Steun Bits of Freedom (en ons ook)!

Bits of Freedom actiebannerBits of Freedom gaat vandaag proberen 1000 nieuwe donateurs te werven. Donateurs die maandelijks wat geld kunnen missen om digitale burgerrechten in Nederland te laten verdedigen. Iets wat hoognodig is in het klimaat anno 2010 waarin zelfs zichzelf liberaal noemende partijen veiligheid per definitie laten prevaleren boven (digitale) vrijheid. Wij roepen dan ook al onze lezers op donateur te worden. Dus: word allemaal donateur!

Ook GeenCommentaar zal donateur worden. En omdat 5 euro per maand ook maar 5 euro is, hebben we iets leuks bedacht. We hebben het aantal volgers van ons twitter-account geteld en we kwamen tot 111. Omdat we vinden dat dat beter kan hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat we voor elke extra volger die we hebben om twaalf uur vannacht per maand 8,33 cent extra overmaken naar BoF, voor minimaal een jaar. Dat is toch – toevalligerwijs – al snel 1 euro per volger extra!

Mocht het geheel een beetje uit de hand lopen: ja, er is een limiet. Als vrijwilligersorganisatie hebben we maximaal 500 euro te besteden, die de afgelopen jaren sowieso al compleet door onze bezoekers bij elkaar zijn geklikt via de google Ads. Dat betekent dat we, buiten onze initiële donatie van 60 euro, maximaal 440 nieuwe volgers bij kunnen hebben. Een mooi streven, zo lijkt ons.

Ho, maar wacht eens even, horen wij u denken, is dit wel geheel en al altruïstisch? Nee, natuurlijk niet. Maar elke euro voor het goede doel is er één, en je kan ons morgen toch gewoon weer ontvolgen? Ja, dat zal ons leren, stelletje profiteurs!

Dus wordt allemaal donateur van Bits of Freedom én volg @geencommentaar op Twitter! Dan komt alles toch nog goed.

Maar wacht, er is meer! Uiteraard wordt het Bits Of Freedom T-shirt dat we krijgen onder *al* onze twitter-volgers verloot!

  1. 1

    Overigens vind ik Bits of Freedom een sektarisch liberatisch clubje, maar dat was al bekend. Als dissidente sporadische blogger ben ik de Koppejan in deze. Steun ze vooral als je er gelukkig van wordt.