ik schakel je niet gelijk aan Bert Brussen. Ik heb dit item gezien op de voorpagina van nujij. (dat is de advertentieplaats voor alle internetbagger die Nederland rijk is) Ik had aan de titel al genoeg.

Ja, het is populistische porno. Ja, het is schandelijk, walgelijk en bedenk nog maar wat termen. Maar kennelijk laaft een deel van het volk zich er aan. Het zegt wat over het publiek die dit soort troep tot zich neemt.

Maar leg mij eens uit waarom dit als voorbeeld van stemmingmakerij moet dienen? Als die mensen (die dat voorbeeld nodig hebben) zich op Sargasso bevinden dan heb ik liever dat zij door surfen naar een van de vele baggerblog’ s die Nederland ‘rijk’ is. Vind je ook niet?

#9 Folkward

Het artikel is stemmingmakerij, maar dat de Marokkanen erbij gehaald worden is wel relevant. Brussen gebruikt het tragische levensverloop van Fleur om de oneerlijkheid van van het rechtssysteem en de rechtsstaat aan te tonen. In beide gevallen heeft hij het dan ook over fopstraffen, en de daaruitvolgende (verwachte) recidive van de slechteriken. De Marokkanen die na het voorval gewoon weer hetzelfde flikken, en de autobestuurder die binnen een mum van tijd weer in zijn Porsche de dijken onveilig kan maken.

#10 Joost

@folkward: hoezo is het relevant dat de Marokkanen erbij gehaald worden? Was er harder gestraft als het autochtonen waren geweest?

#11 Dehnus

@9: Daarom net als in de VS lekker iedereen achter de tralies en Privé gevangenissen dan doen ze het vast nooit weer </sarcasme

#12 sum

Bert wie? Bedoel je die sukkel van TPO? Geen aandacht aan besteden.

#13 Folkward

@10
Dat die twee (2!) Marokkanen erbij gehaald worden, is relevant. Dat ze Marokkaan zijn, niet. Het stuk is stemmingmakerij, maar om je dan alleen op de stemmingmakerij jegens Marokkanen te richten, is niet eerlijk. Zo wordt, nog meer dan de Marokkaanse achtergrond van de schoppers, de PvdA-burgemeester Broertjes, en die Groenlinks-advocaat erbij gesleept. Ik bedoelde dus enkel dat die twee Marokkanen erbij werden gehaald, niet de hele groep, maar dat zit gewoon in de hele rechtse traditie van ‘benoemen’, ofschoon het gewoon ranten is.

@11
Dat zal de opvatting van Brussen wel zijn. Zeker niet die van mij.

#14 Nietingelogd

@3: “Als je dat stuk van hem leest krijg je een grotere hekel aan Marokkanen die de boel onveilig maken, dan aan die dronken straatracer. Stemmingmakerij dus.”

Door het kopje Dader ‘zit er helemaal doorheen’?

Als je het stuk leest dan kruipt de familie van de straatracer in de slachtofferrol door alles wat ze in de media over zich heen krijgen.
Brussen stelt dan: “Onbeschrijfelijk is het zeker ja. Iemand met je bezopen kop doodrijden en vervolgens klagen dat mensen op social media een kwetsende mening over je hebben.”

#15 Joost

Sorry hoor @folkward, maar je titel beginnen met “kapotgetrapt door Marokkanen” is meer dan “2 marokkanen” erbij halen.

Door de afkomst te vermelden wordt de suggestie gewekt dat het relevant is, zeker als het in een kop staat.

#16 Henk van S tot S

@12:
Het is een rare snuiter, die Bert B.
Bert van Sesamstraat doet meer mensen(kinderen) plezier.
En die andere B.B. deed dat voorheen bij meer ouderen.
;-)

#17 Folkward

@15 Met de kop van het artikel is wel meer mis: door die twee zaken bij elkaar te plaatsen, suggereert hij zaken die gerelateerd zijn, of chronologisch dicht bij elkaar liggen. Het zijn twee verschillende gebeurtenissen, die niks met elkaar te maken hebben, behalve degene die het ze overkomt. Een kop als “Fleur, slachtoffer van fopstraffen”, zou een veel betere kop zijn, al is het nog steeds tendentieus.

Ik heb na het lezen van het artikel de kop vergeten. Het lijkt me dat de kritiek zich ook op de inhoud zou moeten richten.

#18 Joop

Bert Brussen wie is dat?

Net wat je voorgeschoteld wil krijgen.

Je laten overstelpen door het Vrije Woord op internet is niet goed voor de mens bleek wel weer woensdag. Bij een stembureau gezeten de meest gekke en rare dingen te horen gekregen. Ook van de voorstemmers overigens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*