1. 1

  Een betere vraag zou zijn: hoe roei ik de complete mensheid uit in 100 jaar? Ik vind het sympathiek dat wetenschappers de noodklok luiden, maar door het zo extreem te stellen roep je vooral relativering op volgens mij.

 2. 3

  Gaat het echt zo slecht met de mensheid dan? Ik zie juist wel redenen tot optimisme. Volgens mij is er nog nooit in de geschiedenis zo weinig oorlog geweest, de technologie holt vooruit, de welvaartsgroei is weliswaar niet heel eerlijk verdeelt, maar ook de armere landen profiteren mee. Mijn gok is dat de mensheid de komende honderd jaar zal overleven op ongeveer de manier dat ze de afgelopen vijftig jaar hebben overleefd: met twee vingers in de neus – als je het vergelijkt met de tijden daarvoor.

 3. 6

  Beurscrashje, olietekortje, pandemietje dat 10% van de wereldbevolking uitroeit… We hadden het over de ondergang van de mensheid, niet om kleine tegenslagen.
  Als je gewoon sec kijkt naar de belangen van de mensheid als soort zou de Tweede Wereldoorlog zelfs nog als sprongetje voorwaarts ipv tegenslag gedefinieerd kunnen worden. De mensheid is flexibeler en groter dan meneer Hawking lijkt te denken.

 4. 7

  Stephen Hawking laat een scheet in de universiteitsbieb van Cambridge. Tienduizenden Wastons en Cricks-in-de-dop staan klaar met hun gaschromatografen om het geheim van een geniale geest te ontraadselen.