1. 1

  VNO keert zich tegen Wilders, De Telegraaf keert zich tegen Wilders, AHA keert zich tegen Wilders …
  Als de trend zich doorzet eindigt hij als een voetnoot, nee, slechts als een korte vluchtige anecdote in de vaderlandse geschiedenis.

 2. 5

  @gronk: Wat Wilders in z’n hele lijf heeft, past bij Fortuyn in zijn pink. Fortuyn kwam tenminste met echte oplossingen. Valt niet te vergelijken. Wilders is een pakketje schroot met een dun laagje chroom. Waar iedereen op valt is de blingbling.

 3. 6

  Fraai staaltje zelfsabotage dus, dat optreden in Londen. Nou ja, het lijkt me ook net zo min een harde werker als een groot denker. En als PM zul je toch flink aan de bak moeten.

 4. 8

  in het MO hebben ze juist respect voor Wilders. Ze zijn gewend aan Westerse politici die bang op hun knieen kruipen bij iedere ”belediging” van de Arabische wereld , en nu is er ineens een politicus die, net zoals onderling gebruikelijk is in het MO, leiders uitscheldt voor rotte vis. In de woorden van Imam Fawez: verwensingen hoort bij de Arabische cultuur.

 5. 9

  Sargasso luistert niet naar VNO als het om de uitbreiding van Schiphol gaat. Waarom nu wel? Punt is: er zijn betere argumenten tegen Wilders dan ‘he’s making us look bad’. Alsof Erdogan wel normaal reageert als het Amerikaanse parlement een wet over de Armeense genocide aanneemt, zoals vorige week het geval was.

 6. 10

  @S’z..Komaan..nieuwe “regels”..geen venijn in politiek. Dan de beleefdheidsvorm van de imperatief toepassen.

  U erbij en dan stam +t.

  Aldus: Nederland wordT U wakker.

  (gijntje)

 7. 12

  KB: “in het MO hebben ze juist respect voor Wilders.”

  Dat zou ik graag gestaafd willen zien, met een link ofzo. Het punt is namelijk dat ik het best zou willen geloven, maar het daar nog even moeilijk mee heb.

 8. 19

  @ Olav | 13 March 2010 | 16:50
  ” Esther, AHA is toch niet tegen Wilders?”

  Ik snap onderhand geen ene moer meer van AHA. Eerst zegt ze dat ’t kwalijk is wat Wilders allemaal roept over deportatie en dat hij polariseert en zo. En nu valt hij kennelijk weer mee.

  @ gronk | 13 March 2010 | 12:06
  “@esther: hoe zat dat destijds met fortuyn?”

  Tja … Hoewel, hij heeft nog wat erfgenamen in Rotterdam rondlopen.
  Behoorlijk veel zelfs.

  Maar dat de Telegraaf zo zich zo duidelijk heeft uitgesproken, verbaast me.

 9. 20

  @ Pier | 13 March 2010 | 13:31
  ” @1 Heeft de Telegraaf zich tegen Wilders gekeerd? Waar kan ik dat terug lezen? ”

  In een hoofdredactioneel commentaar werd dat gedaan. Een hele duidelijke stellingname. Het stond nog op Geen Stijl, ik kan het niet meteen terugvinden, maar zoek in hun archief.
  Waarschijnlijk gepubliceerd vlak na het grandioze optreden en ditto retoriek van Wilders ten overstaan van de gehele internationale pers.
  Kennelijk schaamde zelfs de Telegraaf zich.

 10. 24

  AHA volgens de Telegraaf:
  “Massadeportatie van moslims is geen antwoord op de problemen. Wie gaat hij dan precies het land uitzetten en wie mogen er blijven? Zijn beleid is onuitvoerbaar. Wilders is een populist die handig gebruikmaakt van de symbolen van de islam, zoals de moskee, de koran en de hoofddoekjes.”

 11. 25

  “De werkgeversvoorzitter zegt dat het imago van Nederland door Wilders’ optreden bezoedeld wordt, en dat dat op termijn repercussies zal hebben voor de Nederlandse welvaart.”
  Het selectieve economische argument. De mensen die vonden dat Balkenende de Dalai Lama moest ontvangen – “linkse” c.q. linkse mensen zeg maar – klaagden ook nooit dat dat economisch slecht zou zijn voor Nederland.

 12. 28

  vrije associatie naar #27 (bron onbekend): Mark Rutte heeft zojuist bekend gemaakt dat hij afziet van het lijsttrekkerschap van de VVD, omdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn moeder.

 13. 29

  Schitterende grap @27

  @8: ja, bewijs willen we zien. Tot die tijd beschouw ik je opmerking als een losse flodder – eentje waarvan Wilders er ook steeds meer begint te produceren.

 14. 32

  @26BP
  Hoezo, was de redactie van Sargasso een “No, we Cohennot”redactie dan?
  Of was dat uitsluitend in jouw hoofd gaande?

 15. 34

  In hoeverre beschadigt onze JP Nederland? NCO/NCW wil Wilders niet, want die heeft standpunten waar zij niet volledig achterstaan. Vooral de wat grotere bedrijven. Ik vraag me trouwens af hoe het zit met ‘oud geld’.