Serie:

OPROEP - De zomervakantie is al weer twee weken ‘open’. Dit jaar natuurlijk een heel andere vakantietijd dan voorgaande jaren. Heeft dat gevolgen voor uw vakantiebestemming? Die nieuwsgierigheid is aanleiding om Sargasso’s zomerserie weer eens van stal te halen.

Wordt het vakantiebesmetting of vakantiebestemming? Gaat u als ‘coranavluchteling’ naar redelijk veilige oorden als de Waddeneilanden of avonturiert u in risicogebieden als België? U kunt natuurlijk ook nog op de vlucht slaan.

Graag ontvangen we de komende tijd uw verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden over uw vakantiebestemming.

Stuur uw verhaal naar info at sargasso punt nl, onder vermelding van zomerserie 2020.

-o-o-o-

Het is al weer een tijdje terug, maar dit waren eerdere zomerprojecten op Sargasso (leesvoer voor uw vakantie)…

Zomer 2011, Klein literaire musea. In elf artikelen deden Sargasso-redacteuren en lezers verslag van hun bezoek aan musea die gewijd zijn aan schrijvers en dichters. Eén artikel uitgezonderd, dat verhaalde van een tentoonstellingsruimte, gevestigd in een gebouw dat in een roman is geschreven.

Zomer 2012, De Polder. Zeven artikelen over Nederlandse polders, waarin lezers beschrijven waarom ‘hun polder’ zo fascinerend is.  Bijvoorbeeld de polder waar in 2022 de volgende Floriade zal plaatsvinden of de polder waar een onzer toenmalige redacteuren zijn familienaam aan te danken heeft.

Zomer 2013:  Welke klassieker gaat er steevast in uw koffer mee op vakantie? Die vraag leverde acht heel diverse vakantierecensies op. Van De donkere kamer van Damocles tot Anna Karenina en een ode aan een heldin. Kan een stripverhaal ook een klassieker zijn en is een intrigerend boek daarom een klassieker?

Zomer 2014, Vakantieverhalen. We dachten het vakantiegevoel te kunnen vergroten met grappige, opmerkelijke of spannende vakantie-anekdotes. De oogst viel wat tegen. Toch vijf vakantieverhalen die zich in verre buitenlandse oorden afspeelden. Van een ontmoeting met een tegengif voor opdringere backpackers tot een surreële kanotocht.

De laatste zomerserie was in 2016 en weer waren musea het thema. Deze keer een bonte verzameling van tien musea.  Niet alleen louter beeldende kunst, ook wetenschap en kunst, architectuur en oudheidkunde. Bijzondere vermelding: de bijdrage van Henk Ras, de vorige maand helaas overleden initiatiefnemer van Museum Amsterdam Noord, in een voormalig badhuis.

Reacties zijn uitgeschakeld