U wist het misschien nog niet, maar het is bijna kerst

100% van de Nederlanders viert kerst met kerstGeen feest dat zich zo goed leent voor het verschaffen van context als kerst. Zo komen Sara en Ammar na een halfjarig verblijf op de Syrische ambassade terug naar Nederland. Dat wordt dus een kerst om nooit te vergeten. Ook Irene van der Laar gaat zalige dagen tegemoet. Wie? Irene van der Laar. Waarom? Dat is niet helemaal duidelijk, maar daar gaat het niet om- het is bijna kerst, ja?! Een 14-jarige croftybommengooier heeft een aanzienlijk minder plezierig vooruitzicht, hij moet kerst in de cel doorbrengen. Dat geldt ook voor een Feyenoord-fan.

Dat is jammer voor ze, vooral nu we weten dat een eenzame kerst extra alleen voelt. Dat is een van die nutteloze onderzoeken waartoe kerst leidt. Zo weten we verder dat 42% van de Nederlanders met kerst uitgebreider ontbijt dan normaal (Schokkend!); Eieren vlak voor kerst iets goedkoper zijn (Voordelig!); minder mensen met kerst naar de kerk gaan (Duivels!); ruim 40% van de werknemers kerst met de baas viert (Gezellig!); in het asiel katten rond kerst geliefd zijn, en honden na oud en nieuw (Logisch!) en Britse kinderen weinig weten over kerst (Ach, gut!).

Ja mensen, het is bijna kerst. En dat zullen we verdorie weten ook. Geniet er nog maar even van.

 1. 1

  Ik heb wederom een aardige manier gevonden om Kerst ( met de K van, juist ) te ontlopen. Eerste kerstdag zit ik dan ook de gehele dag in een trein in het Oost-Europese.

 2. 7

  Kijk al die zaken zijn natuurlijk behoorlijk zakkerig en zuigen behoorlijk.

  Op Sara en Ammar na. Die kinderen hadden daar sowieso al helemaal niet moeten zitten en het is Bot en zijn Syrische ambtsgenoot dan toch gelukt om het eindelijk op te lossen. En dat vind ik dan wel weer mooi getimed. Zal ook wel een extra argument geweest zijn om er dan nu maar een punt achter te zetten. Toch een mooi argument dat kerstfeest om al die kinderkidnappingen tot een eind te brengen.

  En inderdaad: wie is Irene van de Laar?

 3. 9

  Vergeten te noemen dat ‘onze’ jongens en meisjes deze dagen gezellig deelnemen aan de operatie Baaz Tsuka rond Kandahar. Vrede op aarde enzo!

 4. 11

  “Kinderen uit de Schotse plaats Dundee hebben de schrik van hun jonge leven beleefd toen de plaatselijke kerstman voor hun ogen neerzeeg en zijn laatste adem uitblies.

  De 82-jarige man, de vroegere directeur van een rederij, kreeg bij het uitdelen van cadeautjes een hartaanval. Pogingen om hem te reanimeren waren tevergeefs, meldden Britse media vrijdag.” (NU.nl)

  Dat is nog eens een kerstdrama ..

 5. 12

  Pappie moest vertrekken uit NL, terug naar Syrie, hoorde ik en nam toen maar de kindertjes mee..

  Moeder wilde de kindertjes terughebben.. pappie zei: dat kan, maar dan wil ik ook weer naar Nederland…

  Bot kwam, telde zijn knaken, en vond het goed..

  gelukkige kerst voor iedereen :-)

 6. 25

  Mooie foto’s daarboven trouwens: sneeuw in de bergen en schaatsen op de oostvaardersplassen. dat laatste heb ik zelf nog gedaan. Jaren geleden. prachtig maar zal wel niet meer gebeuren. Global warming enz… Nostalgisch.

  Sneeuw. Wie kent het nog?

 7. 27

  Ben al bijna een week chanouka aan het vieren en heb nergens last van, integendeel. Laatst ook al de ramadan gedaan en dat met veel genoegen. Nu twee daagjes kerst vieren mensen, twéé daagjes maar. Een weekeinde is sneller voorbij …