Uitstervingscrisis soorten gaat onverminderd door

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (3)

#1 majava

Wacht nog een jaartje of wat. Dan begint het echt nog duidelijker te worden. Dan wordt er wellicht wat harder om actie geroepen en het zal waarschijnlijk geld gaan kosten om soorten te behoeden voor het uitsterven. En als het geld gaat kosten dan kruipen de usual suspects weer uit alle hoeken en gaten om ons te vertellen dat het allemal een hoax is. Met *kuch* bewijzen…

Wedden?!

  • Volgende discussie
#2 MS

Op newscientist staan foto’s van een aantal van de dieren die in gevaar zijn en een daarvan is deze, de pad Nectophrynoides asperginis.

De reden van uitsterven is een aanleg van een dam, aangelegd voor electriciteitsproductie. En daar is nu een van de punten die mij in stijgende mate verbijsterd: Zogenaamde groene energie is een drama voor de natuur.

Waterkracht is van oudsher een van de meest renderende niet-fossiele energie bronnen, dus om CO2 the reduceren is het een van de meest aangewezen methodes om energie te produceren. De gevolgen voor de natuur zijn dramatisch. In Engeland zijn vergevorderde plannen om de zogenaamde Severn Barrage te bouwen, wat een uniek getijde gebied gaat afdammen om getijde-energie af te tappen. Nog veel verdergaande plannen worden ontwikkeld en alhoewel te bezien valt in hoeverre ze ook echt ontwikkeld zullen gaan worden, ze zijn allemaal een ecologische aanslag.

Het gebruik van fossiele brandstoffen is in vele gevallen een zege voor de natuur geweest. Noordwest-Europa was zo goed als ontbost geweest, en alle veengebieden tot de bodem afgeschraapt zonder.

Het is tamelijk een eye opener je dat te realiseren, samen met de realisatie dat de milieubeweging niet altijd natuurbescherming bewerkstelligt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 majava

Je gaat er wel heel makkelijk vanuit dat de milieubeweging denkt dat hydropower = groen, dus goed. Gek toch dat hier waar ik woon er absoluut niet meer afgedamd zal worden, ondanks dat het goed zou zijn voor de energiemarkt en het CO2 verhaal. De “groene partijen” zijn er zich heel goed van bewust dat vernietiging van ecosystemen een erg nare bijwerking van deze groene vorm van energieopwekking is. Is dat een eye opener voor jou misschien?

  • Vorige discussie