SP: ‘Handen af van politieagent Rob Oostrum’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: ‘Handen af van politieagent Rob Oostrum’

SP-Kamerlid Ronald van Raak wil voorkomen dat agent Rob Oostrom een groot deel van de vergoedingen moet inleveren die hij kreeg nadat hij verlamd is geraakt. Oostrom liep in januari 2009 een hoge dwarslaesie op, nadat een man hem met een mes in de hals, borst en het gezicht had gestoken. De agent kreeg 100.000 euro uit het Waarborgfonds Politie, maar dreigt door belastingheffing een groot deel van deze vergoeding te moeten inleveren. Van Raak: “Een agent die voor ons zijn leven in de waagschaal legt, moet na zo?n verschrikkelijke gebeurtenis niet ook nog eens in financiële problemen komen. De minister moet er zorg voor dragen dat deze agent zijn vergoeding krijgt.”

0

Reacties (4)

#1 Hockey

Hulde voor het initiatief van de SP.

  • Volgende discussie
#2 Chris

Heel goed, maar de zin “Een agent die zo?n zwaar letsel heeft opgelopen heeft wel wat anders aan zijn hoofd” is gezien het verhaal wel onbedoeld ongelukkig…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jonas

Een goed idee. Maar lijkt me dat ze wel de volgende keer wel in het kabinet moeten komen, anders kan je (te) weinig realiseren als oppositiepartij.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Emile

Het probleem is niet dat de agent door de bureaucratie belasting moet betalen. Dat moet immers iedereen. Het probleem zit hem in het feit dat de uitkering (in de ogen van Van Raak) te laag is. Als je wilt dat de ? 100.000 netto wordt uitgekeerd moet je het bedrag verhogen. De kosten van aanpassing van het woonhuis staan los van de schadevergoeding. Dat kan overeigens wel van de belasting worden afgetrokken en beneden een bepaald inkomen komt dat (deels) voor rekening van de gemeente.

  • Vorige discussie