1. 3

  Af en aan heeft deze mijnheer sinds 1994 de politiek van Italië naar zijn hand gezet. Wetten omgebogen en justitie dwarsgezeten, om zijn zakelijke belangen en persoonlijke scheve schaatsen te verdedigen. Bij verkiezingen deinsde deze mijnheer niet terug zijn machtige media imperium in te zetten om hem te dienen.

  Europa zat er al die tijd bij en keek er naar. Door het wanbeleid van de grote B is de rechtsgang verworden tot een tragiekomedie. Niet voor niets heeft Italië een grote zwarte economie; meer dan 25% gaat buiten de officiële kanalen om. Omdat Italie officieel op deze manier armer is dan in werkelijkheid heeft het zich mogen heugen in verschillende herverdeel mechanismen van de EU. Drie maal raden wie dat mochten betalen..

  Het laten zitten van de Grote B door Europese regeringen is voor mij het bewijs van hun onverschilligheid. De EU heeft niets met solidariteit te maken. B is het bewijs…

  (en dat hij niet van minderjarigen af kan blijven maakt hem helemaal walgelijk)

 2. 4

  Nog niet afgetreden dus… Dat beloven, daar ben ik ook niet zo zeker van. Saleh belooft ook al bijna een jaar af te treden, maar hij zit er wel nog maar mooi. Om van twee waanlinks naar beneden nog maar niet te spreken.

 3. 11

  De opvolger is een lekker mannetje:

  “De premier schuift Angelino Alfano nadrukkelijk naar voren als zijn opvolger. Alfano (1970) is afkomstig van Sicilië en is een van de kopstukken van de PDL. Hij was van 2008 tot 2011 minister van Justitie. Hij staat bekend als architect van een zeer controversiële immuniteitswet die Berlusconi beschermde tegen vervolging, en werkte ook gewillig mee aan andere wetten „ad personam” in het persoonlijke belang van de premier. ”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10887330/___Verkiezingen_in_februari___.html?p=11,1

 4. 14

  De Italiaanse bevolking is nog niet gerust op dat de man daadwerkelijk vertrekt, plus dat haar vertrouwen in andere politici in Italië ook niet erg hoog is, dus wie/wat wordt er beter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren