Onoprecht volk

COLUMN - Er loopt heel wat onoprecht volk rond in Italië. Maar zulk schijnheilig schorem als de Vrienden van Israel ben ik hier nog niet tegengekomen.

Er loopt heel wat onoprecht volk rond in Italië – het zal de lezer van deze pagina’s niet ontgaan zijn. Zo hebben we bijvoorbeeld de burgemeester van Rome, eigenhandig over de schouders van de camerati opgeklommen van fascistisch straathondje tot burgervader van de hoofdstad. En ja, als burgemeester van de Eeuwige Stad kom je nog eens ergens.

Dat zag u goed. Dat was de politieke erfgenaam van Benito Joden-behoren-niet-tot-het-Italiaanse-ras Mussolini met een keppeltje op in het belangrijkste monument ter nagedachtenis van de Holocaust – het Yad Vashem in Jeruzalem. Ik heb er Leon de Winter niet over gehoord. Ik heb er Ronny Naftaniël niet over gehoord. Ik heb er de Italiaanse Joden niet over gehoord. En als morgen de voltallige Kamerfractie van de Gouden Dageraad in het gelid achter hun Führer het Holocaustmuseum in marcheert om een krans te leggen, dan zal het weer stil zijn.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als je je zorgen uit over de burgerbevolking van Gaza, dan ben jij de antisemiet. Maar als je je armband met het Keltisch kruis verruilt voor een keppeltje om krokodillentranen te huilen bij het monument voor de slachtoffers van jouw Duce en zijn trawanten, dan ben je welkom.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als Dries van Agt stelt dat de zaken in 1948 wellicht beter anders gedaan hadden kunnen worden, dan tetteren ze om het hardst dat de oude staatsman  een antisemiet is en dat hij Het Bestaansrecht Van Israël ontkent – overigens een grondrecht van ieder vrij mens, het in twijfel trekken van het bestaansrecht van welke staat dan ook, maar volgens diverse scherpslijpers evengoed antisemitisme.

Dat zijn de Vrienden van Israël. Als Theo van Gogh zegt dat Leon de Winter koketteert met de Holocaust en dat illustreert met een grap over het verbranden van suikerzieke Joden, dan regent het aangiftes. Als Leon de Winter daarentegen een grap maakt over het steriliseren van de bevolking van Gaza via het drinkwater, dan is er niets aan de hand. Niemand neemt afstand van deze genocidegrap, niet de aanwezige SGP-voorman Van der Staaij, niet de Anne Frank Stichting en ook niet het CIDI dat de bewuste bijeenkomst mede heeft georganiseerd.

Sterilisatie van een bevolkingsgroep is een vorm van genocide en was onderwerp van debat tijdens de Wannseeconferentie. Suggereren dat een bevolkingsgroep fokt als konijnen is ronduit racistisch. Leon de Winter zou zich kapot moeten schamen, en met hem iedereen die er om heeft zitten lachen.

Er loopt heel wat onoprecht volk rond in Italië. Maar zulk schijnheilig schorem als de Vrienden van Israël ben ik hier nog niet tegengekomen.

Kijk ook eens op de site van Edge of Europe.

 1. 8

  Wat een slecht stuk. Mussolini is het slechtste wat Italië is overkomen en je mag Mussolini van alles verwijten maar het Italiaanse fascisme was niet gebaseerd op ras maar op klasse. Jodenvervolging is nooit Italiaans staatsbeleid geweest. In het begin zaten er ook Joden in de fascistische partij van Mussolini tot Hitler Mussolini sommeerde dit niet te doen.

  Na Noorwegen en Luxemburg zijn er in Italië de minste Joodse slachtoffers gevallen: 8500. De joden werden in Italië pas vervolgd na de Italiaanse bezetting van 1943 en joden werden ook vervolgd door de Duitsers.

  Vanaf 1943 was Mussolini ook niets meer dan een gegijzelde stroman van de Duitsers. Nadat de Duitsers Mussolini bevrijd hadden van Gran Sasso werd Mussolini gedwongen weer staatshoofd te worden na het Duitse dreigement Milaan, Turijn en Genua te vernietigen als hij dit niet zou doen.

  De link met de Gouden Dageraad is al helemaal te zot voor woorden. Ten eerste is de Gouden Dageraad geen Italiaanse partij en ten tweede is de Gouden Dageraad wel racistisch.

  Echt onoprecht volk kijkt met een vergrootglas naar één conflict in de wereld, doet er alles aan één partij in deze op zoveel mogelijk manieren zwart te maken, als onmens neer te zetten en durft dan zelfs nog het woord genuanceerd in de mond te nemen.

 2. 9

  en je mag Mussolini van alles verwijten maar het Italiaanse fascisme was niet gebaseerd op ras maar op klasse.

  Vertel dat maar aan de Italiaanse zigeuners van toen..

 3. 13

  @10: Mussolini begon al in 1926 met het deporteren van zigeuners. Nee, hij heeft er geen genocide op gepleegd. Maar je kunt niet met droge ogen beweren dat het Italiaanse Fascisme niks met ras te maken had. Maar goed, ga maar vooral verder met je immorele revisionisme.

