Tweede Kamer dringt wederom aan op halen Urgendadoel

Foto: copyright ok. Gecheckt 02-03-2022

NIEUWS -

Reacties (3)

#1 Jos van Dijk

Gaat het hier om een doel van Urgenda? Ik dacht dat het gaat om een doel dat de Nederlandse regering zich heeft gesteld, maar waar niet hard genoeg aan gewerkt wordt, reden voor Urgenda om een proces aan te spannen.
De nalatigheid van de Nederlandse regering moet niet verdoezeld worden. En het is niet Urgenda, noch enige andere milieuorganisatie die Nederland met een klimaatprobleem opzadelt. Alleen de partijen die de kop in het zand steken en alle klimaatmaatregelen afwijzen hebben baat bij dit frame.

  • Volgende discussie
#2 Michiel de Pooter

@1: “Ik dacht dat het gaat om een doel dat de Nederlandse regering zich heeft gesteld”

De berekening van dat doel is aangekleed met het idee dat biomassa CO2-vrij is, ondanks voortschrijdend wetenschappelijk inzicht dat dat evident niet zo is. Dus wat moet je met zo’n “doel” ? Lekker geloofwaardig allemaal.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Krispijn Beek

@1 je hebt gelijk. Het is een doel dat het verschillende kabinetten zich hebben gesteld en waarvan verschillende kabinetten hebben aangegeven dat dit de bijdrage is die hoort voor een ontwikkeld land als Nederland.

@2 je verwart zoals wel vaker het doel (tenminste 25% CO2 reductie in 2030 tov 199) met de beleidsmatige invulling van dat doel (“het idee dat biomassa CO2-vrij is”). Lekker geloofwaardig weer.

  • Vorige discussie