Verzonken stad (bijna)

In de Verenigde Saten is sind gister het orkaanseizoen begonnen. Daarom heeft de rampenbestrijdingsdienst FEMA, met goedkeuring van Bush, een spotje gemaakt dat mensen waarschuwt dat ze de eerste dagen vooral niet moeten rekenen op hulp:

Yes water is all around the house. The roof is completely caved in. We need emergency assistance please.”

“Okay ma’am, we can’t respond right now because of the condition of the hurricane.”

Dat heet verwachtingenmanagement. Puntje is natuurlijk wel dat arme mensen moeite hebben om diverse artikelen aan te schaffen en noodreparaties uit te voeren, net zoals ze moeite hadden New Orleans uit te komen toen opgeroepen werd tot evacuatie.

Inmiddels is ook bekend wat de overstroming heeft veroorzaakt. Niet alleen dat verschillende moerassen rond de stad zijn droogelegd, en dat de dijken in slechte conditie zijn. New Orleans zakt de grond in, met een snelheid van 2,5 cm per jaar.

 1. 1

  Een feit waarmee de Amerikaanse samenleving wordt geconfronteerd. Wat voor een wereldmacht je ook bent! Hoeveel geld je ook in je kassa hebt! Het feit aardswetenschappen is niet te vermijden. Waarmee jaarlijks honderden mischien zelfs meer om het leven komen in Amerika. En aan de andere kant worden door Amerikanen onschuldige mensen vermoord!!!
  http://www.volksblog.nl/?p=840
  Zo keek in net naar de beelden van de 24 onschuldige slachtoffers in Irak die BBC heeft vrijgelaten. Aan de ene kant hang je de baas van de wereld uit! Terwijl je niks tegen aardswetenschap kunt dun waarbij ook je eigen mensen om het leven komen…

 2. 2

  “Een feit waarmee de Amerikaanse samenleving wordt geconfronteerd. Wat voor een wereldmacht je ook bent! Hoeveel geld je ook in je kassa hebt! Het feit aardswetenschappen is niet te vermijden.”

  Naja, een week geleden raasde er een tyfoon over Zuid-Oost China. Die overheid wist wél een groot aantal mensen te evacueren. Het is maar waar je de prioriteiten legt.