Tweet du Jour | Aangevallen door VVD-medewerker

Serie: Dossier:

Toegegeven, Left Laser is niet de meest subtiele interviewer, maar het is wel opvallend dat Sophie Hermans lijkt te vinden dat journalisten aardig moeten zijn.

Reacties (10)

#1 Martijn Tonies

In NL moet de pers lief zijn, anders krijgen ze niets gelekt.

 • Volgende discussie
#2 Rigo Reus

Dit filmpje is toch prima geschikt om voor trainingdoeleinden gebruikt te worden? VVD persvoorlichter Kees Berghuis heeft mediatraining nodig, en een cursusje stoppen-met-roken. Wat sta je dan te kijk met je gebrek aan zelfbeheersing en frustratie, dan ga je met spullen van een ander gooien. Je zult toch maar per ongeluk naast hem komen te staan in de kroeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Rigo Reus

Maar in september komt de ‘nieuwe’ Sparklehorse plaat uit, eigenlijk vind ik dat belangrijker.
https://writteninmusic.com/nieuws/grote-verrassing-bird-machine-het-postume-nieuwe-album-van-sparklehorse/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Prediker

Wel opvallend dat deze figuren zoveel agressie oproepen. Eerst al bij Yoeri Albrecht (die reageerde eveneens door de microfoon af te pakken), nu weer bij de perswoordvoerder van de VVD, Kees Berghuis.

De gehanteerde stijl doet denken aan de vroege dagen van PowNed en GeenStijl. Een aanhoudende, soms zuigende manier van vragen stellen, gecombineerd met pogingen tot humor. (NRC)

Die werden niet weggeslagen door woordvoerders of een directeur van een debatcentrum. Dan vraag ik me af: waarin zit nou het verschil? Is dat omdat ze geen onderdeel uitmaken van het perscorps? Staan ze twee, drie maal per week voor de deur om op een opdringerige manier zuigende vragen te stellen? Zit ‘m in het aanhoudende morele oordeel dat in de vragen doorklinkt? Is het een afkeer jegens radicaal links?

Merkwaardig. Volgens mij zien we iets over het hoofd, want ik kan de reactie niet goed verklaren; zeker niet van lieden die mediatraining hebben gehad en weten hoe zoiets op beeld overkomt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4.1 P.J. Cokema - Reactie op #4

Omdat je ‘jonge communisten’ kan meppen, gewoon omdat dat kan?

 • Volgende reactie op #4
#4.2 Hans Custers - Reactie op #4

Misschien hopen ze bij de VVD dat ze hiermee zieltjes aan de verre rechterzijde winnen? Dat zou nog kunnen lukken ook.

 • Vorige reactie op #4
#5 Frank789

Het is een irritant carrièrepad dat je ook wel in de reclame ziet: eerst het publiek confronteren met uiterst irritante reclame en vervolgens naar een gematigde aanpak terugzakken.

Rutger Castricum en Danny Ghosen zijn zo ook begonnen.
Ondertussen denkt half Nederland (de jeugd?) dat het respectvol is om een minister te benaderen met “En? Nog geneukt gisteren?”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Frank789

Martijn Katan @martijnkatan
Als antwoord op @Kcsmouter @Jopinie en 2 anderen

Beste Karel Smouter: Ik denk dat dit soort aggressieve journalistiek eraan bijdraagt dat verstandige mensen zich wel drie keer bedenken voor ze zich beschikbaar stellen als volksvertegenwoordiger of bestuurder. Wordt het geen tijd dat journalisten eens naar zichzelf kijken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6.1 Joost - Reactie op #6

Dit is wel van een heel ander niveau dan van Castricum. En moeten journalisten altijd aardig of neutraal zijn in hun vraagstelling? Mogen ministers met de gevolgen van hun beleid in het gezicht geconfronteerd worden? Of moet het allemaal netjes via ‘neutrale’ vragen?

#6.2 Frank789 - Reactie op #6.1

Dit draadje ging over de vraag of dit gedrag mensen afschrikt om in de politiek de gaan (of hogerop in de politiek te gaan).

“Wat jij maakt is geen nieuws, het is cabaret, afzeiktelevisie. Het hoort niet bij het vak van een politicus om daarmee om te gaan”, zei Rottenberg.
https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/rutger-zakt-door-het-ijs-in-hol-van-linkse-leeuw