VVD flipflopt over Nimby procedure Schinveld

VVD gebruikt de zomernieuwsluwte om zich stevig te profileren als oppositiepartij. Dit keer is het doelwit Minister Cramer (VROM). In een persbericht laat de VVD weten dat ze het een schande vindt dat Cramer de opdracht van de kamer Nimby-procedure voor de kap van de bossen bij Schinveld te stoppen nog niet heeft uitgevoerd. Dat is op zich natuurlijk ook wel een kwalijke zaak (al is het grootste deel van het bos reeds gekapt), maar de VVD heeft in deze wel heel veel boter op haar hoofd.
Het was hun minister Dekker (VROM) die indertijd de Nimby oplegde aan Onderbanken, op verzoek van defensieminister Kamp (jawel, ook VVD) en met steun van de fractie. Toen was het argument dat het belang van de Navo en de staatsveiligheid boven dat van de burgers ging. Nu de VVD niet meer mee hoeft te spelen in de internationale politiek zijn ze dat ineens vergeten en komen ze na een rapport over de toch hoger dan verwachte geluidsoverlast ineens op voor die “arme” burgers. Dat is makkelijk scoren.

 1. 1

  dat is gepruttel in de kantlijn, de grootste ramp die de vvd kan overkomen is een nieuwe verkiezing de komende jaren, met twee concurrenten op rechts. na de zomer zal de politiek nog wel een jaartje of twee dodelijk saai blijven. Arme spijker.

 2. 2

  Nee, dit is een voorbeeld van hoe je met een beetje goede wil politieke praatjes kan doorprikken. Dat kan niet vaak genoeg gebeuren. Ook in de zomer.

  Daarbij komt dat VVD wel voorstander blijft van Nimby’s te pas en te onpas (vooral voor wegen gok ik). Dan is het wel aardig om ze bovenstaande even in te wrijven.

 3. 3

  Dat vind jij wel mooi he, steeph?

  Lekker de liberalen opnaaien.

  Hoe zit het met die SP van je? Nog iets klaargemaakt in de oude wijken of gaan die ook tegen de vlakte?

  ;-)

 4. 4

  @richard: Aangezien ik geen argumenten zie om het stukje onderuit te halen, ga ik er maar even vanuit dat je het er eigenlijk 100% mee eens bent. Maar omdat dat jou niet goed uitkomt ga je met volstrekt irrelevante dingen gooien in de hoop dat niemand het merkt.

  (PS, ik zit niet meer bij de SP, wel opletten hoor)
  (PPS als je beter oplet weet je dat ik inmiddels zo’n beetje alle partijen heb “opgenaaid”)

 5. 5

  Beste mensen. Voor het geval er nog een verdwaalde VVD-aanhanger zich onder het lezertjespubliek bevindt (hoeveel zijn dat er eigenolijknog met 15 zetels in de barometer?), en mochten zij na deze gekleurde linksistische berichtgeving nog steeds aanhanger zijn, dan kan men hier wel een opinie kwijt over de VVD-Tweede-Kamerfractie. Toegegeven, het is niet makkelijk, maar je MOET kiezen:

  http://www.vvd-west.nl/archives/391

 6. 6

  Peilingen zijn gebakken lucht, bij de volgende verkiezingen gaat de VVD naar de 35 zetels, tenminste, dat is wat Bram Peper mij heeft verteld.

  Verder, vvd, wit voetje halen over de rug van anderen en tegelijkertijd eigen onkunde verbloemen, twee vliegen in één klap.

  Uiterst Efficient én effectief dus, ethisch gezien op het randje, maar dat mag! Een identiteit moet je cultiveren!

 7. 8

  tsja, de VVD. Mark Rutte mag nog even spartelen in de kamer maar zodra er verkiezingen aankomen zullen ze toch (hoop ik) eieren voor hun geld kiezen..

  Mark wordt dan burgemeester van Bunnik ofzo

 8. 9

  Liberalen opnaaien? Sinds wanneer gelooft iemand dat de VVD liberalen zijn? Dat is toch precies hetzelfde als in dit stukje, ze zeggen wat in de oppositie, maar in de regering zijn het neo-con’s, nou ja oerconservatieven, altijd weer.
  Overigens de genoemde taktiek in dit stukje is gewoon NL politiek en echt niet des VVD’s. Het excuus al zolang als ik leef, coalitie-vorming. Daarmee leert elke NL’er zich als hoer te gedragen en is alles weer in check omdat het CDA al bijna een eeuw kan regeren met normen en waarden.

 9. 10

  Sorry, voor de duidelijkheid ik heb niets tegen hoeren, maar wel tegen het gillen om normen en waarden bij de buurman en de rest, ook een soort nimby complex.

