‘Alles wat niet Joods is moet weggevaagd’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Na Palestijnen, zijn nu ook christelijke doelen in Israël steeds vaker het doelwit van intimidatie en aanslagen:

De wc-pot van de abdij is zwartgeblakerd. De deur hangt verkoold en kromgetrokken in de sponning. En op de muren zijn, in het Hebreeuws, anti-christelijke graffiti gekalkt: ‘Jezus is een hoerenzoon’, en ‘Bevrijding van Zion’. […]

De overheid zou stilletjes gedogen dat jonge kolonisten zich afreageren op niet-Joodse doelen. Dit zou aansluiten bij het streven om Israël exclusief te definiëren als ‘Joodse staat’, en ook bij de overheidssteun voor de uitbreiding van de nederzettingen.

Officieel treedt de politie op tegen de daders. Maar dat heeft niet voorkomen dat de aanvallen een bijna vertrouwd onderdeel zijn geworden van het dagelijks leven in bezet gebied. “Er loopt hier op de berg Zion geen monnik rond die nog niet bespuugd is”, verklaarde een woordvoerder van een plaatselijke kerk onlangs in de Israëlische krant Ha’aretz. “Het hoort zo langzamerhand bij de functieomschrijving.”

Heel verrassend is dit natuurlijk niet: sinds 1967 zwaait Israël – dankzij een succesvolle oorlog – de scepter over bezette gebieden. Mede dankzij het verzet van de Palestijnse bewoners, is de oorlog daardoor nooit helemaal weggegaan.

‘War makes fascists of us all,’ beweerde Paul Verhoeven ooit. En dat is wat er in toenemende mate ook in Israël aan de hand lijkt te zijn.

Wat vervolgens weer betekent dat er ook voor christenen steeds minder plaats in het land zal zijn.

Open artikel

Reacties (2)

#1 Mario

Wat een gezeur, past prima binnen de Joods-christelijke traditie, welke onze sterke leider Wilders voorstaat. En valt in het niet wat “zullie Booslims” allemaal doen.

/PVV modus – met een zeer sarcastische ondertoon.

#2 zazkia

Ja ja ja wat is joods, wat is israelisch. Jezus Christus was een Palestijnse Jood. Denk maar niet dat dát iets verbroederd heeft. Met zijn naastenliefde. Leuk hoor, naastenliefde.

Wat dat fascistisch betreft, praat lekker voor jezelf,meneer Verhoeven. Ik ben van de afdeling gezond verstand en ik hoop dat ik niet de enige ben.
Ik doe niks, maar als ik word aangevallen door de naastenliefde dan krijgen ze ervan langs met een ijzeren staaf. Geef me een klap, dan zeg je sorry of je krijgt je liefde in gelijke munt terugbetaald. Is dat fascistisch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*