1. 2

  Om de Smurfen met Geert Wilders en de PVV te vergelijken slaat nergens op. Hoewel de blauwe kabouters in een samenleving wonen waarin iedereen elkaar kent is het daar ook niet altijd pais en vree. Ze ergeren zich vaak vreselijk aan elkaar en maken constant ruzie met elkaar zoals de Brilsmurf, Moppersmurf, Lolsmurf, Knutselsmurf, Potige Smurf en Luilaksmurf en ze zijn bijna allemaal verliefd op de Smurfin. Naar de Grote Smurf luisteren ze ook vaak niet terwijl deze als enige wijze autoriteit allerlei menselijke bedriegers en klaplopers ontmaskerd en vijanden zoals Gargamel en Azraël op een afstand houdt en de vraatzuchtige reus Bolle Gijs, iets wat Geert Wilders ook erg goed kan.
  Ooit schiepen de Smurfen zelfs onbedoeld een aartsvijand uit een groeimiddel en dit was de krwakakrwa, een gemuteerde en kwaadaardige roofvogel en hen hierna ging belagen, net als de moslimextremisten in Europa doen. De krwakakrwa werd echter verkleind door grote Smurf en was zo onschadelijk geworden wat helaas weer niet voor radicale jihadstrijders geldt!
  Maar ik heb ook in een Sf-tekenfilm van ‘Challenge of the Gobots’ (tegenhangers van de Transformers) van Hanna & Barbera gezien hoe een krankzinnige Japanse geleerde met een stralingsapparaat drie gekloonde dinosaurussen; een tyrannosaurus, een brontosaurus en een pteranodon, veranderde in drie enorme en oersterke monstermutanten (Ishida, Jerigan en Kaitudan) net zoals Godzilla!
  De drie gemuteerde dinosaurussen werden hierdoor zo kwaadaardig en vernielzuchtig dat zij een complete stad vernielden en de bewoners verjoegen, gelijk aan de strijders van ISIS. Maar ook deze monsters konden, dankzij de tot inkeer gekomen geleerde, worden uitgeschakeld en ongevaarlijk gemaakt!

 2. 4

  @3: Inderdaad, zeg. Ik ben trouwens wel benieuwd of hoonlachers van destijds zich inmiddels schamen nu Nederland hofleverancier van de brute slagers aan IS blijkt te zijn.

 3. 6

  @3: Ik kon op Sargasso geen enkele andere site vinden waarmee ik de Smurfen met de PVV kon “vergelijken” omdat dit artikel de enige was die nog open stond. En wat Mario precies bedoeld met dat “last” hebben van een waanlinkje snap ik evenmin maar dat hoeft ook niet perse aan hem te liggen. Ik wil er alleen nog bij vermelden dat ik als jongen, net als mijn oudere broer, nogal gek was op de poppetjes van de Smurfen en mijn vader verkocht deze in de jaren ’70 in zijn oude pompstation. Zouden Prediker en Mario misschien als kind ook niet eens dergelijke poppetjes cadeau hebben gekregen en Geert Wilders eveneens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren