Theeplantage in Cornwall

Ter omlijsting van de Britse victorie in de strijd om de Olympische Spelen en ter bekrachtiging van volledige autarkie in de Europese landbouw presenteren wij u: thee uit Engeland.

thee uit Cornwall Een horticultuur bedrijf in Cornwall in het uiterste zuidpuntje van Engeland verbouwt haar eigen thee: Tregothnan Tea. De thee die de Britten doorgaans drinken is minstens 12 maanden oud en komt uit China, Sri Lanka of Kenia. Maar Tregothnan thee is kraakvers en van Britse bodem. Tregothnan thee is online verkrijgbaar maar komt ook in de schappen te liggen van de prestigeuze winkel van Fortnum & Masons, alwaar de Britse koninklijke familie winkelt. Aan de beste theesoort uit het Tregothnan assortiment zal een prijskaartje van 30 pond (± 45 euro) per pakje hangen.

The tea comes from a special form of Camellia sinensis. Tregothnan was also first to grow Camellia ornamentally outdoors 200 years ago. Head gardener Jonathan Jones said: “We have a special micro-climate there which we’ve proven really works. You can grow tea elsewhere but not like we have.” (BBCNews)

 1. 1

  Weet je? Nu nog peper, koffie, nootmuskaat en kaneel en flikker maar op met de rest van de wereld! Volledige autarkie! Proost, Carlos!

 2. 2

  lang leve global warming?
  (wat betreft dat opflikkeren van de rest van de wereld: dat schijnt al op de agenda van de G8 te staan)

 3. 3

  Laat maar zitten Carlos. De allerbeste theesoort uit Sri Lanka is van dagverse theetoppen geplukt door gegarandeerd niets verdienende minderjarige theeslavinnen. Heerlijk en kost de helft.

 4. 6

  Tja. Ik weet niet hoe het in Nederland gesteld is, bij dit wellicht wellicht grootstedelijks reaguurdersschaar, maar ik slaag erin om mijn groenten van een boer (tussen Brussel en Antwerpen in) te kopen. En erger, ik betaal 10% meer bij het grootwarenhuis voor biologisch eten, voor dat wat de boer niet kan kweken.
  Er is toch steeds een alternatief?
  Tussen het hyperbool van de autokarkie en de de thee à 45 peuro’s, is er een eetbaar, tastbaar, haalbaar, betaalbaar en zowaar gewetensvol mogelijkheidje.

 5. 9

  Over autarkie gesproken: ik denk dat de Londenaren in 2013 de rekening krijgen van de Games. Kunnen ze voorlopig geen dure thee meer drinken
  .

 6. 10

  @Crachàt

  Mijn eieren komen altijd van de boer, en de moestuin begint een klein beetje op te leveren. Ik denk dat ik binnenkort een tijdje autarkisch op ’t gebied van (onbespoten!) aardappelen ben.