Weekendquote | De omzet van terrorisme

The political vision of a terrorist organisation is decided by the leadership, which generally is never more than three to five people. All the others do, day in day out, is search for money.

Een econome, Loretta Napoleoni, deed onderzoek naar de financiering van terroristische organisaties en de samenhang met de “normale” economie. Zeer leerzaam stukje college, hoewel haar Engels soms wat lastig te volgen is.

 1. 1

  …never more than three to five people.

  De Engelse ondertiteling (leek me wel handig als haar Engels zo slecht is) had het over 5 tot 7 mensen. Niet dat het veel uitmaakt hoor. Erg verbazen doet het me trouwens niet.

 2. 4

  Het engels valt nog wel mee, maar inhoudelijk is het niets. Zonde van m’n tijd, ik kan ook zelf ook nog een paar ongefundeerde statements de lucht in slingeren…

  beter screenen pls

 3. 6

  wat is er mis met haar engels ?
  de italiaanse variant van de lingua franca is prima te volgen.

  mevr. Napoleoni verkondigt het oude adagium dat de Mammon voor de Moraal komt, de huidige westerse wereld is helaas niet anders.
  mevr. weet echter ook subtiel te melden dat de financiële schurkenstaat Amerika haar grijpgrage grip verloren heeft op precies datgene dat haar neo-romeinense leiders bezig houdt: geld. de rest is gezwatel; marginale kwebbel. en wie heeft ook alweer het mondiaal geaccepteerde model voor het huidig terrorisme in de markt gezet ?
  o ja, dat mag je niet zeggen, dus zegt ook mevr. Napoleoni het niet, slechts een vage kreet dat het “interessant wordt”, binnenkort.

  plezante bijdrage, maar tamelijk richtingloos.

 4. 7

  Haar Engels is OK. Italiaans accent, maar niemand in Oxford klaagt; haar dig over de Pond valt goed.
  Verhaal is misschien niet nieuw/verwonderlijk voor sommigen, maar het is goed dat het gezegd wordt. Ik vond het een goede besteding van mijn kwartiertje.