‘Bedreigde’ defensiestudent in Boxtel verzon zijn verhaal

Ronselen voor de jihad op Volkel bleek een hoax. Net als de auto met ‘mannen met een Arabisch uiterlijk’ die op een troep soldaten in Twente inreed.

En nu blijkt ook dat de defensiestudent die op het station van Boxtel met een mes zou zijn bedreigd door een man van, wederom, Arabische afkomst, zijn verhaal verzonnen heeft:

De jongen zou op 26 september in de Brabantse plaats met een mes zijn bedreigd. “Ik ken jou en ik weet wat je doet. Als ik je nog een keer tegenkom, dan steek ik je neer”, zo zou de messentrekker hebben gezegd. Dit klopt dus niet, aldus de politie.

De student wordt in contact gebracht met hulpverleners. Er wordt een dossier gemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Ofwel drie keer paniek, drie keer niks aan de hand.

En dat is nog los van de berichtgeving over de gesubsidieerde ‘cursus politiepesten’ en het ‘islamitische haatzwembad’ in Amsterdam.

Het begint erop te lijken dat we collectief van het padje af zijn.

Open waanlink

 1. 3

  Je zou voor de grap eens moeten bijhouden hoeveel aandacht er in de mainstream media wordt besteed aan het uitmeten van dergelijke hoax’en zelf in vergelijking met de aandacht voor de werkelijkheid achteraf. In woorden, of vetheid van de koppen of oppervlakte gebruikt papier of iets dergelijks.

  En de betreffende media – die gegevens in de hand houdend – eens vragen of ze écht vinden dat ze alleen maar nieuws brengen of dat ze het ook sturen…

 2. 4

  @3: Natuurlijk zullen ze zeggen dat ze alleen maar nieuws brengen, nieuws volgens hun eigen omschrijving.
  Wat zijn nog de niet “mainstream media”?

 3. 5

  Gewoon alle maatschappelijke kosten op de hoaxers verhalen, en op de media die dit soort berichten zonder enige gene herhalen zonder te controleren of ze juist zijn. Dit soort lui en media komen tegenwoordig veel te gemakkelijk weg met hun haatzaaierij.

  Maar ja, dat zal wel op economische bezwaren stuiten, want dan gaat TMG failliet…

 4. 6

  Ik vind zo’n cursus Politie Pesten juist nuttig ;). Iets met anti overheid en een goede kritische houding jegens autoriteit ;). Je zou denken dat Liberalen van de VVD daar juist voor zijn ;).

 5. 7

  En separatisten, die zogenaamd het wrak van de MH17 leegroofden, krijgen maanden later een herdenkingspenning voor de onbaatzuchtige manier waarop zij de stoffelijke resten van de slachtoffers hebben verzameld.

  Begint het te dagen dat je door de media wordt voorgelogen, Jeroen? Niet altijd, maar wel heel vaak.
  Blijf kritisch, vooral als alternatieve nieuwsbronnen worden bestempeld tot onbetrouwbare propaganda en samenzweringstheorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren