Wilders: loopjongen van Israel en Amerika

Deze bijdrage aan het open podium is van DeViking (website)

Het is overduidelijk. Wilders is een loopjongen van Israel en Amerika. Deze blond gekuifde Goebbels van de Lage Landen weet hoe je mensen bang moet maken voor de Islam en dus de moslims. Het gemak waarmee hij in de media het integratie probleem ophangt aan een stelletje rotjochies van Marokkaanse afkomst is overduidelijk platte propaganda bedoeld om de angst erin te houden bij zijn aanhang. Doet Wilders dit nu uit politiek opportunisme of zit er een diepere oorzaak achter? Beide. Hij wil de macht dat is overduidelijk. Maar bovendien: hij haat moslims. Dit komt voort uit zijn jeugd. Toen hij op 17 jarige leeftijd op een Kibboets in Israel verbleef werd deze door Palestijnen aangevallen. En dat is hem altijd bijgebleven. De haat van de Israelisch jegens moslims zit er dus bij hem ook diep in. Dat blijkt uit al zijn publicaties, uitspraken.

O, nog even de loopjongen verklaren. Dat deze neo-nazi gesponsord worden woord Amerika en Israel, lees de joodse lobby is overduidelijk, gezien al zijn uitspraken jegens moslims. Het komt Israel namelijk heel goed uit een loopjongetje in Europa te hebben.

Ik vraag mij oprecht af wat Nederland nu toch moet met deze geblondeerde neo-nazi in schaapskleren. Ik hoop dat het snel afgelopen zal zijn met de PVV. Het is slecht voor Nederland zulke extremistische politici aan de macht te hebben. Daar schiet dit land niets mee op. Maar ja de rest van de politiek is kennelijk te machteloos tegen deze neo-nazi. Dat geeft te denken.

 1. 2

  Neo-nazi zou ik niet gebruiken. Althans niet op deze manier: terloops in de tekst alsof het een bekend gegeven is, en dan nog bij herhaling. Als je boodschap is dat Geert een neo-nazi is dan vind ik dat prima, maar dan moet je dat volgens mij ruimschoots onderbouwen en daar bij voorkeur een aparte column aan wijden.

  In de alinea ‘O, nog even de loopjongen verklaren …’ vind ik dat er weinig verklaard wordt. Je beroept je op het feit dat het overduidelijk zou zijn. Dat is geen inhoudelijk argument, maar een preek voor eigen parochie.

  Het stuk als geheel klinkt nogal als een ‘rant’. Dat mag van mij, maar dan moet het satirisch zijn en er heel dik bovenop liggen, zoals bijvoorbeeld in columns van Youp van ’t Hek en Nico Dijkshoorn.

 2. 3

  @2: ik zou de term ook niet zo maar gebruiken, maar dit is wel het soort vrijheid van meningsuiting, waarvoor het laatste decennium, m.n. ook door Wilders, is gevochten.

  Al dat onderbouwen en nuanceren is zo politiek correct, terwijl de onderbuik wat anders zegt.

 3. 4

  #1 je hebt inderdaad een punt. Ik zou het stuk wat satirischer insteken.

  Ten aanzien van de loopjongen:
  Er is niemand in Europa die zo hard schreeuwt dat de moslims fout zijn. Wilders heeft alleen contacten met Israelisch en joodse Amerikanen voor zijn fictieve strijd tegen de Islam. Hij wordt door allerlei joodse Amerikanen gevraagd om te speechen. Afgelopen week was hij in Israel alwaar hij weer een verklaring had over Jordanie als enige Palestijnse staat. Dit zegt lijkt me genoeg over het loopjongen zijn. Je spreekt je broodheren na. Er is geen politicus die dat niet doet. Daarnaast heeft de stagaire van VK foto’s van PVV leden met T-shirts met daarop IDF= Israeli Defense Force. Say no more. Als je geen geld vanuit Israel of de Amerikaanse joodse lobby krijgt dan ga je niet zo tekeer.

  Ten aanzien van Neo-Nazi: hij gebruikt de moslims, de islam zoals Hitler de joden gebruikte. Vandaar mijn vergelijking met de Nazi’s. Ook dit is een open deur voor wie een beetje historisch besef heeft.

 4. 6

  Je argumenten zijn weer minimaal. Je verklaring voor “loopjongen” is: “gezien al zijn uitspraken jegens moslims. Het komt Israel namelijk heel goed uit”. Dat is een cirkelredenering en bovendien geen argument, want er wel meer mensen doen “uitspraken tegen moslims”. Zijn die dan allemaal loopjongens?

  Met zo iemand als jij wordt de discussie met Wilders er niet makkelijker op. Hij haalt je zo onderuit.

 5. 7

  ‘Maar bovendien: hij haat moslims. Dit komt voort uit zijn jeugd.’

  En jij, ooit moeten bukken voor een jood?

  Meer serieus, Ik snap werkelijk niet wat je hier wil op GC. Je zet ‘ons’ weg als jodenvriendjes en in een wonderlijke redenatie is het toch je diepste wens door ‘ons’ serieus genomen te worden? No pun intended. Really ;)

 6. 10

  @9: maar Gretta haalt zo een artikel wel weg na klachten van het MDI. Zij kan daar een andere mening over hebben, maar wil iig geen onduidelijkheid laten bestaan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de buren, die bij klachten van het ‘ultralinkse’ MDI gewoon hun middelvinger opsteken, in het kader van de vrijheid van meningsuiting natuurlijk.

 7. 12

  @11: weet jij of geencommentaar een verzoek van het MDI heeft gehad? Misschien is de angel bij geencommentaar al uit het stuk gehad doordat alle mensen, die er commentaar op leverden, het artikel afkeurden. Er was hier geen enkele bijval voor het artikel.

  Van mij mogen ze het weg halen trouwens hoor, daar niet van. Veel waarde heeft het niet.

  Wat let je trouwens om een klacht bij het MDI neer te leggen om je theorie te testen?

 8. 14

  Ik ben blij met Geert eindelijk iemand met ballen.
  Kun je voor de rest van de heren politici niet zeggen.
  Allemaal ja knikkers bang voor de confrontatie.
  Je moet dat …tuig maar de hand boven het hoofd houden.
  We kunnen ze nu al niet de baas,moet je over een paar jaar maar eens zien.
  Laat ze maar lekker torentjes bouwen, en hun eigen islam scholen opzetten, ga zo door dan krijgen we zeker de rekening
  Gepresenteerd.

 9. 16

  Haha serieus genomen worden? Alles wat je schrijft wordt tegen je gebruikt… no matter what. Dat is geen commentaar. Ik snap niet wat #7 hier doet.

  Maar goed al die PVV’ers hier zijn een reden genoeg om door te blijven gaan met anti-PVV geluid.