 4. 14

  Sommige bevolkingsgroepen fokken als konijnen. Vooral onder strenggelovigen van allerlei gezinten kan je dat verschijnsel waarnemen. Volgens mij is dat gewoon waar en toegestaan. Wat daar racistisch aan is, is mij niet duidelijk.

 5. 21

  maar goed.. bovenstaande column haalt het natuurlijk niet bij het meesterwerk van Zola.. edge of europe voelt zich niet helemaal senang, dat is duidelijk.. maar misschien moet hij daar eens over schrijven? Lijkt me een stuk interessanter..

 6. 22

  @su, immorele revisionisme? bedankt voor het compliment, ik wil niet op één lijn staan met lui die niets beters met hun leven te doen hebben dan wachten tot Israel een keer terug schiet zodat ze weer politiek correct op jodenjacht kunnen gaan en ondertussen volkomen negeren hoe er in en buurland in 2 maanden tijd 10.000 burgers worden afgeslacht

 7. 23

  @18 ‘Het gaat over de hypocrisie van pro-zionistische propagandamannetjes en -vrouwtjes: de zelfverklaarde vrienden van Israël.’

  ‘Zelfverklaard’ is de hoon voor iemand die zichzelf ten onrechte de kroon op het hoofd zet. En doe je dat als je jezelf als vriend van Israel opstelt? Maar dan is ISRAEL EEN EREZAAK, want anders zou er geen reden voor die hoon zijn. Van iemand die zichzelf een schurk noemt, zeg je toch ook niet dat hij een zelfverklaarde crimineel is? Of je doet het hoogstens een beetje tot zijn verontschuldiging.

  Freudiaans geredeneerd zien wij dus dat Prediker zijns ondanks de waarheid schrijft. Hij moet wel. Zijn infantiliserend taalgebruik -‘propagandamannetjes en -vrouwtjes’ – is een overduidelijk geval van regressie, en levert alweer Freudiaans het bewijs. Van de Waarheid.

 8. 24

  LW heeft volgens EoE een grap verkocht over het steriliseren van de GAZA-ze bevolking.

  Met deze ‘grap’ gaat EoE quasi jankend aan de haal, als welkome buit. Hij kan het zich nu voluit veroorloven te schrijven: ‘Suggereren dat een bevolkingsgroep fokt als konijnen is ronduit racistisch’. Met welke woorden hij verzekerd van applaus is. Fallisch gedreven archaïsche krachten zullen hem minsten impliciet steunen. Die repelsteltjes worden altijd kwaad op wie in het algemeen het voortplantingsvermogen van gemeenschappen ter discussie stelt, en dat zal in het bijzondere Gaza-geval ook wel weer zo zijn; of kwader. EoE’s prikkelende (ophitsende) woordkeus zal die toename in ieder geval niet in de weg staan. Als een ouderwetse agit-prop lijkt EoE te weten wat hij doet.

  Individuen, stammen of volken die teveel kinderen verwekken, konijnengedrag verwijten, is natuurlijk altijd ordinair-kwetsend. Je kunt het ook zachter zeggen, beschaafder. Maar soms moet er wel iets worden gezegd. Je kunt een territoir ook demografisch uitwonen; neem Paaseiland. Geen groter dreiging voor de mensheid dan de mensheid die qua omvang geen maat weet te houden. Zure regen, gat in de Ozonlaag, opwarming van de aarde, allemaal onzin of camouflage of eufemismen of afleidingsmanoeuvres voor het konijnengedrag van mensen.

  Verder bevolkingsgroei doelbewust als wapen gehanteerd. Neem Servië. In de lente van 1999 regende het ’s-nachts Nato-bommen op Servië. Dat land had geweigerd zich een provincie te laten afzetten om een er geïmmigreerd Islamitisch Albanees volk aan een eigen, autonoom gebied te helpen. Een Servische aanvoerder formuleerde het zo: ‘Kosovo’ – de te amputeren provincie – ‘is voor ons wat Jeruzalem voor de Joden is en snelle voortplanting van een volk (de Albanezen) geeft nog geen recht een stuk land te stelen (af te scheuren).’ Dat is ruwe taal waaraan iedere gepastoriseerde Nederlander zich dood zal ergeren. Maar er is evenwicht. Want het anti-parool van de Albanese afvalligen in Kosovo luidde ongecensureerd: ‘De buiken van de Albanese moeders zijn sterker dan de Servische arrogantie’, wat ook niet fijnzinnig is uitgedrukt. En soort Porno!

  Wat nu als de huidige Palestijnen in Gaza hun hoge geboorteniveau inzetten zoals die Albanezen in Kosovo? Mag je je daar niet tegen verdedigen? Mag een gezin met 10 kinderen de tuin inpikken van een beschaafd gezin met 2?

 9. 25

  ik wil niet op één lijn staan met lui die niets beters met hun leven te doen hebben dan wachten tot Israel een keer terug schiet zodat ze weer politiek correct op jodenjacht kunnen gaan..

  Jaaa!! Binnenkort in dit theater: de Sargasso Winter-pogrom! Met oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, keppeltjetrekken en rabbijntje prik. Breng hooivorken en fakkels mee. Barbecue achteraf.