The World’s Next Economic Super Model?

VPRO’s Tegenlicht besteedt in een reeks uitzendingen aandacht aan de grote verschuivingen in de economische verhoudingen in de wereld. Naast de snel om zich heen grijpende kredietcrisis die allerlei zwaktes van bestaande systemen bloot legt, zijn er de laatste jaren steeds meer andere economische machten die een rol gaan spelen.
Hierbij een uitgebreid overzicht van wat er in de uitzendingen aan bod komt. Over de uitzending rondom Singapore kunt u ook meediscussiëren op het nieuwe weblog van Tegenlicht.

 1. 2

  Goed punt. Wie de laatste 3 minuten van deze longtrailer kijkt zou zich inderdaad geroepen kunnen voelen om zelf mee te stemmen. Gaan wij dan zo’n verschrikkelijk ‘sms-mee-gedoe’ lanceren? We bedenken wel iets sjiekers, via de site. Tot die tijd is iedereen van harte uitgenodigd om te stemmen: ofwel hier in deze thread of bij [email protected] (of beide).
  Uiteraard verklappen wij nog niet wie er gaat winnen….

 2. 3

  Ik zet mijn geld in op Wouter Bos, de Boris van deze editie. Hij heeft als enige de x-factor.

  PS: uitzendingen tot nu toe zijn erg goed, vooral die over het Singapore-model.

 3. 7

  Hee Tegenlicht. Leuk dat Engels. Die VO wil ik ook wel doen. En anders kunnen jullie vast Grolleman inhuren, ofzo. Genoeg leuke expat meisjes in Amsterdam met heldere stem? Paar duizend euri per aflevering. Ach, maar een beetje etnisch vindt men in het buitenland misschien juist leuk…?

 4. 8

  VS… ze hebben daar voor het eerst een ‘mens’ gekloond afgelopen week. Dat Azië – die niet haar milieuvervuiling en bevolkingsgroei kan beheersen – of Europa – die niet haar overheidsbudgetten kan beheersen – de toekomst zou hebben is belachelijk.

 5. 12

  Nou, ook Balkenende is al op zoek naar een nieuwe markteconomie. Maar ondertussen doet Hillary Clinton zaken met China. Ik zet in op China…