Vers Complot: “Obama en Ahmadinejad samen op Hawaii” (Poll)

Zonder complottheoretici de helft minder internet! Dwaalgeesten, aan lager wal geraakte ingenieurs, vereenzaamde panikanten en verder “iedereen die de bijsluiter van zijn medicijnen niet goed leest” zijn de ware Contentkoningen van de Internets. WTC-7, UFO’s, Bilderberg, you name they write it. OnzeManInTeheran spotte een smakelijk vers complot dat de recente afwezigheid van Obama en Ahmadinejad (beide moslim?) verklaart. Terwijl de gevestigde media ons willen doen geloven dat de toekomstige president van Amerika zijn zieke grootmoeder bezocht op Hawaii en dat de Iraanse president de laatste dagen lijdt aan appelflauwtes is er IETS HEEL ANDERS AAN DE HAND.

Het in zijn soort gerenommeerde WhatDoesItMean.com komt met een voor haar sluitende verklaring dat de twee wereldleiders samenkwamen op Hawaii om een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Saillant detail, de ontmoeting tussen Obama en Ahmadinejad (beide moslim?) zou zijn georganiseerd door hooggeplaatste Amerikaanse militairen die willen voorkomen dat de VS ten prooi valt aan een fascistische coup. Om met Plasterk te spreken: “We zullen zien…”.

Bij de professionele media en op de Scholen voor Journalistiek maken ze zich druk over dergelijke Contentkoningen van de Internets. Onlangs plofte er bij mij (weer) een vragenlijst van een student in de mailbox, de strekking van zijn verhaal was: “Moet er niet een Register komen waarin onderscheid gemaakt wordt tussen ‘journalistieke’ en ‘publieke’ weblogs?”. Ik persoonlijk vind zo’n Register onnodig en voorspel dat zelfs veel professionele media de toets aan journalistieke criteria niet zullen doorstaan. Verder heb ik -ondanks alles- toch nog genoeg vertrouwen dat mensen zelf onzinnige teksten kunnen onderscheiden van de zinnige. U ook? Laten we ‘publiekelijk’ pollen:

[poll=214]

 1. 1

  Wat ik nooit snap is dat gebeurtenissen die wel naar een echt complot ruiken meestal door die lui geheel genegeerd worden. Zoals die befaamde antrax-enveloppen toen net na 9-11, waar niemand uit dat paranoia-spectrum bovenop dook. Die aanval van de VS op Syrie, net, daarvan zou ik nou zeggen: dat is om McCain uit het slop te trekken (vervolgens even lekker wachten tot er wat mensen gaan analyseren die verstand hebben van de regionale militaire verhoudingen…)

 2. 2

  Waarom een register ? Gewoon een ISO-achtig keurmerk rondom een aantal waarden, bv. “niet te beroerd om z’n eigen ongelijk toe te geven”. Welke waarden ? Welaan dan, laat ons ze hier beginnen oplijsten, of maak er een vrijdagse poll van.

 3. 5

  @kees, ik zie het complot van syrie niet, buurlanden kunnen daar vrolijk een al dan niet kerncentrale plat bombarderen zonder enige reactie van syrische zijde, amerika hoeft zich dan helemaal nergens druk over te maken

 4. 11

  Nee, het heeft te maken met een nieuwe plugin op de site die zorgt dat de laatste poll altijd in de rechterkantlijn staat. Te lastig omdat dit allemaal uit te leggen, maar ALLE pollen op Sargasso staan nu op Wintertijd…

 5. 16

  Een journalistieke weblog is bijna een contradictio in terminis: een appendix van een krant is geen weblog, een internetkrant evenmin.

  Weblogs vormen een aparte veelvormige categorie,waarin vele disciplines (kunnen) samenkomen. Waaronder het hinderlijk voor de voeten lopen van ‘journalistieke’ media, dan wel het dankbaar gebruik maken van hun spitwerk.

  Je hebt serieuze en minder serieuze blogs en ook nog bagger. Maar dat alles is een kwestie van appreciatie, c.q. depreciatie.

  Niet doen dus

 6. 17

  Iedereen weet dat een financieel product waarop meer dan 6% rente zit, niet deugt.

  Of liever, we denken dat iedereen dat weet, dat iedereen zo slim zou moeten zijn. In werkelijkheid schijnt iedereen een stuk dommer en moeten er financiële bijsluiters komen om mensen, zelf sargasso lezers, te behoeden.

