1. 1

  Eindelijk een westers land dat niet toekijkt hoe de strop om de palestijnse hals steeds strakker dicht getrokken wordt.

 2. 3

  Pffff, Erdogan (AK) wil helemaal gaan escalatie, het enige wat hij wilt is zijn achterban gerust stellen dat hij heus wel wat doet. Geloof me mensen, dit heeft minder met het Israel-Palastina conflict te maken maar meer met de de binnelandse Turkse politiek.

  Het is wel een opvallende breuk met zijn “zero-problems” politiek. Maar desondanks verwacht ik niet het echt uit de hand loopt. De Turkse marine zit ook helemaal niet te wachten op een buitenlands avontuur.

 3. 4

  Er zijn in het verleden veel oorlogen geweest die zijn begonnen om de aandacht van interne problemen af te leiden dus dat belooft toch niet veel goeds. Hopelijk loopt het met een sisser af. En aan de andere kant van de wereld loopt de spanning tussen Noord- en Zuid-Korea ook al op.

 4. 7

  @5, Idioot, ooit wel eens bedacht dat radicale mensen zoals jij het Turkse volk een hele slechte naam bezorgen in Europa?

 5. 10

  Kan me niet voorstellen dat de Turken de marine ter begeleiding meestuurt. Het zou wel een interessante en tevens betreurenswaardige escalatie zijn.

 6. 13

  @10: Daar waar de actie gisteren plaats vond mag anders iedereen zijn marine parkeren, want internationale wateren. Problematisch zou het pas worden als de Turkse marine Israël’s 12-mijlszone invaart (zonder toestemming). Hoe het zit met de 12 mijl voor de kust van Gaza is een interessante (officieel is het Egyptisch water, maar vermoedelijk zullen Israël en Hamas er ook aanspraak op maken).

 7. 15

  @Bozkurt

  Mooi, dat betekent dat Israel ook weer wraak neemt op “jullie” (wie dat ook moge zijn..). Dat wordt een lekkere vendetta.

  Gegarandeerd een hele hoop goede tv-momenten. Ik zeg doen!

 8. 18

  @7

  Sterk om iemand te beschuldige van extremismen en dan een idioot noemen. Maar de enige uiting van extremisme is in dit geval toch echt het vermoorden van onschuldige turkse burgers geweest.

 9. 20

  @18, waar beschuldig ik iemand van extremisme? Ik vind het behoorlijk radicaal en idioot om te dreigen mensen te vermoorden, jij niet?

  Overigens ben Erdogan en zijn vriendjes, spuug zat. Hij drijft Turkijke enkel verder en verder in de hand van zijn Milli Görüş vriendjes.
  en de Diyanet-idiotie.

 10. 22

  @21 Prima, maar kun je dan voortaan gewoon -edit: weggemodereerd- ipv de comment posten, want de commentnummering is een beetje f#@cked-up, zo.

 11. 28

  Muburak van Egypte voelt de shit al aankomen en heft de Egyptische blokkade van de Gaza strook maar op door de grens bij Rafah maar open te stellen(ja, Egyptenaren hebben ook een hekel aan Palestijnen, net als Tunesiers, Libanezen en de meeste Golfstaten), dit als mogelijke uitweg voor de hulpgoederen op de Turkse schepen.
  Wedden dat Turkije in de komende 6 maanden zwaar in de problemen zal raken?

 12. 32

  Laat de turken maar stoppen met het vermoorden van die arme koerden.De turken zijn zelf laffe klootzakken ze doden vrouwen en kinderen,maar ja dat heeft te maken met hun geloof zeg maar.Die palestijnen zijn door alle omliggende landen gehaat dus ISRAEL doet zeker niets fout als het zich verdedigt tegen die hamas honden.

 13. 33

  Mensen doden zie ik niet meteen als te rechtvaardigen, een goed idee of iets wat ook maar iemand vooruithelpt, maar was die vloot niet een ietsiepietsie een uitdaging van een hardline regering uit het midden-oosten? Wat zou er gebeuren met een hulpkonvooi vanuit Israel naar pakweg Iran?

 14. 34

  Wat heeft die bozkurt allemaal gezegd ? O laat maar, ik denk dat ik het al weet; je moet het inderdaad niet overlaten aan landen als Turkije of Marokko om te oordelen over Israel, alleen al vanwege de vele kilo’s smeltende boter op hun hoofd.

 15. 36

  Hey mensen,, kijk naar de geschiedenis van Turkije,,, Turkije bluft niet bij dit soort dreigingen. 70 miljoen inwoners en nog eens 50 miljoen turken die in het buitenland wonen staan achter zo n dergelijke beslissing als deze. Dus het kan wel degelijk escaleren. Wat ik overigens niet hoop.
  Maar turken afslachten bij een humanitaire hulp actie. Vraagt om problemen en een tegenreactie. Believe me, dat blijft niet alleen bij woorden of loze dreigementen..!!
  brrrr waar is israel mee bezig…!!???

 16. 37

  Dit kan je vergelijken met professioneel Amerikaans worstelen à la WWF en WCW.

  Turkije = Hulk Hogan
  Israël = David Goldberg

  Gaza-strook = Sting

  VN-veiligheidsraad = de Ref. (die nooit een F*** te zeggen heeft en altijd wordt neergeslagen met een vouwstoel)

  m.a.w: It’s all fake B*tch*s, allemaal entertainment.

 17. 39

  “The minarets are our bayonets, the domes our helmets, the mosques our barracks and the faithful our army.”

  Erdoğan 1997..de aap uit de mouw.

 18. 41

  De Turkse hypocrisie is niet van vandaag. De premier van Turkije ging een tijd geleden ook in Parijs zijn beklag doen over het hoofddoekenverbod in de Franse scholen terwijl zijn eigen dochter in Amerika gaat studeren omdat ze in Turkije op de unief geen hoofddoek mag dragen.De moskeeën zijn onze kazernes,de minaretten onze bajonetten,de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten.

 19. 42

  israel kan helemaal niks doen alle moslim landen wachten op turkije ze wachten tot turkije de joden aanvallen en dan komen alle moslim landen de turken helpen dan is het over met hun ik heb alles op wikipedia gelezen israel is neit eens van de joden het is van de moslims in de 2de wereldoorlog wou de duitsers hulp van de turken maar turken wiegerde dat en begonnen ze de joden te helpen alle joden in europa kwamen naar turkije ze gingen naar roemenië en over de zwarte zee naar turkije en turkije stuurde de joden naar palestina want daar waren ze veilig ze konden niet daar heen want als ze daar heen wouden dan moesten ze lang hun vijanden en dan maken de joden hun goeie vrienden dood die hun voorouders hebben gered geloof mijn turkije pikt dat niet ze hadden niks voor niks macht in europa,azie en afrika

 20. 44

  jooden werden afgeslacht door spanjaarden sultan heeft ze gered, jooden werden afgeslacht door moffen, turken hebben gered—- zo dankbaar zij ze nauw