 10. 11

  Sinds de “wij-willen-overal-asfalt-partij” VVD ineens vol “natuurfreaks” zat omdat ze vonden dat een grote nieuwe snelweg (A6/A9) door VVD-hoofdstad ’t Gooi een “uniek natuurgebied” zou aantasten vind ik al dat de VVD geen enkele mening meer mag hebben over NIMBY.

  Ironisch genoeg was het wel één van de weinige keren dat ik het met ze eens was.

 11. 12

  Ha, leuk, een vertrouwde reactie: ze doen het allemaal. Dat hoor ik nou nooit als iemand van de SP of de PvdA iets fout doet. En het allerleukste is: het is hier niet eens aan de orde. Of dacht er nou iemand dat de VVD voor de burgers zou kiezen en tegen de kap en tegen de BAVO?

  Het opportunistische van de VVD kent zo langzamerhand geen grenzen meer. We hadden al het kamerlid Teeven dat een poster van Anne Frank met Palestijnse sjaal wilde verbieden en hup: de VVD opent het museum voor de vrijheid van meningsuiting. Waar het meest bedreigde boek, de Koran, natuurlijk niet te zien is.

  En als het toch over coalitievorming gaat, waar bleef dat excuus bij Bussemaker en de embryoselectie. De wolven huilden in het bos, ook hier op Sargasso, dat Jet haar poot stijf moest houden. Zij heeft tenminste laten zien hoe je met moeilijke zaken om dient te gaan. Dat kunnen we van de heer Rutte niet zeggen. Hij presenteerde zich als kampioen embryoselectie, maar heeft zijn mond gehouden toen staatssecretaris Ross (CDA) een brief naar de kamer stuurde waarin ze stelde tegen de selectie te zijn.

  En dan is er nog de uitspraak ‘linkse rechters’ van Henk Kamp. Over een wet waar van de VVD-fractie in de Kamer vaststelde dat die niet goed in elkaar zat. Maar er toch mee instemde. Vanwege de coalitie. Maar dat geeft niet, want ze doen het allemaal.

  De VVD is ziek.

 12. 13

  Lieve Luitjens,

  Zonder de vvd waren jullie allemaal opgepakt en in de petoet gedouwd, wegens verboden vrijheid van meningsuiting.

  Want dat foto’tje van de vvd poster hierboven, dat lijkt toch verdacht veel op een tekeningetje. Een anti-moslim (nsfw) tekeningetje misschien?

  Denk daar maar eens aan, groene linksmensen!

 13. 16

  Ach ja, de VVD gaat er van uit dat het geheugen van de kiezer kort is.

  En dat IS het ook. Gebruiken dezelfde tactieken als Team McCain nu gebruikt tegen Team Obama. Als de leugens al geslikt worden door 10% van het electoraat, is dat al een succes voor McCain.

  De VVD doet dus hetzelfde. Loop de straat maar eens op en vraag aan 10 willekeurige voorbijgangers wie minister Dekker ook weer is/was.

  “Euh…?”

 14. 17

  @13: Ik snap niet wat je tweede zin met je eerste zin te maken heeft (terwijl de “want” toch een zekere bewijsvoering impliceert). Kun je misschien toch iets beter uitleggen waarom we allemaal opgepakt zouden zijn, ware het niet dat de VVD dat verhinderd heeft?

  @topic: Na enig nadenken vraag ik me af wat NIMBY te maken heeft met de boskap in Onderbanken. Wat is dan het algemeen nut dat we hebben van rondvliegende AWACS? Zonder algemeen nut is hier niet zozeer sprake van een NIMBY alswel een NIABY.

 15. 18

  @17: Het algemeen nut is dat we vrienden blijven met de V.S. Geloof het of niet, ik denk dat we daar wel veel aan hebben (sowieso qua economie).

 16. 19

  @18: Denk jij dan dat de meeste Nederlanders vinden dat er *ergens* AWACS moeten opstijgen boven Nederland (alleen niet boven hun huizen)? Dat is de definitie van een NIMBY namelijk. Ik heb ook sterke twijfels over je stelling dat het voorkomen dat AWACS boven natuurgebieden opstijgen de handelsbetrekkingen tussen Nederland en de VS in gevaar brengen.

 17. 20

  Bull @ JSK.

  Go China. Die roversbende in Washington heeft gazzilion kansen gehad.

  Economisch hebben we werkelijk helemaal niets meer aan de VS. Behalve dan dat we maar moeten proberen ons pensioengeld, wat we jarenlang naar WallStreet gebracht hebben, terug zien te krijgen.

  De VS heeft geen enkele geloofwaardigheid meer in de Wereld en alles wat ze nu nog doet is sterk in haar nadeel.