Troika hier Troika daar overal zit paardehaar!


Buiten buldert de sneeuwjacht, binnen zit u er warmpjes bij, nog wel… Want als De Rus het wil draait hij de gaskraan zomaar weer dicht. Kijk en huiver hoe vorig jaar in een zaal vol met ‘allemaal nette Russen’ de draak werd gestoken met onze Europese energiezekerheid. Machtswellust pur sang, over de rug van uw warme douche! Wij Europeanen zijn allen kinderen op de arrenslee op weg naar Omsk in de Dodenrit van Drs. P, Troika hier Troika daar overal zit paardehaar! Europese energie zelfvoorzienendheid is nog lang niet klaar. Kijk daar loopt een adelaar!

 1. 1

  1. Russen zijn ook Europeanen.
  2. Slochteren.
  3. Volgens mij is het meest concrete EU-plan voor alternatieve energie het bouwen van een megazonnepanelenpark in Noord-Afrika. Van de regen in de drup…

 2. 7

  Deze clip is een (slecht) bewerkte variant. De ‘zangpartij’ komt in het geheel niet overeen met wat het koor of de individuele zanger zingen.

  Maar op zich is het best wel leuk.
  Wij kijken voor alles naar de ‘verkeerde kant’ (de USA), terwijl de Russen ons al lang in de tang hebben (met het gas).

 3. 8

  He, eindelijk is een beetje lol uit Rusland is het weer niet goed. Politiek en theater om te lachen zijn altijd twee verschillende dingen geweest. Of gaan we de oudejaarsconferences plotseling als politieke realiteit weergeven. Als de russen Wim Kan en opvolgers serieus hadden genomen hadden we nu al WO IV gehad. Als de politiek die cabaretiers serieus had genomen, had elk land zijn eigen Siberië gehad.

 4. 13

  @10

  Volgens mij hebben we dat te danken aan Engelsen, Amerikanen en Canadezen. Rusland heeft alleen zijn eigen straatje schoongeveegd en en passant wat buurlandjes als achtertuin geannexeerd.

 5. 17

  @13 niet om hier nou gelijk weer een discussie over WO2 te beginnen, maar als rusland niet minstens 70% van alle duitse eenheden bezig had gehouden waren de amerikanen en engelsen en canadezen hoogstwaarschijnlijk nooit het strand afgekomen

 6. 26

  Anton , we zijn hier in het oosten bevrijd door polen en canadezen.
  De Amerikaanse bijdrage is beperkt gebleven tot het kapot bombarderen van de binnensteden in Twente.

  Het aantal slachtoffers staat niet in verhouding tot het zelf verklaarde heldendom van den amerikaan die wij stekeblind volgen als zijnde leider in de strijd voor vrijheid.
  Dat eventueel de zaken in Europa beter zouden zijn gegaan in the long run zonder trans-atlantische invloeden lijkt me logisch.
  We liggen al 40 jaar aan de tit van mama USA wat een volk kent met een cultuur en beschaving die ver van ons ligt.
  kan me voorstellen dat de invloed van de media zijn effect heeft gesorteerd op de Anton’s van deze tijd om te stellen dat wij onze vrijheid hebben te danken aan de yanks.
  Die kwamen pas in beweging toen het hun begon te irriteren.

 7. 28

  Heerlijk zo’n draad.

  Carlos opent een draad over de energievoorziening en de westerse afhankelijkheid van Rusland (en centraal Azie?!)en na 20 reacties gaat het er over wie Nederland bevrijd heeft!

 8. 29

  Ja inderdaad SS (shit jouw nick kan je maar beter niet afkorten!) doorgaans krijg IK het verwijt dat ik te pas en te onpas de oorlog erbij haal, maar moet je nu eens kijken…?

 9. 30

  Het is ook elke winter hetzelfde liedje met Rusland. Knijpen ze weer het gas af voor een buurland. Als ze straks daarvan de leidingen afgeperst hebben, zijn de oostelijke EU-landen aan de beurt. Dan zullen we nog eens zien hoe goed de vrienden van Gazprom zijn.

