Uitsterven papieren kranten in kaart gebracht


Op de dag dat hun geestelijk vader Henk Steenhuis vertrekt naar het Parool om er adjunct-hoofdredacteur te worden publiceert het blog Welingelichtekringen de Newspaper Extinction Timeline. Een intrigerende wereldkaart die inzicht geeft in het uitsterven van de dode bomen wereldwijd. Tenminste als je gelooft in wat de Australische futuroloog Ross Dawson uit zijn zwarte doos tovert. Enkele factoren in het model van Dawson: technologische en economische ontwikkeling, overheidsbeleid en consumentengedrag. Het resultaat: in 2017 gaan de Amerikaanse kranten ter ziele, Nederlandse kranten verdwijnen in 2027. Gelukkig voor Steenhuis is dat pas ver na zijn pensioengerechtigde leeftijd.

Reacties (4)

#1 Spuyt12

Niet ter ziele, maar worden ze insignificant, whatever that means…

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Voor mijn gevoel zoiets als hooguit bestaand met overheidssteun.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Dimitri Tokmetzis

Laat me niet lachen. Hoeveel links op deze site verwijzen naar kranten? Hoeveel links op GeenStijl? Hoeveel nieuws (van tv en internet) vindt zijn oorsprong bij kranten? Juist. Papier is dood, kranten zijn nog springlevend.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 vandriel

even lezen wat er eigenlijk staat..:

“we’ll get digital paper that combines all the qualities of print and the benefits of digital”

oh. mijnheer Steenhuis blijft dus gewoon het Parool maken, maar die wordt dan digitaal gelezen ipv op papier.. niet onwaarschijnlijk. niet schokkend.

randvoorwaarde: dat er lezers blijven die de moeite nemen om te lezen, ipv af te gaan op snel gemaakte blogkoppen. en daar ben ik eigenlijk niet zo zeker van…

  • Vorige discussie