Vista laatste windows versie, einde van bloggen

Kristallen bolDe vooraanstaande tech-consultants van Gartner hebben in hun nieuwste rapport bevestigd wat techwatchers al een tijdje voorspellen: Windows Vista zal de laatste incarnatie van Windows zijn zoals wij die kennen. Met de opkomst van andere grote spelers (Google anyone?), web services en de voortdurende neiging naar meer modulariteit is de tijd van grote, alomvattende besturingssystemen over. De mensen van Gartner denken echter wel dat de vrienden van Microsoft een grote speler zullen blijven.

Een andere voorspelling van Gartner is dat de Blog-hype ook snel over zal zijn. Ergens in 2007 zal het toppunt van 100 Miljoen (!!) bloggers bereikt worden, waarna het aantal zal inzakken.

 1. 1

  Mooi! En dan maar hopen dat alleen de leuke, de interessante en echt boeiende blogs overblijven.
  Als ik het tenminste in mijn eetnje volhou om elke dag weer een blogje te doen (~)

 2. 5

  Nog los van het feit of ik zelf nog door zal/wil gaan met bloggen, zit ik er niet zo mee dat een aantal weblogs verdwijnen. Voor de goede verstaander zal het wel duidelijk zijn wat ik daarmee bedoel: de blogs waarin op een ziekelijke manier personen worden afgebrand en beschadigd.

  Daarom voor nu: Stop digitale mobbing!

 3. 9

  Om even op de Microsoft voorspelling in te gaan:

  Microsoft is allang deze weg ingeslagen.
  Windows CE is al modulair en wordt al op veel verschillende platforms gebruikt.
  Het research project Singularity klinkt ook veelbelovend, maar zal nog wel even lang op zich laten wachten.

  Windows Vista heeft 15 GB nodig voor een installatie!!! Dat moet toch op zijn minst iemand opgevallen zijn bij Microsoft?