 10. 31

  Tsjonge jonge…wat een onbenul en valse stemmingmakerij toch allemaal! Verdiep u eens in de redenen waarom Rusland vorig jaar de kraan dichtdraaide? Te moeilijk zeker? Het is veel makkelijker om Rusland te bashen dan een beetje onderzoek te doen. 1. De Oekraïne kreeg tegen een spotgoedkoop tarief gas van Rusland. Maar het Oekraïnse gasbedrijf – corruptie – rekende de kortingen niet door aan de Oekraïnse bevolking. Honderden miljoenen dollars kwamen zo in de zakken van corrupte lieden. 2. Diezelfde onderneming weigerde ook nog eens om de rekening te betalen; die opdracht hadden ze van de Amerikanen gekregen. De Amerikanen hebben er namelijk alle belang bij om Rusland als een gevaarlijk en instabiel land af te schilderen. 3. Oekraïne heeft de ‘slagaders’ wat betreft de gasdoorvoer vanuit Rusland naar Europa. Diezelfde Oekraïne – de corrupte Yuschenko kliek – heeft de voor Rusland van belang zijnde gaspijpen zo ongeveer aan de Amerikanen verkocht…zonder de Russen daar in te kennen. 4. Rusland legt thans samen met onze Gasunie – 10% belang – de zogenaamde Northstream gaspijp aan vanuit st. Petersburg naar Duitsland > o.a. om niet langer aan de grillen van de corrupte Oekraïnse CIA-vriendjes overgeleverd te zijn. 5. In navolging van ‘Northstream’, heeft Rusland ook concrete plannen om de ‘Southstream’ pijp aan te leggen. Die moet vanuit Rusland, dwars door de Zwarte Zee, naar Oost-Europa gaan lopen. Ook weer om de Oekraïne – lees Amerikaanse invloeden – te omzeilen. Dus wat nou Rusland draait de kraan dicht? Rusland investeert thans meer dan 20 miljard euro om de gasleveranties aan Europa te kunnen garanderen.

 11. 34

  Dirk, er is geen enkele reden aan te nemen waarom Rusland haar gedrag gaat veranderen. Je bent wat dat betreft beter af met Arabieren. Met gazprom corrupt als de hel gaat gewoon bij het minste geringste conflict de kraan dicht. Landen als Slowakije, Tsjechië en Hongarije zijn dan als eerste het haasje (bij voorkeur in de ijskoude winterperiode).

  Naast onafhankelijk duurzaam, EU moet gewoon eigen gasnet beter met elkaar verbinden, één gasmarkt. Tekorten in een land kunnen zo via dat verbeterde netwerk opgevangen worden doordat andere EU-landen extra gas leveren. Het dichtdraaien van de kraan naar één land door Moskou is dan op te vangen door de rest van de EU…Klaar.

  Kijk daar loopt Klaas Jan Huntelaar…

 12. 38

  @Carlos:

  Met alle respect: maar met dit soort van items/filmpjes èn de tendentieuze toonzetting begint Sargasso een beetje op Geenstijl.nl te lijken. Ironie? Ja ja.

 13. 39

  Beste Dirk, ik blogde al zo toen GS nog niet eens bestond. Zo nu en dan een tongue in cheek, op een zondagmiddag wanneer toch niemand wat post breng ik de mensen twee leuke liedjes en een tekstje waarvan je kan zeggen: het is wat overdreven maar misschien zit er ook wat in, want ook bij uw visie van de betrouwbare Russen kunnen kanttekeningen geplaatst worden.

 14. 40

  Beste Carlos, Dat je al blogde voordat GS bestond wil ik best aannemen hoor. Mijn punt is: ik noem de wijze waarop je dit item brengt ongepast. Je hebt je 0,0 geïnformeerd over de kwestie en brengt 100% aan claims > de Russen draaien zo maar de kraan dicht. Als je je goed zou informeren, dan zou je weten dat hoe gek het ook klinkt: Rusland’s Putin de enig serieuze partij is die tegengewicht biedt tegen de kwalijke ‘neocon NWO krachten’ uit Amerika. Ergo: de Russen zorgen voor de nodige stabiliteit in de wereld. Twee leuke liedjes? Sorry, maar dat noem ik gezocht. Met dit soort van berichten zie ik het verschil niet tussen de extreem-rechtse-neocon Volkskrant – check hun columnisten maar – en Sargasso. Maar goed: als jullie dit soort berichten en tendentieuze teksten als leuk voor op de zondagmiddag beschouwen…dan ga vooral je gang. Misschien kunnen jullie eerdaags dan wel een interessant aanbod van de Telegraaf verwachten? Kan ook leuk zijn? Spitsnieuws, GeenStijl en Sargasso…commercieel interessante driehoek? Vooralsnog zet ik mijn gevarendriehoek uit want ik zie nu de verschillen niet meer.