1. 2

  Kijk anders naar Californië, daar staan op één na net zoveel executies op stapel als ze er in hun hele geschiedenis tot nu toe hebben uitgevoerd. Er zijn meer staten waar zoiets geldt (in Florida, Arizona en Nevada hebben ze er zelfs meer op deathrow dan ze er in hun hele bestaan geëxecuteerd hebben).

 2. 6

  1. Het zorgt niet voor minder criminaliteit.
  2. Het is heeeeeeel duur, vooral door alle rechtelijke procedures voordat er werkelijk tot executie kan worden overgegaan.
  3. Het afschaffen van de doodstraf is een teken van beschaving.

  Ok, 3. is zeer subjectief, maar 1. lijkt me voldoende reden.

 3. 7

  Als je Henk & Ingrid wil overtuigen, denk ik dat je moet mikken op een combinatie van 1 & 2; al zal men er tegen in willen brengen dat je dan al die stapelprocedures moet afschaffen of op kosten moet brengen van de verdachte. Want onschuldige mensen worden slechts bij hoge uitzondering voorwerp van moordonderzoek.

 4. 8

  Overigens had ik bij deze datamap graag een kruising gezien met andere gegevens: zoals hoe groot de kloof tussen arm en rijk is; hoe de demografische opbouw is (en dan ben ik vooral ook benieuwd naar raciale afkomst, aangezien er bovenproportioneel veel zwarten in de gevangenis en in de dodencel zitten); en wat men overwegend stemt in die staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren