Geen ronselpraktijken bij Defensie, maar paniek is gezaaid

Nu.nl:

Een tot de islam bekeerde oud-militair heeft geen militairen van de vliegbasis Volkel geprobeerd te ronselen voor de gewelddadige jihad. […]

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft dit onderzocht en daaruit blijkt volgens Defensie dat er ”vooralsnog geen reden is om aan te nemen dat het daarbij om ronselen voor de gewelddadige jihad gaat”.

Volgens de MIVD had de oud-militair nog normaal contact met een paar oud-collega’s.

En ondertussen vond Wilders “terroristen bij defensie absoluut onacceptabel” en eiste (nota bene) dat er snel schoon schip gemaakt zou worden.

De Telegraaf schreef eerder zonder enig voorbehoud: ‘Jihadist ronselt op Volkel’:

Een geradicaliseerde ex-militair heeft zijn oud-collega’s van F-16-basis Volkel benaderd voor de jihad.

En zo heeft De Telegraaf weer wat ophef gecreëerd, waarvan de politicus Wilders vervolgens dankbaar profiteert.

En ondertussen was er dus niets aan de hand.

Uiteraard zijn we met zijn allen wel een stukje banger geworden, waar de Telegraaf hopelijk wat extra lezers overhoudt en Wilders een paar stemmen.

I love it when a plan comes together.

Te cynisch?

EDIT: Een beetje van hetzelfde laken een pak: een auto met inzittenden met ‘een Arabisch uiterlijk’ reed dus niet doelbewust in op marcherende soldaten, zoals gisteren werd bericht:

De militairen in opleiding op wie een auto inreed in het Twentse Deurningen waren slachtoffer van een ‘lompe actie’ in plaats van een ‘gerichte aanval’. Uit onderzoek blijkt dat hoogstwaarschijnlijk sprake is van een verkeersincident, zegt de politie vanochtend. “Van doelbewust inrijden op de groep was geen sprake.” […]

“De chauffeur reed waarschijnlijk te hard. Hij probeerde de groep nog te ontwijken”, aldus de politie.

(h/t @Nutwerk)

Maar ondertussen zaten we met zijn allen al wel in alarmfase achttien.

Open waanlink

 1. 2

  Ha, ha, het blijft mij toch iedere keer weer verassen tot op welke diepte sommige lieden hun kop in het zand weten te steken.

  Face it knullen, we zijn in oorlog met de 5de colonne.

 2. 3

  @1: een kritische linkse krant zou helemaal niets gedaan hebben: die checken, zien dat er niets aan de hand is en publiceren dus niet.

  Het probleem zit hem in de shit die wel wordt gepubliceerd.
  Daar zit de propagandakracht. Een goednieuwskrant is ook al eens geprobeerd. Dat werkt dus niet.

  De krant is niet het probleem, het is de lezer.
  Ongecontroleerd darmproza. Daar zit het probleem.

 3. 5

  @3: het gaat natuurlijk over de lange termijn. Zo’n geval is inderdaad geen nieuws. Maar een reeks onzin zou dan ongenadig hard aangepakt moeten worden.

  Vreemd trouwens: op NOS teletekst wordt het eerst nieuws (zoals verzonnen door de Foute Krant) als feit gebracht, de ontkenning tussen haakjes. Heel subtiel, maar belangrijk, verschil voor de kenner.

 4. 6

  EN ONDERTUSSEN heeft Jeroen Ibn Laemers wéér een item op de kop getikt waarmee hij kan aantonen dat moslims zooooo zielig zijn en Grote Blonde Greet zooooo erg.
  Alsof andere politici nooit meteen reageren op berichtgeving – die wellicht later (deels) genuanceerd of gecorrigeerd wordt.

  Ik begin me werkelijk steeds meer af te vragen wie er hier nou eigenlijk zit te hitsen.

 5. 10

  @9: Erkenning natuurlijk. Zij hebben immers al jaren gewaarschuwd dat die vijfde colonne eraan zat te komen. En nu zie je het, jihadisten ronselen in het leger, moslims rijden in op soldaten. Nu moeten we hen toch eens gelijk gaan geven.

 6. 14

  @6: Waar staat “zielig”? Waar staat zelfs die implicatie? Zit je wrok tegen Laemers zo diep?

  Anders gezegd: Waarom is het naar jouw mening goed dat men moslims eerst verdacht moet maken (met chocoladeletters op de voorpagina) om daarna een rectificatie op pagina 17 rechtsonder in lettergrootte 0 te plaatsen. Waarom is het goed de moslims nog verder de grond in te trappen. Denk je dat daarmee het “probleem” wordt opgelost? Denk je dat we daarmee tot een betere samenleving komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren