‘Aanslag op Nederlandse delegatie Oekraïne verijdeld’

Dat beweert althans de Oekraïense veiligheidsdienst:

Een terroristengroep zou de aanslag in opdracht van de geheime diensten van Rusland hebben willen plegen. […]

Het is niet duidelijk of het gaat om een bezoek van premier Mark Rutte of Frans Timmermans.

Nu geloof ik direct dat Rusland tot zoiets in staat zou zijn, maar tegelijkertijd kan ik me niet voorstellen wat ze hiermee in godsnaam zouden denken te bereiken.

Dus ik vermoed toch dat dit complete bullshit is.

Open waanlink

 1. 2

  @1:

  Dat is al bijna een jaar de vraag bij alles wat Putin doet

  Nou, gut o gut wat is dat moeilijk om te bedenken, Putin wil geen EU en NAVO uitbreiding in die hoek en hij zal ALLES doen om dat te voorkomen.

 2. 7

  Een terroristengroep zou de aanslag in opdracht van de geheime diensten van Rusland hebben willen plegen.

  Belangrijke vraag is altijd wie er voordeel heeft bij zo’n aanslag.
  Ik denk dat Rusland geen enkel voordeel heeft bij de dood van Bert Koenders of andere Nederlanders.

  De Oekraïnse regering kan er wel voordeel van hebben als de separatisten of de Russische veiligheidsdiensten beschuldigd kunnen worden van een terroristische aanslag. Dit riekt naar een gelukkig verijdelde false-flag-aanslag.

  Olaf Koens van RTL meldt dat de Oekraïnse veiligheidsdienst niet erg betrouwbaar is: die veiligheidsdienst verspreidt vaker berichten, die niet blijken te kloppen.

 3. 8

  @7 Poetin kan er dan weer voordeel bij hebben als de Oekraïense regering er van beschuldigd kan worden dat ze een aanslag van separatisten in scene heeft gezet.

 4. 9

  @8: En de oekraïense regering kan er voordeel bij hebben als de Russissche regering ervan beschuldigd kan worden dat hij een aanslag beraamde zodat de Oekraïense regering ervan beschuldigd kan worden dat ze een aanslag van separatisten in scene heeft gezet.

 5. 10

  @8: Indachtig de nooit opgeloste aanslagen in Moskou die de doorstart van de Tsjetsjeense oorlog inluidden, klinkt dat helemaal niet zo gek. Het zou Poetins eerste valse vlaggetje niet zijn.

 6. 11

  De Oekraïense veiligheidsdienst zou ik ook niet 100 procent betrouwbaar noemen, al is het maar omdat ze pas heropgestart zijn en vergeven zijn van de Russische infiltranten. Maar om het dan direct bullshit te noemen, daar zou ik mee oppassen.

  Ten eerste halen de Russen wel vaker onverklaarbare stunts uit, waarvan niemand ooit dacht dat ze er mee weg konden komen. Kijk maar naar de annexatie van de Krim.

  Ten tweede is de commando structuur tussen het Kremlin en de groene mannetjes in het veld niet altijd helemaal kraakhelder. Zoals de luchtafweer in het veld dacht dat ze opdracht hadden om MH17 neer te schieten, kan deze ploeg op dezelfde manier gedacht hebben de delegatie te moeten opblazen. Misschien was de opdracht wel: zorg er ten alle tijden voor dat die delegatie niet achter de waarheid komt en hebben de groene mannetjes dat vertaald met een aanslag.

 7. 12

  Laatst zag ik ergens iemand het volgende zeggen: “Putin is veel dingen, maar gek is hij niet”. Hij zou wel gek zijn om een Nederlandse regeringsfunctionaris om te laten leggen. Als dat namelijk ooit naar hem herleidbaar zou zijn, dan levert dat hem gewoon veel te veel shit op.

 8. 14

  Misschien was de opdracht wel: zorg er ten alle tijden voor dat die delegatie niet achter de waarheid komt en hebben de groene mannetjes dat vertaald met een aanslag.

  @11 Dat zou dan wel uitermate dom zijn. Want als je een aanslag pleegt op de Nederlandse delegatie in de Oekraïne, dan kun je op voorhand bedenken dat de separatisten daarvan de schuld krijgen.

  Het is natuurlijk ook nog mogelijk dat die bermbommen gewoon bedoeld waren voor voertuigen van het Oekraïnse leger, en dat die bommenmakers/-leggers door de Oekraïense veiligheidsdienst ‘bewerkt’ zijn om daar een veel spectaculairder verhaal van te maken.

  Oekraïne is namelijk in oorlog met Rusland, dus het kan zo’n verhaal goed gebruiken als propaganda om Europa en de NAVO-landen ervan te overtuigen Oekraïne militair te steunen in dit conflict.

  Uit de reactie van Koenders blijkt ook wel tussen de regels door dat hij de lezing van de Oekraïnse veiligheidsdiensten eveneens met een flinke eetlepel zout neemt.

 9. 15

  Ach ja… Veiligheidsdiensten. Alles geheim, dus ze kunnen zeggen wat ze willen en heel erg vaak blijken ze er faliekant naast te zitten. Die zijn geen van allen betrouwbaar als bron van feiten. Over het algemeen zijn hun berichten in overeenstemming met de wensen van de machtigste mensen in hun land.

 10. 16

  @14: Gevangen en later weer vrij gelaten Russische militairen bleken juist vol lof te zijn over de Oekraïense veiligheidsdienst omdat ze in tegenstelling tot alle propaganda juist niet werden bewerkt maar fatsoenlijk werden behandeld.

  Uit de reactie van Koenders blijkt ook wel tussen de regels door dat hij de lezing van de Oekraïnse veiligheidsdiensten eveneens met een flinke eetlepel zout neemt.

  Dat zal wel, Koenders heeft het bij een Russische invasie ook nog steeds over “separatisten”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren