1. 3

  Nou ja, ik heb het idee een beetje dat de reageerders gemiddeld een ruk naar rechts maken, waardoor je veel meer kritiek over je heen krijgt als schrijver. Op den duur gaat dat je niet in de koude kleren zitten.

  Het ligt er natuurlijk maar helemaal aan waar je het voor doet. Om het schrijven zelf, de reacties, of het aantal bezoekers.

  Voor is dat een mix van alle drie, waarbij alle drie de laatste tijd minder is geworden.

 2. 5

  extra bezoekers ter rechterzijde is toch alleen maar een teken van zwakte van de blogs op de rechterflank?

  overigens wil ik bij een goed glas graag mijmeren over hoe je tussen de bevlogen momenten door toch nog wat meer te genieten van het leven. en wat dat genieten eigenlijk is.

 3. 6

  Over quantummechanica. Of het hele onwezelijke ervan een onderliggende werkelijkheid weerspiegeld of dat het slechts metingen voorspelt. Dat soort scherpslijperij zonder enige werkelijke relevantie.

  Verder over goed eten en drinken. Daar kan je niet genoeg over lullen. En over hoe de moestuin erbij ligt.

  En, Steeph, over de kinderen natuurlijk.

 4. 9

  @ Spuyt: rechts of links zijn is maar een modeverschijnsel. Het gaat erom dat een blog een goed “verhaal” heeft.

  * surft snel weg voordat Ippekrites zijn stukje hier plaatst vandaag * ;-)

 5. 10

  oh ja: genieten voor mijn is uit je hoofd komen en es ff wat anders te doen..

  lekker rollebollen met je vriendin ofzo, of een stevig robbertje golf :-)

 6. 12

  Over welke malloot het heeft verzonnen dat het wel een goed idee zou zijn dat wij ons kroost al vanaf zeer jonge leeftijd middels allerlei wetten dwingen om braaf binnen te blijven zitten en hun mond te houden? En in welke mate dat zeer vreemde gedrag leidt tot een vitamine D tekort. Kortom, in hoeverre leidt de schoolplicht tot kanker?

  Daar kunnen we vast wel een draadje helemaal bomvol over lullen:P

 7. 13

  Golf is vast een heel aardige bezigheid ter ontspanning, maar een “stevig robbertje” ??

  Mijmeren…vooral over hoe ‘het’ beter kan. Soms is ‘het’ de wijn, soms de stad, soms de opvoeding, maar ‘beter’ is mijn favoriete thema

 8. 14

  ach en wee zelfbeklag, dat je rechtse commenters hebt is een indruk die ik niet deel.
  wie linkt er hier regelmatig naar GS? nou dan, hou dan op te vissen in die vijvers.

  Realisme dat wel. men mag mij beschouwen als zijnde links maar met het huidige linkse beleid kan ik niet uit de voeten pvda sp of groen links, echt protest of oppositie is het niet.
  Het is softcore groen hier en dat bos is saai

  Bepaalde posten zijn van een dermate laag niveau geweest en de topics zijn vrij monotoom zodat de goeden onder de kwaden lijden.
  De pleuris advertentie links rechts en in het midden helpt ook niet echt.
  Je blogt omdat je wat te vertellen hebt of iemand wenst te vermaken , applaus salaris of boeh geroep trek je je niets van aan.
  eelt op je ziel ballen in je broek
  Klagen doe je tegen je manager en God en niet in de comments.

  Filosoferen is voor degene die te lui zijn om te werken. pak een bejaarde uit een bejaardentehus en nodig hem uit voor de bbq, laat hem filosoferen over levensgeluk, wellicht leert U ervan.

 9. 18

  Waar liggen heb ik die doosjes goeie sigaren gelaten?
  En ik had me eind vorige zomer nog zo voorgenomen wat vaker met vrienden een cognacje en sigaartje te doen!

  Tja, dat zet je wel even aan het denken. Het aantal gerookte sigaren zijn een graadmeter voor het geestelijk welzijn, of tenminste het mijne.

  Als er veel sigaren worden gerookt dan gaat het goed. Ik heb vroeger wel eens naief gedacht dat de sigaren de oorzaak waren van het geestelijk welzijn en heb toen een doosje sigaren in de auto gelegd. Bleek dat sigaren roken in de auto helemaal niet handig was, zeker niet als je af en toe moet schakelen. Er komt rook in je ogen, de as valt op je kleren als je hard moet remmen of over een hobbel rijdt en omdat er te weinig as aan de sigaar hangt gaat de sigaar te hard gloeien, wat het aroma verbrand laat smaken. Verder is er ook geen cognac om de achterkant van de sigaar in te dopen. Werd er dus geestelijk helemaal niet beter van, integendeel.

  De verklaring voor de correlatie tussen het geestelijk welzijn en de sigaren lijkt te zitten in het feit dat ik alleen sigaren rook met vrienden en dan nog alleen als we de tijd hebben om te praten over het leven.

  Welbeschouwd heb ik dus een soort geestelijke winterslaap gehouden, want sinds augustus vorig jaar heb ik geen sigaar meer gezien ….

  Tijd dus voor een actieplan, met harde afspraken over sigaar en cognac consumptie tot de volgende zomer.

 10. 20

  Klikmelink en zie dat tellertje gaan linksonder. Late jaren ’70 had je in het Evoluon zo’n lampje dat aan en uitging telkens er ergens ter wereld een kind werd geboren, zgn. Voor het aantal orgasmes wereldwijd konden ze het met een aan / uit lamp al niet meer redden. Dat tellertje linksonder is ook maar een fractie van het aantal snapshots ter wereld. O tempora o photos…