  Iedereen weet dat Obama niet onder 1 hoedje speelt met Ahmadinejad. Of liever, dat kan iedereen bedenken.
  In werkelijkheid is het gewoon wachten tot iemand zich zo gek laat maken door dit soort onzin, dat die een wapen pakt en Obama van het leven beroofd. Ik streep de dagen op de muur.

  Zo zijn veel, zo niet alle oorlogen, politieke moorden, terroristische aanslagen het gevolg van zeer subjectieve hersenwasserij. Kortom verbied die onzin, of kom in ieder geval met een soort media-bijsluiter, zou de wereld een stuk beter van worden.

 7. 18

  Waarom zou een journalistiek weblog eigenlijk geregistreerd willen worden als journalistiek weblog? Dat gaat vermoedelijk toch alleen gepaard gaan met restricties (gedragscodes/regels), terwijl er geen enkele additionele waarde vanuit gaat (net alsof de gemiddelde webloglezer/struiner over internet een register een moer kan schelen).

 8. 20

  …en Obama van het leven beroofd. Ik streep de dagen op de muur.

  Waar of niet waar, de tijd zal het leren.
  Maar laat toch wel duidelijk zijn dat van alle tekenen des tijds dat we in een absurde tijd leven dit soort uitspraken toch wel het meest absurde teken is. De man is nog niet gekozen maar wel al dood verklaard.

 9. 25

  In google : Obama agains t …… Obama agains en bij de t krijg ik : guns/abortion/war/israel … Combineer je die 4 dan ? Wat is dat toch met Israel ?

 10. 26

  Wat is dat toch met Israel ? Als je tegen fascisme bent dan moet je joods zijn ?Is Iran een fascistische staat die m.b.v een private wapen lobby straks ww3 begint ?

 11. 28

  http://www.jancvanderheide.com/ : *

  De ellende in de Amerikaanse, Engelse financiële wereld en de krediet problemen zullen het vaste land van Europa bereiken. Het lijkt allemaal erg ondoorzichtig te worden, alles wordt op z’n kop gezet, banken die worden meegesleept. In het kielzog van de financiële onrust ontstaat veel persoonlijk leed.

  Ingezonden bericht

  Uit de eerdere prognoses, inschattingen van BB (Bos & Balkenende) blijkt wel hoe moeilijk voorspellen is. Al die zogenaamde positieve BB-geluiden die nergens op sloegen. Ze hadden beter de economische voorspellingen 2008 van de paragnost Jan C. van der Heide kunnen lezen. Dan hadden ze op tijd de bakens kunnen verzetten in plaats van onnodig moeten puinruimen…

  Marja Verhulst

  Balkenende en Bos maken het er ook niet echt beter op ,ze kunnen het tij niet meer keren .Bos heeft de griep .

 12. 30

  Ik vind ze allebei niks, oldskool rechts en ietwat leeg maar buitengewoon sympa…helaas. Hopelijk wint de “leegte” want dat is ruimte die kan je vullen en ik vermoed dat dat kan met aangenaam rondom volk in deze.

  En dan buig ik diep en eet ik mijn virtuele hoed op zoals beloofd ( is marsepijn ok?)

 13. 39

  @ Noname

  Het is nog niet gezegd inderdaad en…en ach is het geen scheetje:

  Cute pink nazi- lips.

  *als het de red. lukt de pic te plaatsen zal Eeuwige Dank Uw Deel Zijn*

  @ HansR #36

  Benieuwd of Rome zijn steun voor McCain of voor Obama uitspreekt.

  Alsof het de inquisitie een reet zal roesten wie op de lijst met ketters wordt gezet.

 14. 40

  @YP
  Alsof het de inquisitie een reet zal roesten wie op de lijst met ketters wordt gezet.

  Je kunt over de inquisitie zeggen wat je wil maar enige selectie naar hun slachtoffers kun je ze niet ontzeggen. o.a. vandaar dat het interessant is.

 15. 41

  Goed, *nog even OT doorslaand qua “enige selectie naar hun slachtoffers kun je ze niet ontzeggen”* en neem in dat geval het uitgangspunt, de hoofddoelstelling van de inquisitie i.c. bekeren i.p.v. straffen waarbij martelen om verdwaalde schapen weer tot de kudde te doen terugkeren is toegestaan…dan zou je zeggen: bij de republikeinen zit je altijd goed…

  Alleen McCain nog zover zien te krijgen.

  @ webmeesteres Dank, en zoek hier maar een nieuw setje voor de winter uit…