Studenten en onderzoekers van Nederland attentie

Promotie baretOok wel eens het gevoel dat jaren studie en onderzoek onopgemerkt voorbijgaan? Wordt jouw afstudeerscriptie of promotieonderzoek ook alleen gelezen door grijze professoren en je ouders, terwijl je resultaten de wereld zouden doen schudden op haar grondvesten?
Laat jaren werk niet verdwijnen in de universiteitsbibliotheek!

Sargasso.nl is het oudste en meest populaire weblog voor hogeropgeleiden in Nederland en Belgie. De redactie roept studenten en onderzoekers van Nederland en Belgie op een artikel over hun scriptie of proefschrift in te sturen. Sargasso.nl publiceert dan de meest interessante artikelen in de nieuwe, periodieke categorie ‘Woelige Baren’ waarin nieuw onderzoek onder de ogen komt van een breed en geïnteresseerd publiek.

Wat moet je doen?
Schrijf een kort artikel van tussen de 400 en 750 woorden waarin je het belang van je onderzoek volgens jou uiteen zet. Stuur dit artikel, eventueel samen met je volledige scriptie of proefschrift en interessant beeldmateriaal of achtergrondinformatie op naar de redactie van Sargasso.nl.
Zorg vooral voor een goede, pakkende inleiding, want die verschijnt op onze voorpagina. En maak duidelijk waarom het belangrijk is dat meer mensen kennis nemen van jouw werk.

Sargasso.nl heeft gemiddeld meer dan 1500 unieke bezoekers per dag.
Sargasso.nl wordt samengesteld door professionals uit de wereld van ondermeer media, politiek, cultuur en wetenschap en richt zich specifiek op hogeropgeleiden en opiniemakers in Nederland en Belgie.

Afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit publiceert Sargasso.nl eens in de twee tot vier weken een artikel.
Wie weet krijgt jouw scriptie of proefschrift dan ineens die extra erkenning die het verdient.

Stuur in die intellectuele juweeltjes!

 1. 4

  @mescaline: Ja die site kende ik. Helaas erg droog. We willen een poging doen het wat levendiger te maken. Bovendien is het leuker als je af en toe tussen de andere zaken door een scriptie of proefschrift krijgt dan een heel stroom.

 2. 6

  Sargasso.nl wordt samengesteld door professionals uit de wereld van ondermeer media, politiek, cultuur en wetenschap en richt zich specifiek op hogeropgeleiden en opiniemakers in Nederland en Belgie.

  sorry, was me nooit echt opgevallen.. sorry hoor, voor de zure reactie ;-)

 3. 10

  @ Mescaline: mooi verhaal, zou me niks verbazen :-)

  @ Kiers, komt u hier soms uit de doeken doen hoe uw favo restaurant een smakelijke bak hondebrokken toebereidt? Waar wacht u dan op? Zo niet, verwacht ik toch minimaal dat u een paar vuighe blote tieten plaatst ;-)

 4. 13

  hm….. Droog, droger, overgang van een vijfenvijftigjarige -droogst dus- gedoe hier.
  Ik ga weer terug naar mijn snokhol.
  Gegroet, hoeders van het mintellect.